Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoCGhost
csendes tag
válasz BomiBoogie #47596 üzenetére
Mar sokan irtak azt is, de annyira egyszeruinek nez ki meg sima regi kek szin... hacsak nemjobb mint ez az Asrock akkor inkabb mar asrock mindenkepp valami szurke alaput vennek...
-
-
RoCGhost
csendes tag
Sziasztok !
Most szeretnek vasarolni alaplap, proci, es CPU cooler combot. A proci az fixen egy i7 3770 -es, az ehhyez kinezett alaplap egy Asrock Z77 EXTREME4 lett es a CPU coolernek egy ilyent ENERMAX ETS-T40-TB vagy egy DeepCool Iceedge 400 FS/Noctua NH-U9B SE2 szemeltem ki. Ha valaki tudna esetleg hasonlo arba masabb, jobb alaplapot meg persze CPU hutot mondani megkoszonnem, a CPU coolerbe bizonytalan vagyok, abbol nagyon nemtudom hogy melyikl lenne egy olyan 13k ert a legjobb... ugy ezeket kaptam ebben az ertekben... Ha errol az alaplaprol halottatok valami rosszat akkor azt kozoljetek !
valaszaitokat elore is koszonom ! -
PPeti1986
tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés érdemes leváltani Gigabyte 990FXA-UD5 rev1.0-ás lapott Fx-8350 miatt valami UEFI bios-os modellre?
köszi
-
regener
veterán
válasz rayoliviero #47590 üzenetére
Igaz, marad az Extreme4, megis rendeltem PCX-től.
Köszi az iránymutatást
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz regener #47589 üzenetére
Tegnap talan 35 vagy 36 volt meg az Extreme 4 a Pcx-nel. Es ott legalabb er is valamit a gari. Az Asus P8Z77-M Prot is jo aron adjak, en azt nezegetem.
Ismered a boltot, ahol a Sniper van 37-ert? En meg nem hallottam rola... Ha gariztatni kell, nehogy problema legyen. Vagy 3 even belul tonkre me menjen a bolt es akkor annyi a garinak. A Lambdaval igy jartam.[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz regener #47575 üzenetére
Majdnem elfelejtettem hogy a PCX-nél is olcsó szokott lenni az Extreme4.
Tehát utolsó kérdés:
Z77 Extreme4 (33,5e) vagy G1.Sniper M3 (37e)?Tudom hogy ATX és mATX a két lap de azt a 4 ezret most még kiadom érte ha megéri, máshol 41-ről indul az ára a Snipernek.
Elsőnek sima Ivy i5 lesz, utána K-is Ivy később. -
bombibmw
veterán
válasz Csokiii #47578 üzenetére
Nekem Extreme4 van ötödik napja és kezdetben dobálta az órajeleket terheletlenül(valószínű összefutott a régi lap felületesen eltüntetett fájljaival ),de BIOS friss+Win reinstall megoldotta.Most már úgy működik,ahogy kell.
Én úgy vagyok vele,hogyha "hosszabb távra" kell,akkor nem sajnálom rá azt az ötezer forintot.[ Szerkesztve ]
-
Csokiii
aktív tag
válasz BomiBoogie #47584 üzenetére
sajnos.... inkább most szeretnék venni egy fullos lapot(aránylag fullos) hogy késöbb ne kelljen cserélgetni.
-
Apollo_21
addikt
válasz BomiBoogie #47584 üzenetére
Jah..meg érted..ha egy csigának megérte szegény Mario-tól ellopni a Capetollat..akkor hogy a viharba ne érné meg ez a lap
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
Csokiii
aktív tag
válasz BomiBoogie #47580 üzenetére
amúgy mi az a plusz amiért megéri?
-
guftabi96
addikt
gigabyte ga970a ud3 alaplapon kívül milyen alaplapokat nézegessekk fx-6700 procihoz?
[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
Csokiii
aktív tag
válasz BomiBoogie #47577 üzenetére
vagy esetleg extreme 3(26e) vs extreme 4(27e)? megéri a +4-5ezret?
-
Csokiii
aktív tag
válasz BomiBoogie #47569 üzenetére
A lap mérete mindegy csak egy árban vannak és azért kérdeztem, de akkor legyen pro3 vs pro4, vagy valami hasonló,mit javasolsz(vagy bárki más )?
-
regener
veterán
A múltkor voltam itt, de mire meglett a pénzem felment az ára 36-fölé megint az Z77 Extreme4-nek, ham ár annyiért szerintem nem éri meg.
Újra előjött az MSI Z77A-GD55 és találtam 37-ért egy Gigabyte G1.Sniper M3-at.
Ez a kettő között vacilálok, mert hát ZÖLD a pci-e sín az MSI-vel meg jobb a tapasztalatom.
Viszont a G1Sniper milyen tápellátással van felszerelve? Illetve nem túl kicsi az a borda az északi hídon? (vagy amelyik a procinál van)[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz BomiBoogie #47572 üzenetére
hát igen a lényeget is leírták, de kifelejtettek 1-2 dolgot Give me waterproof PSU, a HDD and other component
és már lehet is passziánszozni búvárkodás közben
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Sonja
nagyúr
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
Csokiii
aktív tag
először csak egy g850 aztán 2500k
-
Csokiii
aktív tag
Sziasztok
Szerintetek melyik lapot vegyem?Z77 PRO 4-M vagy Z77 PRO3? De ha tud valaki valami hasonlót,írja nyugodtan 23 ezer körül vennék lapot. -
SRII
őstag
válasz guftabi96 #47560 üzenetére
szerintem mond ki az összeget hogy mennyid van rá konkrétan és szerintem van jobb választás is , hátha egyik konfig jobb ár értékű és teljesítményű, nem vesztenél vele semmit, hátha segít pár konfig összeállítás a választásban , biztos vagyok benne hogy jó páran beírnak pár konfig lehetőséget segítség gyanánt.
[ Szerkesztve ]
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
guftabi96
addikt
sziasztok, holnap rendeljük a gépet, de alaplapot nézve kicsit elbizonytalanodtam.
eddig így nézett ki a konfig;
-asrock b75m-gl r2.0
-intel core i3 3220
-kingmax 4gb 1333mhz
-msi r7770 pmd1gd5 hd7770 1gb gddr5
-seagate barracuda 1tb 7200rpm sata3ma viszont néztem, hogy az alaplap csak 16gb memóriát tud kezelni és úgy gondolom, hogy ez a későbbiekben kevés lesz. A fő szempont, hogy később fejleszthető legyen a gép, ne legyen az, hogy 3-4 év múlva kuka.
tehát, a kérdés az, hogy ebben a 14-16 ezres árkazegóriában van olyan alaplap, ami ennél több ramot kezel. mást nem szeretnék lecserélni, csak az alaplapot
egyébként iponról lesz rendelve a gép, szóval az alaplapot is onnan akarom megrendelni#KeepFightingMichael
-
SRII
őstag
azért egy jó alaplappal és egy i7-k cuccal, meg úgy 2 év múlva újabb egy vga-t cserész akkor esetleg 4 év.... én így számolom kb-ra...hogy azért eldöcög még.....
Légy önmagad! Mindenki más már foglalt!!
-
marinea2
addikt
válasz Kityeszto #47553 üzenetére
Sokkal jobban járnál ha most egy ár/érték arányban jó vételt csinálnál alaplap és a többi konponensel is. Akkor biztosan kevesebb mint a feléből megúszod, majd a megspórolt pénzből 2-3 év múlva megint vehetsz egy nagyon jó gépet.
[ Szerkesztve ]
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
anytime
őstag
válasz BomiBoogie #47550 üzenetére
Keresek is egy 2-3-486-os gepet valahol - ez hatalmas volt -
Kityeszto
tag
szoval akkor nemfog olyan nagyot szolni a mostaniakhoz akkor megvárom azért énis
Egyszer egy számítógép megvert sakkban - de aztán alulmaradt kick-boxban
-
marinea2
addikt
válasz Kityeszto #47548 üzenetére
Figyi, olyan gépet biztosra állítom hogy sehogyan nem fogsz tudni összerakni ami 10évig kiszolgálna röccenésmentesen. Talán egy 5 év az amire még azt mondom ha a mostani csúcsot összerakod és 2 belerúgásnál többet fog érni
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Kityeszto #47546 üzenetére
Lehet már tudni a kb. árakat is, azért akkora bedurranásra ne számíts, kb. 10-15% lesz az előrelépés magonként, az iGP-ben meg nagyobb fejlődés várható.
Bedurran.
Ja, nézd meg, milyen konfigok voltak 10 éve és kezdj el használni egyet.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kityeszto
tag
én ezeket néztem : Asus Rampage IV Extreme , Asrock X79 Extreme 4 , ASUS Maximus V Gene , de lehet hogy vannak jobbak is ár nem akadály
-
Kityeszto
tag
sziasztok egy kérdésem lenne szerintetek melyik a top 3 alaplap most a piacon ? köszönöm a válaszotokat elörre is
-
Tomko78
őstag
válasz Apollo_21 #47529 üzenetére
Én nagy Msi-s voltam , csak hát MSI 990 FXA-Gd80 akartam , csak erre a Asrockra beszéltek rá , hát meglátjuk mit tud majd a FX-8320 al , mert a Phenom II X4 el ugyan mindegy hogy 970 vagy 990 alaplapban van
[ Szerkesztve ]
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
Zjunior
veterán
válasz Rypejakten #47526 üzenetére
Gpu boost switch mit takar, hogy On vagy off?
[ Szerkesztve ]
Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
Zjunior
veterán
Sziasztok!
Asus P8h77-v -ben van Integralt vga?Work Hard ™- Play Hard ™!!
-
Csorosz
aktív tag
válasz Tomko78 #47521 üzenetére
990FX UD3A-mat adtam el, és vettem ezt helyette.
Sem teljesítményben, sem felhasználói élményben nem látok különbséget. Sőt. Banyek, ez egy Nvidai 7-es chippes fehér! foglalatos alaplap.
Valószinü csak biosban tér el az am3-as verziótól. mert a lapra a tipusjelzés egy matricával van felülragasztva."Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."
-
bluyoo
nagyúr
válasz Csorosz #47517 üzenetére
Hát ahhoz biztos kell bevállalós hozzáállás.
Amúgy ilyenkor nem tudom magam hova tenni.30-40K-s lapokra (fél kiló fémmel megspékelve) panaszkodnak hogy melegszik , throttling-ol , stb. Erre jössz és egy elavult , csupasz 14K -s lappal tökéletesen elégedett vagy.Itt látszik mennyire mások vagyunk mi felhasználók.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Csorosz
aktív tag
válasz Rypejakten #47516 üzenetére
Nekem az FX6200-am egy 14k-s egy ASROCK M3N78D FX-ben is szépen elballag 4300 mhz úgy, hogy a procinak itt a vége.
Nem azt mondom, hogy ezt ajánlom, mert azért kell hozzá egy bevállalós hozzáállás, de ha raksz rá egy VRM hütést, nagyon jó az ár/érték aránya. Még ide is van rajta.[ Szerkesztve ]
"Mikor a Margit hídról repül a vasszék - Minden vágyad, hogy csinálj egy sasszét."
-
Roxaar
tag
MSI 990FXA-GD65 vagy ASUS M5A99FX PRO R2.0 vagy GIGABYTE GA-990FXA-UD3 fx 8320 4.1 ghz húznám benne.
következő szériát is ebbe venném meg idővel lehet 2 kártya.[ Szerkesztve ]
-
WTF1985
csendes tag
válasz Rypejakten #47513 üzenetére
Kösz.
Hát az a 2k még végül is belefér. Mert ahogy nézem az ASUS-ban nincs SATA 3 as csatlakozó az pedig meg még jól jöhet. Nem terveztem tuningolni de kitudja mit hoz a jövő. -
Rypejakten
addikt
válasz WTF1985 #47512 üzenetére
DS3-at semmiképpen.
Két dolgot kell figyelembe venned: egy, ha nem lesz tuning, akkor elég egy olyan lap, amibe nem droppol a proci, és azért korhű: rendelkezik SATA és USB3 portokkal. Ilyen például az ASUS M5A78L/USB3.
Amennyiben viszont lenne tuning, akkor érdemesebb picit jobban zsebbe nyúlni: a belépő kategória a Gigabyte GA970-UD3, határ a csillagos ég. Ez a lap már elegendő az ésszerű tuningra, de 2k-val túlléped a 20k-t. -
WTF1985
csendes tag
Szevasztok.
Új gépembe szeretnék alaplapot. 20k körül(inkább alatt). Egy FX 6300 as proci és egy 7770-es videó kártya menne belé. Eddig a Gigabyte GA-970A-DS3-ra gondoltam. De ha tudtok jobbat ajánlani azt szívesen megnézem.
-
bombibmw
veterán
válasz rayoliviero #47510 üzenetére
Nekem ez az első AsRock lapom,én 3 év garival vettem Ipon-nál.
Még nem sok tapasztalatom van róla,lévén még csak 3 napos,de nemsokára adok a procinak benne és meglátom. -
rayoliviero
veterán
válasz bombibmw #47509 üzenetére
Volt Z68 Extreme 3 Gen 3-am 2 napig, nem akart kepet adni, akkor csereltettem ki az Msi-re.
De ezt leszamitva nagyon tetszett, igazi tuning lap amugy tenyleg. Ventiszabalyzasa neg nem a legjobb, de az legyen a legnagyobb baj. Erre a Noctua d14-em is raferne, az Asus micro atx-re nem biztos. Garit eddig mintha 3 evet adtak volna ra, most csak 2-ot ad a Pcx. A kinezete is nagyon tetszik. Nagyon gyorsan bootolnak. Azt nem tudom mennyire tartos egy ilyen lap, hogy par ev mulva is hibatlanul fog-e mukodni. Mert az Asus valoszinu. A regiek is mukodnek a csaladban hiba nelkul.[ Szerkesztve ]
-
bombibmw
veterán
válasz rayoliviero #47505 üzenetére
Nekem elsőre kicsit dobálta az IDLE feszeket az Extreme4(3 napja van meg),de BIOS frissítés megoldotta.
Ma fogok rápróbálni egy 4,8-at,meglátom mi sül ki belőle.
Remélem semmi.
Viszont kellemes meglepetést okoztak a beállított 4GHz feszértékei a lapban.
IDLE 0.824V,LOAD 1,164V stabil.
Ez nem olyan rossz.
ASUS P8P67-M ilyen órajelen már rég vette a sátorfáját,asszem 1,9V körül volt stabil ugyanez a proci.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz szabonagyur #47506 üzenetére
Közben kinyílt a szemem már látom az összefoglalót
Akkor lényegét tekintve nem sok értelme van a Q77nek csak vállalati körökben.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz szabonagyur #47506 üzenetére
Hi!
Ebből a szempontból a B75,Q75,Q77,H77 -es lapok egyformák.
Teljes körű tuning csak a Z75 és Z77-s lapokkal elérhető.(#47508) szabonagyur
Igen jól látod. Azért nem is találkozol annyi típussal a boltokban.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
félisten
Sziasztok
Sokat hallani a H77, Z77 lapokról, hogy melyikben lehet tuningolni egy K-s procit melyikben nem. Ezekkel tisztában vagyok, de van nálam egy Q77-es lappal szerelt gép, ebben vajon lehet vagy ez inkább a H77-el egy kategória? Nem tudom hova tenni.
-
jim bcs
nagyúr
válasz rayoliviero #47503 üzenetére
igen gond nélkül
-
jim bcs
nagyúr
válasz Rypejakten #47495 üzenetére
ebben a tömeggyártásban ami most folyik eszetlenül nem is lesz soha többet mivel ez a minőség rovására megy nem úgy mint 8-10éve, de nyílván lehet csökkenteni az arányt bizonyos gyártók által vásárolt lapokkal akik még valamelyest odafigyelnek az alsó és középkategóriára
(#47500) Gazsi00 első körben igen valamint asrock vonalon az extreme4-m-et, de mivel az asus jobb atx lapjai ezen ár fölött kezdődnek így az kiesett (nem véletlenül mivel az asusnál van jelenleg még mindíg a legkevesebb hibás lap)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI alaplap
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest