Hirdetés
-
GAMEPOD
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
Azt nem értem hogyan lehet valamit ennyire elqrni mikor az előd (1.9pd) meg jó volt.
Egy ekkora gyártó ennyi hibát véteni tervezéskor hihetetlen, de jó hogy anno 2008-ba nem a passatot választottuk, hanem maradtunk a mondeonal. Mondjuk meg is fizette a vw az árát mert az összes pd elemet cserélni kellett gariba ehy idő után, talán a bosch ami tovább bírta.
-
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
Így átolvasva a linkelt topicot kicsit visszább hagyott a lelkesedésem. Szerencsétlen srác, jó sokat locsolt rá. És relatív ami komolyabb gond volt, az inkább csak a váltó. A többi inkább csak állapotmegóvás volt, meg esztétika. A végén már le is mondott róla.
Viszont azért érthető, én se szívesen várnék 2-3 heteket a kocsira, csak amiatt, mert nincs alkatrész hozzá.
Feltételesen rajta marad a listámon, mert tényleg jó kis gép lehet egy ilyen és hatalmas élményfaktort adhat.
Az eredeti sport swift alternatíva keresést is bőven túlszárnyalja. -
Speeedfire
félisten
-
Speeedfire
félisten
-
rbalint88
addikt
nemérteni. a "boldog békeidőkben" multikormányt csak bőrözve vehettél, értsd a felárában benne volt a bőr is. mostanra meg a felár nem lett kevesebb, csak már nem fér bele a bőr... so prémium.
nem azt mondom, hogy dealbreaker, mert ennyiért nagyon jó vétel az autó ezzel a két "hibájával" együtt is, de igazán belealkudhatták volna ezt a két dolgot. -
z123456789
addikt
Hát gondolom nézegetni kell neki, mert ezek szerint akkor érzelmi alapon nézeget autót. Amelyik tetszik neki.
Én is jártam amúgy nagy távot 1.4-es autóval. Semmi gond nem volt vele. Ha nem jött volna a "kóborkutyesz"
akkor még mindig azzal járnék, és már 380e km lenne benne.
Most meg 2.0-val járok. Érzem a különbséget, de szerintem ettől függetlenül lehet kisebb motorral is ingázni. A komfort érzet egy Volvoban nem kicsi azért, mert csak 1,6-os a motor benne. Lassabb, de hát azt mondja nem siet sehova.Szóval megpróbálok válaszolni egyértelműen, liga ide, vagy oda: ingázni kell neki egy megbízható benzines autó, ami szép, 2008 körüli, és (már megtoldotta) megáll 8 l-ben kb.
-
S40 kapcsán az 1.6-os motorral visszafogottan hajtva még városban is tartható a ~7 liter klímával. Persze én már 45-nél 5.-et kapcsolok és 2000 fölött sem igen van a fordulatszám, csak ha elhagyom a várost.
Itt a spritmonitor adatlapom: [link]
Éppen ma fogok újra tankolni, ahogy számolom, ma is 6,7 körül fogok kijönni, pedig volt benne 30%-ban város is (Győr és Budapest). -
lenko
aktív tag
Nekem is kb. ez a bajom a dízellel, meg hogy sokára melegszik be, inkább pályázni való 2-3e fordulat között, alacsony fogyasztással, és ennyi. Vagy összkerék, de azzal már többet kajál, +súly miatt nem is megy úgy, kivéve indulás pillanatakor, mert nem forog el, utána lomhább.
-
rbalint88
addikt
ezt sokan, sokszor írják, de csak azt tudom rá mondani, hogy hangolás kérdése. a szívó
benzines ereje azért tűnik jobban beoszthatónak, mert ott alul csak a nagy halál van. a turbó miatt csak alul lesz használhatóbb, de Tomcsi leonja a példa rá, hogy fent se kell elfogyjon. de dízelben is meg lehet csinálni jól, hogy fokozatosan erősödjön, ne pedig 2000-nél hátbakúrás-kormányrángatás, 3000-nél meg halálos kókadás legyen az erőleadás. nekem most a csipszelés is arra ment rá, hogy még simábban, lineárisabban adja le az erejét, már 1300-tól lehet vele közlekedni, nyilván 2000-től jön meg az ereje rendesen, aztán 4200-ig érdemes is elforgatni. majd ha a jövőben lesz még finomítva, akkor ki lehet tolni ezt 5000-ig is, csak azt nem olyan egyszerű megírni, kb napos program. most meg rohantunk és az egr kiírása volt a lényeg, a kis optimalizálás csak a bónusz.
-
Speeedfire
félisten
Köszi, ezek jó cikkek voltak.
footy: Nekem sincs a G3-ban olajhő, de megvárom míg felmelegszik a motor, utána pár perc és nagy valószínűséggel az olaj is rendben van. De sokszor fel se tudom melegíteni, mert nem megyek akkora távot. Emiatt is agyalok, hogy érdemes-e turbós benzint vennem. Igaz 90%-ban hosszú távú utakra lesz, hétvégente mikor vidékre megyek.
A sűrű olajcsere szerintem is sokat számít. Igaz én úgy hallottam, hogy évente vagy 10k km után.
kornelka: Azé' nem biztos, hogy rossz ötlet volt. Végre a type-r kapott egy csigát, amivel bekerült az "elitbe". -
footy
addikt
Nem biza, de a 7Gang az cserebe kifejezetten rovid
Egyebkent a hegymenet es a stop and go hasznalatot irtak tobb helyen hogy jelentosen csokkenti az elettartamot. Sokan kezi modban hasznaljak dugoban, hogy ne csusztassa a kuplungot olyan sokat 2. fokozatban, viszont igy adodik a kerdes, hogy akkor mi ertelme az automatanak ha nekem kell atvenni a feladatat...(#137473) Speeedfire
Jah anyam (55 eves) is mennyire figyeli az olaj homersekletet. A Jazz-ben nincs is olajhofok-mero, sot a vizhofokmero is csak egy lampa ami miutan a viz eler egy bizonyos homersekletet elalszik. Persze mi 8 ezrenkent ledobjuk az olajat, de erre sem figyel mindenki. Viszont egy jol tervezett motor azert sokaig kihuzza ridegtartasban is es ezzel egyebkent is csak a hasznaltauto vasarlo foglalkozik, mert az elso tulajt kiszolgalja barmelyik auto a garanciaidon belul. Amugy ha valaki uj autot vesz akkor nem is nagyon tud mar szivot venni, turbo van, ha kell ha nem
-
Termi16
őstag
Ez a része oké, csak nem akarok emiatt többet fizetni. Ha jól tudom akkor drább lesz a biztositás, ha már van egy autó a nevemen, hiszen akkor a régihez számit a bónusz.
Olvastam olyat is, hogy ilyenkor utalóg visszaadják a különbözetet, de ez is elég macerásan hangzik. Szóval azt nem lehet megoldani, hogy hétfőn felmondom azonnal az előzőt, és akkor úgy kötöm az új autóra, hogy megkapja a bónuszomat is? -
-v-
addikt
Jopofa egy forester de azert az se a vezetesi elmenyrol szol gondolom. H6 meg kint is ritka, 2.5 turbo szetesik stb .. szoval jo ez a subaru ja, csak eleg limitaltak a lehetosegek.
Meg ez a tartos dolog is .. szerintem tobb mulik az uzemeltetesen. Mindent le lehet rugni, tartos lenne ja, de ezeket a wrx-eket nem boltba jarni veszik, gondolom otbol 4 szar es lerugott az itthoniak kozul, es eleve keves van a 2 literesbol. En mar nem erzek magamban annyi vallalkozo szellemet, hogy barmi ilyet meg merjek venni -
ADAM1337
nagyúr
Köszönöm az infókat, amúgy szimpatikus a gép, de az enyém után nem jó befektetés lenne.
Kompaktabb autót keresek ami szintúgy megbízható mint az e39, és 5 ajtós, még talonba a 2010 körüli megane-k vannak ott is van több fajta motor, de a japán autók tartóssága elég jó hírű, és nehezen vágnék bele egy francia kalandba. -
ADAM1337
nagyúr
Jah értem, azt hittem úgy felező, nem áttétel felezőt takar.
Városba nekem felesleges az active folytonos összkerék, viszont Debrecenbe járok le, de akkor ez alacsony lenne kis mokázáshoz, az egyedi alkatrészeknél az e39 is szivás.Ablaktörlő szett bosch előre 10k 2db egyedi lefogatás hátsó törlő 8k és csak bosch ami jó hozzá, de a kerékagyméret is elég szívás mert 74,1 az összes létező többi 5x120-as bmw-nek 72,6-os agymérete van, így egy német powertech nyomtávszélesítővel van megoldva, hogy normálisabb felni legyen fent. Az E39-et akkor erre nem nagyon éri meg nekem lecserélni, csak azért hogy kompaktabb legyen, bár a forma tetszik az összkerék hajtás is.
-
ADAM1337
nagyúr
Akkor annyit eszik mint a mostani e39-em kb.
A felező gondolom, low állásban FWD-t takar nem sportos rwd lesz belőle úgy.Amiket leírtál nem rosszak viszont annyira nem bizalom gerjesztő információk számomra.
Fenntartási költségeket nézve, ugyanott lennék mint a mostanival, csak nekem a vezérlés láncos. -
ADAM1337
nagyúr
Mármint prémium dizellel gondolom.
És a benzines 2literes társa, sok helyen azt olvastam iszákos, az mit takar ? (jelenleg bmw e39 van 170LE-vel és 1600kg-val annál nem hiszem, hogy többet enne ez városba 10-12 között ingázik, országúton 8,5-9 körül)
Kicsit mozgékonyabb kocsi kéne, ergo fürgébb rövidebb tengelytávval. -
-
molnarpeter
nagyúr
-
-
kenguru99
senior tag
-
hobizoli
nagyúr
-
footy
addikt
Mar a kapcsolas sebessegeben sincs erzekelheto kulonbseg. Tegnap talaltam pont errol egy cikket, amit persze most sehol sem sikerul megtalalni. Viszont itt van egy regebbi tablazat a kapcsolas sebessegerol:
200ms alatt nem erzekelheto a valtas.
A 8hp pedig nyilvanvalaoan meg gyorsabban kapcsol mint 6HP21 -
eddie17
addikt
Köszönöm a választ mindkettőtöknek.
Lehet akkor elég merész lenne belevágni.
Mondjuk ez attól is függ, mint mond a szerelőm. Ő szerinte sok baj nincs, csak vigyázni kell a motorra (megfelelő minőségű gázolaj, néha egy tisztító folyadék stb.)
Meg persze megnézné ő is. Minden fontos dolog cserélve lenne rajta, nehogy baj legyen. Mondott egy árat, amiért vétek lenne otthagyni, az alatt lenne első körben úgy néz ki. -
Integrale
veterán
LuckyL irta, hogy jo a torestesztje, gyanitom NCAP-t talalt, tehat valamelyest ossze vannak hasonlitva, csak mig az egyik fel-atfedessel tor, a masik negyeddel, ezert nem tanacsos kijelenteni, hogy nem biztonsagos, mivel az IIHS tesztjen komolyabb gyartok is elhasaltak. Akkor lenne relevans, ha IIHS is prezentalna eredmenyt fel-atdedessel, ami valoszinuleg hasonlo eredmenyt mutatna mint az EuroNcap.
Azzal maradektalanuk egyetertek, hogy kb annyit er, mint a mostani karosanyag normak, ragyurnak a gyartok.
-
Két kérdésem is felmerült
Mi az hogy pisivel megy (a jó méretarányok miatt esetleg nekem is érdekes az ateca)?
És van valami jó hely ahol megtudhatom hogy melyik dsg olajos és melyik száraz (alkérdés 1. a hyundai/kia "dsg" az száraz vagy olajos, alkérdés 2. az ateca 1.4 tsi-hez olajos a dsg?).
Köszi
-
Meg az is duplakuplungos automata. Biztos üldézési mániám van, de erről még a hyundai esetében is hallottam rosszakat (igaz a 7-esről). Úgyhogy lehet hogy teljesen megalapozatlanul, de én távol fogom magam tartani a dsg váltó minden fajtájától (10 évre szoktam kocsit venni). Mostanában azon morogtam magamban hogy az automata t3-as a volvo v40-ben már 1,5-es és nem 2,0-ás (és nem 8 sebességes hanem 6, és itt nem a sebességek számával van a gond, a 8-asról úgy olvasgattam hogy jó, és fogalmam sincs hogy a 6-os a régi elmegy tipus, vagy a 8-as egyszerűbb változata). És ha volvo lesz akkor 2.0 alá nem adom.
-
Semmilyen SUV-ot nem vennék V10 TDI alatt (csak a motor miatt).
Kombi miért nem elég a népeknek, mit kompenzálnak?Szerk.: jó ha valaki idős vagy beteg azt megértem, hogy könnyebb beszállni egy magasabb ülésre. Fenti költői kérdésemmel az életerős emberekre célzok.
Ha fegyvert szorítanak a fejemhez, akkor ebből a kompániából az XC60.
-
Hát igen, elég egyértelmű. Nálam is kb ez a helyzet csak én 7 milla felett nem akarok költeni, és a volvo v40 cc kifutó áraira vagyok kiváncsi jövőre. Ha nem lesz nagyobb akció könnyen lehet a hyundai tucson fut be, hiába a volvo mániám. Csak jól szolgál 9 éve az i30... Csak a tucson már kicsit nagy nekem, valami kia nero méretű cucc kellene benzinmotorral a hyundaitól (én nekem a hyundai belsőleg és külsőleg is mindig jobban bejött mint a kia).
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest