Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz Johnny198612 #22100 üzenetére
valid.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Johnny198612 #22092 üzenetére
beszélgetünk, véleményezek. értsd jól.
Akkor direktebb a levegő áramlás a hálóba:
vagy úgy állítod a lamellákat, hogy átlósan húzzon be a nappaliba, de akkor a háló nem kap semmit, vagy egyenesen akkor a nyakába kapja a kanapés ember a jeges lehellet, vagy a hálóba de akkor a nappalinak ohne. nekem nem adja ki.
kevesebb csövezés:
A2-A2 > A1-A1 ahogy én látom
Ugyanaz az ember kap a kanapé szélén huzatot, mint az A1 esetben, talán kevesebbet is.
lényegesen közelebb van A2-höz a kanapé, ez többet számít, A1 esetén megfelelő beállítás mellett itt már nem is kell éreznie különösebb légáramot.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Johnny198612 #22086 üzenetére
nálad nincs fal sem az A2-től balra sem alatta, így jól be tudja fogni és forgatni a nappali levegőjét, kevésbé aggódnék. még mindig laikusként mondom ezt.
A1-et is fontold meg szerintem, nekem az a legszimpatikusabb, esetleg egy kicsit fentebb tolva a konyha felé a közlekedő magasságáig, hogy a kanapé ne kapja telibe. az szerintem a legjobb, onnan már elkolbászol szépen a jobb oldali helyiségek felé (kis szerencsével) a levegő.
-
Male
nagyúr
válasz Johnny198612 #21909 üzenetére
Multi helyett betehetsz oda egy kicsit.... úgy máris nem 300-al több. Már ha a plusz kültéri nem gond.
Szerintem ez az egyik helyiségből hűl a másik, akkor működik viszonylag normálisan, ha nem kapcsolgatod ki, hanem a nyár elejétől kezdve bekapcsolva végig egy kellemes hőfokra.
Szintén csak szerintem, de mire egy nm-es szobában lévő klímából az ajtón át így kanyarban mire lehűtenéd a felmelegedett nappalit.... az nem fél óra lesz. Az a gond ezzel a kapcsolgatósdival ,hogy a falak, és minden berendezés átmelegszik... utána ugyan lehűtöd a levegőt, de minden sugározza a meleget, és ezt fogod érezni, miközben a levegő hideg.
A szigetelés mondjuk segít a dolgon azért.
( két ilyen ajtón keresztül hűtős helyen voltam, az egyiken egészen jól átáramlott a levegő, de amint lenyomtad a klímát, meg lehetett dögleni a másik helyiségben... a másik helyen az ajtón átlépve kifejezetten kellemetlen hőmérséklet különbség alakult ki, hiába volt nyitva, egyszerűen nem hűlt az a szoba a klímától szinte egyáltalán, miközben a hűtöttben meg már fázott az ember... persze utóbbi tetőtér volt )[ Szerkesztve ]
-
válasz Johnny198612 #21898 üzenetére
Nem vagyok szaki de szerintem A2.
Nálam egy 3,5kwos hut le egy 20-25nmes nagy szobát és egy 20 nmes szobát ami mellette van, és még csak a klima beltéri egysége nincs is szembe a szoba ajtóval.
Igy is atmegy a hűvös levegő.
Leszabalyoz korrektül, de ez csak egy szakavatatlan vélemény[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
pjen
félisten
válasz Johnny198612 #21909 üzenetére
"Értelemszerűen becsukva a hálóajtót csak a hálót hűtené".Nem vagyok szakember,de szerintem egy 3,5 Kw os klíma,egy 10 négyzetméteres zárt szobában nem tud eléggé leszabályozni.
[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
Szintén nem vagyok szakértő, de kb azt gondolom amit netpok2 írt...
Az A4, ha csak egyet teszel be, semmit nem fog hatni a hálóra értelem szerűen. Illetve szerintem ennél az elhelyezésnél a kanapé nem lesz túl kellemes pont a lakásban ( hiába tereled oldalra, azért az nem olyan, hogy másfelé nem is megy ).
Az A1-el szerintem a nappali kellemesen lehűthető, de ennyi. Esetleg a kicsi A1 négyzet belső felére tenni, így direktben nem megy fontos részre, csak lehűti a nappalit.Szerintem egy klímával ezt nem tudod korrektül megoldani, főleg hogy a hálónak két fala külső fal, ha jól sejtem, tehát eléggé jöhet onnan a meleg. ( max úgy, ahogy valaki tett be képet ide, hogy a beltéri felénél van a fal, és így mindkét szobába jut a fele ) Kicsit nyilván hidegebb lesz ott is, de közel sem az a hőfok, ami a nappaliban.
-
Ed_007
aktív tag
Miért nem teszed az A1-et kicsit "feljebb" , a konyha felé, úgy, hogy szemben legyen a hálóba menő folyosóval?
Mindenképpen egy klímával akarod megoldani?
-
netpok2
csendes tag
Nem vagyok szakértő, de szerintem:
A1: nem hiszem, hogy sokat éreztek belőle, kivéve ha a két A4-el jelölt klíma közé tesztek egy kisteljesítményű ventilátort a falba (a menyezethez mert oda gyűlik a meleg), mert akkor az átkeringeti a levegőt a másik szobából is, de az ajtót akár ki is dobhatjátok a szobáról.
A2: talán működhet
A3: esélytelen hogy hűtse a szobát
A4: ez a legkorrektebb megoldás, én a 3.5-eset a kanapé fölé tenném és valószínűleg vele szembe a 2,5-öset de az az ágy helyétől is függ.
A kültérit a terasz mellé, vagy ha az erkélyre akkor fejmagasság fölé, hogy ne foglalja a helyet.
[ Szerkesztve ]
-
Johnny198612
tag
Ja, igen, ez egy sorház. szóval jobbról és balról szomszéd van.
-
Biluxzsolt
aktív tag
válasz Johnny198612 #21606 üzenetére
Szívesen.
"Ha három madár lennék,látnám magam felülről,amint magam mögött repülök."
-
netpok2
csendes tag
válasz Johnny198612 #21608 üzenetére
Azért írtam őket, mert eddig nem tudtam, hogy vannak ilyen kultúrált példányok is, csak a hagyományosakat láttam.
-
netpok2
csendes tag
válasz Johnny198612 #21606 üzenetére
Megpróbálhatod esetleg ezt, ennek még be kéne csusszannia valahova a beltéribe.
Szerk: ahogy nézem elég sokféle kivitelben vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Biluxzsolt
aktív tag
válasz Johnny198612 #21603 üzenetére
+35e a cseppvíz szivattyú. Vagy azt elvezeted a beltériből máshova, ha van rá lehetőség . Pl wc-tartály.
"Ha három madár lennék,látnám magam felülről,amint magam mögött repülök."
-
Chaser
legenda
válasz Johnny198612 #21603 üzenetére
Atfurod a fodemet, ha az nem jarhato fofalat es teto alatt viszed be a csoveket
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest