-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz modflow #81966 üzenetére
18. ker panelban lakom, 5. emelet kívülről 10cm EPS-t kapott már
nos 24fok van bent úgy hogy a konyha ablak nyitva volt egész nap.
1hónap kell mire ki tud hűlni a panel a szigetelés alatt, ja és nekünk még régi ablak van nem új műanyag.
Akinek már fűteni kell szigetelés mellett az ne nyissa ki az ablakot egész nap és akkor nem lesz gondJa pénteken Káposztásmegyeren telepítettünk 2 klímát panel 1. emeletre és a radiátor csőhöz mikor hozzá ért a kezem akkor ott már ment a fűtés
Nem is értem a fázós panel lakók miért nem rakatnak klímát a többi meg még 24fokban nem akar fűteniMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz modflow #81886 üzenetére
Daikin és Mitsu csinálja jól a DRY módot (szárítás)
Ott az elpárologtatót a lehető leghidegebbre hűti miközben a légcserét még az éjszakai módtól is lassabra teszi így az a kevés levegő amit át forgat maximálisan leadja a párát. Persze 1-2fokot hűteni fog a szobán de csodák nincsenek vagy venni kell Daikin Ururu Sarara-tMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
nagyúr
válasz modflow #81044 üzenetére
ezzel nem jársz rosszul!TP-Link Tapo P110
-
BBéci
legenda
-
-
Lorden
senior tag
válasz modflow #81022 üzenetére
Auto ventire rakd, nálam egész nyáron nem áll le, amikor használva van.
15-16 fokos levegővel tud szinten tartani.
Belövöd vízszintesre a terelőt és kész, huzat sincs, a kompresszor meg időnként megtolja, ha szükség van hűvösebb levegőre, egyébként némán ketyeg.[ Szerkesztve ]
-
prisz
senior tag
válasz modflow #80305 üzenetére
Én megmondtam, brutális egy gép. Majd 1kg hűtőközeg, dupla hőcserélő, hatalmas beltéri és marha csendes. Egy 2,4kw-osat is akartam rakatni a lakás másik oldalára, de a szerelő azt mondta várjak még vele. Neki lett igaza. Ez a hűtes pedig ennek a gépnek egy "villásreggeli". Majd nézd meg mit művel télen, fűtés terén. Márciusban használtam rásegítésre. Eszméletlen...
[ Szerkesztve ]
-
prisz
senior tag
válasz modflow #78106 üzenetére
A "Louis Vuitton" táska is egy "ici-picit" drágább, mint az ugyanazon indiai gyártósorról legördülő noname. Kb. ua. a minőség. Kis hazánkban, 1 japán mellé, felszerelnek még legalább 10 kínait. És jönnek sokan azzal, hogy a midea, gree, stb. sokkal sz@rabb, nagyobb a meghibásodási arányuk, többhöz hívják őket javítani. Milyen érdekes... Jó a Gree amit kinéztél, de inkább a Midea oasis 3.5kw. Majdnem 1kg töltőgáz, brutál hőcserélő, hűtésre, fűtésre az 50-60nm2-t is erőlködés nélkül viszi.
-
nagyúr
válasz modflow #77627 üzenetére
mert nagyon hangosak a MIDEA gépek kültéri egységei!
Ha 2 helyiséget akarsz vele hűteni/fűteni akkor sokkal nagyobb fordulaton kell járatni a beltériben is a ventit így az is zavaróan hangos lesz és kültéri is sokkal hangosabban kell hogy üzemeljen hogy kezelni tudja a 2 szobát, és komfortos sem lesz, mert ahol lesz a beltéri ott mindég hidegebb/melegebb lesz, vagy a másik szobában lesz +2-3.fokkal melegebb/hidegebb!Nincsenek már télen sem olyan hidegek hogy indokolt legyen olyan gépet venni ami -25.fokig működik!
Én a télen is simán kifűtöttem 2.db DAIKIN FTXF25D-vel egy 30 és egy 20nm helyiséget, pedig ez a klíma nem fűtésre való!Jobban jársz ha abból a ~400.e ből 2.kisebb gépet veszel, mert így sehogy nem lesz jó a te esetedben 1géppel!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz modflow #77620 üzenetére
Miért ragaszkodsz ennyire ehez a MIDEA-hoz drága is és cserébe nem is jó!
És inkább vegyél 2.db klímát(2+2,5KW) mint egy nagyot(árban kb ugyan ott vagy mint az említett mideával, a telepítés az ami megdobja kicsit az árat, de hidd el sokkal jobb lesz ha külön van a 2 helyiségben!), és nem kell gondolkodni hogy melyik szobából hogy jön ki a hideg/meleg!
-
Lorden
senior tag
válasz modflow #77620 üzenetére
Simán elég az a gép.
Akkor fog működni az átfújás, ha ajtóval szembe rakod, az már teljesen mind1, hogy melyikbe.
Nálam Oasis van, 20+12nm-re, ajtóval szemben lévő falon, nagyobból a kisebbe átfúj.
De van itt az étkezőben is egy Gree gép, a 20nm-es helyiség ajtójával szemben, oda is befúj a kisebb étkezőből, ha onnan akarok hűteni.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz modflow #77596 üzenetére
Tudod a japánok már csak olyanok hogy 1x bekapcsolod a gépet aztán majd pár év múlva ki. Meg ami nincs benne az nem tud elromlani.
Hozzáteszem inkább fizettem 20ezret a Daikin wifi modulra mert az legalább működik, minthogy egyes gyártóknak gyárilag van a gépben wifi modul de az app egy hulladék és minden csak nem stabil.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz modflow #77588 üzenetére
Néha túlzás de persze sosem lesz olyan halk mint egy 3,5kW-os és a 3,5kW-os is hangosabb 1-2dB-el a 2,5kW géptől.
5kW gép más liga, ott nagyobb a beltéri, több lamella, hosszabb ventilátor kerék, nem lehet lentebb vinni a légszállítást egy bizonyos szint alá és a kültéri sem tud annyira leszabályozni mint egy 3,5kW gép.Cserébe olyan jégvermet durrant hogy ihaj ami a mostani rekkenő melegben pl nagyon király
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
arcitec
addikt
válasz modflow #77578 üzenetére
Tudod mit énekel a Nagy Ho-Ho-Ho horgász? A sorok közt megtalálható ...
U.I: Egyébiránt még a jövő hét pár nap és jön a lehülés, semmi para és jön vihar hideget hoz .. Az embörök meg akkor is el vannak kényelmesedve tunyulva ..[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
PROTRON
addikt
válasz modflow #74368 üzenetére
A kollega leírta, hogy tényleg nem lehet megmondani. De tényleg nem.
Nálam a társasházi lakásban 39 nm-re egész tél alatt elment tavaly fűtésre 1839 kWh, másnak meg 1200...nagyon nagyok a szórások, egyedileg kell minden helyszínt megvizsgálni, minden falazatot, felhasználói szokást...tévútra vinne ha itt mindenki beírogatná az értékeit.
Másnál meg nyári hűtésre megy el 800, nálam meg tavaly 350 ment el ápr. 15 és október 15. között összesen.
De én pl nyáron éjszakára kikapcsoltam, mert nem tudtam aludni a keringetett levegő szélzajától, mert már az is zavar, így minden reggel 9-re már 28 fok volt...másnál meg egész éjszaka megy és nincs ilyen gondja...teljesen eltérőek az értékek.Vagy ott a gugli, aztán vagy elhiszed amit írnak vagy nem.
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
Lorden
senior tag
válasz modflow #74366 üzenetére
Fogyasztást így nem lehet megmondani, épület szigeteltségétől és a nyílászáróktól függ, na meg a külső belső hőmérséklettől. Idei fűtési szezon ritka enyhe volt. Átlaghőmérséklet februárban 5-6fokkal volt enyhébb, márciusban is 2-3-mal.
Ha vannak gázfogyasztási adataid, abból közelítőleg lehet utánaszámolni. -
rígel
őstag
válasz modflow #53912 üzenetére
Erre a kérdésre nem lehet egzakt választ adni. Nem is igazán értelmezhető. (hacsak nem felejtetted el leírni azt a fontos tényezőt, hogy szigetüzemű rendszerről beszélünk, de akkor is legalább 2 tényezőtől függ a dolog)
Ha adott pillanatban termelnek annyit a napelemek , ami adott pillanatban a klíma teljesítményfelvétele, akkor a napelemek termelése fedezi azt. Egyébként nem. Persze működni fog, mert a szükséges energiát a hálózatból vételezi -
MC Pite
veterán
válasz modflow #53912 üzenetére
30.
Amíg van áram. Szigetüzem? Akkor az akku számít. De 2mW elég combos . Mekkora hőigény mellett?
[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
mrzed
senior tag
válasz modflow #25227 üzenetére
Nálam is telekhatártól 80cm-re van a ház hátsó fala, a szomszéd háza kb a hátsó faltól 4 méterre van. Hozzávetőleg 2 éve lakatlan az említett szomszéd épület, a tulajdonos csak nagyon ritkán jár ide, felújítást tervez, majd utána költözik. Amikor eldöntöttük a klímát sokáig figyeltem, hátha összefutok vele, de nem jött... végül is felhívtam telefonon, hogy a klíma kültérije a házunk hátsó falára kerülne, ha nincs ellenvetése. Nagyon pozitívan állt a dologhoz, biztos benne, hogy az őt nem fogja zavarni, szereltessük oda nyugodtan. Az áldása mellé még fel is hatalmazott, ha a szerelés miatt szükséges, akkor létrázzunk át az ő telkére, ha nem gond, ezért nem jönne le.
A fentiek alapján úgy gondolom, hogy ha egy kicsit is normális a szomszéd, akkor meg lehet beszélni sok mindent.
A másik végletről csak egy vicc jut az eszembe:
Szükségem lenne egy kalapácsra, de nincs... kérek kölcsön a szomszédtól...
A döntés után a szomszéd elérése közben morfondírozok:
Rendes ez a szomszéd, biztos ad kölcsön kalapácsot...
Ááá, de mi van ha mégsem... lehet nem fogja kölcsön adni... uhhh, biztos, hogy nem adja kölcsön, egy genyó...
-Szia szomszéd!- kiált a szomszéd, mikor meglátott...
-Miben segíthetek?
Mivel már jól felhúztam magam, csak ennyit tudtam kinyögni:
-Tudod mit szomszéd?! B@zd meg a kalapácsodat! -
DeFranco
nagyúr
válasz modflow #25227 üzenetére
beszélj vele, ha jó a viszony, akkor mondd el nyugodtan és határozottan, hogy bizony ez hozzátok be fog hallatszani, és bizony ez a monoton zútás hosszú távon idegőrlő még akkor is ha egyébként csendes kültérit választ (valami hangja annak is van, és ha egy vidéki tücsökciripelős éjszakán ablakot nyitsz akkor azt bizony hallani fogod, minél jobban pörgeted magad rajta annál jobban) és nagyon örülnél neki ha legalább nem a rátok néző falra vagy az ahhoz közel eső sarokra rakná.
aztán erre vagy lép valamit vagy nem, ha nem, akkor nem tudsz mit csinálni, max. rakatsz te is egy klímát hogy ne kelljen ablakot nyitni este és akkor a szomszéd kültérije sem fog zavarni.
-
LanyUs
senior tag
válasz modflow #25221 üzenetére
Saját példám: [link] 13m réz+vízcsövezés. Pedig ez nagy, széles telek és 8m magasan lett volna a kültéri.
Sok klíma esetében hallok ciripelést utcafronton. A Fuji 14 lmca még zúgni is tudott üzem közben. Ha szomszéd klíma felém néz, csendes és eldugja amennyire lehet akkor oké. Ha viszont egy hangos szart vesz és ezeket a hangokat kellene hallanom belevágnám a csákányt éjjel az tuti.
Telekhatár esetében nem találtam meg a Polgári Törvénykönyvben a sokak által emlegetett 60cm-es eresz szabályt. Azt viszont megtaláltam, hogy kártalanítani köteles [link] és a helyi rendelet alapján még le is szedetheti akár.
Összegzésképpen elmondható, hogy ha a szomszéd ellenzi, akkor érdemes más megoldást találni és nem plusz 100e Ft kiadáson veszekedni egy életen átUi.: éppen most fejeztem be a féltetőt az előkertbe vezetett kültérinek. Mától a nap és a víz sem éri. Alá fehér követ tettem, így pormentes is marad, hiába van a lábazaton a földtől 25cm magasságra. A beltéri kicsit lejt a csövezés irányába, ezért tapasztalok kevesebb párát ennél a telepítésnél, mert szinte semmi víz nem marad a tálcában.
[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
válasz modflow #25221 üzenetére
Beszélj vele, hátha sikerül megegyezni. Néma klíma nincs, de csendes van. Éjszaka meg amúgy sem megy teljes teljesítményen hűtéskor, mert akkor hogy lenne képes nappal hűteni a lakást?
Ami engem illet bármikor ki merném tenni az ablakom alá a kültérit, mert vagy ki van kapcsolva, vagy ha megy, akkor csukva van az ablak. Két ok miatt van mégis másutt. Az egyik a csövezés és a cseppvíz elvezetés, a másik, hogy olyan falra tudtam rakni, amerre nem néz lakó helyiség, csak konyha. Remélem ez az elhelyezés senki éjszakai nyugalmát nem fogja zavarni.
(#25223) Bacusuz: Nagyon jó rendelet. Mindenkit beköltöztetnék egy tizedik emeleti délnyugati fekvésű panel lakásba, aki megszavazta.
[ Szerkesztve ]
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- Hecht GG 950 aggregátorok
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- OWON SPM6103 programozható tápegység (0-60V/0-10A) és multiméter
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest