Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz
dany27 #39381 üzenetére
Annyiért mindenféleképpen
(szerintem a 20K-t is simán megéri).
A tápra kérdezz rá a tápos topic-ban [link] (pont téma) a Chiftec-nek vannak jó ill. sza. tápjaik is (úgy emlékszek a GPS még elmegy de a CTG ajánlott kategória). Nem mintha akkora terhelést kellene kiszolgálnia de a rossz TÁP gajra teheti az egész gépet. Főleg hogy annyi pénzért (ha jól tudom 23K körül van az a ház és táp). Már külön is megkapod a jó minőségű házat/tápot nem kell kényszerből bevállalni.
-
Geresics
addikt
válasz
dany27 #39374 üzenetére
Esetleg olyan alaplap, ami integrált processzorral rendelkezik? Azok kifejezetten erre a célra vannak! Sajnos a legtöbben csak 4 SATA port van, de pl. az ASUS C60M1-I 6db-bal rendelkezik!
-
bluyoo
nagyúr
válasz
dany27 #39374 üzenetére
Szia!
Szerintem LGA1155 .... Asus P8B75-M LX , ASRock B75M-GL 1db SATA3 és 5db SATA2 porttal , USB3 , (2-3év garancia üzlettől függően), UEFI Bios..... mindezt 15K-ért. Kicsit drágábban van több SATA port is pl. ASRock B75M R2.0 3db SATA3 és 5db SATA2 porttal 19K körül.Letöltésre elég egy 10K-s Celeron is de már 15K-ért Pentiumot kapsz (mindkettő alacsony fogyasztással Max. TDP:65W) . De a Milyen processzort vegyek? topic-ban majd segítenek. -
robyeger
addikt
ha tartós deszkát akarsz, akkor P35 chipset-st veszel, legolcsóbbik tagja azt hiszem a Abit IP35-E, ami bruttó 30eFt alatt poziciónálódik.
E6300 és E6400 procik pedig szinte egy árban mozognak a 4Mb L2 cache-s testvéreikkel (E6320 és E6420), így egyértelmű a választás a kettő között. -
Komplikato
veterán
''vagy vesz mellé még a felhasználó egy vezérlő kártyát ha annyira pata kell neki.''
Két baj van ezzel, az egyik, hogy legtöbb kártyán nem vagy félig meddig mennek az optikai meghajtók. A másik meg az, hogy attól még az i965-ös deszkákra utólagosan gányolt IDE vezértlő még akkor is bekavarhat, ha nem használod, bár talán ha le van tiltva ... -
wolffy
aktív tag
Én is csak ilyet találtam eddig, de felröppent a hír korábban, hogy majd előhoznak a gyártók előbb utóbb P965 északi+ICH7R déli híd megoldású alaplapokat amiatt, hogy az ICH8R nem tartalmaz PATA vezérlőt. De többnyire ezt mindenki egy kiegészítő chippel oldja meg ahogy én látom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Már 33 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- Honor 70 256/8GB / szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest