-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
veterán
válasz dannyl #184121 üzenetére
+1 Mind a 3-ra
Csak hogy maradjunk az 1000W megléténél, be se linkelem a 173€-s Fractal Design Ion 2+ 860W Platinumot.
elképesztő, hogy mennyire 1 árban mozognak németbe svájcba a dolgok és nincsennek nagy ugrások árakban.
CPU-t kiegésziteném ezzel:
9700X : 319 EUR
7800X3D: 460 EUR itthoni árfolyamon is 190k, elképesztő mennyivel olcsóbb kint.ha beleférne a 7800X3D CPU 460EUR-ért akkor azt venném a 9700X helyett.
[ Szerkesztve ]
-
Regron
csendes tag
válasz dannyl #184119 üzenetére
Svájcot, ahol ez a fő bolt, innen rendelek: https://www.digitec.ch/en/
-
veterán
válasz dannyl #184074 üzenetére
Este bestbytbe-tól rendeltem meg, de le is mondtam reggel. Kettőt is vettem alzráról, fiamnak is építek egyet.
700-ra most néztem rá, de nem tudom mi a különbség. Nem merültem bele.
...és ha már cserélem a házat, felrakom a TR 120 EVO-t is. Abból is ma jön a második.[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
parandroid
félisten
válasz dannyl #184049 üzenetére
“sajnos a használtpiaci ár néhány kivételen kívül lassan magasabb, mint a bolti”
Azt hittem, ez ilyen német helyi jellemző. Mi a frász van az emberek fejében? Konkrétan drágábban árulnak dolgokat, mint amennyiért vették (illetve drágábban, mint amennyiért akár azonnal meg tudnám rendelni két kattintással webshopból, 2-3 év garival, zsír újan, másnapi kiszállítással)…
És ez teljesen mindennapos, elvétve találni hirdetést reális árazással, az meg nyilván fél órán belül elkel.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
-
-
CriticalHit
addikt
válasz dannyl #183906 üzenetére
Sajnos.
"középkategóriás játékgépet szeretnék" Ez pedig időtálló, belépő játékos szint 2025. januárban.
"a mai árakkal egyáltalán nem vagyok képben, de első körben 350 ezres irányárat mondok".
Irányt mutat az irányárnak.
Hadd vesse össze a kérdező a lehetőségeket."We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
soldi3r
veterán
válasz dannyl #183867 üzenetére
Vegigneztem az arukeresot, csak ennel a boltnal nem tetszik, hogy 2 ev garanciat emlitenek a 3 helyett. Az AsRock Pro RS itthonrol inkabb mar 90. Egyedul a BT ami hianyzik a mostanibol, szoval nagy igenyeim nincsenek, birjon ki ez is legalabb 5 evet. Kb 2 korso sor kulonbseg van a 4 lap ara kozott. Gondolom ezeknel mar egyikkel sem lovok annyira melle:
ASUS TUF Gaming B650-E WIFI
MSI B650 GAMING PLUS WIFI
ASRock B650 PG Lightning
GIGABYTE B650 EAGLE AXE30 (oo=[][]=oo)
-
soldi3r
veterán
válasz dannyl #183849 üzenetére
Vegiggondolva tehat, a 9600X melle a legolcsobb "vallalhato" ATX alaplap valahol a
MSI B650 GAMING PLUS es a ASUS TUF Gaming B650-PLUS korul kezdodik? Ezek nagyjabol 75k aron mozognak.
Korabban itt ajanlottak az ATX meretet, mert a jelenlegi Brocken 3 hutesem mellett mar nem biztos, hogy elferne a VGA egy kisebb meretunel. Ha ezt a hutot lecserelnem a tegnap is emlegetett Amazonos verziora, akkor vehetnek mATX meretu alaplapot? Ott talan nagyobb a valasztek, de arban kb ugyanannyi lesz a vege, viszont a 6 eves hutomet ujra cserelnem.E30 (oo=[][]=oo)
-
4264adam
veterán
-
rolkaDb
aktív tag
válasz dannyl #183823 üzenetére
Kedves dannyl és parandroid, köszönöm válaszaitok!
dannyl:
Igazad van, megbeszélem vele, hogyha tovább tartó konfigot szeretne, akkor ne a giccsre menjen el a keret egy része, inkább akkor értelmes dologba tegye a pénzét. Minden esetben megvárjuk az új szériát, max akkor nem ha az ára feltehetően duplázná az előző gent vagy valami brutális 50%+os emelést iktatnának be. Ahogyan nézegettük egy 4080 super 1200 most.parandroid:
Ezesetben nem fogom túlmisztifikálni, ami éppen a vásárláskor jobb árban lesz, inkább nagyobb tárhellyel. -
4264adam
veterán
válasz dannyl #183831 üzenetére
Most ez a legolcsóbb: [Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz PVV532G600C30K] 43k
Szóval el is rontottam, nem G.skill , elnézést
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz dannyl #183820 üzenetére
nem is várja el senki, hogy a naprakész árakat és/vagy akciókat tudjátok. parandroidot a fórumon kívülről is ismerem (talán nem tagadja le ) szóval ez inkább ilyen kis csipkelődés volt, érthető ha másnak nem így jött le.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
parandroid
félisten
válasz dannyl #183810 üzenetére
Ezen nem is szabad gondolkodni. Egy remek lap, igen jó áron! Vegye, aki épp váltana, mielőtt ez is drágul egy tizest.
Én még akkor is ezt venném amúgy, ha az asrock épp 50e lenne még mindig.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
4264adam
veterán
válasz dannyl #183811 üzenetére
+1
Tápon esetleg ezt tudja spórolni: [ASUS ROG Strix 650W 80 PLUS Gold] 33k
Mert az FSP VITA 750 inkább 47kRamból: 1db 16GB-ot vennék, később hozzá még 1db-ot. Kingston Fury-ban. Vagy 44k most a G.skill 32GB legolcsóbb 6.000Mhz CL30 variánsa.
+1 az 5700X és RX6800-ra a 16GB Vram miatt. Alatta pedig 6700XT vagy 6750XT 12GB-al.
3080 10GB még éppen.[ Szerkesztve ]
-
Bigemperor
senior tag
válasz dannyl #183804 üzenetére
Jelenlegi konfigom.
Alaplap: MSI B450 PRO-VDH MAX
Proci: AMD Ryzen 5 3600 BOX (gyári hűtővel) AM4
Procihűtő: gyári ld. előző
RAM: G.Skill Aegis DDR4 RAM 16GB Kit (2x18GB) 3000MHz CL16
VGA: Sapphire Pulse Radeon RX 5600 XT 6Gb (5700 hűtős verzió)
Ház: Silverstone Precision PS15B
Táp: Seasonic Core GM 500W Gold semi modular
HDD: WD 1TB 7200 rpm 64MB cache Sata3 Caviar blue
Wifi kártya: TP-LINK TL-WN881ND 300Mbps Wireless N PCI-Express Adapter
SSD: Samsung 860 EVO 500Gb sataEzt váltaná,nem írtam és nem is feltétel (az összefoglalóban feltett kérdésre a válasz mindössze) hogy minden játék tudja a wqhd-t, sőt. Nem vagyok nagy gamer, csak frissíteni szeretném a konfigot,mert ugyan egyelőre elmennek amikkel játszom ezen,de ez nem biztos hogy sokáig így marad,ha bejön egy jobb cím.
Amiket írtok az alapján lehet marad még egy darabig... -
palfitom
félisten
válasz dannyl #183783 üzenetére
Sajnos rosszul tudja ő is.
Elég csak megnézni néhány tesztet, és kiderül, hogy (itt sem) a puszta számadatok számítanak! A 4060 jobb rajzoláshoz is, mint a 3060, cuda vagy vram, önmagában nem számít.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz dannyl #183781 üzenetére
Az első verzió az volt, hogy valami kisebb Quadro kerül bele a szoftver ajánlási listájáról, de "túl drágák" és nagy ritkán lenne csak kihasználva, úgyhogy végül csak egy sima RTX-et tennénk bele, hogy amennyit a tervezési, rajzolási fázison gyorsítana egy GPU az kb meg legyen.
Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.
-
veterán
válasz dannyl #183768 üzenetére
Hát, még ha pár ezressel olcsóbb lenne, az mégjobb lenne, szerintem már elmászott neki az értéke. Ugyanazon az áron, vagy kicsivel fölötte:
Endorfy Fortis 5 - 17kAz emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Yamala
lelkes újonc
válasz dannyl #183752 üzenetére
Mikor rákeresek és kilistázza őket, ott mindegyiknél ír szállítási díjat, ez zavart meg, de ha kiválsztok egyet, ott már látszik az ingyenes szállítás, köszönöm a pontosítást!
-
parandroid
félisten
válasz dannyl #183752 üzenetére
Free delivery csak német címre van, és csak prime tagoknak. Mo-ra rendelve hozzájön még ezeken kívül a 19-27% áfa különbözet is, mert Mo-ra fizetik be az áfát a rendelésed után.
p
-
kill_switch
senior tag
válasz dannyl #183741 üzenetére
Nem lepődnék meg, ha pár napon belül újra lenne az alzánál, csak már a 60-as árcédulával...
Talomba rakom egyelőre az ASUS TUF Gaming B650M-PLUS-t, feltételezem elég az M.
A ház amit néztem a Montech AIR 100 lenne, abba 4 ventillátor van, azokat jó lenne, ha mindet el tudná hajtani, ha már benne vannak.
Köszi! -
Yamala
lelkes újonc
válasz dannyl #183716 üzenetére
Köszönöm a tippet, egyáltalán nem ragaszkodom semmihez az általam leírtakból, megnéztem a javasolt darabot amazonon és tényleg jó az ára, csak van rajta még 20 EUR szállítás, annyiért meg kb árukeresőn is megtalálni.
De ha már itthon is olcsón kapható hűtők, mi a vélemény erről: Thermalright Peerless Assassin 120 SE ? -
parandroid
félisten
válasz dannyl #183734 üzenetére
“tökmindegy, hogy néz ki”
Szerintem nem, nekem a hűtő tipikusan olyan, mint a ház, kell, hogy esztétikailag is stimmeljen, de ez egyrészt ízlés dolga, másrészt meg azt is megértem, ha valakinek ez teljesen mellékes, és csak az ár számít. Ahogy másoknak meg sem a dizájn, sem az ár nem érdekes, csak az, hogy a legjobb legyen.
Ezért jó, hogy ajánlunk többfélét, és lehet belőle választani. Nincs egyetlen jó opció, ha így lenne, mindenkinek tökegyforma számítógépe lenne.
BQ! hűtők amúgy jók, ebben mindenki egyetért, kissé túlárazottak, ez is tény (bár nem annyira, amennyire mondod, az említett tr most épp nagyon akciós 54 euróért, de az elite is volt már 89, illetve a dr5 is nemrég volt akciósan 59), személy szerint meg úgy gondolom, hogy a legszebbek a piacon jelenleg, de ez meg az én nyomorom.
p
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz dannyl #183731 üzenetére
Én azt látom, hogy tized fokokban mérhető a különbség, ez a thermalright meg csúnya, mint a bűn. Nekem már ez megérné az extra felárat a bq!-hoz. De ez ízlés kérdése, biztos az is jó amúgy, ahogy bq!-n belül is gyakorlatilag mindegy, hogy melyik konkrét modelt veszi valaki, meg amúgy a piacon lévő összes hűtő kb ugyanazt tudja az 50-100 eurós ársávban, szóval tényleg azt kell venni, amelyik tetszik.
Na jó, ez a kép nem rossz...
De nekem nem kéne. Amúgy sem értettem soha ezeket a dupla ventis megoldásokat.
Ez az 54 EUR-s amazonos ár most egyébként elég akciós, proshopban van még 60-ért, különben meg jó nagy szórás van árakban 100 EUR-ig (gondolom az volt az eredeti MSRP ár, csak annyiért nem vitték). Ráadásul nem is sokan forgalmazzák.
p
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz dannyl #183716 üzenetére
Egy olyan fasza kis be quiet! házba thermalright hűtőt??? Oda inkább a Dark Rock Elite illik, vagy még inkább egy 240-es bq! AIO hűtés. A RAM tipp akkor valid, ha nem mindent egy helyről vesz, és szereltet össze, ezt ugye nem tudjuk. Amúgy meg a kinézett, és az ajánlott modul is fasza. Vagy Corsair Vengeance hasonló paraméterekkel. Szóval alapvetően minden teljesen jóúgy, ahogy összeraktad.
Én két dolgot vennék másikat, az egyik a lap, ott inkább a B650 Tomahawk Wifit választanám, de ez függ az ártol is, meg személyes gyártói preferencia is, meg nekem fontos az optikai hangkimenet is. Prociból viszont mindenképpen a 9700X-et venném, még ha többe kerül is, egyrészt mert nagyjából annyival drágább, mint amennyivel erősebb (kb 10%), másrészt mert modernebb, kisebb csikszélességen készül, kevesebbet fogyaszt, és ugye elvileg szempont, hogy hosszabb tavra vásárlunk. Szóval ezek, meg hűtőből tényleg megfontolandó az AIO, es akkor fent sem kellenek ventik. A ház amúgy elöl 2, hátul egy 14 cm-es ventivel jön, lásd a képet a hozzászólás elején. A Dark Rock Elite-tel, meg azzal a batár kártyával sem érzem a felső ventik szükségét, 60 fokon van az 5800x3d játék közben…
A porszűrők remekül működnek, nálunk ugyan nem macska, hanem kutya van kettő, de mind a ketten szeretnek a kandalló tüzénél melegedni… De szőr az nem jut be, az első bekezdésben linkelt képhez pl egyáltalán nem kellett takarítani (a kábeldzsungel miatt kicsit szégyellem magam, azóta rendbe lett szedve, esküszöm, de ez még a ketkaros monitorállvány előtti kicsit ideiglenes helyzet volt).
p
-
CriticalHit
addikt
válasz dannyl #183709 üzenetére
"simán találni jobb lapokat ugyanannyiért"
Az általad felsorolt lapok tényleg jobbak, mint a B650M-HDV/M.2 abban amire valóban szüksége van az ajánlást kérőnek amikor nincs szükség 12+2+2 VRM-re vagy 7200/8000MHZ-es memória húzásra vagy 4XRAM foglalatra? A különbséget költheti bármire ami valóban számít. Pl 7600X3D."We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
4264adam
veterán
válasz dannyl #183709 üzenetére
+1
Nagyon jó az Asrock de csak az 50k miatt. Lassan talán nekem is megjön az igény, hogy RGB vagy ARGB hűtőventik legyenek, akkor ha egyszer a cougar panzer max házat üvegre cserélném pl: darkfalsh. Akkor már szeretném a világitós ventiket Oda pedig kellene a vezérlő is ami nincs az Asrock-on tehát plusz 8k-s kiadást jelent.
Ekkor már inkább a 63k-s ASUS TUF és ott mégjobb a VRM.[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
-
parandroid
félisten
válasz dannyl #183611 üzenetére
Ja, hogy a K változaton nincs vrm-hűtés, csak az A-n? Azt hittem, csak az RGB vezérlő a különbség. Annak idején egy ezres volt köztük a különbség, még jó, hogy a lányom világítós pc-t akart, és ezt vettük…
p
-
-
veterán
válasz dannyl #183600 üzenetére
Azokat néztem épp.
Jól fog menni a fehér házhoz, és fehér alaplaphoz. D15 brutál drága lett, igaz sose volt olcsó. Anno (6 éve) 30k-ért vettem akcióba + rendeltem hozzá AM5 keretet az új gépbe.
Találtam picit olcsóbban, igaz a store elég új. [link][ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
parandroid
félisten
válasz dannyl #183591 üzenetére
Kolléga karnyújtásnyira lakik a foramaxtól, próbáltam mindent onnét nézni, legalább posta ne legyen. A Flare X amúgy tényleg jó cucc, csak gyanús, hogy csak az alzánál ennyi (ahogy mondjuk az asrock is). Hűtő meg... 7e-rel drágább, ellenben ha állandóan leszedett oldallappal tolod, vagy óveg oldallapos a ház, akkor szerintem megér ennyit egy igazán szép darab. Én csak a Lian Li VGA support bracketért adtam ki ennyit, csak mert zavart, hogy lóg a VGA hátulja, pedig kitámaszthattam volna egy gyufásdobozzal is.
426adam: DR5 szerelése csuda egyszerű, 2 csavar, jó mélyen vannak, de adnak hozzá fasza, extra hosszú csavarhúzót. Gyűlölök szerelni, de ezt én is hiszti nélkül feltetttem-levettem többször is, amikor kiderült, hogy a kiscsillag bekapcsolta a bitdefendert, és a procicsere után nem indul a gép.
p
-
4264adam
veterán
válasz dannyl #183591 üzenetére
+1 mindenre.
Lapból viszont a 10k-val olcsóbb ASUS TUF is markáns.
Ne bántsuk már a best budget kategóriát (Asrock)
Dark Rock Pro 4-et utálom mint a fenét, 5600X-et jól hűtött itt pedig nem tud mit kezdeni a hőtüskékkel és kicsi hőátadó felülettel, -20CO nélkül Cinebench is falba ütközik 85 fokon.
Nem mellesleg szerelni is nehéz még a Cougar Panzer MAX Full Tower házban.[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz dannyl #183590 üzenetére
+ adtunk már ajánlást neki, hogy a 4th genes Intel helyett keres mást netezni, sok lapos böngészés és talán kevés játék ami eddig integráltan volt.
Szóval volt tanács adva 100k-ig bármely brand gépre garanciával amiben van TPM (Intel 8th gen++) és 150k-s 5600G-s proci ha a játékot is figyelembe vesszük.
Ettől jobb best-buy-t nem tudunk, a tudást pedig össze kell gyűjteni, nem 1hsz-ben. -
rétisün
veterán
válasz dannyl #183576 üzenetére
a ház valami régi Deepcool (általában le van véve az oldala) a táp egy 850W-os Cooler Master
parandroid: nem akartam venni semmit, amíg a régi konfig megvan. de most elvitték az alaplapot, szóval most már kell vennem valamit helyette.war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Paxker315
addikt
válasz dannyl #183561 üzenetére
Azért az 5500 és 5600 nem egy liga Nem érdemes szerintem azért a ~12 ezer ft-ért ultra restriktívnek lenni az 5500-val.
-
Micsurin
nagyúr
válasz dannyl #183531 üzenetére
VGA-tól indultunk, brand gépig jutottunk... és erre írtam neki 300-ból azért teszünk neki össze jobbat itt. Főleg ha még picit (tényleg nem sokat kell) rá is toldunk. Van ilyen...
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Edy89
csendes tag
válasz dannyl #183324 üzenetére
Igazad van, visszagondolva felesleges volt azt a mondatot beleírnom, mert már nem ott tartok, mint 10 éve, hogy a kezdő fizetésemből elemenként rakosgattam össze, csak valamiért beleragadtak ebbe a gondolataim. Ha nagyon akarom, megvan egyben most is, de a fő szempont nem az azonnali vásárlás, hanem előbb a tájékozódás és megfontolás.
-
m4dsci3ntist
lelkes újonc
válasz dannyl #183138 üzenetére
végül egyébként egy 27" monitort vettem az alzánál 28 000 forintért, karácsonyi akcióban. elviekben nagyon jó vétel volt, de olyan iszonyatosan nagy, hogy lehet visszaküldöm inkább :p
-
varmi2
nagyúr
-
HEAHEA
aktív tag
válasz dannyl #183261 üzenetére
Nem mintha bármi baja lenne az épített gépemnek, csak ami eddig körvonalazódott: ---prociból: AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz 6-Core AM5
VGA: 7800XT (valamelyik 3 ventis, a gyártót még nem tudom, de a PC Hellhound szimpatikusnak tűnik). Milyen változásra lehet számítani 1-3 hónap múlva? -
milan26
senior tag
válasz dannyl #183241 üzenetére
+1
Vagy használt brand gép, de azt akkor vennék inkább, ha semmim sincs.
#183239 kutga
Annyit még hozzátennék, hogy felmegy rá a Win11 tiszta telepítéssel. Vagy Rufus-szal készíted a telepítőt, vagy a loT Enterprise LTSC verziót telepíted. Az első nem hivatalos megoldás, csak trükközés, a másik hivatalos, de nehezen fogsz találni hozzá legális kulcsot.Illetve ha a biztonság miatt fontos a Win11, akkor elgondolkoznék egy linux telepítésén is. Egy attól a géptől gyengébb notiról írok most, és simán megy rajta minden. MX linux KDE van rajta. Firefox, Thunderbird, VLC, Libreoffice stb.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz dannyl #183216 üzenetére
Aki rutinos, és több gépen túl van már, el sem tudja képzelni, milyen stressz egy gépösszerakás valakinek, aki még sose csinálta, és hogy mennyi csapda van benne. Profiknak is alapból 1-1,5 óra, és ők naponta több ilyet is csinálnak, utána jönnek még a beállítások, telepítés, tesztek, és ehhez jön persze az esetleges problémák kezelése: miért nem megy, próbáljuk ki másikkal, de persze az nincs itthon, nem kaptam pasztát, hiányzik egy csavar, nézzük meg másik slotban, honnét szedek le bios frissítést, ez a pendrive sem üres, hol állítom be, hogy usb-ről bootoljon be, aztán meg vissza, milyen fájlrendszerre formázzam, ésatöbbi, ésatöbbi...
Aláírom, hogy van, aki élvezi az ilyesmit, annak kedves egészségére, én pl meg tudom magamnak csinálni, meg is szoktam, de utálom minden percét a dolognak, ha 10-20e forintnyi extra költségből kijönne, simán összerakatnám magamnak előre. Sajnos felénk 100+ eurós nagyságrendben megy az ilyesmi (kedvenc boltomban épp 179).
p
-
m4dsci3ntist
lelkes újonc
válasz dannyl #183129 üzenetére
hello (remélhetőleg utoljára):
lehet én vagyok egy kicsit paranoid, de a biztonság kedvéért utánaolvastam az Eagle lapnak és relative sokan írják, hogy fura bajai vannak (nem működik olyan rammal sem, amivel a gigabyte szerint kompatibilis, bugos a bios, és random rebootol)
esetleg milyen alaplapokat nézzek még (b650)?
igazából csak annyi igényem van, hogy wifi-s legyen, de az is megoldás végül is, ha veszek hozzá egy wifi kártyát -
Paxker315
addikt
válasz dannyl #183158 üzenetére
szerencsére a B650M PG Lightning is nagyon közel van árban, s akár az is megérheti. Ha még belefér.
-
m4dsci3ntist
lelkes újonc
tanácsaid alapján, akkor ezeket vehetem?
RAM: https://www.arukereso.hu/memoria-modul-c3577/kingston/fury-beast-16gb-2x8gb-ddr5-6000mhz-kf560c30bbek2-16-p1065399052/
(30 000)
Monitor: https://m.alza.hu/24-5-asrock-cl25ff-levne-d12503892.htm -
m4dsci3ntist
lelkes újonc
Szia, köszi a tippeket.
A RAMot el tudnád egy picit magyarázni? A CPU és az alaplap (az Eagle, amit te ajánlottál) gyártói oldala is azt írja, hogy csak 5200-on megy.
Én szivesen veszek 6000-es memóriát, de így nem az lesz, hogy, mivel a lap nem tud többet, 5200-on fogja pörgetni? -
m4dsci3ntist
lelkes újonc
válasz dannyl #183129 üzenetére
Sziasztok, mindketten ajánljátok a 6000 ramot, de miért? Adatlapja szerint a proci csak 5200et tud. Meggondolom a 32gb-t is, de jelenleg a 16-ot sem szoktam kihasználni.
(A CL30 jó ötlet, nézem)
Lapból, házból köszi az ajánlásokat.
A tápot úgy számoljuk egyébként hogy összeadod az egyes komponensek wattigényét és felszorzod valami biztonsági marginnal?
Monitorokra ránézek, a 21' egyébként nem zavar, több, mint öt éve egy 14' laptopon dolgozom.
Igen, a VGA-kat amik mégegyszer annyiba kerülnek, mint maga a konfig, inkább kihagynám
Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz dannyl #183056 üzenetére
Prémium lapok tudják, de nincs jelentősége, nem hiszem, hogy egy 160e-s x870 tomahawkot szeretne a kolléga (ott is amúgy usb-c dp portokkal trükköznek már).
p
[ Szerkesztve ]
-
Speed1192
csendes tag
válasz dannyl #183037 üzenetére
Szia,
Köszönömmindenféleképpen AM5 építenék és a jelenlegit meghagynám a gyereknek…. Ismerem már mint a rossz pénzt hogy ő is akar majd játszani
és ha meg emeljük a keretet 650.000 Ft-ra? ha érdemes várni az új kártyákra addig át rakom a jelenlegit az újba. Addig marad a régi IGP-vel netre az is elég neki 1-2 hónapot!
Köszönöm
-
parandroid
félisten
válasz dannyl #183041 üzenetére
Abba a házba kell legalább 5, ha oldalról nincs blokkolva. Ha igen, akkor alulra 2-3, de ott meg a vga lesz útban. Két oldalról full üveg, elég elbaszott a levegőáramlás, kell a kifelé szivó hátul, és felül is.
Ha már akvárium ház, bq! light base 600LX, ahhoz adják a gyári silent wingeket, és elég is a hozzá adott 4 venti.Hűtőt én 5600 -> 5800x, illetve 5800x3d (2 külön gép) upgrade kapcsán azonnal cseréltem Black Rock 5-re. Előtte szintén Pure Rock volt az 5600-on. Az nemtudom, hogy boldogult volna az új procikkal, mert együtt vettem a hűtőket a procival. Drága, de jó, és jól is néz ki az üveg oldallap mögött. Magamnak meg Dark Rock Elite-et vettem, de az perverzió, az egy teljesen fölöslegesen túlméretezett valami, csak jó áron kaptam, és megtetszett.
VGA-ból én AMD-t keresnék, hacsak nem vagy őrült módon ráfüggve az RT-re.
Ezt a tápot meg nem ismerem, de akkor már vagy a sokat ajanlott FSP Vita, vagy abból is Be Quiet!
p
-
CriticalHit
addikt
válasz dannyl #183043 üzenetére
A PST CPU hűtőre (magas nyomás), míg a P12 MAX házhűtésre (magas légáramlás) ajánlott/készült. Elsősorban.
fckdup01
A Lian Li O11 Dynamic Mini ház VGA hűtésben gyenge. Nem választanám 3080-hoz."We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
4264adam
veterán
válasz dannyl #183041 üzenetére
[ARCTIC P12 PWM PST Value pack (5db)] 11k
Műszaki tartalma ugyanaz mint a BQ és Noctua társaknak, csak semmi csicsa és pénztárca barát. 3 éve működnek nálam 1 alaplapi kimenetről.
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz dannyl #183026 üzenetére
Nincs Igpu-s lap aminek több mint 2db kimenete van.
prociból akkor: [AMD Ryzen 5 8600G] 70kValóban elég az 550 táp viszont most akkor én mondom ha már 10k a különbség legyen a Gold 650 Fizz-en tovább kuponozható 6k-val lejebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Asszociációs játék. :)
- Renault, Dacia topik
- XPEnology
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Armored Warfare
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Bezámítás! Apple Mac Mini M2 2023 8GB 256GB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370 i7 9700E 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB GDDR6 ZALMAN S3 TG ZALMAN 600W
- Eladó Brutál Gamer PC Használt/garanciális!
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 8400 16GB DDR4 250GB SSD 2TB HDD RTX 3050 6GB GDDR6 ZALMAN S3 TG ZALMAN500W
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest