- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Gran Turismo
- Assassin's Creed IV: Black Flag
- Bestbuy játékok
- Path of Exile 2
- Diablo IV
- Tomb Raider IV-VI Remastered - Fókuszban a bossok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldi3r
veterán
válasz parandroid #183846 üzenetére
A kulonbseget a pro es a gaming kozott itt csak a heatsinkben latom. Ranezesre meg a beultetesi rajz is ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
soldi3r
veterán
válasz parandroid #183842 üzenetére
Az MSI a masodik a listamon, csak a PRO szeria.
E30 (oo=[][]=oo)
-
dannyl
addikt
válasz parandroid #183842 üzenetére
+1 az MSI-re! Igaz "drága", de igen jó lap.
[EZ] van most nagyon jó árban alzánál. Ha ATX, akkor most ez nagyon jó vétel. -
Bigemperor
senior tag
válasz parandroid #183802 üzenetére
Deepcool MATREXX 40 3FS - tudnátok ehelyett másik ajánlott mini tornyot,ez 2 helyről beszerezhető ha jól látom.
Kár volt feljönni ide,most behúzott megint az építhetnék,úgyhogy erősen úgy néz ki,keretbővítés kell!
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
válasz parandroid #183828 üzenetére
& #183829 4264adam
Koszi! Egy ilyet meg lefoglaltam melle. Nekem tunik csak ugy, hogy ez joval ar alatt van?[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
dannyl
addikt
válasz parandroid #183833 üzenetére
Kivéve - ahogy írtam fentebb is - szeretné tweak-elni a RAM-okat. Nekem pl. szempont volt, bár szerencsém is volt a Flare X-szel, mert akkor az volt kb. a legolcsóbb. Brutál 1%min FPS növekedést lehet elérni, a max érték az 1-2-3 FPS valóban.
-
4264adam
veterán
válasz parandroid #183833 üzenetére
+1
Aida64 Benchmark-ban van különbség, játékokban semmi. -
rétisün
veterán
válasz parandroid #183824 üzenetére
tényleg nem vettem, viszont eszem ágába sincs visszavinni. de
1 mindenképpen kell vennem, mert a régibe nem tudom normálisan berakni a lapot, a hátsó panel valahogy nem igazán kompatibilis a neki való hellyel
2 azért összeraktam a cuccokat, mert muszáj volt lecsekkolnom, minden okés-e. (okés )
3 el kéne döntenem, milyen ház legyen, de
1 ragaszkodjak-e a DVD-íróhoz, főleg hogy van usb-s bluray
2 ne legyen-e inkább valami kis diszkrét rgb fény DVD író helyett. a 2 együtt nem nagyon fordul elő, sőt ODD-s ház is alig van. (tudom, én írtam, hogy rgb, csilivili nem érdekel, de ennek már majdnem 2 hete )
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
válasz parandroid #183817 üzenetére
jókor mondod, tegnap hozta haza a Foramaxból az enyémet, csak nem ennyiért
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Bigemperor
senior tag
válasz parandroid #183813 üzenetére
Hálás Köszönet Mindenkinek , van még több SSD-m (nvme is),amit írtam az az eladó konfig lenne,ha váltanék.
Amit írtatok beszerzendő alkatrész lista ára és a mostani gép alkatrészek eladásából már majdnem kijön a komplett új gép (nem hinném hogy gari nélkül a -50-80k megéri hogy 1-2 évig legyen még ugyanaz a használt konfig.)
Ezesetben átgondolom még,úgy tűnik marhára nem ideális az időpont a váltásra,ezt a mostanit toldozni-foltozni nem fogom,marad amíg eldöntöm.[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
Van érdemi különbség a ASRock B650M-HDV/M.2 és mondjuk egy Gigabyte B650M DS3H között? Nyilván az előbbi 50k-ért best buy volt, de ahogy nézem most ugyanannyiba kerül a kettő (és az utóbbi lenne ott ahonnan az összes többi részt is meg tudnám rendelni). Nézelődök az mATX lapok felé, mert nem biztos ér nekem 20k-t az ATX.
-
KROK640
nagyúr
... és azt már nem is említem, hogy JÁTÉKRA, 2025-ben már nem 16GB hanem 32GB RAMmal kellene tervezni gépet. (de tudom, ha 32-t raksz bele, akkor semmi sem marad VGA-ra).
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
4264adam
veterán
válasz parandroid #183777 üzenetére
Felesleges átlagos játékos célra B650 feletti összegkiadás. Nincs értékelhető előrelépés, 2 chipsetes felépitésből adódóan adódhatnak késleltetési gondok így a sima B650 vagy X870 javasolt szintén átlagos felhasználásra.
-
rolkaDb
aktív tag
válasz parandroid #183727 üzenetére
Köszönöm a kiindulási alapot. Sok kérdés merűlt fel bennem a configgal kapcsolatban.
Először is az alaplap. Miközben ezen sorokat írom rákerestem, PH teszt is van róla, középkategóriásnak titulált, egész jól felszereltként vélekednek erről. Ahogyan ismerem szeretné majd a CPU-t kimaxolni és a 9800X3Dvel fog szemezni. Így talán egy fokkal felsőbbb polcos lapot választunk mellé.
Cooler ügyben nem mondom a dark rock pro 5 ára kellemesebb, mint a D15-nek. Későbbi teszteket majd nézek, hogy megéri-e a felárat a noctua, egyik márkában sem csalódtunk.
Ram tekintetében megkérdőjeleztem magamban a CL30-at, rákeresve redditen a CL36-ot részesítették előnyben pár sor olvasgatás után, mégis a kelendőbb ezen oldal szerint a cl30-as időzítés. Nem ástam bele magam most, régen a minnél alacsonyabb időzítést preferálták, ennek is utána kell majd járnom.
Tápból is köszönöm az ajánlást, de ismeretségi körben 5-ből 2 bequiet táp ment tökre indokolatlanúl, míg a seasonic 8. éve hibátlanul teszi a dolgát(mivel már elég koros, így nem maradna az uj konfigban). Természetesen nem a 105 eurós árkategória, de legutóbbi vétel során is talán ~40k volt(mostarna valószínűleg drágább az inflációt követően), a most kinézett pedig 200eur körüli áron kapható, ezen szívem szerint nem sprórolnánk.
ui.: Illetve tartom magam a régen bevett szokáshoz, hogy legyen túlméretezve a táp a fogyasztokra nézve, mert akkor nem 90-100%-os kihasználtsággal kell dolgoznia, hanem egy jobb üzemi hatásfokon, ami eddigi számítások alapján bejött az élettartam meghosszabítása végett.
SSDből eddig a samsungokat preferálta, én is. Abból majd meglátjuk 1-2 teszt után h mit mutat, illetve h szeretne-e váltani.
VGA-ból persze arra lesz fordítva, mi is hasonlóan számoltunk 1000-1250eur intervallumban.Összességében mégegyszer köszönöm a segítséget, így van min elindulni és gondolkozni!
[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz parandroid #183758 üzenetére
ÁFA különbözet valóban jöhet rá, de az párszáz Ft, nem tétel. (Magyarországon élek)
Nekem a bank jól váltotta a devizát, ezért az a különbözet vissza is jött. Ennyiért is volt hirdetve. Szerintem, ha Ft-ra váltod a currency-t vagy magyar cím van megadva, akkor alapból beleszámolja.
-
dannyl
addikt
-
veterán
válasz parandroid #183758 üzenetére
Most akció van, ingyen szállítják hozzánk is. Az áfakülönbség kerül csak rá.
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
4264adam
veterán
válasz parandroid #183717 üzenetére
Na de Uram
bort Iszik vizet prédikál, mi az a gettó milliomos matrica a házon és a kikandikáló bálnapénisz a felső USB? A kábelmeneszsmentig el se menjünk
-
Yamala
lelkes újonc
Köszönöm mindenkinek a tippeket
Első kérdésem az lenne, hogy 4264adam által ajánlott ramot már én is néztem, mert nincs szükségem semmi csisára, de a hivatalos oldalon a lap támogatott RAM-jai között nem szerepel az F5-6000J3038F16GX2-FX5, kizárólag csak az F5-6000J3038F16GX2-TZ5NR van felsorolva (Általad javasolt MSI lapnál pedig F5-6000J3038F16GX2-TZ5N), ez nem fog valami kompatibilitási problémát okozni?
A MSI lap nagyon tetszik, mindent tud amire szükségem van, egyébiránt most ránéztem az Asusra aminek közben felkúszott 100k -ra a minimum ára, szóval méginkább örülök ennek a tippnek!
A CPU hűtőt többen is említettétek, pedig neten jó véleményeket találtam a dark rock pro 5-ről, viszont emíltetted az AIO-t is, azzal nekem van egy kis félszem, mármint, hogy vizet rakjak egy ilyen értékű berendezésbe, aminek alapvetően árt a víz, tudom, hogy manapság már ez bevett dolog, de nem tud az szivárogni vagy valami?
ARCTIC Liquid Freezer III 360 -at néztem korábban, ár-értékben amit találtam mindenhol verhetetlennek mondják, de a fenti félszek miatt elvetettem, vagy nem kéne?
CPU-t megfuttattam már külön a Milyen processzort vegyek topikban is, egybehangzóan 7700X -et ajánlották és tesztek alapján is 14 játék átlagában kb 2 FPS-el marad le a 9700X-től, kicsit inkább abban reménykedem, hogy jön a sok új X3D proci és majd visszamegy emberi árba a 7800X3D, mert 140-150 ezerért szívesen vennék egy olyat, és már volt annyi az ára stabilan.. Az se baj ha egy év múlva cserélem csak le, de addig meg minek a drágább. Vagy idővel talán használtan is előkerülnek ahogy jönnek az újak.
A felső ventiket a szőr és por miatt gondoltam, hogy a gravitációt kicsit ellensúlyozzák, de ha azt mondod van olyan jó a porszűrő, hogy nem száll be az állatszőr, akkor tényleg nem olyan fontos, benti meleg magától is távozik felfelé.
Monitorra rákérdezek a javasolt csoportban, bár ha Asus és 180 hz akkor ASUS TUF Gaming VG27AQL3A ezt néztem, ebben van hangszóró is, még olcsóbb is (100 ezer), és igazából összehasonlítva a 2 monitor leírását, szinte ugyanazt tudják.
A kutyusnak meg pacsi az őrző-védő szolgálatért, nagyon rendes!
Macskával ez úgy néz ki, hogy keresztbe veri magát a billentyűzeten és közben orral/manccsal löködi az egerezős kezem.. Ha meg elhajtom befészkel a laptopra vagy a nyomtatóra, ezért gondoltam kell az a porszűrő.. -
kill_switch
senior tag
válasz parandroid #183468 üzenetére
Sziasztok megint.
Van annak valami különösebb oka, hogy egyik napról a másikra borultak az árak? Megint hányt egyet a forint?Bedobáltam webshopokba (kazy + alza) amiket ajánlottál parandroid, még nagy mellénnyel dupláztam is a ramokat, gondoltam legyen 2x16, nagyjából 500 körül volt a vége és gondoltam alszok még rá.
Na most úgy állok, hogy 520 és már nincs az alzánál ASRock B650M-HDV/M.2 alaplap, szóval az már bele sincs számolva. A maradék két üzletbe ahol még van, ott 65+, az megint csak nagyon rúg a büdzsén.
Az 1TB-s NVMe kazynál 25-től 31-re ugrott.
Videókártya szintén, nem találtam használtat, ez tűnt a legjobbnak: Sapphire NITRO+ RX 7800XT. Tegnap még 242 volt, ma már 254, simán ráment +5%.
A Ryzen 5 7600, 91ezren áll most az alzánál, de szinte mindenhol 90 fölött van már.Ezzel jócskán túlrúgtam a tervezett büdzsét és most még alaplappal is meg vagyok lőve, mert ahány féléről nézek videót, annyit le is hurrognak valami miatt.
Kezdenek visszajönni a háborús emlékek, hogy miért engedtem el én ezt annó, csak most meg már beleéltem magam az a gond.[ Szerkesztve ]
-
dannyl
addikt
válasz parandroid #183736 üzenetére
Jó, hát ezzel az erővel ajánljunk csak szép (nekünk tetsző), de drágább alaplapokat 22k nagyon sok pénz. Az közel 7700 vs 9700x. És a hűtő vitte el a pénzt, ami gyengébb, de legalább drága.
-
dannyl
addikt
válasz parandroid #183732 üzenetére
Az ízlés az relatív. Nekem mondjuk tetszik, de amúgy tökmindegy, hogy néz ki. Érdekes ebbe kapaszkodni, holott 22k-val olcsóbb, mint az elite, és az említett tized fokok helyett inkább 2-5 fok az a különbség.
"Amúgy sem értettem soha ezeket a dupla ventis megoldásokat"
Nyugi, a TR értiA kép nem olyan művészi, meg sötét is van, meg hosszú záridővel is fotózott a teló ezért ilyen világos, amúgy dereng csak a fény. De nincs kedvem állítgatni. Így néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz parandroid #183732 üzenetére
BQ egy túlárazott dizájnercég, össze se lehet őket hasonlítani a TR-rel. Utóbbi léghűtésekre van specializálódva, nekik az a profiljuk elsődlegesen, hogy hűtőket gyártanak. A BQ hozzájuk képest egy mém.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
dannyl
addikt
Ja, csak a Dark Rock Elite is kullog a 22k-s Thermalright után... [link] Féláron jobb. Nem tudom, hogy miért érné meg jobban?!
-
nova001
senior tag
válasz parandroid #183719 üzenetére
ilyesmire gondoltam. Nem akarok 2 év mulva ultrán játszani Ár/érték arány a fontos most. Lehet e valamivel jobbat venni ezért a pénzért az a kérdés. Sajnos csakis új jöhet szóba
[ Szerkesztve ]
-
Wasp91
aktív tag
válasz parandroid #183721 üzenetére
Köszi. Azt mondod kevés lenne a táp? Jelenlegi gépet vígan viszi.
Enyésszen minden rút kötöttség korlátozás, szabály életterem ne szűkítse ócska, poros morál
-
soldi3r
veterán
válasz parandroid #183707 üzenetére
~3-4000Ft kulonbseg van a 7600 es az 7600X kozott.
Azt mondod lehet, hogy erdemes varni 1-2 honapot a vasarlassal?E30 (oo=[][]=oo)
-
soldi3r
veterán
válasz parandroid #183686 üzenetére
Koszi! Ahogy nezem a 14600K-tol felfele bovitettek a garanciat 5 evre. Igazabol kb addig tervezek a geppel, de azert nem lenne baj, ha nem tenne le kozben a kanalat, igy ez egy kicsit elbizonytalanitott.
Ezek utan erdekelne, egy AMD-s valtozat a kinezett alkatreszek helyett mit lenne erdemes vennem a masik markabol. Amit en nezegettem arban kb 5%-kal dragabb mint az Intel.
A degradacio lehetosegen kivul miben tobb/jobb egy ilyen? Erdemesebb lenne masik parositast nezni? Azt olvastam, hogy az LGA1700 kifutott, az AM5 is?Gigayte Z390 UD -> ASUS Prime B760-Plus -> ASUS Prime B650-PLUS?
Intel i5-9600k -> I5-14600KF -> AMD Ryzen 5 7600X?
Kingston HyperX KHX3200C16D4 -> Kingston KF560C30BBK2-32 -> KF560C30BBEK2-32?
Alpenföhn Brocken 3 -> marad
be quiet! Pure Base 500 -> marad
Gainward GeForce RTX 2060 Phoenix -> egyelore marad, majd kesobb egy 4060Ti
Seasonic FOCUS Plus Gold -> marad
Samsung 970 Evo Plus PCI-E -> maradE30 (oo=[][]=oo)
-
soldi3r
veterán
válasz parandroid #183684 üzenetére
Ranezesre azok meg 14400 szintjen vannak, mint arban, mint teljesitmenyben. Mit jelent, hogy degradalodik? Mennyi ido utan lehet ra szamolni?
E30 (oo=[][]=oo)
-
soldi3r
veterán
válasz parandroid #183681 üzenetére
En neztem el valamit ennyire?
Eddig az i5-14500-zal egy Ryzen 7 8700F-et hasonlitottam, arban es teljesitmenyben az arukereso es a tesztek alapjan azok elegge egyformak. Mi lenne akkor a parja?E30 (oo=[][]=oo)
-
Borisz76
veterán
válasz parandroid #183679 üzenetére
Életem első PC-jét 2000-ben vettem.
Amikor mindenki 500-600 MHz-s Celeronokkal dobálózott , akkor én egy 1 GHz-s AMD Athlon-t vettem és használtam 2-3 évig.
Azóta sem volt AMD procis gépem.....Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Paxker315
addikt
válasz parandroid #183665 üzenetére
Ez milyen ház egyébként? Mert nem tűnik benne "aránytalan picinek" az mATX, mégis elég kompaktnak tűnik profilból : ) Amúgy a VRM azért "kicsit túl van hangsúlyozva", pedig legtöbb 6-8 magos, nem kiugróan magas TDP-jű procik alá tökéletesen megfelel a piacon levő legtöbb termék. Hiába "csupasz" a Prime-K, de ilyen éhségű procit, egy jó légáramlattal bíró házban megold.
-
veterán
Jó széles a bordája, erre ráférne egy 140-es venti is.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
4264adam
veterán
Szépen elfér a házban. Nekem ezek szerint felső ventik miatt szűkös a CPU csati.
Próbáld ki az Y-cruncher vagy Prime95 stressz programokat
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz parandroid #183651 üzenetére
+1
-
rétisün
veterán
válasz parandroid #183635 üzenetére
ott a router a gépházon.....és nem tervezem átrendezni a szobát
-
ocsike82
csendes tag
válasz parandroid #183613 üzenetére
Vicceltem csak, nagyon várom már, hogy megérkezzen minden alkatrész és összeálljon az új konfig. Remélhetőleg egy hét múlva ilyenkorra már meg is történik.
Egyébként messze az alaplapon gondolkodtam a legtöbbet. De ami pénzt ott megfogtam, az megy bele majd a vga-ba. -
dannyl
addikt
válasz parandroid #183599 üzenetére
Iponon is volt ennyi a RAM még decemberben is, én onnan vettem. Szerintem mikor nagykernél volt "olcsón", bezsákoltak belőle rendesen.
-
4264adam
veterán
válasz parandroid #183599 üzenetére
Könnyen férsz az CPU tápkábelhez is kihúzni? Ha igen akkor a Cougar gondja ez. És a 2db felső venti magassága.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz parandroid #183587 üzenetére
és 4264adam: köszönöm!
-
dannyl
addikt
válasz parandroid #183580 üzenetére
Nálad tényleg szerelem az a hűtő Overkill, ne költsük a kolléga pénzét szerintem fölöslegesen. Főleg, hogy a Thermalright Phantom Spirit 120 EVO 23k-ért jobban hűt [link] .Illetve RAM-ból is van azért jóval megérősebb: [Flare X] 7,5k-val olcsóbb, mint a kingston. Az a tomahawk lap viszont tényleg állat, és nagyon "megéri" ennyiért. Brutál a VRM rajta. Azért e mellett a HDV/m.2 vicces Már csak az alaplap doboza egymás mellett is megnevettet. Tudom, hogy az ASRock M-es, de akkor is
[ Szerkesztve ]
-
MaddeNNNN
őstag
válasz parandroid #183582 üzenetére
mondjuk egy budget konfigba a 30k-s DR hűtő szvsz kicsit túlzás, főleg hogy kb bármelyik 10-15k-s ID/TR/Deepcool toronyhűtő elviszi a cput röhögve
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
rétisün
veterán
válasz parandroid #183582 üzenetére
tudom, már volt róla szó, de miért jobbak ezek az 'F'-es procik játékra? vagy az 'X'-esnél volt ilyen? a 'G'-es az integrált vga-s, ha jól emlékszem.
-
rétisün
veterán
válasz parandroid #183580 üzenetére
köszönöm, a proci és a RAM azt hiszem jó is lesz.
alaplapból nem fontos a wifi, bár ha van a lapon, az azért nem árthat.
a hűtőnél nem jobb, ha a hőcsövek közvetlenül érintkeznek a procival? ez a Dark Rock nem ilyen, ha jól nézem (bár a neve tetszik )
-
Micsurin
nagyúr
válasz parandroid #183571 üzenetére
Ezt én is néztem, csak aztán a H700 miatt letettem a légről. Azóta meg megszerettem hiába a H7 Flow “24.
Nekem nincs bajom egyik megoldással sem, preferencia.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
válasz parandroid #183567 üzenetére
Nulla az az nulla vele a melód, a maiak jellemzően lazán 5-6 évet elfutnak mielőtt a pumpa kilehelli a lelkét. Csak értelmesen kell bekötni, hogy ne a pumpa legyen a legmagasabb pont.
Olvass vissza a kompakt vizesben mennyire szkeptikus voltam, azóta nem tennék már fel mást!
bQ-ek jók, PureLoop-ok pl saját dizájnok de tök jók, a Light Loop szintén jó darab. Most én is egy Light Loop 360-on agyalok (csak mert… tetszik ). De ha ajánlani kell akkor alsóbb polcról Arctic az ár/érték/élettartam miatt.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
dannyl
addikt
Semmivel nem nehezebb összerakni, mint egy léghűtést. Nekem volt ez is az is. Valahogy nekem a lég vált be, igaz nem is kergetek 10GHz-eket Vízzel az volt a bajom, hogy akármit csináltam, hallottam a pumpát ami magasabb freki, mint a lég. Engem zavart. Illetve a légnél simán leáll a venti, ha nincs terhelés, full néma. Meghát pofon egyszerű, nincs mi tönkremenjen. De nem hitvita, csak én erre jutottam 30 év tapasztalata során.
Ja, ahogy MadeNNNNNNN (bocs ) is írja, semmit nem kell vele csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
MaddeNNNN
őstag
0 karbantartás igénye van az AIOknak, azért hívját őket játék víznek.
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Micsurin
nagyúr
válasz parandroid #183563 üzenetére
Alig drágábban ott a 240-es Arctic. Nincs rajta rgb (az mèg 3-5k), de van is már értelme.
Vagy jóval drágábban Phanteks/LianLi/Corsair/Arctic360.
edit.: alsó polcon a Deepcool-ok sem rosszak.[ Szerkesztve ]
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
lsc
nagyúr
-
erzol
őstag
válasz parandroid #183491 üzenetére
Ez a ID-COOLING FX 240 ARGB fehér mennyire oké az általad ajánlott ID-COOLING CPU COOLER - SE-214-XT ARGB WHITE
helyett? -
RégiPC
kezdő
válasz parandroid #183541 üzenetére
Köszi a választ, de sokkal több paramétert kérek, főleg Intelnél, de AMD-nél is. Alaplaptipusokat, kb. árakat, 32GB DDR4 árakat, stb. AM4-5-ben is.
Néztem AM4 CPU-kat, sosem használtam AMD-t, tényleg csak a G-sekben van IGP? Nem akarok külön VGA-t, ezért IGP-s CPU kéne. Ebből nem sok van.
5700G HA-n 48e, a pontszáma 24527.
Jól látom, hogy nincs ennél erősebb G-s az AM4-ben? Nincs 5800G.
AM5-ben a sima 8500G HA-n 57e-ért van, a cpubenchmark.net pontszáma 21753. A 8600G 76e, 25332 a pontszáma.
Az egész alaplap, CPU, 32GB RAM, ház, 400W-os (minden integrált, nem kell több) táp, 1TB SSD cuccra nem akarok 200e-et költeni, VGA kártya nélkül. Pl. az itt megirt CPU-khoz milyen alaplapot és RAM-ot ajánlasz? A többi része könnyű és nem drága.
AM5-ben milyen CPU-t, alaplapot?[ Szerkesztve ]
-
NagynéAncsa
csendes tag
válasz parandroid #183536 üzenetére
Köszönöm
Ezzel a "pár év múlva upgrade"del az a bajom, hogy még sosem sikerült. Pár év alatt annyit változik minden, hogy úgyis elölről kell kezdeni. 6 éve beletettem egy akkor top i7es procit, aztán döcög. Jó, kihúzott 6 évet simán, de fejleszteni már nem tudod, mert rajtam kívül minden hozzá öregedett :-D
Videokártya (sajnos) szintén jó kell. Tudtam hogy nem fogok beleférni az 5k-ba -
jkrisztian
aktív tag
válasz parandroid #183509 üzenetére
Ne haragudjatok a sok csapongó kérdés miatt, de tényleg csak rátok számíthatok ebben a témában.
Adott ez a gép: 300k magyar forintért.
Gépház: Új Zalman i3 Neo
Alaplap: Új ASUS PRIME H510M-K
CPU: Új Intel® Core™ i5-10400F
CPU Hűtő: Új Jonsbo CR-1200 RGB
VGA: Új RTX 4060 8GB
SSD: Új Kingston NV2 500GB Nvme
HDD: 1TB SATA III
RAM: Új G.SKILL Aegis 16GB 3000MHz
Tápegység: Új Zalman ZM500-TXII 80+Ezzel el tudnék karistolni egy darabig és akár az is elképzelhető, hogy a GTA 6 eldöcög majd rajta?
-
NagynéAncsa
csendes tag
válasz parandroid #183513 üzenetére
Oooo, ha a working részét nem nézem, brutál jó még mindig.
Ha a 2020as, 21es Photoshop, Bridge megy rajta, akkor működik, ahogy kell. Na jó, persze lassabb, mint újkorában, de akkor egy nyers fotófájl 20MB volt, most sokszor 60MB. Ezekkel, ha kötegelt feldolgozást szeretnék, azért azt megérzi. DE ha aktuális photoshopot nyitnék, ott elvérzik. Sőt! Az Adobe "képrendszerezője" (bridge) se működik normál sebességgel, csak a 2021es verzió. A következő már belassul. ahogy képről képre ugrok, majd 1-2mp-et gondolkozik, mire kiélesedik a kép, akkor is, ha a legkisebb belső felbontásra állítom. Ez több ezer képnél nagyon fájdalmas, így marad az oldschool verzió :-D
De munkagép, szóval az 500 körüli ktg is belefér. -
Micsurin
nagyúr
válasz parandroid #183509 üzenetére
Szerintem már hagyna a 6600-ban, főleg DayZ alatt aminek az optimalizálása elég gatya... ha beterheli a 4770-et fixen maradna benne.
De a 6600 köré legalább lehetne később építeni valami értelmes budget AM5 buildet, aztán ha összejött a zsózsó a GTA6 környékén akkor a 6600 helyett tolni bele valami fiatalabb belépő kártyát.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
erzol
őstag
válasz parandroid #183477 üzenetére
Ehhez a laphoz kell vennem egy wifi/bluetooth kártyát is?
Ha igen, mi az ajánlott? -
Reguss
csendes tag
-
erzol
őstag
Köszönöm szépen, átnézem.
Prociból a 7600x ad bármi többletet? -
BeniTheGod
lelkes újonc
válasz parandroid #183463 üzenetére
Szétfogok nézni az msi alapoknál is, meglátom van-e ami tetszik.
-
Micsurin
nagyúr
...nyugi csak onnan tudtam, hogy anno megakartam a Nitro előtt rendelni.
7800XT-re szavaznék nála, nem lenne jó ideig kevés. Még UWQHD-n is bőven jól elvagyok vele, és még el is leszek egy darabig FSR mellett High és Ultra mixelése mellett ~80-90 fps közt.The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Micsurin
nagyúr
válasz parandroid #183470 üzenetére
Vigyázz, noname bolt és valójában fekete…
-
erzol
őstag
Köszönöm szépen.
Amiből érdemes és lehet venném a használtat.
Úgy látom, hogy elég lesz, ha a ház fehér.
Belül majd fehéren világít oszt jóvan.
Így esetleg B opció? -
kill_switch
senior tag
válasz parandroid #183468 üzenetére
Köszi!
"Amúgy az megvan, hogy a konzol sem tudja a natív 4k-t, pláne nem 60 FS-sel, ugye?"
Persze megvan, azért is mondtam, hogy a 30-at átlépni is előrelépés lenne főleg ha a minőség is jobb lenne. Meg hát el is várnám, hogy fél millióért azért legyen már kicsit szebb meg jobb a 180 ezres konzoloknál.
Ahol megy is a 60 konzolon, ott a felbontás ingadozás az eléggé látszik ezen a monitoron már (a csúszó textúra betöltésekről nem is beszélve), illetve FHD-ba tudok pár játékot indtani a mostani gépemen, de hát az a felbontás már zavaró.Köszi neked is dannyl, ez a két opció már jó lesz kiindulásnak.
Szerk. Meg hát nem sürgős, kicsit várok hátha mozdulnak az árak az új kártya bejelentések miatt.
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
"Sajnos a fehér mindenből feláras" - emlékszem még, amikor a fekete volt feláras mindenből...
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
4264adam
veterán
-
soldi3r
veterán
válasz parandroid #183340 üzenetére
Gugliztam, olvasgattam. Ez így jó lehet?
Gigayte Z390 UD -> GIGABYTE B760 DS3H
Intel i5-9600k -> INTEL CORE I5-14400F
Kingston HyperX KHX3200C16D4 -> a 3 küzöl valamelyik
-> Kingston FURY Beast KF556C36BBEK2-32
-> Kingston FURY Beast KF560C36BBEK2-32
-> Kingston FURY Renegade KF560C32RSK2-32
Gainward GeForce RTX 2060 Phoenix -> Inno3D GeForce RTX 4060 TWIN X2
Alpenföhn Brocken 3 -> marad
be quiet! Pure Base 500 -> marad
Seasonic FOCUS Plus Gold -> marad
Samsung 970 Evo Plus PCI-E -> maradE30 (oo=[][]=oo)
-
Mans20
addikt
válasz parandroid #183391 üzenetére
Csak az árakon akadtam ki. Pl aprón is majdnem bolti árakon vannak használt lapok.
4264adam 4th gen-t már nem vennék. Most a H510+i3 10100+GT1030 felé hajlok. Prodesk 600-at meg talán el tudom adni.
-
Mans20
addikt
válasz parandroid #183375 üzenetére
Érdekes árak egy G4560 , i5 7500 meg 8xxx-es rendszerért. Legalább garis de ha véletlen később kihal a lap, akkor művészet hozzá ugyanolyat találni.
-
rozsavolgyip
újonc
válasz parandroid #183375 üzenetére
Köszönöm!
-
Fipike
csendes tag
válasz parandroid #183380 üzenetére
Köszi!
Meg fontolom a tanácsodat!
-
CriticalHit
addikt
válasz parandroid #183368 üzenetére
A tudatos vásárló csak azt veszi meg amire valóban szüksége van, különösen mikor van választási lehetősége. Akkor inkább 7700 hiszen jövőre gondolva hasznos lehet a +2 mag. Na de az IGPU?
4070Super alá kizárólag az nVidia 4xxx sorozathoz tervezett ATX 3.0/ATX3.1 szabványú H+/H++ VGA tápcsatlakozóval és terhelési tüskék elleni védelemmel rendelkező tápot ajánlanék."We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
4264adam
veterán
válasz parandroid #183368 üzenetére
Igaz
-
hobizoli
nagyúr
-
Gerzsonn05
újonc
válasz parandroid #183363 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Én csak a számítógépre szeretnék szánni 500.000 körüli összeget, pár évig nem szeretnék hozzányúlni. A monitor azon felül lesz. -
soldi3r
veterán
válasz parandroid #183340 üzenetére
Nem kiserleteznek ujra. 5 evvel ezelott a hasznalt szoftver nem szerette az AMD-Radeon kombot, pedig papiron erosebb volt, mint a 9600+2060.
E30 (oo=[][]=oo)
-
4264adam
veterán
válasz parandroid #183309 üzenetére
Emlékszel arra a korszakra amikor még volt a tok sapka alatt hőátadó felület és 200W-ra volt méretezve a leadó alulamella?, AMD phenom Intel I7 első széria. Akkor jöttek be ezek de azóta eltelt és sokat csökkent a csíkszélesség.
Szoval tartom magam ahhoz hogy a fizikát nem lehet átverni miszerint manapság a vastag talpas Cooler helyett ugyan olyan jó tud lenni hatékonyságban a kisebb súlyú heatpipe érintkezős felület 100W alatt Hűtésre.
Persze az Intel mostani csúcsaira maradjanak ezek. 244W peak-el amit az AMD 7800X3D 88W hoz.
Csak azt a gyors hőtüske elszállítását old meg a CCD-ről[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz parandroid #183302 üzenetére
87m3/h levegőt tud a Pure Rock 2, míg a Dark Rock 94-et.
Viszont a Dark Rock vastag talpas amiatt a hő csak késleltetett érkezik meg a heatpipe-ra ami elszállítaná a hőt --> AM5 esetén már nagyon limitáló ez a régi Dark Rock talp kiképzés.
Annyira kicsi a hőátadó felület hogy ez így túl lassú.
Nekem már a 7500F 88W Renderelés alatt Stock-on 85°C-os felső korlátba megy át CO nélkül. --> Hiába a nagy torony és sok heatpipe ha lassan vezeti el a hőt mert egyszerűen kicsi a CCD CPU érintkezés a tok alatt.
Nem rossz csak nincs előny belőle, mert így a kisebb direct heatpipe érintkezős talpasok is gyorsabban szállítanak.[ Szerkesztve ]
-
HEAHEA
aktív tag
válasz parandroid #183252 üzenetére
Amennyiben most vennék ilyen célra mini pc-t ,akkor szétnéznék a piacon. Szerencsére netezni, 4K filmezni hiba nélkül megteszi ez az akkor ~60 ezres gép.
Egy lehetetlen kérdésem lenne az itteni ajánlóknak. Visszakerestem az itteni régebbi hsz.-eimre, még 2012-'13-ban kértem ajánlást, raktam össze gépet. Azóta eltelt egy kis idő.... , szóval mennyire érdemes várni a gépépítéssel? Tudom, nem vagytok látnokok, de amikor ajánlotok alaktrészeket, nagyjából látjátok, annak áringadozást, jobban figyelemmel kíséritek a piacot.
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz parandroid #183167 üzenetére
Jó lesz az 65-75-nek is
Szépen tartja az értékét, az biztos, emiatt elgondolkodtató befektetés, ha az ember belátható időn belül cserélni akar, mert eléggé lassan megy le az ára.
A 4060 Ti szinttől lefelé mindenkinek azt javaslom, hogy inkább használt RTX 3000-es kártyák között nézegessen (vagy AMD ha az neki jobban tetszik). Abból a 160-220K-ból ugyanis már RTX 3080 is van, és még a zsebében is maradInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
milan26
senior tag
válasz parandroid #183237 üzenetére
Bizony, kezdő gamer konfighoz teljesen jó a Matrexx 40, de az már nem is 14k, hanem 23k. Nekem is magának vette a gyerek a gépét, nyáron dolgozott. Az is hasonló kategóriás házba van szerelve.
-
milan26
senior tag
válasz parandroid #183226 üzenetére
Játékra szerintem nem ezek az olcsó házak valók. Egyik sem.
Budget otthoni konfigba viszont nagyon is jó, még a Matrexx 30 is.
-olcsó
-szép
-ebben a kategóriában minőségi
-belefért szakszerűen mind a három HDD-m -
hobizoli
nagyúr
válasz parandroid #183227 üzenetére
nem lesz, en vettem ilyen lapot 1-2 hete es egyelore mukodik
a LED-s bohockodasa nem hasznalodik, de egy R3-3100 van benne meg Corsair 2x8GB DDR4-3200 es egy GTX 1660Super
nem latom mitol tudna tobbet egy 1.5x-2 ennyibe kerulos akarmi mas
a dVGA abba is belemegy
+NVME M2 SSD port a CPU felol van, ugyhogy lehet ra rendes hutobordat rakni
+PCIEx1-t nem takarja a VGA, mert felette is van egy
megnezed a Asrock B550M-HDV-t az ezek egyiket se tudja
2 DIMM
pucér VRM
NVME M2 a VGA alatt van kozvetlenul, szoval a hutesnek hello
egy tunnnnerebb dVGA-nal a PCIEx1 port se hasznalhatotöbb drón kell ;P
-
dannyl
addikt
válasz parandroid #183227 üzenetére
Csak az alzánál van, ez a trükk. Ritka, mint a fehér zorró...
-
milan26
senior tag
válasz parandroid #183221 üzenetére
Ez mind igaz, amit mondasz, de irodai vagy alap otthoni gépnél nem számít.
-
hobizoli
nagyúr
válasz parandroid #183222 üzenetére
amit irtam A520-st azon 4 DIMM van, meg van VRM borda is
nem mintha 2 DIMM ne lenne tok eleg 32GB RAM-hoz, de akar 64GB-hoz is
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
milan26
senior tag
válasz parandroid #183213 üzenetére
Deepcool Matrexx 30 is jó szerintem, üveg oldallap, és belefér akár 3 HDD is.
-
dannyl
addikt
válasz parandroid #183217 üzenetére
Nekem meg nagyobb szórakozás egy PC building, mint anno gyerekként az ajándékbontás
-
gunco0202
csendes tag
válasz parandroid #183205 üzenetére
Hello. Köszönöm a válaszod.Én is agyalok azon hogy picit nagyobb fejlesztés is lehetséges.Irnál pár ajánlot alaplapot,memoriat és tápot?
Cpu hütö nek ez milyen lenne ? ARCTIC Liquid Freezer III 360 - Water Cooling
Itt most UK-ban elég olcsó (27k) és jókat irnak róla.
Eladni és úgy öszeraki a gépet nem szeretném mivel erről dolgozok is. Viszont előre meg tudok venni pár dolgot. Majd mikor jön az új VGA akkor pedig a többit. Ezútán adnám el. egyben vagy külön. -
4264adam
veterán
válasz parandroid #183197 üzenetére
+1
Eszméletlen mi pénzekért mennek a B550 lapok.
De pont a héten frissítettem biost Gigabyte B450M-K n hogy a 2600X proci csere lehetséges legyen 5600-ra.
Meglepődtem, hogy a Resizebar és az AMD SAM szintén elérhetővé vált a B450 lapokon.Így a B450-et is ajánlanám, jobb példányokat.
[ Szerkesztve ]
-
Ellia
addikt
válasz parandroid #183190 üzenetére
Leginkább PS és Adobe Premier Pro - gyakorlatilag szerintem minimális különbségek lehetnek a két kártya között munkában, de valószínűleg nvidia lesz.
Köszönöm az észrevételeket
-
Redcaster
őstag
válasz parandroid #183185 üzenetére
Köszönöm
CPU-ból hasonló Intelt tudnál ajánlani? -
dannyl
addikt
válasz parandroid #183182 üzenetére
Pont ezt kezdtem el én is.
SSD most bluechip-nél 17.590
Házból Zalman T7 2 ventis szintén bluechip-nél 13.722
Viszont az az alaplap egy hűtetlen VRM-es, elég gagyesz darab. Hasonló áron inkább: asus prime b550M-A, gigabyte B550M DS3H. De a best of the best foramax: asus tuf gaming b550m-e 37.890, ez azért egy erős alap lenne. Vagy egy ASRock B550 Phantom gaming 4, ez már ATX, 38k-ért -
Micsurin
nagyúr
válasz parandroid #183182 üzenetére
Várnék a helyében +1 fizut és használt 6700XT. Akkor már eljátszogatós konfig lenne.
-
Redcaster
őstag
válasz parandroid #183178 üzenetére
dannyl, parandroid
Köszönöm a gyors választ ettől tartottam a leginkább
Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Elsősorban singleplayer játékok, náha multiplayer, pl Overwatch, Marvel Rivals, COD.Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
A gápházam egy CORSAIR Carbide Series 200R, ezt megtartanám.Milyen alkatrészekre van szükséged?
Gépházon belül mindenre.Mennyi a kereted rá?
Ez fogós kérdés... A mostani konfigomat is úgy építettem, hogy 1-2 havonta vettem meg a drágább hardvereket (CPU és VGA). Szóval úgy mondanám, hogy ezeknek darabjára olyan 150-200-am lenne. Nem vagyok otthon a mai árakban, nem tudom mennyire reális ez.Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Dupla monitor, egy 60 HDMI-vel és egy 144 Hz-es Display porttal és HDMI-vel, Freesync-el (ez a fő monitor), mindekettő fullHD-s.Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Nagyobb értékű komponensekből mehet-e használt, vagy mindenből bolti új kell?
Csak NVidia jöhet szóba, újonnan vásárolnék.[ Szerkesztve ]
-
tlala
addikt
válasz parandroid #183149 üzenetére
Köszi!
-
Attila800075
újonc
válasz parandroid #183153 üzenetére
Köszi, megnézem őket!!
-
dannyl
addikt
válasz parandroid #183164 üzenetére
Ja, igen, most már így hívják
-
KROK640
nagyúr
válasz parandroid #183163 üzenetére
Használt áron nem olyan vészes az a teljesítményéhez képest.
a 6400, meg a 6500XT már megjelenésekor is egy ipari hulladék volt, amiért kár pénzt adni.
Akkor már inkább tényleg a használt 1050, 1650, vagy 1660.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
MZsoltee
veterán
válasz parandroid #183164 üzenetére
Én is eladtam az összes vga-t ami itthon van. Na jó egy 5600XT maradt. Remélem afelbontott alza-s 7800XT-k vagy a 4070 super közül valamelyik összejön, vagy a 7090XT max 250k-ért.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tagadják a szervergyártók, hogy túlmelegedne a GB200-as szerverdizájn
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- DUNE médialejátszók topicja
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- RAM topik
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Garanciális ASUS ROG Maximus Z790 Formula Alaplap + Intel Core i9-14900K
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF/13700KF + Új RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Lenovo ThinkCentre M900 Tiny ÁFÁ-s 24 Hónap garancia
- X box one s all digital
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- Mac Mini Late 2014 i5 2,6GHz/16GB/1TB SSD
- ERŐS -I7- PC / SSD + HDD + ASUS GTX 1060 ROG STRIX 6GB VGA + 450W / AKTÍVÁLT - WIN 11 OP. RENDSZER
- Lenovo ThinkCentre E73 felújított számítógép garanciával i3-8GB-120SSD jogtiszta operációs rendszer
- Gigabyte H61m-S2pv 1155 alaplap + i5 3470 +4gb ram
- Lenovo P330 Tiny 32GB i7-9700T P620 512GB Nvme