Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Steam topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabeska
addikt
Sziasztok!
Szülőnek rakok össze asztali gépet (net/film), ehhez szeretnék monitort, a lehető legjobbat ehhez a felhasználáshoz. IPS-re gondoltam, hogy kicsit oldalról nézve se legyen gond, persze a jó fekete sem lenne rossz a filmek miatt, de valamit valamiért ugye. Amire gondolok:
- IPS
- FullHD
- HDMI, DVI
- 75 Hz (60 Hz-nél talán "simább lenne")
- 24" bőven elég
- dönthetőség!! (esetleg magasság állítás is, de ez nem létszükséglet)
- rengeteg monitor van 35-40k között, ezért is vagyok bajban, szóval legyen a plafon 40-42kui: ha van alternatíva IPS helyett, aminek ugye jobb a feketéje és nagyobb a kontrasztja, és mondjuk 45 foktól nézve nem halványodik/fakul össze vissza, akkor nyitott vagyok.
[ Szerkesztve ]
F1
-
apholyon
aktív tag
Hol a legérdemesebb monitorokat megnézni élőben, esetleg összehasonlítani? MediaMarkt? Más ötlet?
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
Beri
addikt
válasz Yiggdrasil #114790 üzenetére
Igen, így van, 100k alatt nem kapsz kapsz 1440p UW-t, úgyhogy marad a 16:9, abból viszont tényleg lehet nagyot venni ennyiért, pl. az aoc Q3279VWFD8-at. Ha 1080p is elég, akkor ott az LG 34UM69G-B pl.
200k alá már beférnek érdekesebb dolgok, pl. a 27GL850, de UW-ból csak a belépőszintű 100Hz-es VA-k (pl. lenovo G34W-10). Ott a rákkendroll a LG 34GN850-B-nél kezdődik, ami 300+.
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
Erről vkinek tapasztalat, esetleg bármi infó?
-
darkstoor
csendes tag
Sziasztok!
Unokaöcsémnek lesz pc vásárolva és monitorra is szükség lenne. Fortniton és Rocket League-en szokott játszani.
A pc build:
HyperX 16GB Fury DDR4 2666MHz CL16 KIT HX426C16FB3K2/16
KINGSTON 500GB A2000 M.2 PCIe M.2 2280 SA2000M8/500G
SEASONIC S12 III 550W
SPC Signum SG1 TG fekete
GIGABYTE B460 HD3 (rev. 1.0)
INTEL Core i3-10100F 3.60GHzVideókártya még nem dőlt el, de vagy GTX960, vagy GTX1050 lesz.
A monitorra szánt összeg 35-40k lenne. Nézegettem én is ebbe a kategóriában monitorokat és egy videóban láttam a AOC 24B2XH Monitort nem tudom mennyire jó választás.
Esetleg tudnátok ajánlani monitort?
Előre is köszönöma a válaszokat! -
fairi
addikt
válasz doxit.hu #114792 üzenetére
Utóbbi 10 évben nem a homogenitás, vagy extra nagy színtér lett a fejlődés iránya (HDR mánia miatt a DCI-P3 lefedés terjed) , hanem a gamerfunkciók. De nézd azt is 600 dollár alatti a kategóriában jelenleg az IPS panelek vannak, ami korábban csak a prémium kiváltsága volt.
Mese nincs ha videó, fotó és grafikai munkák komolyk és fontos a minőség akkor zsebbe kell nyúlni. -
doxit.hu
csendes tag
válasz fairi #114791 üzenetére
Köszönöm! Igen, azzal tisztában voltam, hogy ez a maga idejében egy drága és kiváló cucc volt, ezért is választottam, de őszintén, egyáltalán nem gondoltam, hogy nem nagyon fogom tudni kiváltani egy mai 100-200 körüli darabra. Valahogy úgy voltam vele, hogy 12 év alatt csak javult már annyit ez a szegmens. Meg, hát lenne igényem legalább egy 27esre, hogy főleg videózásnál jobban elférjek. Ez van akkor, ha az ember előbb cselekszik és utólag gondolkodik/néz utánna. 😟
[ Szerkesztve ]
-
fairi
addikt
-
Yiggdrasil
aktív tag
Rendben, bocsi!
Akkor a 2 monitorra külön-külön válaszolok:Feleségemnek:
- 100ezer forintos keret (minimálisan flexibilis, használt is szóbajöhet)
- Ha 16:9 akkor 27"-32", 1080p-1440p, 60Hz elegendő, ha belefér jobb, akkor örülünk. (itt jön az a rész, hogy nincs tapasztalatom 1080p-vel 24" felett, ha nem ajánlott, akkor 1440p lesz a cél).
- UW gondolom az árkategória miatt nem lehetséges, ha mégis, akkor 29"-es méretben is tökéletes, felbontásban itt is az érvényes, mint a 16:9-benNekem:
- 200ezer forintos keret (használtan is lehet)
- Ha 16:9, akkor 27-32", ha UW akkor 32-34", (gondolom ez az álom világ kategória enyiből)
- 1440p felbontás elég lesz, 144Hz jó lenne nagyon, de ebben tudok kompromisszumot kötni tekintve a nem túl intenzív játszási szokásomat -
doxit.hu
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék egy jó öszvér videó, fotó és grafikai munkák ellátására alkalmas profi panel kapcsán.
A történet onnan indul, hogy mint utólag kiderült totál hülye voltam és eladtam az Eizo 2462w monitoromat, ami ugyan 2009es darab, de még is, beleásva magam a monitorok világába, ami ma hasonlót tud hasonló minőségben, iszonyatos árakon megy. Amit a legjobban szerettem benne, hogy elképesztően egységes volt a panel bevilágítása és most nem nagyon találok a 100-150-200-as kategóriában olyat, ami csak megközelítené. Ráadásul színekben is, tekintve a piacot ebben az árszegmensben messze kiemelkedett. Ami a gyengesége volt az a fényerő és a kontraszt arány.
Az asus proart 27-esét (PA278QV) néztem, de annak a fényeloszlása például a teszteket olvasva erősen határeset. Ráadásul az AdobeRGB felejtős és a panel is csak 8 bites, LUT szintén kuka.
Van esetleg valakinek valami titkos tipp? Azt már megemésztettem, hogy 100 és 200 között valamilyen oldalról 'hitvány' lesz a panel, de az egységes megvilágításra mindenképpen kényes vagyok és örülnék, ha a színskálákban meg a színmélységben is hozná azt, amitől munkára alkalmas lesz. A válaszidő meg ehhez hasonlók engem nem érdekel. -
Beri
addikt
válasz Yiggdrasil #114783 üzenetére
Jogos kérdések. 16:9 vs UW attól függ, hogy milyen árkategóriát jelentenek.
Az uw drágább. Megér neked többet? Ne kelljen már mindent harapófogóval kihúzni belőled.16:9-ből egy 27"-es méret is kellemes már, UW-ből feljebb kell menni gondolom, hogy jó legyen
Az uw képátlója sokkal közelebb van a szélességéhez, ilyen ez a geometria. Cserébe nem is nagyon csinál senki kicsi uw-t.1440p vagy fölötte
Oké. Akkor annyi, vagy fölötte?Jogos kérdések.
Csak próbálj meg válaszolni a kérdésekre, mert eddig egyikre sem sikerült. Akkor sokkal könnyebb lesz kitalálni, mit vegyél. -
fairi
addikt
válasz Amerigo57 #114784 üzenetére
ACER NITRO XV272 UX BMIIPRUZX
Erről a monitorrol halottál vmit. Egyetlen különleges benne 270 Hz-en kívül, hogy AdobeRGB támogat, ami elég ritkaság. Nem is a DCI-P3 irányába WCG, hanem inkább fotósoknak érdekes irányban. Vmi új panel van benne 2020-as, így semmi teszt, hogy mit tud. -
Amerigo57
őstag
válasz Capt.Obvius #114777 üzenetére
Capt.Obvius
Bár nem ívelt monitor , de egy új gyártása az Acernek , nézd meg.
Acer Predator XB323UGPbmiiphzx monitor
Link és Link:[ Szerkesztve ]
-
Yiggdrasil
aktív tag
Jogos kérdések. 16:9 vs UW attól függ, hogy milyen árkategóriát jelentenek. Ahogy néztem a képek alapján a 16:9-ből egy 27"-es méret is kellemes már, UW-ből feljebb kell menni gondolom, hogy jó legyen.
Felbontás szintén a méret végett gondolom 1440p vagy fölötte (viszont akkor szigorúan csak munkára tudjuk majd használni, mert se a GTX1070 se a 970 nemhiszem hogy elég lesz meghajtani). Refresh rate is ettől függ: nekem egy 144Hz jól jöhet talán, feleségemnek a 60 vagy 75Hz is bőven elég valszeg, a mostani monitorja 60Hz ha jól emlékszem és el van vele, meg jobbat gondolom a 970 se bírna el.Szemkímélésnél gondolom már az is segítene, ha nagyobb felületet néznénk, és egyszerre több content férne ki a képre. ezek a 23-24 inches 1080p-s monitorok azért rendesen bekorlátoznak ezen a területen.
Nekem az irodában Dell P2719Q-ból volt kettő, azokt szerettem, de valszeg nincs szükségem a 4k-ra. Feleségemnek valami office-verziós 27"-es HP-ja volt, felbontására nem emlékszik (meg szerintem meg se tudná állapítani )
-
Amerigo57
őstag
válasz Capt.Obvius #114771 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
válasz Yiggdrasil #114779 üzenetére
Kezdjük az elején. 16:9? UW? Mekkora felbontás? Milyen refresh rate?
Oké-oké, legyen szemkímélő, erről sokszor volt már ebben a topicban szó, nem igazán tudsz messzebbre menni annál, hogy flicker-free monitort veszel, ami azért ha nem a full belépőszinten keresel, kb. már szinte alap. -
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Home office véglegessé válása miatt szeretnénk 2db monitort venni feleségemmel.
Az ő kritériumai: szemkímélőbb és nagyobb legyen, mint a mostanija (Dell 2408WFPb), elég terjedelmes Excel táblákkal dolgozik, ezeknek a kényelmes megjelenítése lenne a fő cél, ha esetleg elbírná a Heroes of the Storm nevű moba játékot a GTX970 hajtotta gépével, akkor az plusz, de egyáltalán nem kritérium, mivel játékra elvan ezzel is.
Az én kritériumaim: 27" vagy felette, nekem munka közben a Visual Studio ami a domináns, és jelenleg kényelmetlen a Dell P2314H-val nagyon. Legyen szemkímélő, és ha munka után tudok rajta játszani a World of Warcraft-tal (i7-4790K+GTX1070), akkor már boldog leszek.Árban rugalmasok vagyunk, mindenképp valami időtállóbb darabokat szeretnénk, de nem célunk feleslegesen költeni tekintve a szerintünk nem túl komoly felhasználási igényeket (se 5K se grafikus paraméterek, se 240Hz és társai)
Tudntok ajánlani pár típust?
-
Beri
addikt
válasz Capt.Obvius #114777 üzenetére
LG 32GK850G.
-
szasanyi
félisten
válasz Zsiráfnyál #114772 üzenetére
Szívesen! Az egy nagyon jó típus az 1080p monitorok között (kivevé konzolokhoz, mivel 60Hz--ne drasztikusan megnő a késleltetése de gondolom láttad és ez nem volt szempont) ~145k-t nem ér szerintem. Sajnos lekésted a jó árakat mert 100k volt ez eMAG-on BF alkalmávan, a napokban pedig az Alza- adta ~128kért de már ott sincs.
-
ImI882
tag
válasz Capt.Obvius #114774 üzenetére
az a baj, hogy aki g-sync-et akar (és nem compatible-t) hasonló paraméterekkel, az 300k... legalább is én nem találtam 200k körül 31-32" környékén UHD-ben.
Meghagylak abban a tudatban, hogy neked van mindenben igazad! Így álltathatod magad abban a hitben, hogy igazoltad minden hamis és feltételezett állításodat!
-
ImI882
tag
válasz Capt.Obvius #114771 üzenetére
Kár, hogy nem lehet már kapni újként, anno 200k körül láttam.
Meghagylak abban a tudatban, hogy neked van mindenben igazad! Így álltathatod magad abban a hitben, hogy igazoltad minden hamis és feltételezett állításodat!
-
Capt.Obvius
aktív tag
Sziasztok
Ne haragudjatok meg érte, hogy ide írok, csak nem találtam meg a megfelelő topicot.
Szerintetek ennek a monitornak most mi a reális ára használtan?
-
szasanyi
félisten
válasz Zsiráfnyál #114764 üzenetére
Nem csak annyi a különbség. [link]
-
-
BioNiCMaN
addikt
válasz t.imi #114762 üzenetére
Azonos képarány mellett nem fogsz többet látni attól, hogy nagyobb a felbontás.
FOV összehasonlításEgyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
weri
senior tag
válasz Zsiráfnyál #114764 üzenetére
60 utan a 144 nagy ugras. Viszont a 144 utan a 240-280hz mar nem olyan nagyon eszreveheto.
Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz Zsiráfnyál #114753 üzenetére
Pontosítanám a kérdésemet.
[ASUS VG279Q] és [ASUS VG279QM] között vacillálok, a különbség (ha jól értem) 144 Hz helyett 280 Hz, +25.000 Ft-ért cserébe.
A kérdéseim :
- 144 Hz és 280 Hz között van akkora érezhető különbség, hogy azt a +25 ezret megérje, vagy ez már csak marketing ?
- Az [ASUS VG279QM]-nek van valami furcsa hibája, miszerint 60Hz-n használva extrém magas input lagja van. Asztali pc-n használva előfordulhat bármilyen (akár hardveres, akár szoftveres) körülmény, ami ennek a képfrissítési frekvenciának a használatát kényszeríti, vagy semmi akadálya nem lehet annak, hogy mindig 200Hz felett használjam ?
- Egy viszonylag régi [VGA]-t használok, amin "sima" HDMI, és Display Port csatlakozók vannak, holott az [ASUS VG279QM] specifikációja Display Port 1.2-t, és HDMI 2.0-t ír. Korlátozhat ez engem bármiben, vagy teljesen kompatibilis a két csatlakozó, és minden képességét ki fogom tudni ezzel a VGA-val a monitornak használni (gondolok itt különösen a képfrissítési frekvenciára).Köszi előre is !
[ Szerkesztve ]
-
sum-blink
aktív tag
Sziasztok!
Monitorcsere előtt állok és szeretném a véleményeteket kikérni. Ilyen monitorom volt:
https://www.cnet.com/products/asus-vs228h-led-monitor-full-hd-1080p-21-5/
Elégedett voltam vele, de sajnos megsérült így most minimum ilyet, ha nem jobbat vennék. Amit rá tudok szánni 30-40.000 Ft. (I-es kategória). Bármilyen márka lehet.
Erről pl. mi a véleményetek?
-
t.imi
addikt
Sziasztok.
Megvettem az AOC CU34G2X-t. Egyelőre 100Hz HDMI-vel nagyon tetszik, egyedül a -6.5cm a 32"-hoz képest nem. Jelenlegi Philips BDM 3270 2560*1440.
A 35" ~13mm plusz kijelző magassága sem lenne elég szerintem olvashatóságot tekintve, így más nem lévén visszakanyarodnék 32"-ra.Felbontással lennék gondban. 2K vagy 4K?
2K-ban elég jó frissítésű ívelt monitorok vannak AOC 31,5" CQ32G1, GIGABYTE G32QC pl a megszokott képtérrel.
4k stabil 60Hz ~150-200k kategóriában.Ha többet szeretnék látni 1-1 játékban jól sejtem, hogy megfizethető áron csak a 4K marad?
Itt még nem néztem körül, de a DELL S3221QS szimpatikus.[ Szerkesztve ]
-
peq
aktív tag
Sziasztok!
HP 32" V1M69AA monitorról van valakinek infója? Úgy vélem viszonylag olcsón (65.000 forint) juthatnék egy bontatlan, 1 év garis darabhoz, de egy esetleges ámen okán itt is érdeklődöm
Barátnőmnek venném elsődlegesen digitális rajzoláshoz, alkalmankénti filmnézéshez. Ennyiért, vagy kicsivel magasabb áron van jobb alternatíva? -
laceb
tag
Sziasztok!
Két monitor közül melyiket választanátok?
[Philips 276E9QDSB/00]
Ami imponáló: sRGB 124%, NTSC 93%
Viszont van aki szerint ez a 25% fátyolos hatás elcseszi a kijelzőt:
Kijelző bevonata Csillogásvédelem, 3H, fátyolos hatás: 25%[DELL S2721HN]
Ennél a display port ami előnyFilmnézésre kellene 2-3 méterről
Na és most miért jött Boborján? -Miért jöttem?Hát azért mert ha nem jövök, hanem megyek, akkor nem itt lennék, hanem ott!
-
$R64
tag
Valaki tudna segíteni pls
"Sziasztok!
[link] van egy ilyen monitorom, váltanék 144 hz-re. Ár/érték arányban melyik típust ajánljátok? Red Dead2, Nba2k21, fps gamek, single player mod, 1080 p felbontás, 23-24 col. AOC márka ajánlott? Hajlított képernyővel kapcsolatos negatív tapasztalatok esetleg vannak, vagy jobb a jól bevált sík képernyő? (kicsit le vagyok maradva a monitorok terén samsung párti vagyok, dell is nagyon szimpatikus) Ár/érték arány a döntő. 144hz, 23-24 col, full hdra? Köszi a segítséget!
+ még egy kérdés, 35kig melyik ips monitor a tuti (21coltól felfele)?"
Köszi -
Zsiráfnyál
aktív tag
Köszönöm az eddigi segítséget, még egy utolsót kérdeznék.
Ilyen monitort keresek :
- 27", 16:9
- 1920*1080
- 50%-ban munkára, 50%-ban játékra
- Keret max kb 150.000 Ft
Az [ASUS VG279QM] -et néztem ki, jókat olvasok róla. IPS, 1ms, 280 Hz. Jó választásnak tartjátok, vagy van valami probléma vele, amiről érdemes tudni ?
+ Még egy kérdés: Egy ilyen monitornak mi a várható élettartama ? Kb 10 évente veszek monitort, ezért nem igazán vagyok képben, neten olvasok horror híreket garancia után 1 hónappal tönkremenő méregdrága monitorokról. A fenti Asus pl ránézésre eléggé túl próbál tolni technikai paramétereket (vagy legalábbis az olvasott cikkekből nekem ez jött le), bőven elvárható 10 év élettartam a mai monitoroktól is, vagy hajlamosabbak meghibásodni, mint a random 5-10 éves Samsung-ok, LG-g, stb... ? -
zsoltnyiri
tag
Sziasztok!
Home office upgrade miatt adna a cégem kb. 300 fontot (minimálisan flexibilis, kb 120-130k), hogy vegyek egy új monitort. Ezzel kapcsolatban kérném a segítségeteket. 2 út áll előttem, vagy (jó magyarként) veszek magamnak belőle egy gaming monitort (27", 1440p, 120+ hz, Nvidia kombatibilitás), vagy egy valóban munkára való monitort (programozás) - itt is 27"+ 1440p+ (esetleg 4k?), akár ultra-wide. Nem tudom, 4k-nak van-e ebben a méretben értelme, nyilván állítanék scalinget, de talán még így is jóval jobb lenne a text clarity, meg real estate, mint egy sima 2k panelen. Mindkét esetben csak PWM mentes jöhet szóba.
Erre a két kategóriára kérnék ajánlást, ha esetleg léteznek ebben az árkategóriában.
Amit még szintén nem tudok az a panel típusa. Eddig csak IPS monitoraim voltak, amiket nagyon szerettem, de ebben az alacsonyabb árkategóiában főleg VA (abból is samsung) paneleket találtam eddig, amiről érdekesen elég sok helyen olvastam, hogy sokszor felbontástól függetlenül elég rossz a text clarity, valami subpixel elrendezés miatt?
Gaming:
Acer Nitro XV272Office
Samsung S34j550
LG27ul600 esetleg 4k opciónak?Bármilyen egyéb ajánlást megköszönök!
[ Szerkesztve ]
-
ForRedGlory
félisten
válasz Ace Ventura #114750 üzenetére
Filmet a TV-n nézek Plexen. Passz.
-
Ace Ventura
addikt
válasz ForRedGlory #114748 üzenetére
Milyen egy 1080p film wqhd felbontáson nézve?
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
-szabi-
addikt
válasz ForRedGlory #114748 üzenetére
Neked meg így jó. Nem vagyunk egyformák.
A 27"/1440p pixelsűrűség már nekem kissé apróbetűs. -
ForRedGlory
félisten
válasz Ace Ventura #114747 üzenetére
Naná, maximum azoknak lehet elég 27-en az 1080p, akiknek nem jó a szemük vagy nem próbálták ki 27-en az 1440p-t.
Most egy 32-es 1440p monitort használok és érezhetően rosszabb, mint a 27"/1440p.
[ Szerkesztve ]
-
Ace Ventura
addikt
válasz Franklin #114743 üzenetére
Szerintem meg nagyon is sajnos.
Már a PH olvasásakor is jól látható, hogy pixelesek a betűk.
Én 27 colra már wqhd felbontást választanék.
Hasonló cipőben járok én is, csak én azt attól tartok, hogy a wqhd felbontáson filmezni nem az igaziÜres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Biga123
addikt
válasz Zsiráfnyál #114745 üzenetére
27" monitort használok évek óta FHD ban, most csináltattam szemüveget
Na azzal ha nagyon figyelek már kicsit pixeles, de még úgy sem zavaró.
És azt se felejtsük el h ha játszol akkor a magasabb felbontást meg is kell etetni valamivel.
Szvsz 27" FHD még egy élhető kompromisszum, mind teljesítmény igényben,méretben mind pixel méretben. 27" fölé már nem mennék csak magasabb felbontás mellett.---- Elméletileg, az elmélet és a gyakorlat egy és ugyanaz. Gyakorlatilag nem.----
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz Franklin #114743 üzenetére
Köszönöm !
Akkor ez lesz a megfejtés. Több review kifejezetten kerülendőnek írta le, de ezek szerint az egyéni adottságok mellett akár pont fordítva is lehet.
Nem is olyan rossz dolog az, ha rossz az ember szeme, gondolom árban elég komoly a különbség az FHD és a QHD között. Nem bánom, ha azt nem kell meglépnem. -
-szabi-
addikt
válasz Zsiráfnyál #114741 üzenetére
Nyilván függ a helyétől is én 80-90cm távolságból nézem a monitorom és az alapján mondtam fentebbieket, az én szemeimnek megfelelően.
Ha neked a 25" / 1920 *1200, 0.28 mm pont jó akkor a 27" / 1920 * 1080 = 0.31 mm is meg fog felelni, szerintem.
Ahogy mondtad fentebb, inkább az aprópixelek irányába történő váltással szokott gond lenni. -
Franklin
addikt
válasz Zsiráfnyál #114741 üzenetére
Kicsit túl van lihegve ez a "27 colra kevés a full HD" dolog, egyáltalán nem vészes.
Én használtam 27" WQHD és 27" fullHD monitort is, huzamosabb ideig, teljesen használható.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Acernél jól működik az Adaptive sync (gsync)? NIncs ghosing mint a Samsungoknál?
Véleményem szubjektív...
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz Zsiráfnyál #114740 üzenetére
23" / 1920 * 1080 = 0.265 mm (ez kicsit kevés)
25" / 1920 *1200 = 0.28 mm (ez pont jó)
27" / 1920 * 1080 = 0.31 mm (??)Általánosságban nagyon extrém magas értéknek számítana az a 0.31, vagy 27" monitort 1920 * 1080-ban használni nem teljesen hülyeség ? Megoldás lehet erre a "max hátrébb tolom 5 centivel", vagy értelmetlen ebben a kombinációban gondolkozni ?
[ Szerkesztve ]
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz -szabi- #114738 üzenetére
Köszi !
Akkor ez durván egy 12%-os csökkenést jelent, az valószínűleg túl sok lenne.
Érdemes lehet emiatt a 27" 1920*1080 kombóban gondolkozni, vagy akkor már nincs értelme a 27" méretnek (túlságosan láthatóak lennének a pixelek ?), és inkább azt csökkentsem 25"-ra ?
Egy 25" 1920 x 1200 monitort használom most második monitornak, ez nekem nem tűnik "pixelesnek". A 27" 1920*1080 ennél lényegesen pixelesebb lenne, vagy azért nem annyira tróger az ? Ha a látásom amúgy is kb csak 95%-os, akkor ez még akár pont jó is lehet nekem, nem ?Élőben kéne ezt megnézni, csak nincs hol...
[ Szerkesztve ]
-
-szabi-
addikt
válasz Zsiráfnyál #114734 üzenetére
Ezt használom, hogy összehasonlítsam a jelenlegi számomra jól olvasható monitorom pixelméretét a leendő monitorommal: Pixel Size Calculator
Ez alapján 23" 1920×1080 felbontáson a pixelméret: 0.265mm
Ehhez legközelebb pixelméretben 32" 2560×1440 van: 0.276mm
Amit te nézel 27" 2560×1440, ott a pixelméret: 0.233mm
Az én szememnek ez már határeset volt.
Egyszer próbáltam 20" 1920×1080 felbontású monitort annak hasonló a pixelmérete, onnan van a tapasztalat.
Régen volt 22" 168×1050 monitorom ott 0.282mm a pixelméret, például az én szememnek az a határ annál nagyobb ne legyen, mert azt már láttam.
Teljesen szubjektív mert a te szemedtől függ, nálam ezek voltak a tapasztalatok.
A win betű skálázást én sem akarom erőltetni inkább megfelelő monitort próbálok keresni. -
wwhy
veterán
válasz Amerigo57 #114736 üzenetére
Köszönöm. A 144 Hz nem szempont, nem játszom, munkára kell, office, pdf, zoom.
Kalibrálok egy jó ideje, így a kalibrálás nem probléma, de 70-75e Ft fölé nem tudok/akarok menni. Jelenleg egy Viewsonic VP2458 van, jó lenne mellé a VP2768, de q drágaELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Amerigo57
őstag
wwhy
WQHD , *VA és *1440, és DisplayPort
A két legolcsóbb monitor , ami jó is :
Samsung Odyssey C27G55TQW , 144 Hz , 99. 990 Ft
Link:
AOC Q27G2U , 144 Hz , 99 800 Ft
Link:
..............................Full HD: 27 col IPS panel , DisplayPort
Dell P2719H , 60 Hz
AOC 27G2U5 , 75 Hz
LG 27BK550Y , 60Hz
AOC I2790PQU/BT , 60 Hz
..........................A Full HD , 27 col 144 Hz-s , IPS panel , DisplayPort monitorok , drágábbak,
amik már jók és megfizethetők :ASUS VG279Q 98 900 Ft de csak itt - Link
Acer Predator XB273GP , 115 190 Ft Link:[ Szerkesztve ]
-
Matthewus
őstag
Üdv!
Az alábbi paraméterekkel szeretnék új monitort vásárolni: 24", FullHD, állítható magasság.
Felhasználás: böngészés, YouTube, sorozatok és filmek.
Kalibráltatni érdemes?
Jelenleg egy LG 204WT monitort használok.Előre is köszönöm!
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz Zsiráfnyál #114713 üzenetére
[Ebben] tudna valaki segíteni ?
Azt próbálom kideríteni, hogy 23" 1920*1080-ról 27" 2560 *1440-re váltva nagyjából hogyan változhat a default betűméret, az munkára (szövegszerkesztésre, programozásra) általánosságban ajánlott-e, illetve hogy kell-e egyáltalán tartanom ettől a problémától.
1920 / 2560 = 0,75
23 / 27 = 0,85Ezek alapján (ha jól értem) a felbontás nagyobb arányban fog növekedni, mint a képátló, vagyis a betűméret valamennyit csökkenni fog.
Windows-ban a scale-elés elég béna, ezért azt kerülném, ellenben azt meg tudom tenni, hogy a virtuális gépemet (amin dolgozok, és ahol a betűméret fontosabb) más felbontásban használom, mint a fizikait (azt meg legfeljebb scale-elem, mert ott kevésbé probléma). Ez tényleg meg is oldható ezekkel a módszerekkel, vagy azt én csak úgy gondolom ?
Mennyire érdemes egyáltalán félni ettől a problémától ? Azt sok helyen olvastam, hogy 4K-ban kb csak az tud rendesen dolgozni, akinek extrém éles a látása (és emiatt sokan váltanak is vissza 4K-ról), az 1440p viszont ennek majdnem a fele. Érdemes ezt még a vásárlás előtt valahol kipróbálnom, vagy nem annyira veszélyes a probléma, mint amilyennek gondolom ?
Játékban / netezésben nem félek tőle, mert ott minden scale-elhető / zoom-olható, munkában viszont vannak nem átméretezhető eszközök, amiket legfeljebb a windows felbontás állításával tudok méretezni.
Köszi előre is !
[ Szerkesztve ]
-
wwhy
veterán
Valami javaslat nekem erre?
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Alex18
tag
Sziasztok!
Most lett elérhető amit kiszemeltem monitort itthon ami most van Samsung C32JG50QQU es erre cserélném Samsung Odyssey G5 C32G55TQW.
Sajnos nem G synces de árban még ez éppen beleférne...
Szerintetek az 1ms és a freesync megéri a cserét?
Nvidia kártyám van nem tudom hogy működne a freesync nincs tapasztalatom igaz a mostani monitorommal is elégedett vagyok csak most lehetőségem lenne a cserére és ha jelentős a különbség akkor lecserélem ...
Ezért lenne jó aki már hasonlított össze két hasonló kategóriás monitort es tudna valami véleményt mondani...
Előre is köszi -
Amerigo57
őstag
válasz Szabikaa20 #114728 üzenetére
Szabikaa20
Az LG 27GL83A-B szinte ugyan az , csak USB portok nincsenek rajta.LG 27GL83A-B vs LG 27GL850-B Link:
-
-
G_P
tag
válasz KAMELOT #114725 üzenetére
24" FHD; munkára kellene főleg, néha kis Age of Empires 2.
Magasságállítás, forgathatóság előny, és mindenképp kell 2 bemenet, de 2 db HDMI lenne a legjobb. Dell, esetleg Lenovo dizájnja tetszik, így főleg ezt a két márkát keresem.
A keret 50, max 55 ezer ft.
Dell U2415-öt néztem eddig. -
-
G_P
tag
Sziasztok!
Tervezek vásárolni használtan egy Dell monitort munkára. Amit kinéztem, eredetileg cég vásárolta meg üzletből tavaly decemberben. Így elvileg 1 év rá a gari, de az egyik, új monitorokat forgalmazó oldalon úgy szerepel ugyanerre a típusra, hogy a garancia nem fogyasztók részére 3 év gyártó által biztosított szervizgarancia.
Akkor most meddig van lenne rá garim, ha megvenném? Idén december, vagy 2023. decembere?Köszönöm a segítségetek!
-
patrik1994
csendes tag
válasz atok666 #114689 üzenetére
Nem próbáltam még másfajta monitort, ha több sorhoz vagyok szokva ahhoz képest biztos kevésnek tűnik. A 16:10 is érdemes lehet, de akkor már nem 2 opció között gondolkodok, hanem 3
Kamelot, ez nagyon jó monitor, de ennyit nem szeretnék rá költeni, eddig elvoltam a 23"-al is -
atok666
őstag
válasz pigatt #114719 üzenetére
Egy dolog van, amire oda erdemes figyelni (a DELL eseten) - bar kerdes, hogy mennyire problema, megpedig, hogy nem mukodik egyidejuleg a 10bit es a 240Hz (nem tud a monitor DSC-t). 240Hz eseten 8bit a maximalis szinmelyseg. Ha full 10bitet akarsz, akkor 144Hz kell futtatni a monitort.
Atok
[ Szerkesztve ]
-
atok666
őstag
-
prannk
őstag
Hali. Bocsi az offért
Van egy lg 24mp59g-p monitorom. hogy tudok nelőle hangot kicsikarni? GTX 1070 kártyám van hdmi vel van összekötve. Tehát nem az alaplappal. Alaplapot jack jack kábellel megpróbáltam de a monitornak gondolom kimeneti a jack része. -
pigatt
őstag
Sziasztok!
A Samsung Odyssey G7-től már a falra mászok, sajnos nincs másik (legalábbis én nem találtam), ami 32"-on 240Hz-et tudna és nem TN panel. Így muszáj leszek visszamenni 27"-ra.
Melyik monitor lenne jobb szerintetek?Acer Nitro XV272UXbmiipruzx
Alienware AW2721DKöszönöm!
[ Szerkesztve ]
i9 / 4080 / 32"
-
-szabi-
addikt
válasz szasanyi #114712 üzenetére
Jelenleg 23" IPS 1920×1080 monitorom van azt váltanám hasonló pixelméretű nagyobb méretű monitorra, így jutottam a 32" 2560×1440 monitorokhoz.
LG 32QN600 monitor volt a kiszemelt vagy olcsóbban Philips 325B1L, de megakadt a szemem 32GK650F árán.
Említett monitorok nincsenek a listán, így hasonlítani nem tudom.
Hajlottam 32GK650F megvételére de szaggatott színátmenetet játékban, filmen, képen, egyéb módon nem akarok nézni. -
Zsiráfnyál
aktív tag
Üdv,
Monitort keresek, a választásban szeretném a segítségeteket kérni.
Amit tudok :
- 27", 16:9, 2560×1440
- Elsődleges monitorként használnám, egy [Philips 252B9] mellett
- 50%-ban játékra, 50%-ban munkára használnám, tehát "gamer" monitort keresek (fontos a képfrissítés, a válaszidő, és hasonló paraméterek, de csak addig a határig, ameddig ezeknek gyakorlati haszna is van)
- Árban a limit kb 150.000 Ft
A kérdéseim :
- Gondolom elég gyakori a fenti kombináció, létezik ennek megfelelő, kifejezetten ajánlott típus, vagy akár csak gyártó ?
- Ki tudnám-e valahogyan próbálni, hogy a default betűméret hogyan fog a fenti környezetben változni egy 23" 1092x1080 környezethez képest ? Jelenleg egy [Samsung P2350]-t használok, ezen számomra eléggé határeset az olvashatóság, ezért ezt inkább növelni szeretném, csökkenteni semmiképpen. Létezik esetleg valami weboldal, ami a különbséget szemlélteti ?
Köszi előre is ! -
szasanyi
félisten
válasz -szabi- #114710 üzenetére
Áttekinthetőbb a lényeg, ha használod a ezt táblázatot - jobbra, középtájon kiválasztod a preferált felboontást majd a felső sorban azt, hogy hogy milyen preferencia alapján tegye sorrendbe a tesztelt típusokat. Azt ami érdekelnek - jobbnak - tűnik, azt megnézde részletesen (esetleg a sorok végén kiválasztod összehasonlításra, bár egyszerre csak 2-üt mutat meg).
-
fairi
addikt
válasz -szabi- #114710 üzenetére
Color Bleed téma érdekes, máskülönben nem is olyan rossz K650, nézd meg a 7.7 sort, ahol fél% eltérések vannak. Sok 144 Hz-es IPS ott gyűlik össze az olcsóbbak közül, pl a különösen ajánlott Aorus FI27Q is. Color bleed beállítás függő vagy adott monitor tulajdonsága?
60 Hz-en megszűnik vagy sem. -
-szabi-
addikt
válasz Amerigo57 #114676 üzenetére
Erre az LG 32GK650F monitorra azt írják a linkelt oldalon, hogy színátmenetek tekintetében a monitorok többségénél rosszabban teljesít.
-
szasanyi
félisten
válasz gyuri81 #114705 üzenetére
Ha arra gondolsz lesz-e kép akkor ige. De ha arra, hogy 3840x1200 min. 60Hz-en akkor sztem aligha. Az egy nagyon régi iGPU sztem nem is ismeri azt a felbontást. És milyen tervezőprogram futna azon a i3 + 8GB PC-n? Nem csak a gyengus hw hanem mert az is fontos lehet a felbontás megválasztásához.
-
emiki6
veterán
válasz gyuri81 #114707 üzenetére
Ha a gép elbírja a tervezéshez szükséges képgenerálást, akkor a megjelenítéssel sem lesz gond szerintem.
i5 2500k iGP-jéről 1080p BD50 filmet néztem gond nélkül."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
FistXL
senior tag
Megérhet ennyit ez a monitor?
-
ForRedGlory
félisten
.
[ Szerkesztve ]
-
$R64
tag
Sziasztok!
[link] van egy ilyen monitorom, váltanék 144 mhz-re. Ár/érték arányban melyik típust ajánljátok? Red Dead2, Nba2k21, fps gamek, single player mod, 1080 p. AOC márka ajánlott? Hajlított képernyővel kapcsolatos negatív tapasztalatok esetleg vannak, vagy jobb a jól bevált sík képernyő? (kicsit le vagyok maradva a monitorok terén samsung párti vagyok, dell is nagyon szimpatikus) Ár/érték arány a döntő. Köszi a segítséget!
+ még egy kérdés, 35kig melyik ips monitor a tuti?
Köszi[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Politika
- Need for Speed: World Online
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Renault, Dacia topik
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest