Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Golyobis

tag

Heló,

Szerettem volna egy középkategóriás gépet, és ehhez alkatrész ajánlásokat, a meglévőekhez.

Ami pozitívum lenne számomra:
    + jó ár-érték arány (ryzen 5xxx?)
    + halk (kompakt vízhűtés megéri az extrát, ha szükséges)
    + húzható
    + később fejleszthető erősebb processzorral (intel LGA 1700?)

A fentiek közül nem kell feltétlenül mindnek egyszerre teljesülnie.

1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok? Elsősorban mely játékok?

Általánosságban mindenféle játék, inkább multiplayer.

2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?

- Gépház: Corsair Obsidian 800D
    - Videókártya: MSI ARMOR GTX 1080 Ti 11 GB
    - Tápegység: Cooler Master V650 650W V2
    - SSD: Samsung 970 EVO Plus 500GB M.2 PCIe (még nincs megvéve, csak kiszúrtam a Milyen ssd-t topic ajánlott listájából)
    - +Minden periféria megvan

3. Milyen alkatrészekre van szükséged?

Gondolom alaplap, memória, processzor, (és processzor hűtő?)

4. Mennyi a kereted rá?

200-300k de akár több is lehet, ha "megéri".
    Nagyon felsőkategóriás gépet nem szeretnék, helyette jó lenne a fejleszthetőség, hogy később ne kelljen alaplapot cserélni +mindent újratelepíteni.

5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya és processzor választásnál is lényeges szempont)

Felbontás: 1920 x 1080
    Mindenféle sync-et támogat
    +1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?

Jó lenne, ha a gép nem világítana mindenféle színeken :W .
    Akár használt alkatrész is szóba jöhet, bár szerintem a kritériumokat inkább az új alkatrészek teljesítik majd.

Előre is köszönöm a segítséget

• Golyobis

tag

válasz tboy93 #121293 üzenetére

Kösz a választ, de nem hiszem hogy a videókártya bővítése számítana bármit is, főleg nem hd7850ről hd7870re.
    Nemrégiben fejlesztettem hd5770ről hd7850-re és szinte semmi fpsnövekedést nem tapasztaltam.
    A cpum eleve húzva van 3200-ról 3600ra.

Elsősorban az a kérdés hogy milyen processzorra érné meg váltanom, mert nálam a processzor a limitáló.

• Golyobis

tag

Sziasztok!

Új processzort, alaplapot, memóriát szeretnék. Játékra használnám régi játékokkal, alacsony felbontáson és beállításokon, viszon magas frameratettel. A régi játékok miatt a processzornál nem igazán fontos a magok száma, inkább az egy magra eső teljesítménye a fontos. Elsősorban használt alkatrészeken gondolkozom.

A jelenlegi gépem:

Asrock 760GM-GS3 AM3 alaplap
    AMD-Phenom II X4 955
    4gb 1033mhz DDR2 RAM
    Gigabyte HD7850 1gb Windforce

A videókártyát egyellőre nem cserélném, mert a gépem inkább processzorlimitált az én preferenciáimmal.

Keret: mondjuk 50000, de ha ennél valami lényegesen jobb ajánlat lenne kicsivel többért akkor max 70000

Új hozzászólás Aktív témák