-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kis Tigris
tag
válasz Rapid136 #56407 üzenetére
Köszönöm mindenkinek
Közben annyit változott a dolog, hogy nőtt 100-al a keret, szóval most 700.000ft-ig tudok gondolkodniEbben talán kis szerencsével már az A7 III is benne lehet 28-75 obival?
S ez vagy az A6400 + Tamron 17-70 f2.8 kombó lehet a jobb képminőség szempontjából?
Kérdem azért is, mert Full Frame géphez nem volt még szerencsém, nem tudom melyik nyújt többet vajon
-
Kis Tigris
tag
Sziasztok, gépvásárlás előtt állok (míly meglepő )
- Nem vagyok kezdő, nem vagyok hobbifotós, de nem is üzletszerűen fotózom. Teljesem a magam örömére, valamint néha kiállításokra, könyv illusztrációkra, s mostanság egy nagyobb hírportál kért fel színesíteni az oldalukat De ha felkérést kapok kismamáktól, vagy kisgyerekes családtól, valamint kutya-cica tulajoktól, akkor se kelljen feltétlen nemet mondanom, csak a felszerelésem miatt Alapból táj, természet, város a témám, de ezek nem simán fotózva, hanem nekem a munka a fotózás után kezdődik számítógépen A kinti kattintás csak az "előjáték", ebből adódóan is keresek pénztárcámhoz mérten minél jobb nyersanyaggal rendelkező gép/objektív párost, aminek minél jobb a RAW-ja, dinamikája, s minden, ami az utómunkához kell- Anyagiak: olyan 500.000ft, de ha nagyon indokolja, fel tudok menni max 600.000-ig. De ebben benne kell legyen objektív is, mert utána egy darabig nem fogok tudni venni semmit (asszony kinyír... )
- Ez előtt Sony A6000 volt 16-50, 55-210, valamint egy Pentacon 50/1.8 obival. Ez a három nekem mindent lefedett. Sajna meg kellett válnom az egész szettől pár hónapja, szóval semmi nem maradt...
- A Sony-t perferálom, de ha van jobb alternatíva, azok is érdekelnek. Használt is szóba jöhet, de szigorúan csak amin van még jótállás. Valamint jó lenne, ha technikailag sem lenne 2-3 évesnél öregebb
- Sony A7-en gondolkodtam előszőr, majd sokat olvasgatva róla Sony A7 II lett inkább az érdeklődés tárgya. Aztán elgondolkodtam rajta, kell e nekem a Full Frame, ad e annyival többet mint egy jobb APS-C gép? Ezen mai napig hezitálok, de igazából nem látom akkora előnyét (főleg mióta láttam A7 III vs A6400 képminőség összehasonlítást).
- Szóval ezek fényében milyen kombót tudnátok ajánlani, ami dinamikában/képminőségben kiemelkedőt hoz?
[ Szerkesztve ]
-
Kis Tigris
tag
Sziasztok. Rendszerválasztás előtt állok. Tudom hogy van ez a nagy Nikon vs Canon háború, amit soha nem fog megnyerni egyik fél sem. Épp ezért más oldalról közelítem meg a választást: melyik márkának van a legtöbb, legjobb használt piaci ár/érték arányú objektívja?
Mert ha veszek valami "jobb" vázat anyagi lehetőségeimhez képest (kb 400.000/450.000ft) (pl Canon EOS 850D vagy Nikon D7200), nem sok pénzem marad obikra, de használtan lassan meg veszegetem a számomra ideális 4 obit (16-50 körüli tájképezni, 70-200/300 körüli állatokra, 50/1.8 fényerős művészkedni, valamint lehet még egy makro obi is később).
Nem vagyok profi fotós (nem hivatásom, nem ebből élek), de nem is ma kezdtem, szóval amatőr sem vagyokIdáig főleg Sony Milc rendszerem volt (A5000, A6000), de úgy látom az objektívak miatt jobban járok ha nyitok más rendszerek felé is
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest