-
GAMEPOD.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@cika
őstag
-
Bati0501
őstag
Sajna kicsúsztam az előző hsz szerkesztési időből...
Ígérem ez az utolsó kérdésem ezekkel a ramokkal kapcsolatban.
Az itteni eléggé ismert pc bolt weblapját nézegettem és ezeket találtam:
Kingmax 2x4 giga 10700ft
Kingston 2x4 gb 11400ft
Ez a kettő volt a sima változatok.A kingston-nak vannak még "jobb" darabjai aránylag elfogadható áron:Van,ha jól értelmezem,egy darabból álló 8 gb 14800-ért,ami már sok,nekem.
Aztán van még 3 HyperX,bár csak kettőhöz van oda írva:Ez fekete et 1600mhz-el 13300-ért.
Ez már kék,1600mhz-vel 13800-ért.
Az utolsó is kék,1300 mhz-vel 13300-ért.Ezek közül Te melyiket választanád?Ár/érték arányban biztosan a "simák" a jobbak,de ha egy-két ezressel többért lehet kicsivel időtállóbbat venni(1600mhz-re gondolok) és még szebb is,akkor megérheti,nem?
Teljesen megértem,ha ezután elküldesz melegebb éghajlatra,nem fogok meglepődni-megsértődni.
[ Szerkesztve ]
-
Bati0501
őstag
De akkor honnan van a grafikon?Csak egy fail vagy egy régi valós grafikon?
De azért köszi szépen!
És ha már venni "kellene" Te melyiket vennéd?Ezt vagy inkább ezt. Gondolom inkább az utóbbit.(tudom,h az egyik csak 4 giga)
Vagy tudnál vmi jobb alternatívát?Szerk.:az első linkben szereplő ram Kingmax,inkább azt visszavonom.
[ Szerkesztve ]
-
Coolmat
őstag
Fúú, ha ez tényleg így lesz, akkor jobb most hamar megvenni a ramot, nem szeretném megszívni mint a winchesterrel (azt vehetek majd 20k+ ért 1TB-osat ). Ivy Bridge alapú konfigot készülök építeni május környékén, abba ez tökéletesen fog passzolni szerintem: Kingston
DDR-3 8Gb /1600 KIT HyperX (KHX1600C9D3B1K2/8GX), úgyhogy meg is rendeltem, jövő héten megyek is érte -
Rolinho
csendes tag
Tudom,hogy az árvíz miatt,volt,de akkor arról is szó volt,hogy ez csak ideig-óráig tart,ami azt hiszem már régen lejárt. Februárban behalt a notimban a hdd,nézegettem 250gb-os darabokat,de annyira drágának találtam,hogy inkább beruháztam egy használt 128gb-os ssd-re,amihez szinte fillérekért jutottam. Mondanom sem kell,bőven f*sok be a gyorsaságán.
Lényeg,a lényeg, szerintem betárazok 8gb ram-ot. -
Bati0501
őstag
És akkor kb mikorra várható változás?Mert már évek óta csökkent az áruk,egy jó ideje meg megállt,csak az árfolyamváltozások miatt változott.Nyárra már várható emelés?Tudom,senki se jós...
Akkor te is azt mondod,h ha még nem is kellene venni,de megéri most megvenni?És akkor kingmaxot érdemes választani,a kevés hibás példányok miatt?És mi van olyankor,amikor az ember megveszi,de akár hetekig-hónapokig nem próbálja ki-nincs meg az új gép-és ennyi idő után derül ki,h hibás.Akkor gondolom még mindig cserélik.?[ Szerkesztve ]
-
GribMate
aktív tag
"Nyugodt szívvel meg esetleg magadnak vásárolgass hasonló hulladékokat, aztán lehet rácsodálkozni ha mégis bajok lesznek."
Csekkold az adatlapját, meg is tette.Mod.: késő van, lassú vagyok. És most veszem észre, hogy az előző hsz-em tele van a "picike" különböző fordulataival.
[ Szerkesztve ]
-
Ovis09
csendes tag
Szia!
Köszönöm válaszod!
A Z68-as egyfajta befektetés lenne részemről. A jelenlegi konfigurációban a processzor a gyenge láncszem, de úgy gondoltam, hogy a későbbiekben azt még mindig egyszerűbb cserélni, mint egy lapot.
Így alapvetően erősebbnek állítanám össze a konfigurációt, hogy a későbbiekben pl. egy i7-t nyugodtan bele tudjak rakni, nagyobb cserék nélkül.
Ebben az esetben és felállásban a z68 jó választás, vagy így sem ajánlod. A későbbiekben max. 1 alkatrészt cserélnék - jelen esetben az i3-at i7-re.
Válaszod köszönöm.
-
userxy
őstag
Nem azért kérek mert nem tudok összerakni csak kiakartam kérni a véleményeket
de am én ezt írtam össze:
lap: asrock u3s3
cpu: i3-2100
ram: kingmax 4 gb
vga: Sapphire Hd6850
hdd: Hitachi 1 Tb
ház: Sharkoon vaya
táp: FSP fsp400apn
monitor: Samu S19A100N
összesen 160KMonitor képlékeny azt nem vágom. 20-25k között kellene vmi.
-
balpis
őstag
lehet, 20k közelében vannak az erősebbek, de egy ASUS ilyen árkategóriájú routerét használ egy haverom évek óta, s legalább két kollégám is így csinálja. A pontos típusokat nem ismerem - de megkérdezhetem - , a sávszélesség nem hatalmas, valahol 5-15Mbps down, 0.5-1M up lehet csak. De megy nekik gond nélkül - bár az egyik router valóban fullra ki van hajtva, kicsi a memória, lassú a proci.
(#4623) zso85 : igen, ehhez már valószínűleg kevés lenne.
Csak ez fel sem merült bennem, ez a netsebesség nekem otthoni környezetben még ma is sci-fi kategória (Igaz, munkahelyen 100/100 körüli már vagy 5 éve is volt )[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
egyébként az ötlet nem teljesen elvetélt, van a winnek valami olyan szerver megoldása - most nem keresek rá, de valamikor már megtettem, most meg rohanok... - hogy több független monitort, bill-t és egeret tud párhuzamosan kezelni. Azaz pl. 1 gépen 4-en dolgozhatnak párhuzamosan.
-
eddhunter
tag
Na most jött csak össze a kp-m.
Ez a gép megfelelőnek tűnik a célra, azonban lenne még kérdésem;
ezeket megrendelem, más nem kell?pl. +ventilátor, cpu hűtő, hőpaszta, csavarok..
másik: a pcx-et néztem ki. Jó bolt ez? Kiszállítással kéne a cucc(Pestre). Innen mennyi idő alatt szokták szállítani?
Köszi
B -
horush
addikt
Nem a szekvenciális sebesség a lényeg, hanem az elérési idő. Ott azért már van némi különbség. Mégha ránézésre nem is tűnik soknak, de érezhetően lassabb lesz a gép.
prezson: Nem, nincs pöcök Biosban lehet beállítani. De ha bentvan a meghajtók között, arról fog elindulni a dolog, amin a rendszer van, tehát az sem nagy baj, ha az ssd nem az első. Persze csak akkor, ha a hdd-n nincs egy másik rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
Klemens
őstag
Intelre nem igazán akarok váltani. Lehet inkább megtartom így ahogy van.
Sajna az alapon elfüstölt egy RAM fogalat, legalábbis remélem, hogy az alaplap halt kicsit le és nem a cpu processzorkezelője.
Ha a lappal van a baj, talán el tudom sütni garanciába, de akkor 2 hétig no gép. Meg jó lenne az mATX lap helyett egy fekete ATX-es lap ami illik majd a Black&White pc-hez.
Szerintem inkább csendben maradok alkatrész csere ügyében. VGA és társai nincsenek egyáltalán a cserés tervben, mert igazán játékra ott az Xbox 360."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
Jim-Y
veterán
Igen, főleg ha mondjuk rendelkezésre áll egy szervergép amin a munkaadatokat tudják tárolni. (hálózaton persze) Nálunk a cégnél a legtöbb usernek csak a levelezése nagy, a többi pár gigát tesz ki. Legtöbbjüknek elég 40 giga tárhely. Ha ez a kérdezőéknél adott, akkor egy SSD-ből nagyot profitálnának...
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
Képzeld el, én úgy fél éve raktam össze 2 gépet irodába, U3S3, i3-2100, 4gb kingmax, fsp 350-60apn, QS-202, HD502HJ, akkor még nem tudtam, hogy milyen brutál ez egy irodába, azóta itthon is i3-mam van, és hát durva egy proci szerintem, ez a konfig megvan ~100.000-ből és ha valaki csak hobby gamer, akkor egy olcsóbb vga-val ettől erősebb otthonra sem kell, szerintem
-
balpis
őstag
telhetetlen voltam
És így legalább nekem is lehet végre igazán nagy a f@rkam(Ráadásul részben véletlen volt, mert a megrendelés közben lefagyott az oldaluk, ezért újra rendeltem. Utána láttam, hogy bevette mindkettőt. Csak nem mondtam már vissza és így 2,5k-t kellett csak ráfizessek a 8GB Kingstonra)
-
sintér_07
csendes tag
unGamer vagyok vagy Dagóbert bácsi, ha nem megy a játék... akkor nem játszok.
Nem tuningolok, elsődleges szempont, hogy csendes legyen... ezért a 10-es Shuriken, decibel értékek alapján választottam.("nagyobb jobb" elv)
Liano-hoz AMD ajánlotta az 1866Mhz-t. A Mhz a fontosabb vagy a CL?
Gépház: http://www.reviewcenter.de/index.php?view=detail&id=1250&option=com_joomgallery&Itemid=98
Amig nincs a kezemben addig nem tudom még mik a lehetőségek a házban. Az oldalon 19dB-t írtak a 6centisre.Sok zenére, filmre kell a gép leginkább. Videokártyát játékok miatt venném, hamár veszek egy új gépet, talán joggal várom el, hogy egy kis játék is fusson rajta. Hitmant, vagy a legújabb Settlerst játszanám talán.
Kösz a választ, megnézem amiket írtál.
-
sintér_07
csendes tag
-
Dreadloord
senior tag
Nem is akarok tuningolni, szerintem így is elég erős gépem lesz
Szóval akkor:
ECS H61H2-M2 (V1.0) ~13k
Chieftec CTG 400 v 500 alsó tápos házhoz ~12 / 13kHD 6850-es vidkari
Proci:
INTEL Core i5-2300 2.80GHz 1155 BOX ~47k
1-2 kérdés még: Processzorból az i5 750, kb ez az árkategória, mi köztük a különbség? Azt látom ,hogy az jóval régebbi kiadás, de melyiket éri meg jobban venni? vagy majdnem mind1?
Illetve vidkariból a HD 6870 lehet jobban megérné? A tesztek alapján 18%-al gyorsabb a 6850-nél, és csak 6000 Ft-al több.
Gyakorlatilag a régi alaktrészek fedezik az új tápot, alaplapot, memóriát.
Szóval ~90K- ból kellene a legjobb proci+vidkari párost összehozni. -
katsi
tag
Köszönöm a választ, kolléga!
Mennyire ésszerű az i3-2120 áremelkedése az ipon üzletében? Tízezer forinttal drágább, mint a konkurencia. A termék ott most 44.500 forint körüli áron kapható. Ugyanott 48 ezer forint az i5-2300.
Ráadásul az áremelés tegnapról mára virradóra következett be.
Természetesen ilyen áron egy másik üzletet fogok választani. -
katsi
tag
Igen, ugyanazon boltból (pcx).
Vegyem inkább a B3-as végűt?Memóriából meg lehet venni a Kingmaxot is?
12.800 a Kingston 2x4GB
10.780 a Kingmax 2x4GB
mindkettő 1333MHz és 10 év garancia van rájuk.
Az árkülönbség kicsivel több, mint 2000 Ft (18,3%).Szerk: i3-2120-as procim lesz valószínűleg. Átgondoltam azt, hogy mennyit játszanék és mivel, multiplatformra van xbox 360-am.
Ehhez milyen passzoló videokártyát ajánlanátok?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tuning nincs tervbe véve, viszont képen úgy láttam el van látva IDE csatlakozóval a lap: kép.
Úgy gondoltam, hogy amit egy kicsit most lehetne spórolni a vinyóval, aztán később ha valami komolyabb processzort vennék, akkor esetleg a lap maradhatna.
Játék előfordulhat, de nem hajtok a legújabb játékokra és a legnagyobb grafikára...[ Szerkesztve ]
-
katsi
tag
Köszönöm a választ Jim-Y-nek a házzal kapcsolatos kérdésemre!
Felmerült még egy:
Mi a különbség az
ASRock H61M-U3S3 (20 ezer)
és az
ASRock H61M-U3S3-B3 (19 ezer)
között?Úgy tudom, hogy a B3-ason javítva lett egy alkatrész, ami sok alaplapon hibásan üzemelt. Miért kerül akkor olcsóbba a fejlesztett darab?
Kíváncsian várom a véleményeteket. -
vond
MODERÁTOR
-
-
horush
addikt
Sajnos (szerencsére?) még így sem azok. Ettől függetlenül aprón azért normális árakat találni még. Az pedig, hogy az új áruk drágult, ezért esetleg valamennyivel drágábban lehet használtan is eladni, ez nem a jó befektetési alapságot igazolja, csak azt, hogy a forint a béka s***e alatt van
-
gyenesmartin
őstag
Ipon gépösszerakóba raktam egy pár gépet össze. Ott még ezek is 120K-ba kerültek nálam valamiért. Régebben raktam már hasonló erejűt, de az csak 70 volt.
ASUS PH8H61 M Le
intel g850
4gb ram
Hd5670 512mb ddr5
asus dvd író
asus ház
fsp hexa 400
meg egy 500gb-os merevlemez.Igen de az a 6750-es biztos ddr3-as. Az viszont nagyon lelassítja ezt a kártyát.
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
a nagyobb boltokban is kapható hitelre konfig, nem értem miért nem úgy veszi
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Bati0501
őstag
Lejárt...
Tuti igaz,de :mi nem szoktuk eladni a számítógépeket,nálunk házon belül marad.
Már a fejemben benne van az álom konfig,csak...viktorunk nem akarja,h vegyek gépet...
és a kigondolt konfigba egy ASROCK s1155 H61M/U3S3 B3 usb3 sata3 lenne,és ha jól tudom,ha ebbe egy 6950-s vga lenne bepattintva,akkor mellé már nem igazán férne el egy hangkari,ugye?(Ezt most tök komolyan kérdezem.) -
madarasz92
őstag
Szia!
Nem használok bővitőkártyákat.
Ha jól látom ez csak 1333mhz kezeli a ramokat .
Az enyém 1600mhz az nem baj ?
Esetleg ez a lap is jó lenne? -
balpis
őstag
Ha segít valamit, akkor szorítok, hogy megkapd estére mindkettőt!
ha mégse jönne össze, akkor se szomorkodj, jövő karácsonyig biztos meglesz!
Boldog karácsonyt kívánok én is minden régi tagnak és
új topik látogatónak!De most már menjen mindenki halászlét főzni meg fát öltöztetni!
[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
na de azért emberünk se költsön ennyit alaplapra, ha fele ennyiből kijöhetne, nemde?
M3cK...ja igen, 6950/70 helyett inkább GTX570 a CUDA magok miatt, jó hasznát fogod még venni a videószerkesztgetés alatt
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
dragonfx
veterán
22es samsungom van.1900ba kéne de én 1600ba hazsnálom.
p67 drága.h67 csak több rammennyiséggel több?tuningba az is ratyi?
már most kicsit leestek az árak de még így is dupla a fél évvel ezelőttihöz.
gts450 1gb.ra gondoltamhát egy konkrét 5 perces utánannzés után ez hogy festene??
asrock h67-M
khx 2x2x 1600
gainward gts450 ddr3 1gb
pentium g620"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- X box one s all digital
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Gamer PC! i5-9400F/ GTX 1660 SUPER/ 16GB DDR4/ M.2 SSD + HDD/ Win 11 Pro/ Garancia/Beszámítás!
- Asztali PC konfiguráció Core i5, 8GB RAM, SSD
- Gamer PC , i5 13500 , RTX 3060 Ti , 32GB DDR5 , 512GB SSD , 1TB HDD
- Garanciás Gamer PC! i5-12400/ RX 7600/ 32GB/ 2TB M.2 SSD/ Win11 Pro/ Beszámítás!
- GAMER PC (GTX 1080 8GB + Ryzen 5 3600 6 mag 12 szál) + 1TB M.2 SSD BESZÁMÍTÁS!!