-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz tomiee85 #22377 üzenetére
A 16-50mm PZ teljesen átlagos képminőséget produkál, de egy hajszálnyival gyengébb az elődjénél, cserébe nagyon kompakt. Jóval kisebb, mint a Sony által korábban alkalmazott 18-55mm OSS kitobjektív. Csak egy bibi van vele a minőség mellett: Engem például az őrületbe kerget az elektromos zoom. Pont olyan, mint a kompakt fényképezőgépeken, csak itt az objektíven van a pöcök, amit egyik vagy másik irányba hajtva zoomolsz. Itt még szarul is van megcsinálva, lassú, lomha, lassan reagál, kifejezetten idegesítő. Nem tudom elképzelni sem, hogy ezzel komoly fotós hogyan tud rendesen dolgozni.
Az 500 dolláros keretbe meg simán beleférnél egy akciós NEX-6 váz + használt 18-55mm kombóval, ez utóbbiakat 100 dollár alatt ki lehet fogni, keveset használtak, sőt sokat sosem használtak, csak kapták kitben, mert sok piacon a belépő vázakat nem lehet máshogy csak kitben vásárolni, szóval valaki váltott mondjuk NEX-3-ról egy NEX-5R-re és máris kétszer van meg az üveg, hát feldobja eBay-re.
Ha megveszed kitben a NEX-6 + 16-50mm PZ-t, akkor az biztos, hogy több lesz, mint 500 USD. Én is akartam tavaly év végén venni gy NEX-6-ot, de már a vásárlás előtt elkezdtem szervezni a cserét egy fekete 18-55mm OSS-re. Persze nem akarlak róla lebeszélni, ha fontos neked az objektív kompaktsága, akkor vedd meg, ez tényleg egy nagyon kicsi üveg zoom létére. Vannak akik meg tudták szokni, de én például nem, utcán fotózva állandóan csak elszalasztottam a pillanatot.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz tomiee85 #22372 üzenetére
Ezeknél SOKKAL jobban járnál egy Sony NEX-6 vázzal. Sajnos egyre kevesebb helyen kapható, mert már van utódja (A6000). Van most rá 250 USD kedvezmény a B&H-nél, így 399 USD a váz önmagában. Ez még akkor is baromira megéri, ha csak itthon veszel hozzá használtan egy kitobjektívet (és így a bénácska 16-50mm PZ objektívet is megúszod ami alapból jár hozzá, veszel egy 18-55mm-t és képminőségben is jobb). Ezen már van kereső (EVF) és vakupapucs is, nem mellesleg nem belépő, hanem már középkategória.
Ha megoldható az USA-ból behozatal, akkor mindenképpen ezt, mint az előbb említett típusok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- E-roller topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okos Otthon / Smart Home
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Futás, futópályák
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest