-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
topikk
senior tag
válasz Rapid136 #48425 üzenetére
Irom ezt ugy, hogy en is MILC-et hasznalok, de latom az egyoldalusagot ebben a forumban.
"oké megveszi, aztán egyszercsak háromszor meggondolja hogy elviszi-e magával" - a vaz csak egy elem a rendszerben, a FF MILC obik ugyanakkorak mint a DSLR, es aki elvisz magaval mondjuk egy 70-200 f2.8-at, annak nem lesz problema egy 100-200 grammal nehezebb vaz.
En nem irtam hogy felesleges az EVF, ez az egyik elony MILC oldalon, de a Nikon elorebb van idojarasallosagban, akkuidoben, ezert is irtam hogy elonyok minden oldalon vannalk. Osszessegeben ujabb es jobb gep az A7iii, de ar ertekaranyban nem. Csak a vaz 1000 EUR-el tobbe kerul, es az obik szinten dragabbak es a Nikon rendszere teljesebb.
-
p_adam
addikt
válasz Rapid136 #48425 üzenetére
Ez elméletben remekül hangzik, kár hogy a gyakorlatban számomra pont fordított volt a hatás, és jobb lett volna, az optikai keresővel (mondjuk azért lehetőleg egy jobb darabbal) indítottam volna a MILC előtt.
Ahogy írtam, ez inkább azokra vonatkozik, akiket komolyabban is érdekelhet a fotózás, akinek az a fontos hogy minél egyszerűbb és problémamentesebb (bárcsak tényleg ilyen lenne) legyen a képkészítés és kis méret meg súly, vagy pl. az okostelefonos fotózáshoz is hozzá van szokva csak nem szereti a képeit, kezelését stb. annak persze, MILC.
De a DSLR-t választók (vagy MILC-re nem váltók) körében is vannak, aki pontosan azért használnak azt, amit, akár az ár, akár a gyakorlati különbségek miatt.
Szerintem a legtöbb ember szerint hasznos az EVF, csak egyelőre még nem annyira jó (és az optikai kereső nem olyan 'rossz'), mint egyesek gondolják és pl. az AF esetében se jó, ha még jobban átveszi az irányítást.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Politika
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- 3D nyomtatás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest