Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 5. nap: Dark and Darker:: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Bleach: Rebirth of Souls - Középpontban Shinji Hirako
- PlayStationre is megjelent a Venture to the Vile
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
Persze én is sokat használom most is... csak nagyon eszi a mechanikát... csattogtatja a tükröt rendesen.
Nembaj, most kapok egy full újat cserébe szóval mindegy (bár csak 800-at raktam bele eddig)Viszont macro az a terület, ahol tényleg hasznos. Szóval ott (én legalábbis) manuál fókuszban csináltam mindig.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
-
Ren Hoek
veterán
Felhívnám a figyelmet erre:
Ezmiez komolyan...? 1d Mark II 360K-ért villámáron??? Ha lenne zs-m most leütném villámáron azonnal ://
Hátha valaki jóljár vele... Vagy dobjunk rá közösen össze zs-t
-
Ren Hoek
veterán
válasz imoldman #6783 üzenetére
Nekem is megfordult a fejemben a D90 még vásárlásnál. De volt szerencsém látni a videóját, hát nem a legjobb. Nagyon zselésedett a kép, és sötétben sem lát olyan jól (szerintem) mint a canon-ok.Canon 550D, ami csak 10K-val drágább már 720p 50/60FPS-t is tud és 1080p 24/25/30 FPS-t is, plusz nincsen beállítási korlát semmiben sem.
A szenzor is jobb benne, hiába azért a 7D-ből átvett 18 Mpixel nagy előny lehet a crop-os szituációkban.
Zajszűrésben kb egyforma a két gép, 3200 ISO-n mindkettő még jó képet ad, csak a Canonnál 18Mpixel. Kijelzőben megintcsak 550D a nyertes, brutál nagy és éles, jól látható.
Sorozatban a Nikoné a győzelem 0.7 FPS-el kb. Viszont 40D mégjobb!A felépítésben biztosan jobb, meg ugye prizmás. Meg jobban időjárásálló (talán?) Ergonómiával meg sokak véleményével szemben kijelenthetem: A Fuji S2 után (Nikon D100-ra épül, ami olyan mintha portrémarkolat lenne rajta) a nagy lapát kezemnek, és hosszú zongorista ujjaimnak teljesen észrevétlen volt a váltás. Sőt az 550D-t én sokkal kényelmesebbnek tartom. Gyakorlatilag tökmindegy, egy napi használat után tökéletesen megszokható, és megszerethező. Nekem ez a része mindig másodlagos volt... Az hogy milyen képet készít, az a legfontosabb. Azért a 7D-ből átemelt képalkotó rendszer, akárhogy is nézzük, nagyon korrekt.
Tartósságra meg annyi, hogy ha leejtesz 822 grammos 40D-t és egy 530 grammos 550D-t...Nemtudom, szerintem kompenzálja a kis tömege. Természetesen biztos masszívabb, és sokkal brutálisabb a 40D az tuti, ezzel kár is vitázni.
De mégegyszer mondom, nekem a képalkotó rendszer az elsődleges, utána a külsőségek, ergonómia, felépítés. Szerintem aki nem dolgozik terepen, nem fotóriporter, nem ez a munkája, és vigyáz a gépére, annak tökéletes ez a felépítés és minőség is...
-
Ren Hoek
veterán
Mondjuk ha 500D, akkor már sokkal inkább 550D... szinte minden létező funkcióját feljavították valamivel. Annyival nem drágább.
A 7D-ből átemelet érzékelő pedig tényleg üt nagyon.
-
Ren Hoek
veterán
válasz imoldman #6765 üzenetére
Szerintem gyűjts még egy kicsit 40D-re. Az egy nagyon jókis váz. De a D5000 sem rossz.
Viszont amit kilőnék, az az 1000D... Nagyon kis fos műanyag, nekem nagyon nem volt szimpatikus. 450D - 500D- 550D is sokkal jobb.
Viszont 40D-t nemtudom honnan találsz 150 körül.. Ez kb necces. ~199 amiért már kapsz egyet 18-55-el + grippel. Ez nemrossz ajánlat.
Pl itt
Mondjuk a 18-55-ös EF-S eléggé szar kit objektív. De elpasszolhatod, és vehetsz helyette egy 18-55 IS-t ami már sokkal jobb.
Szvsz gyűjts még rá, mert hosszabb időre választ az ember vázat, és csak nagy bukóval lehet eladni egy széthasznált régi vázat.
-
Ren Hoek
veterán
Jah azt nem írtam, hogy a kit-obit nem vettem még meg. Nemjött meg még a fizum a legutóbbi melóból. De használtan akarom venni 17-20 körül. Újonnan 30-ért vétek szerintem.
Szóval tesztképet nemtudok adni.
csak ezt 250-en:
Ez egy csónakázótó szigetéről készült, és annak is a másik feléről. Google maps-on lemértem, kb 200 méterre volt. Kicsit azért lágyul, de eléggé messze volt a csaj.
Én amúgy Nikkor 70-300 után nem találom kevésnek. Nagyjából észre sem vettem. Viszont az 1 m-es közelpont és az 55-ös normál állás nagyon hasznos. Így sokkal kevesebbet kell majd cserélgetni. 53-ért szerintem jó kis IS-es obit kaptam. IS-nél teljesen fixre ki tudom tartani kézből 250-en is.
Szvsz ezért nem értem egyáltalán a Canont... hogy lehet, hogy egy Canon 70-200 2,8L IS drágább ~ 180 ezer ft-al? Mint a sima IS nélküli... Ha egy 53 ezres obiba is bele tudták pakolni, olyat ami teljesen jó... Egy IS-ért fizetsz 180 ropeszt?
Amúgy ha van rá zs-d, ez egy jó obi lenne: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Nah végre hozzájutottam az 550D-hez.
Már a topicjában kifejtettem, de dióhélyban elmondanám itt is... A sok videó-vészmadárkodás után már eléggé elbizonytalanodtam hogy talán mégsem fogja helyettesíteni a videókamerámat.
Hát kellemeset csalódtam! Egyszerűen megnyomom a gombot, és felveszi a képet, miközben manuálisan élesítek. ENNYI. Pont ahogy a kameránál. A képe kristálytiszta, éles, optikailag pedig 100x-osan veri a hasonló árkategóriás zsúrkamerákat. Zajszűrést már meg sem említem. Az hogy a fekete tényleg fekete, bármilyen körülmény között, nem pedig zajtenger. Hát meglepett mindenképpen.
Rolling shutter pedig egyáltalán nem akkora probléma, mint amennyire féltem tőle. IS-es obit kézből kitartva teljesen tökéletes álló és svenkelő képet lehet produkálni. Szerintem jobb a stabilizátor, mint egy kameránál. Viszont az IS tényleg kell hozzá! Tehát videózni a legjobb szett 18-55 IS és 55-250 IS. Ez 80-ból simán kijön. Lehet nem fényerős obik, de filmezéshez mindig fény kell. Később ha pénztárca engedi lehet venni 2.8-as IS obikat. Vagy egy steady cam-et, 50 mm-es 1.8-assal. Fejlesztés lehetősége határtalan! Ugyanis ha van egy normális steady, akkor bármilyen obi rácsavarható, rolling shutter nem fog jelentkezni.
Mint fotógép, is teljesen lenyűgözött. Felépítésben sokkal jobb mint az 1000D, mert az tényleg gagyi. 3200 ISO-n még simán használható a képe, a 18 mpixel pedig megint csak pozitívum a sok megapixel fika után. semmivel nem zajosabb, viszont képkivágás szempontjából én teljesen élvezem a dolgot. Szóval bárhogy is kerestem, nem tudnék rá negatívumot mondani.
A videót meg tényleg az szólja le, aki próbálta, használta és ennek ellenére sem tudott vele rendesen filmezni... Pár egyszerű szabályt betartva és ésszel használva, tökéletesen kivált egy videókamerát, és még hozzá is ad, az optikai és képi minőségéhez.
Akit érdekel, egy tesztkép 800 ISO-n, kis bajszos unokahugomról 55-250 mm IS @187 mm, 800 ISO
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz johnjohn #6695 üzenetére
Lehet kicsit offtopik, de http://www.avplanet.hu/ ezt a boltot ismeritek?
Megkérdeztem, 550D-re lenne 3% Suli Klub kedvezmény diákigazolvánnyal. Azért az -5800 ft... Medikerhez képest az már 10 ronggyal olcsóbb.
-
Ren Hoek
veterán
válasz Degeczi #6677 üzenetére
Na Camera Kft. szerint nincs magyar gari, csak EU-s termékekre. Másik olcsóbb forrásom is befuccsolt (belépőszinten nehéz olcsóbb eladót találni)
Szóval marad a fotoexpert. Rendesek voltak válaszoltak gyorsan, és eltudok menni a boltba is. Végülis a magyar gari meg a nyugodt alvás megér +15 rugót
Még egyszer köszi a felvilágosítást.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Degeczi #6674 üzenetére
Vaterán van 50 pozitív értékelésük 0 negatív.. az pedig 100% hogy nem kamu, mert az nekik nagyon sok jutalékukba került volna...100 ezer forintokba is.
Árukeresőn is 1 negatív van (de ő ugyan úgy tippelt a "kétes" üzletre, nem is vásárló) és 65 pozitív, ... Shopmania-n is hasonló a helyzet. Láttam már olyan webshopokat, amik kamuk, nagyon rosszak, hiába vannak kamu értékeléseik, emellett 50% negatív is van mindig. Na onnan tényleg nem szabad vásárolni.
Szakurát 3 éve követem már, (akkor egy kamerát akartam venni, de ugye NTSC-s volt szóval nem vettem) és azóta sem találtam róluk semmi negatív infót a neten. Ennyi idő alatt kiderült volna azért hogy kétes üzlet vagy sem...szerintem a vám-os bug is kiderült volna. Egy esetben olvastam hogy 5 nap helyett +3 nap volt a küldés, mert kiszúrták a vámon.
Garit meg megkérdeztem, még várom a választ. Nikonnál azt tudom, hogy a világgarancia neccesen működik... Canonnál ha működik, akkor nincs akadálya a Mo érvényesítésnek.
Azabaj nemvárt kiadásaim lettek, és nagyon kéne az a 15K mínusz. De még gondolkozom rajta persze.
-
Ren Hoek
veterán
Bocs lejárt
A gari link:
http://www.szakura-pc-japan.hu/index.php?hely=uss&old=TERMeK_GARANCIAMegkérdezem, hogy az 550D-nél érvényes-e itthon, vagy hogy mennyi kiküldeni.
-
Ren Hoek
veterán
válasz Segnior_Barthez #6669 üzenetére
Obit már megvettem. 55-250 IS. 53 ezerért vettem 1 év garival. 18-55-öm volt nikonra, és inkább a 70-300-at használtam, mert sok portrét csináltam. Vagy koncerten is inkább teléztem. Nagylátót úgysem lehet jót venni 20 ezer körül szóval tökmindegy, nem az én világom a hordótorzítás
Végigmentem már az úton Fuji S2-vel, meg 2 évig fotós asszisztens voltam egy divatfotósnál...Nabasszus amilyen obipark ott volt, elszakadt az arcom bazz.. Kb 12-13 obi volt, meg az összes cucc 10-12 milla értékben. Tilt shift is, bár az nekem már túl modoros. Az volt a kánaán hely
Amúgy kövezzetek meg, de 70%-ban rövidfilmezni, és jeleneteknént megrendezett színházi videózásra használnám abszolút manuálisan. Erre a dof és kisebb zajszint miatt sokkal jobb mint egy konzumer videókamera. (Még egy 50-es 1.8-as beszerzésre vár)
A japán cuccon még erősen gondolkozom... kereken 15 rugóval lenne olcsóbb mintha boltban venném. Ami pont egy SDHC kártya.... A japán gyártmány szöveg amúgy hülyeség? Tényleg jobb minőségű mint a többi gyártmány?
Megkérdezem mailban tőlük a garanciát... Elvileg ramoknál egy RMA-ztatás külföldre nem olcsó de nem is olyan végtelenül drága...
-
Ren Hoek
veterán
Szerintetek mi az okosság az árakkal? 550D fog még májusig csökkenni?
Mert ha több hónap alatt is csak ilyen 5-10 ezres csökkenés lenne, az nemnagyon érdekel... Akkor megveszem még most, amíg a forint erős.
Velük nincs valakinek tapasztalata?
http://www.szakura-pc-japan.hu/index.php?hely=reszletek&termek_azon=597&tipus=canon
179K lenne az 550D.
Egy sráccal beszéltem, aki vett 5D-t, és kihozták neki 1 hét alatt. (Japánból) Egyedül a gari miatt félek kicsit.
-
Ren Hoek
veterán
válasz Degeczi #6632 üzenetére
Itt nagyjából ultráról és extreme-ről van szó. Első bizonytalanított el kissé (low level format oldotta meg neki)
Lejjeb viszont van egy eset, ahol 4 GB-os Ultra ment vele 10 percet tudott rögzíteni és itt is említi a low level formatot..(továbbra sem értem, hogy hogy befolyásolja egy SDHC sebességét egy low level format ) Az a baj, hogy kevés infó van arról, hogy a 16 GB-os hogy viselkedik. Félek bukni 18 rongyot. Illetve talán valami webshopból rendelve, vissza lehet küldeni ha nem megy, de az megintcsak bukó és idő.
-
Ren Hoek
veterán
válasz Degeczi #6626 üzenetére
Én nem próbáltam ,de külföldi fórumokon akárhol rákerestem, mindenhol merültek fel problémák Class 4-el. A fotósboltban is class 6-ot ajánlottak, és 550D-s ismerősöm is azt mondta hogy a Class 4-es kártyájára írni sem volt hajlandó videót (igaz az nem sandisk volt). Plusz egyre jobban betellve + melegedve közel sem hozzák azt a sebességet. Lehet beleszámít a kamera is. Valahogy én nem merek kockáztatni.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Degeczi #6611 üzenetére
Sajna nem... 550D eleve 1080p-ben 5-5.5 MB-ot is ír... és bizony az ultrának 4 a minimuma. Jelen esetben pedig a minimum számít. Sok esetben olvasni, hogy egyszerűen a buffer megtellte után nem rögzít semmit, megáll a videó. Meg a melegedés is befolyásolja a sebességet, úgyhogy az ajánlott tényleg a Class 6 vagy Class 10. Szerintem neméri meg kockáztatni, mert sokat lehet szívni egy nem megfelelő memkártyával. Ahol olvastam, ezek a tapasztalatok. Fotózgatni teljesen jó az Ultra, de videónál már Class 4 necces lehet. Hallottam olyanról, hogy valkinek egy mélyformat segített, bár nemértem teljesen mi benne a logika.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Nagyon leült a totyik... Senki nem akar DSLR gépet venni?
Sajnos 550D-t nem tudom megvenni, mert nemtudtam eladni még a kamerát... De egy barátom írt róla, most vett egyet. Kizárólag Extreme III avagy Class 6-os SDHC karival érdemes venni, mert az alatt nemjó. (Pl videó fícsör nem is működik) Leírása szerint belvilágra kiváló (7D szinte 1:1-ben), anyag, szigetelésre, AF meg műanyag érzet. Dehát nem is vártunk mást. Jóval olcsóbb.
-
Ren Hoek
veterán
válasz Degeczi #6558 üzenetére
De akkor ez elfogadott dolog? Mármint AF makrónál... Egy olcsó közgyűrűs vagy fordítós rendszerrel (nem célobival) hogy tudja az AF rendszer, hogy az olló csavarjára szerenék élesíteni, vagy a hegyére? Vagy egy mozgó sáskánál pl. Gondolom olcsóbb objektívekkel lenne a rendszer, azok pedig 3 sec-ig élesítenek normál esetben, mert olyan csigák. Még segédfényt se tud rádobni, mert kiesik a tárgy a hatókörből.
Vagy én vagyok maradni, de szerintem az olcsóbb objektívek még normál AF működésre is maximum hobbicélra alkalmasak.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Megnézném azt az olcsó közgyűrűs, vagy fordítós megoldást ami gyönyörűen AF-el, pontosan oda ahová én akarom és addig nem mozdul el a tárgy Tény, hogy én manuális objektívvel csináltam és nem mozgó tárgyakat. Lerekeszeltem, megnéztem mekkora a mélységélesség, és hol van és utána fotóztam.
Most a legolcsóbb megoldásra gondoltam. Ott szerintem bele kell törődni, hogy nincs AF. Amúgy manapság nagyon el vannak kényelmesedve AF terén az emberek Pedig meg lehet szokni anélkül is. Régen is tudtak éles képeket csinálni... Ma is lehet. Csak kicsit több gondolkodást igényel a dolog.
-
Ren Hoek
veterán
válasz Segnior_Barthez #6551 üzenetére
Hát de makróban felejtsd el az AF-et Abban pont az a jó, hogy állványról, vagy valami támasztékról szépen élesítesz (így is nagyon pici a mélységélesség, szóval nemkönnyű)
-
Ren Hoek
veterán
válasz Segnior_Barthez #6549 üzenetére
Szerintem a közgyűrű jójáték, mert ugye te állítod össze a szettet. Viszont pár vasdarabért sajnálok kiadni pénzt Így inkább vettem egy Nikon- M42 átalakítót, és felraktam hozzá a Praktika közgyűrűit. Abból volt 6 db kb... Asszem pentaxhoz is van ilyen. Nekem az a tapasztalatom, hogy még így régi M42-es obikkal és közgyűrűvel is totál éles szép makrókat tudtam csinálni. Majd linkelek párat ha megleltem. Szóval a célobi egyelőre szerintem is pazarlás.
Fordítógyűrűt milyen áron mérik ehhez?
-
Ren Hoek
veterán
Utolsó OFF a témában, részemről:
Azért megnézném azt, aki fotóstáskával meg full felszereléssel megveri a támadóját(támadókat)... Még futni is lehetetlen, max ha hátizsákban van a szerkó. De az utcai harcokban nevelkedett barna és fehérbőrű támadók úgyis utolérik az embert. Kp, ledumálás, futás, aztán utolsó esetben gázpisztoly. (15 rugóért lehet kapni már, csakhát a használata vizsgálatot eredményezhet, és akkor már régen rossz ha bíróságon köt ki az ember)
ON
-
Ren Hoek
veterán
Akkor itt egy megmosolyogató téma
Brutál, ahogy csak úgy ficeg a végén az az 1D
Azért ilyen iszonyat drágák amúgy ezek, 800 mm-es kb 3,6 milla... mert közel olyan a rajzolatuk, és a vonalfelbontásul mint az 50 mm-es obinak. Persze ezt csak a természet meg sportfotósok engedhetik meg maguknak Eladom a kocsit, meg a bútorainkat, talán futná 1 800-asra
-
Ren Hoek
veterán
Szerintem a legjobb egy olcsó hátizsák... abba belefér a fotóstáska egészben. Ha sötétben megyek kamerával, vagy fotógéppel, mindig beleapplikálom - ezzel kisiskolásnak álvázva magamat
Persze a kamu telefon, és a support 500 Ft mindig ott van a szeren... Gondoltam még fotónyomtatóval hamis pénz nyomtatására, amit odaadnék a rablóknak az igazi helyett, "Rák*rtál ,,i,," felirattal az alján... de erről letettem, mert a végén még feljelent pénzhamisítás miatt, és tuti engem csuknak be
Emellett a biztonságra adók berejthetnek a farzsebbe, vagy fotóstáskába egy gázsprét, illetve egy 5 lövetű gázriasztó pisztolyt... vegyesen töltve 1 grammos kapszaicin töltényel (paprika) és könnygázossal. Ezzel azért lehet már kellemetlen pillanatokat szerezni a támadónak.
Én azt tudom, hogy a testi épségem kockáztatásával is megküzdenék a fotós videós cuccomért... mivel egész életemben gyűjtögettem őket.
Aki meg otthagyja padon/kocsiban, az meg is érdemli, hogy ellopják a cuccát...
Tanmesének vége, jóéjszakát gyerekek[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz kugyu21 #6502 üzenetére
Szerintem tényleg jobban járnál egy jófajta bridge géppel, mivel gyakorlatilag a DSLR-ek előnyeit egyáltalán nem használnád ki. Se objektív választás, se mélységélesség. A jó és használható objektívek nagyon drágák. Neked viszont bőven megfelelne a kisebb szenzorméret is, amihez nem kell többszázezres objektív.
Ilyen szempontból, egy felsőkategóriás bridge lenne a megfelelő, és a legjobb anyagi megoldás.
Hobbifotózáshoz akár egy ilyen Fuji S200EXR vagy ilyen Pana DMC FZ38 bőven minden igényt kielégítene, főleg ha csak kedvtelésből csinálod. Tudom nehéz ezt elfogadni, de nemcsak az én véleményem (volt fotós főnökömnek is mindig hasonló volt a véleménye DSLR vs Bridge témában) A jó fotó nem attól függ, hogy egy fokkal nagyobb, tükrös gép lóg a nyakunkban.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz kugyu21 #6496 üzenetére
De ne csak azt vedd, hogy első blikkre mi a különbség... Pl egy kompaktal sosem fogsz játszani a mélységélességgel, úgy isten igazából (akinek volt a kezében DSLR az ismeri az érzést...) Ráadásul low light tekintetében a kompaktok elvéreznek egy DSLR-el szemben.
Nekem is az a véleményem, ahogy már feljebb írták, pont az a szépsége a dolognak, hogy az adott témához választhatod az objektívet. Az ilyen nagy átfogású objektívekben sohasem hittem... Optikailag lehetetlen szépen összehozni a nagylátót és a telét. Épp amit az előbb linkeltem crop teszt, 18 mm-en mekkora különbség van már a 18-55-ös és a 18-135-ös között.
Legideálisabb helyzetben fixekkel kéne fotózni... dehát régen lehetett csak jókat kapni olcsón.
Szvsz én is azon a véleményen vagyok, hogy bontsd két részre a tartományt, két obira - mert sokkal minőségibb képet kapsz.
Itt tényleg jól össze lehet őket hasonlítani a Canon csöveket. Emellé még egy 50 mm-es nagy fényerős obi ajánlott, mert ennek van a legszebb képe, és a legegyszerűbb szerkezete. Plusz olcsó is. (28K) [link]
-
Ren Hoek
veterán
Kicsit ez objektíves téma, csak az előbbi pixelháborús témához csatolnám... Az 550D-hez adott Kit lens, az EF-S 18-55 IS (222K Ft a vázzal együtt) szerintem nem is szutyok annyira, az eddigi KIT üvegekhez képest... Sőt szerintem kimondottan szép rajzolatú objektív, ennyi pénzért meg főleg... Egyetlen baja, hogy eléggé műanyagos a felépítése. Viszont optikailag el tud bánni egy 18 mpixeles érzékelővel. (Szerintem)
-
Ren Hoek
veterán
válasz forceberg #6463 üzenetére
Igen ezt mondjuk nem tudhatjuk... De az tuti hogy a CMOS-okban pixelenkénti zajszűrő áramkörök vannak, azokat nem lehet lekapcsolni. Régebbi gépekben ugye még CCD volt, teljesen más a működési elv.
Zoli bácsi: Természetesen, nekem még a 6 Mpixel is elég a mostani Fuji S2-esemen... Igazából csak azt cáfolja meg ez a cikk szerintem, hogy ha nem is mindenhol előny, de nem is hátrány a több mpixel.
Természetesen szigorúan APS-C méret és afelett gondolkodjunk (max mikronégyharmad)... Az alatt... Nem kommentálnám
-
Ren Hoek
veterán
válasz Messer22 #6461 üzenetére
Ha elolvastad volna amit linkelek Akkor láthatnád, hogy a Lightroomban szűrték a zajt RAW-okból a 7D-n...
Legalább nézegesd végig a tesztképeket, pl 60-as nyomatnál! Mekkora a különbség... Sokkal részletgazdagabbbak a képek, finomszemcsés a zaj, még magas ISO-n is. Képkivágásnál ez szerintem nagy előny...
Nekem személy szerint jobban tetszik ha a zaj is nagyobb "felbontású"... Ez volt a DV vs HD videónál is... A mostani kamerám zajképe sokkal finomabb szemcsés, filmre jobban hasonlít mint a DV óriás RGB dzsuvái...
Amúgy, most kiröhöghetsz, de én csak manuálisban fotózok, és van pár régi 1-2 ezer ft-ért kapható Carl Zeiss Jena M42-es praktika üvegem, bajonett konverter gyűrűvel... és bakker közel szebb rajzolatúak (fix 50-es és 125-ös) mint a Nikkorjaim...
Szóval felesleges szerintem 200K-s obikat venni egy olyan fotósnak, aki nem ebből él, és elpöcsölhet egy képpel fél napot...
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Egy igen részletes teszt a megapixel háborúhoz...Szerintem igenis jó irányba haladnak, és van létjogosultsága pl egy 18 Mpixeles érzékelőnek a 7D-ben (vagy 550D-ben) Azért nemárt ha jó üvegekkel dolgozunk, ez sem kétség... Viszont a zajosság egyáltalán nem emelkedik a pixelszámmal, mint ahogy a "rémhírek" terjesztik. Sőt ugye a zaj is, a kisebb részletekben veszik el. Mindenképp érdekes teszt, már régóta érdekelt mi is az igazság.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Az első kérdést nem értem igazán. Szerintem sincs különbség. Arra akartam kilyukadni, hogy legalább valami nagyobb szenzoros videókamerát kihozhatnának már. Cserélhető objektív sem lenne rossz. Végülis ez a Pana GH1 egy fkgép kinézetű videókamera (is lehetne)
A második kérdésedre válaszolva, ezt hivatalosan nem tudni... Sok vita volt már erről, de pl az 5D biztosan kihasználja a nagyrészét, sőt lehet a teljeset, ezt hirtelen nem tudom megmondani... De nagyon egyszerű letesztelni, készítesz egy fotót, meg egy .mov-ot és meglátni. Ha csak a töredékét használná, alapból nem lehetne ilyen nagylátószögben készült videókat csinálni. Márpedig abból van sok. 550D-ben meg van crop-os funkció is, "digitális" zoomként.
Ez egy hivatalos canon sample... (Persze gagyi marketingillata van ez tény)
http://www.youtube.com/watch?v=3f7l-Z4NF70Az utolsó jelenetben lévő canyon... Na azt szerintem lehetetlenség lett volna levideózni, ha csak pl 3 mpixelnyi területet használna. Jóhiszeműen is csak a töredéke látszana.
vagy itt.. ez 7D-s de ugyanúgy APS-C... 5D is van a filmben.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Tudok róla. De nem erre gondoltam, hanem rendes videókamerára. Azért ezek DSLR fotógépek, ergonómiailag nem felelnek meg nagyon egy videókamerának, és sok melós videósnak. Ezért gázos hogy kamera szinten csak a több milliós gépekben nagyobb szenzor (RED, Iconoskop stb)
Ennek ellenére amatőrfilmezni jók a DSLR-ek, sőt egyre többen használják melóra is.
-
Ren Hoek
veterán
Videós szemmel nézd:
Tudom tisztában vagy a dologgal, (mint profi) csak szemléltetésképp:
A mai zsúrkamerák 150-200 körül, kb a legkisebb zöld téglalapot (1/2.5)" személyesítik meg. Ehhez képest a videósok kapnak 550D-vel egy APS-C szenzort, a maga dof-jával + cserélhető objektívekkel, amik megint közelítenek a filmkameráknál használt objektívekhez (nem fos műanyaglencsék)
Sőt még a fogantyús 5-700K-s kamerákban sincs ekkora érzékelő... Sokan ezért rimánkodnak, hogy legalább egy mikronégyharmados szenzoros cam-ot dobjanak már ki a köznépnek.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Váz már most 190-200 K körül... kit obi 18-70-es IS-es... dehát belépőszintre ez bőven jó.
Főleg azért érdekes, mert le fogja nyomni a 7D árát... gyakorlatilag közel ugyan olyan szenzor van bennük, és a videós funkciók teljesen ugyanazok. Jó fotós szemszögből ez nem lényeges, de kisfilmesek, amatőrök, most először kapnak olcsón nagy szenzort, jó mélységélességet stb...Kb egy zsúrkamera árából. Amihez bajosan DOF adaptert kellett venni eddig a mélységélesség miatt. Tehát ez abszolút VDSLR lett. Eddig a 7D volt ebből a kategóriából a legolcsóbb. Klippeket forgatnak már ezekkel (5D Mark II volt eddig a csúcs) Azért 7D meg jó gép eléggé, proibb anyagokból, jobb AF-el. Szóval a fotósok is profitálhatnak az árcsökkenésből.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Urak, összeszedtem pár infót meg (béta) tesztet, linket, videót a Canon 550D-ről...
Ha valakit érdekel,vagy van infója a témával kapcsoladban itt bővítheti az okosságokat:
http://prohardver.hu/tema/canon_eos_550d/hsz_1-1.html
Hamarosan veszek egyet, fotógépnek és videókamera helyett... Majd írok bővebben is (de gondolom lesz éles teszt is)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó topic
- Villanyszerelés
- Külpolitika
- Hálózati / IP kamera
- Facebook és Messenger
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- A középkategória ásza lehet a Dimensity 8400
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest