Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
válasz Freerider89 #54085 üzenetére
"Beszéljetek le vagy rá valamelyik vonalra! Legjobb lenne ha olyan is írna, aki használt MILC-et is és DSLR-t is!"
Mivel magadnak vásárolsz, ki kéne próbálnod egy A6000-ret. Bejön-e a mérete miatt a fogása? Bejön-e az EVF-je? Bejön-e a kezelése? Én egy Nikon-nal alig bírtam fotózni nem rég, mert azzal kellett, de Canon gépem van. Canon 450D és a Sony között meg még nagyobb a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Freerider89 #54085 üzenetére
az a szotyi jó vétel, ennyiből alap obi helyett egy powerebb zúmot is tudsz, meg egy fixet esetleg.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Neck
veterán
válasz Freerider89 #54089 üzenetére
Én megpróbállak rábeszélni a MILC-re. Ami nálam nagy előny volt, és a MILC mellett döntöttem:
A DSLR-en a fókusz síkja és a szenzor nem ugyanaz, így előfordulhat, hogy az AF rendszer befókuszál, mégis fókuszon kívüli képet kapsz. Ilyenkor állítgatni kell a vázon (már amelyik tudja), adott esetben objektívenként eltérő módon.
Egy MILC-en a két sík ugyanaz, így ez nem fordulhat elő.Ezen felül a MILC-en a keresőben (What you see is what you get) az elkészülő képet látod, egy kijelzőn. Azaz, ha nagyon sötét van, és felhúzod az ISO-t, akkor zajosan, de a készülő képet fogod látni. A DSLR-ekben belenézel az optikába, és mivel sötét van, nem látsz semmit. Főleg az olcsóbbakban, amelyeknek amúgyis sötétebb a keresője.
Végül, a MILC-ek többnyire képesek arc / emberi szem / újabban állati szem fókuszra, mivel a hibrid AF rendszer kombinálja a PDAF információt a szenzoron látható adatokkal.
Keresőben DSLR-től ilyet nem fogsz látni, marad a hátsó kijelző, amely viszont sok DSLR esetében korlátozott AF teljesítménnyel jár.Végül, többnyire a MILC-ek kisebbek, mint a DSLR-ek, mivel nincs benne tükörakna és tükör, így ezt a vastagságon, magasságon meg tudják spórolni.
Nekem ezek voltak a szempontjaim, amelyek miatt MILC-et választottam, és nekem nagyon tetszik.
Persze vannak a DSLR-nek is előnyei, pl ha kizárólag keresőben fotózol, lassabban merül a gép, illetve a használt obipark nagyobb (mivel mindenki MILC-re vált )
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
PuMbA
titán
válasz Freerider89 #54093 üzenetére
"De szerintem ha azt írnám, hogy EOS 80D vagy A6000 akkor egyértelműen jobb gép lehet a 80D"
Valakinek nem az Ezért kéne neked utánajárni. Múltkor belenéztem sötét stúdióban egy Sony A7 III EVF-be és láthattam a laggoló és zajos / elmosódott képet benne. Kösz, de oda inkább egy százszor közvetlenebb OVF, amiben ugyanúgy látok mindent és a szemem nem birizgálja a stúdióban lévő kevés fény és az EVF fényerő különbsége
[ Szerkesztve ]
-
tothl
addikt
válasz Freerider89 #55805 üzenetére
A KP -ban a szenzor ami elég jó, illetve már magnézium vázas.
Nekem egy K5 van, igazából már régen nem korszerű, de szeretem fogdosni és használni. Olyan, mint egy tank és SZVSZ szép képeket lő. Objektívek is vannak még dögivel, ezért mertem ajánlani mert ennyit bőségesen megér szerintem. -
haruspex
aktív tag
válasz Freerider89 #55807 üzenetére
Türelmesnek kell lenni de, az indexes Pentax adok-veszeken elég sok minden megfordul, és ha kinéztél valamit, oda kiírhatod, hogy van-e valakinek eladó. Egy 16-45 f4 pl. elég jó kezdés. De most éppen van kint egy kishibás 17-70 f4 is.
-
vihartigris
őstag
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Freerider89 #55824 üzenetére
tud e olyan jó lenni
nem.jobb.
fix 50 helyett a viltrox 56/1.4-et nézd meg.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
PuMbA
titán
A Fuji 18-55-nek nem f/4 a vége? Ez csak, ami különbség.
[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
fuji 18-55 2.8 -ilyen obi nincs, a 16-55 f/2.8 végig (nagy drága és baromi jó), vagy a 18-55, de ott a végére f/4-re csökken a fényerő (azért ez sem rossz állítólag de nem próbáltam).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
vihartigris
őstag
A MILC rendszernek a DSLR rendszerrel szemben van számos előnye, de van olyan eset amikor jobb a DSLR.
Milyen fotózási szokásaid vannak?
Nekem volt Canon 700D (nemrég adtam el), van Fuji X-T20 meg még két Sony MILC váz obikkal.
Nem sírom vissza a DSLR-t.bármi reciproka a semmi
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz Freerider89 #55833 üzenetére
Nem csak kezdésnek, az egy nagyon jó objektív később is. Ha van rá módod kitben azzal venni, nem valószínű hogy csalódni fogsz benne. Nem az az általános "kit" objektív.
Mintha úgy tűnne nekem, hogy a Fuji még nem tanult meg gagyi objektívet gyártani az X szériához
-
vihartigris
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest