Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kerio
őstag
válasz Tense #140027 üzenetére
Igen, 4 óránként csinálja ezt a pixelfrissítést, ami kb. 20 percig tart. A TV-m is ezt csinálja, csak ott 6 perc alatt végez.
Most kézi frissítést csináltam, és így múlt el ez a "sávosodás". Elég ijesztően nézett ki. Mindegy, megy vissza, mert ez a hidegen sípolás eléggé zavaró, hátha a cseredarab jó lesz. -
Kerio
őstag
válasz Tense #140025 üzenetére
Ne is legyen baja!
Csináltam a menüből egy pixelfrissítést, azóta nem bohóckodik. De szerintem viszem vissza cserére.
A másik probléma, amit az elejétől csinál az, hogy időnként korrigálja a kép pozícióját. Egyszer csak azt veszem észre, hogy minimálisan jobbra megy a kép, majd egy idő után vissza balra. De az is lehet, hogy ez valami beállítási dolog…[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
válasz Tense #139677 üzenetére
Szokni kell, ha az nyugtat, akkor a WOLED még rosszabb.
Amúgy a Clear Type beállításokkal lehet játszani, többeknek segített. Játék alatt viszont nem lenne szabad, hogy rosszabb legyen. Ott a nagy kontraszt és színtelítettség/fényerő miatt állatnak kellene lennie. Mi az ami pontosan nem jó játékban?Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
MODERÁTOR
Pont erről írtam én is pár hónapja csak ott egy asus 27" qhd woled volt az alany. 2 napig bírtam aztán eladtam. Utána rápróbáltam egy msi 323upf-re, hogy mennyire lehet jó a 32" 4K, aztán elindultam a lejtőn
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
4264adam
veterán
válasz Tense #139683 üzenetére
27" 1440p-ben most a Samsung G6 van ami az egyik legjobb és 300k alatt, de a text clarity-t meg kell szokni.
Nekem is csak a 27" 1440p jöhet szóba ezért próbáltam mélyen utánajárni de egyszerűen a technolgóia pixel elrendezése adja ezt.
Ezen tudsz javítani, ha a böngészőben kicsit emelsz a nagyításon.
VA-nal pedig a széleken való színtorzulás van böngészőben, játékokban film nincs. De jobb nekem mint az IPS ahogy "sztivo" kolléga írta.
Mindenhol vannak előnyök és hátrányok.[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
Sajnos ez ilyen... 1440p OLED mind ilyen. A 3. gen OLED panelek mind 4K, ott a nagyobb ppi miatt nem tűnik fel, hiába 32". Van akit zavar, van aki kevésbé veszi észre, 125% skálázva elvileg jobban néz ki minden, csak akkor meg oda a munkafelület.
Én ezért váltottam egyelőre csak VA-ra, mert még kiforratlannak találom a technológiát, viszont a bleeding, glow, gagyi fekete már zavart.
Remélem el tudsz állni -
aginor
veterán
válasz Tense #139607 üzenetére
Sötét szobába nem kell a fényerő, így én QD-OLED-et javaslok. A G6-nak 250nit az SD fényereje, de a HRD max 1000nit 2-3%-os fehér mintán (de teljes képernyőn mérve ekkor is 250 körül van).
CW = coil whine. Az a jelenség, amikor a gyenge minőségű és/vagy nem jól megválasztott elektromos tekercs gerjedni kezd, és emiatt bosszantó sípoló hangot ad ki. Van, hogy ez csak bizonyos feltételek együttállásakor jelentkezik, de van, hogy szinte folyamatos a jelenléte. Leggyakrabban tápoknál és vga-knál találkozhatunk vele.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
aginor
veterán
válasz Tense #139602 üzenetére
Nem kell komolyabban belemenni, ezért írtam a a két technológiáról egy rövid összefoglalót. Megkerestem neked.
"Ha az OLED-nek megyünk neki, akkor tisztában kell lenni a két jelenlegi technológiával:
WOLED, az LG gyártja, a színeket színszűrővel állítja elő fehér alapszínből, emellé tesznek a panelbe teljesen fehér ledeket is, ez a panel minden negyedik függőleges sora. Emiatt a fehér fényerő -amit a tesztekben is mérnek a VESA szabvány miatt- elég magas tud lenni (OLED viszonylatban legalábbis). Cserébe a színek fényereje nem olyan acélos, illetve a betűk olvashatóságára is sokan panaszkodnak.
QD-OLED, ezt a Samsung hegeszti. A monitorban csak kék ledek vannak, amik elé ki van feszítve egy QD fólia (quantum qot) ami a színeket állítja elő. Itt nincsenek a fényerőt növelő fehér pixelek, így a csúcs fényerő alacsonyabb, viszont a színek telítettsége és fényereje nagyobb. A QD fólia miatt jobb a színtérlefedettség, és színpontosság, valamint egyes esetekben sokkal világosabbnak érződik a kép a WOLED-nez képest a színek miatt. A betűk olvashatósága itt is véleményes, de sokak szerint jobb, mint a WOLED-nél.
A fentiek fényében, ha nem kell a nagy fényerő és/vagy színkritikus munkára használod, akkor QD-OLED, ha szereted a magas fényerőt, és/vagy árérzékenyebb vagy, akkor WOLED."Ugyanakkor az Oled G6 egy jó választás szerintem, de majd figyelj, hogy van-e CW. Ha nincs, akkor jó lesz az, mert a panel meglátásom szerint, jelenleg a csúcsot képviseli képminőségben. Amit még tudni kell, hogy több helyen panaszkodnak a G6 építési minőségére, ill. a joystick-ére (ez utóbbi élőben nekem se tetszett annyira, de vállalható).
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
4264adam
veterán
válasz Tense #139602 üzenetére
Samsung G6 OLED-el 280k-ért nem tudsz mellé lőni. Kb most ez ennyiért ilyen OLED bb ajánlat.
Talán a garncia kicsit tanakozós Samsung oldaláról mert van 3 év beégésre is amennyiben normál használat mellett történik. Nem értem itt mi lehet ami nem normál.
DELL Alienware pedig teljes beégésre 3 év garancia van. De én is a QD Samsung G6-ot venném most. -
aginor
veterán
válasz Tense #139556 üzenetére
Korában írtam a technológiákról, amik elérhetők, keress vissza rá, és legalább elméletben képben leszel. Röviden: nagyobb fényerőhöz WOLED, nagyobb pixel fényerőhöz és/vagy színkritikus munkához QD-OLED inkább.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
lcee79
addikt
válasz Tense #139586 üzenetére
Szia!
Ha van VRR technológia, akkor az hogy 360 hz-es az annyi, hogy az a legmagasabb frekvencia amit a monitor tud, de ha 64hz-en játszol, akkor annyi...
Ha van mondjuk egy fix 60hz-es monitorod mindenféle ilyen technológia nélkül, és nem pont 60 fps-el megy a játék, akkor már van képtörés.
De szoftveresen még azt is lehet orvosolni, mert nekem eddig így volt, és végül is meg tudtam oldani, hogy ne legyen az nvidia driverben.[ Szerkesztve ]
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
4264adam
veterán
válasz Tense #139534 üzenetére
+1, nekem is 120x60cm, ennyi fért el egyedi butorgyártásokban, de a kép lehet nem fedi a valóságot. jobbról simán elfér a monitor mellett a 14" céges hp laptop.
Illetve Tense: 30 évesen ennyi feladata van ennek az asztalnak, tartani a monitort és 2 hangszórót neked a gépház fent van, nekem az asztal mellett.
[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
válasz Tense #139534 üzenetére
Pedig nekem is 120x60 cm-s asztalon van a 27" és még a laptopnak is helye van.
4264adam
"VA hátrány: széleken való szinfakulás" - ezért ajánlott már az ívelt, jó kis marketing fogás volt ez anno, hogy ívelt, és így látod be igazán, meg a Samsung-féle tanulmány, de valójában ezért kell ívelt, hogy a széleken se legyen gamma-shift. Belátom már én is sík VA-n, de szerencsére nem annyira zavaró.
Következő monitorom biztosan ívelt VA lesz mondjuk egy Samsung G6.[ Szerkesztve ]
-
sztivo
Topikgazda
válasz Tense #139513 üzenetére
Vicces, de a nála sokkal olcsóbb Gigabyte M27Q X jobban teljesít, ha véletlen leesne az fps 80 körülre, illetve a színei sem igazán jók gyárilag. LG 27GR83Q van még, esetleg Asus VG27AQML1A. Sok pénzt ne adj ki érte szerintem, mert kb 50 ezer Ft-ra vagy egy OLED monitortól (használtan vagy szürke importtal meg kapsz is ennyiért egy LG-t OLED monitort.
-
sztivo
Topikgazda
válasz Tense #139504 üzenetére
Szia!
Mi számít jónak? A válaszidő lenne a legfontosabb?
Amúgy igen, minél több tesztet olvasol, annál jobban elbizonytalanít. Meg kell venni ami szimpatikus és használni ha meg pixelhibás vagy valami, állj el. Ezek az rtings tesztek irányt mutatni nagyon jók, de ne ők legyenek a döntésed megalapozói teljes mértékben. -
Viktor77
titán
válasz Tense #128692 üzenetére
Inkább igen kicsinek mondanám.
A FS szabvány (még ha az AMD-é is, ráadásul egy másik szabványon alapszik), az Nvidia megoldására ennek kihasználásra szintén szabvány, kicsi a hibalehetőség.
Nyílván van, pl. nem minden ram megy minden lapban, pedig mindkettő szabványos elvileg.
De erre jó a 14 napos elállás.Ráadásul ennél a monitornál fel van tüntetve a kompatibilis mód.
[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
-
sztivo
Topikgazda
válasz Tense #128664 üzenetére
Redditen nem nagyon voltak vele megelégedve a felhasználók egyelőre, egy ember írta, hogy a 32 colos változata neki jó.
Legolcsóbb QHD 27" 240Hz monitor a piacon.
Én két opciót javasolnék, vagy elégedj meg ilyen 144-180Hz körüliekkel, pl LG 27GN/GP850 vagy használt de garisat nézz, ami 240Hz+.
Vagy van a harmadik opció, 25" 1080p de ott már 240-390Hz-ig minden akad -
Komplikato
veterán
válasz Tense #112565 üzenetére
A legtöbb ívelt az VA paneles, nagy szórásban 150K-tól csillagos égig kaphatóak, fenti IIyamának amúgy elírtam a típússzámát a GB3466 pont a VA változata, az görbe is (R1500) az IPS tesóval ellentétben, ami meg a GB3461.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Komplikato
veterán
válasz Tense #112561 üzenetére
Acer Nitro VX34KPC itthon picit felette van a határértékek, illetve ott az Iiyama G-Master GB3466WQSU-B1 190k környékén, bár utóbbi sokkal rosszabb a tesztekben. Minden más vagy régi modell, 100-120hz frissítéssel, vagy VA panellel.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Futás, futópályák
- DIGI kábel TV
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest