Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hardver Arc
senior tag
válasz Rypejakten #47199 üzenetére
a Bioszt azt vágom csak azt nem hogy kell huzni.. mennyire biztonságos ha húzok rajta kb 3.2-ig?És lényegesebben fogom tapasztalni a gyorsulást?
-
Rypejakten
addikt
válasz Hardver Arc #47198 üzenetére
6570 mellé fölösleges a procicsere. Az az E8200 még alapórajelen is ki tudja hajtani.
És az, hogy a procid csak 2,6Ghz-es az nem jelenti azt, hogy a biosban nem tudnád megemelni az órajelét.
-
Hardver Arc
senior tag
válasz Rypejakten #47197 üzenetére
de a procim az csak 2.66ghz es.. 6570 ddr3-as
-
Rypejakten
addikt
válasz Hardver Arc #47196 üzenetére
Ha csak ennyit szánnál a váltásra, akkor nem sok lényeges teljesítménynövekedést vennél észre.
Milyen VGA-d van? Ha mondjuk 6670/7750/7770, akkor pl. fölösleges processzor, mert ez az E8200 3,3 - 3,5Ghz körülire hajtva bőven elég mindhárom kártyának.
-
Hardver Arc
senior tag
válasz Rypejakten #47194 üzenetére
alaplapra 13ezer kb... procimat akarom eladni Core2Duo 8200 13ba elbirnám adni hűtővel.. és rá dobok egy 4-5ezret és akkor venném meg a amd athlon x3 450 3.2ghz
-
Rypejakten
addikt
válasz Hardver Arc #47192 üzenetére
Inkább mondj egy keretet, hogy mennyit szánnál lapra, illetve ha még nincs meg az Athlon, akkor mennyit szánsz CPU-ra.
Ha megvan, akkor bocsi, csak nagyon zavaros, amit írsz. -
Hardver Arc
senior tag
válasz Rypejakten #47191 üzenetére
http://www.wininvestor.hu/images/arlista/arlistatotalmax.pdf
-
Rypejakten
addikt
válasz Hardver Arc #47190 üzenetére
Ilyen alaplap nincs, linkeld be a pontos típusát, de igen, AM3+-os foglalatba belemegy az AM3-as proci.
-
Hardver Arc
senior tag
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy a Amd Athlon 64 am3+ alaplaphoz jó a nem plusszos proci? pl:Amd Athlon x3 450 3.2GHz? vagy erre a alplaphoz csak fx proci jó?
Valamint véleményt kérek hogy gigabyte alaplap vagy asus?meik a jobb megbizhatóm?[ Szerkesztve ]
-
Mahrenburg
őstag
válasz bluyoo #47188 üzenetére
Pedig Te nem vagy akárki, vagy ezt ők nem tudják? A végén még odaküldjük az óriás medvedisznórozsomákembert, hogy megsürgesse őket...
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
bluyoo
nagyúr
válasz Mahrenburg #47186 üzenetére
Hát az lehet. Főleg ha ma nem hozzák, akkor min. Hétfőn kapom meg ....
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Mahrenburg #47183 üzenetére
Hát a lappal együtt már egy hónapja .....!
"Tényleg, ez nem rekord-gyanús?" Valaki ennyi ideig tervezi a vasat szóval messze állok tőle.(#47184) Apollo_21
Ne is írj ilyet! Rem. már ma megkapom .....Bazinga!
-
Mahrenburg
őstag
válasz bluyoo #47181 üzenetére
Hát ha végre megérkezik, Fórum-szerte nagy ünneplés lesz, én már behűtöttem a pezsgőt...
(Tényleg, ez nem rekord-gyanús?)"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
bluyoo
nagyúr
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz Mahrenburg #47175 üzenetére
Á dehogy. Csak a bolt zárta le a dolgot. Nálam még mindig függőben van.
(#47169) shouryuken
Szerintem ASRock Z77 Extreme4 .[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
MiklosSaS
nagyúr
Imadom ezt a hazikot. Mondjuk azert a Corsair Carbide 500R-ben huvosebbek voltak a kartyak (a 22 cm-es oldalventinek koszonhetoen). Nekem is huztak a fogamat amikor a penzt ki adtam erte de....hazasagi evfordulonk volt es en ezt szeretem volna, a draga felesegem meg megrendelte.
Remelem nem lesz gond a 650-esel. Azert rendeltem neki HX szeriat mert nekem az van (HX850W) es idaig (8 honapos) nem volt vele bajom. Csendes, huvos es bika. Meg persz Golgen.
[ Szerkesztve ]
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
MiklosSaS
nagyúr
Jo bizza, sajnos nem magamnak. Egy kolyok-nek rendeltem meg, holnap meg szerelem ossze.
@bombibmw: szerintem be fog ferni, ha meg nem ott a gyari amig cserelik. Nalam annak idejen befert a Thermalright Silver Arrow Extreme SB-E, meg a Prolimatech Megahalems a Corsair Carbide 500R hazba.
Van a hazon egy oldalventi, hat hihetetlen mennyi port be fog oda szivni, ket-harom naponta kelett a port toroljen/kifujjam a gepbol. Ugyelj vele.
Masodik: Figyelj hogy fogod fel az alaplapot, vagyis nem huzd tokig a csavart, sokkal hamarabb tonkremegy a menet mintmas haznal.
Egyebkent a Carbide 500R gyonyoru haz es nagyon huvos, nekem negyon tetszet. (majdnem annyira mint a CM Storm Trooper )[ Szerkesztve ]
-
Mahrenburg
őstag
válasz bluyoo #47162 üzenetére
"A házam állapota : Raktárról kiadva, Megrendelés lezárva." -
Ööö... ...ez akkor azt jelenti, hogy most már Nálad van
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Rypejakten
addikt
válasz shouryuken #47169 üzenetére
Ha nem csak a bolti vétel játszik, akkor aprón LeC-nél most van bontatlan, 2 év garis Z77 Fatal1ty Performance, 8+4 fázisú tápellátással 31k-ért, azaz tudásához mérten elég jó áron.
-
marinea2
addikt
válasz shouryuken #47169 üzenetére
Extreme3-4
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
shouryuken
senior tag
Sziasztok!
Az Asrock z77-es alaplapjaival szemezgetek, és hát elég széles a paletta.
Melyiket ajánlanátok, ha azért lehetőség szerint tuningolnám a majdani i5-ös procimat, de ugyanakkor ne kelljen nagyon mélyen zsebbe nyúlni?Köszönöm!
-
bluyoo
nagyúr
válasz BomiBoogie #47159 üzenetére
...látod bluyoo, nem is győzted meg. Hát igen nem sikerült .... Nekem nem fáj.
Viszont egy árban venni egy jobb lappal .....(#47166) BomiBoogie
Nem! Ez egy még nincs, de majd lesz online üzlet.(#47168) BomiBoogie
Mert nem jobb lap! Még ha extreme4 lett volna.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz BomiBoogie #47164 üzenetére
"Milyen ház az, ami nem is beszél magyarul?"
"Itthon nem volt?" Én itthon vettem! Csak akitől vettem ő vette Németországból!(#47160) MacCaine
Akkor is rossz vétel ..... egy árban a M5A97 R2.0 -vel ...... Vasárnap ide vagy oda.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz lukaszokni #47161 üzenetére
Attól még hogy nekünk (itthon) megfizethetetlen nem holtvágány .....
(#47160) MacCaine
(#47159) BomiBoogie
Ez is csak neked tűnik fel!ALL
A házam állapota : Raktárról kiadva, Megrendelés lezárva.(#47163) lukaszokni
Gratula! Én már majdnem két hete megrendeltem szerencsétlent ..... csak kicsit elhúzódott az ügy ... ezért a nagy öröm.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
lukaszokni
aktív tag
válasz bluyoo #47157 üzenetére
Na hát magamból kiindulva ezt ezért érzem holtvágánynak, mert hiába csúcs, ha megfizethetetlen. Azért a juzerek 70%-a (óvatos becslés) az általad említett 80-200k közötti tartományban rak össze gépet magának.
Így ha kevesen veszik, minek fejlesztgetné a gyártó. De persze ez csak az én gondolatmenetem, elképzelésem.mAtx4ever!
-
bluyoo
nagyúr
válasz MacCaine #47156 üzenetére
Mivel nem tuningolsz esetedben annyira nem fontos.
"Azért jó a több fázisú CPU tápellátás mert minél több fázis van, annál stabilabb a feszültség leadás, kisebb a drop (a BIOS-ban beállított és a valós feszültség különbsége), és a CPU foglalat melletti feszültség szabályzók is kevésbé melegszenek.Végül is erős túlzással minél több annál jobb.Bár a digitális vezérlés azért csökkentette a számukat de a prémium lapoknál azért nem spórolnak velük"
Az egy dolog hogy a tuning alatt megnövekedett terhelésnél nagyobb a jelentősége, de a tuning nélküli rendszereknél is jó tulajdonság .... még ha nem is akkora az előnye mint egy tuningrendszer esetében.
A pontosabb, stabil feszültség egy stabil rendszer alapja. Persze ez nem csak egy tényezőn múlik."
Mondjuk az M5A97 R2.0 és a M5A97 LE R2.0 megegyezik tápellátás ügyileg, legalábbis számszerileg 4+2. Viszont az eredetileg kiajánlott M5A97 EVO R2.0 és M5A97 EVO 6+2 fázisú digitális tápellátást kapott ami már tuningra is .....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz lukaszokni #47155 üzenetére
Szívesen!
"Jól érzem, h az lga2011 egy olyan holtvágány, mint ami a 1366 volt?" Nem! Sőt ha nem lenne olyan drága .... A ma kapható legerősebb platform szóval van "létjogosultsága" csak nem azoknak akik 70-200K-ból építenek gépet. Ugye pl. az i7-3970X 300K feletti árával erre erősen rávilágít!Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz MacCaine #47153 üzenetére
Ok!Nem tudtam hogy életbevágóan fontos Vasárnapra .....
Nincs bajom a bolttal .... csak annyi hogy nem volt az ajánlott lap a palettájukon.
Az M5A97 LE R2.0 viszont egy "csupasz" viszonylag gyenge tápellátású lap .... ha azt vesszük hogy a M5A97 R2.0 -vel van egy árban akkor meg ugyancsak rossz vétel.
"A célnak tökéletesen megfelel, támogat mindent." Mint írtam ahogy gondolod a te lapod lesz.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz lukaszokni #47147 üzenetére
Hát a P8Z77-V az már szinte minden újítással el van látva pl. a Fan Xpert 2 erősebb tápellátást kapott .... egyszóval mindenben jobb. És persze drágább is.
Asus honlapján össze tudod a két lap felszereltségét nézni.Megnyomod a "Hozzáadás összehasonlító listához" gombot majd jobb fent az "Összehasonlító lista" és "Összehasonlítás most" gobokat .
"Az téma összefoglaló végén a socket 2011-nél a chipset el van írva 97-nek." Mekkora baki!
Mentségünkre legyen szólva 03-12-én kezdtük és 03-19-én már ....
Azért durva hogy idáig senkinek nem tűnt fel! Sokan vesznek LGA2011 -es platformot.(#47149) MacCaine
"Székesfehérváron?" Mert Székesfehérvárra nem megy futár?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz lukaszokni #47150 üzenetére
Ahogy mondod, ha komolyan gondolja, az alá ne adja.(#47149) MacCaine
Az FX-ek modulokból épülnek fel, amik osztoznak a cache-en.
Tehát 8 szálas a proci, de nem valódi 8 magos. Ettől még az olyan alkalmazásokban, ahol mind a 8 szál kihasználható, nagyon jól teljesítenek, de magonként/szálanként gyengébbek, mint egy i5. Viszont ugye kétszer annyi szállal gazdálkodhatnak.Az FX első szériája a Bulldozer volt, annál 10-15%-kal erősebb a Vishera és hűvösebb is.
Bull: 4100, 6100, 8120 stb.
Vishera: 4300, 6300, 8320 stb.Tehát a 6300 ugyan kettővel kevesebb szálas, de teljesítményben és árban optimális.
[ Szerkesztve ]
-
lukaszokni
aktív tag
válasz BomiBoogie #47148 üzenetére
Neem kacsintgatok, csak gyorsan legörgettem a végére és kiszúrta a szemem.
Nem akar takarékoskodni, nem az a fajta. Olvastam jó pár hsz-szel ezelőtt, h írtátok ezt a kevesebb betűs dolgot, csak gondoltam biztos van valami nagyon agy eltérés az LE és nem LE között. Én hiába olvasgatom össze a spec. táblázatot, nem tudom mi mit jelent. De akkor az a lényeg, h a nem LE-s a jobb.
mAtx4ever!
-
MacCaine
őstag
válasz BomiBoogie #47138 üzenetére
Igen, vasárnap délig fenn kell lennie a host op. rendszernek, meg egy guestnek.
"FX 4 modulos, 8 szálas"
Ezt nem értem. Magyarul?
A 6300 csak 6 mag, és ugyanannyiba kerül, mint a 8120.
(#47141) bluyoo
"Bocsi benéztem vagy már nincs ... De akkor adott hogy hagyd az Aqvát, van rajta kívül elég üzlet.
EVO , EVO R2.0 De ahogy gondolod."Székesfehérváron?
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz lukaszokni #47147 üzenetére
Köszi az észrevételt, javítottam.
Tehát már az LGA 2011 felé kacsintgatsz?
Az ASUS lapoknál úgy van, hogy minél több betű van a -V után, annál gyengébb. Pl. Tápellátásban. A tuning és a takarékoskodás nem fér össze. Akkor inkább ne tuningoljon.
[ Szerkesztve ]
-
lukaszokni
aktív tag
válasz bluyoo #47141 üzenetére
Ohh, köszönöm, benéztem, h nem néztem meg.
Azt meg tudjátok mondani, h érdemben mennyivel nyújthat kevesebbet az olcsóbb P8Z77-V LE PLUS?
És igen, Asus, mert abban bízik.Az téma összefoglaló végén a socket 2011-nél a chipset el van írva 97-nek.
[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
anytime
őstag
válasz BomiBoogie #47144 üzenetére
Teljesen jogos - bocsánat
bluyoo - ez roppant gonosz volt
Pedig már meg is lehetne, a pénz a zsebemben volt, de a család ugye .... Mire összeszedem, valaki mindig beállít egy újabb igénnyel, csak én csúszom le mindig a projektről.
Sebaj, a Haswell - tesztekig most megint elvagyok, pénz nélkül
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz MacCaine #47136 üzenetére
Szívesen!
Bocsi benéztem vagy már nincs ... De akkor adott hogy hagyd az Aqvát, van rajta kívül elég üzlet.
EVO , EVO R2.0 De ahogy gondolod.(#47139) lukaszokni
Téma összefoglaló
Normális tuninghoz mATX méretben Asus P8Z77-M ATX méretben Asus P8Z77-V esetleg olcsóbban Asus P8Z77-V LE PLUS.
Csak Asus ?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz lukaszokni #47139 üzenetére
ASUS P8Z77-V, egyértelműen.
Ha tuningos, akkor vegyen hozzá legalább egy CM 212 EVO hűtőt is.
-
lukaszokni
aktív tag
Hejjhó!
Haverom rakna egy 3570K-t egy lapba, csak vacillál, h melyik lap legyen.
Asus P8Z77-V LX2 (bár ezt az asus honlapján nem találom, csak webshopban)
Asus P8Z77-V
Asus P8Z77-MMelyiket érdemes? Tuningolni szeretne egyértelműen, nagy játékos, minden új játékkal játszik.
Köszi!
mAtx4ever!
-
leonel
aktív tag
Sziasztok,
Irodai gépet építek magamnak egy g2020 procival VGA nélkül.
USB3 és SataIII feltétel volt.Kinéztem ezt a lapot :MSI B75MA-E33
Viszont most több helyen is olvastam. hogy az MSI deszkák nem túl megbízhatóak.
Nekem létkérdés a stabilitás. Van ennek a hírnek alapja vagy bízhatok a 3év gariban.
Az ASUS kb 1000Ft-al drágább - de ez most tényleg az az eset amikor minden pénz számít.Vegyem vagy ne vegyem - ez it a kérdés.
www.wrcauto.hu - autóalkatrészek legolcsóbban
-
bluyoo
nagyúr
válasz MiklosSaS #47128 üzenetére
De ha baj lesz vele nem én ajánlottam.
(#47129) BomiBoogie
+1(#47130) MacCaine
Érdekes feladat egy FX-nek. Erre szerintem egy Intel jobb megoldás lenne .....
Viszont ha ragaszkodsz az AMD-hez arra a feladatra az Asus M5A78L-M/USB3 is megfelel mint ahogy a később ajánlott lapok is.
Viszont én azzal a kerettel csak az M5A97 EVO R2.0-t választanám.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz BomiBoogie #47129 üzenetére
Idecsusztal te is ? En is kivancsi vagyok hogy megy a biostar.... aztan meg nem nekem kell ha nem kell neki Asus.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz MacCaine #47126 üzenetére
Most jól gondolom hogy a fogyasztás lenne nálad a lényeg? Szóval nem lesz tuning? Mennyi a kereted?
A téma összefoglaló-ban említett ASRock 970 Extreme3, Asus M5A97 R2.0 megfelelő lehet, bár az utóbbi sok helyen nevetségesen drága (20K-ért jó vétel). De 25K környékén az M5A97 EVO R2.0 az egyik legjobb vétel.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz MiklosSaS #47124 üzenetére
Ez jó!
Pörög az MSI topik-ja kérdezz bátran .... MSI 990FXA-GD80 / -GD65 (AM3+)
Vegyél neki egy BIOSTAR TA990FXE lapot.Úgy sem sokan választják a márkát AM3+ fronton.Legalább tesztelné valaki nekünk.
Viszont a Gigáról nem állítom hogy sz.r csak én nem preferálom annyira .....[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz BomiBoogie #47120 üzenetére
Szívesen!
"Biztos már remegsz, hogy megint mit írok ilyen hosszan, de most már nem kell aggódnod." Köszi! Már kezdem belekavarodni!(#47121) MacCaine
"95W-os TDP-s van belőle?" Az nincs! Nem írtad, így nem tudtam hogy ezért .....(#47122) miklosss2012
Szóval a "kölyök" az Asus-t, te az ASRock-ot, én meg a Gigabyte-ot, marad az MSI 990FXA-GD80.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #47115 üzenetére
Biztos már remegsz, hogy megint mit írok ilyen hosszan, de most már nem kell aggódnod.
Nem jutok el odáig, hogy feladd, csak tisztán akartam látni. A 3780 négy maggal és a 3990 (turbó, BLCK, 105 együtt) már megvalósult, teszteltem, működik.
Összességében csak annyit akartam kihozni és megerősíteni, jól gondolom-e, hogy egy ilyen procit felesleges annyira nyúzni, mert egy alsókategóriás Z77 lapban legfeljebb pár száz MHz-et nyernék, de ki tudja ugye, mennyire stabilan (pl. ASRock Z77 Pro 3 vagy Pro 4).
Summa summárum, tökéletes lesz ez így.
Az Intel 103-105-ös BLCK emelést ajánl maximum, úgyhogy ezzel még benne vagyok a keretben.
Köszönöm!
@miklosss2012
Pedig az ASUS nem rossz, én is kezdek jó véleménnyel lenni róla. Bár nekem az ASRock dolgaimmal sem volt soha gondom.[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz MiklosSaS #47118 üzenetére
"Milyen uberfaxa-super alaplap letezik AM3+ foglalatba Asus-on kivul ?" Persze hogy létezik.
"Az egyik kolyok megkert hogy epitsek egy uberfaxa gepet " És megköti mit tegyél bele ... Ennyi erővel ő is .....
Mindenesetre olyan árszegmensben lévő AM3+ -os lapokkal nem nagyon fogazhatsz mellé. Kérdezd meg a srácot melyik márka jön be neki gondolom van neki is favorit ha már egy márkát kizárt a sorból.
Esetleg ASRock 990FX Extreme9?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
MiklosSaS
nagyúr
Ujra itt vagyok alaplap kerdesben !
Bele is vagok a kozepebe: Milyen uberfaxa-super alaplap letezik AM3+ foglalatba Asus-on kivul ?
Ezekre gondoltam:
Gigabyte 990FXA-UD7
MSI 990FXA-GD80Az egyik kolyok megkert hogy epitsek egy uberfaxa gepet AMD-re de nem szeretne Asus-t, probaltam gyozkodni de hiaba Asus-t nem kell neki)
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz MacCaine #47116 üzenetére
Hi!
" integrált VGA." Ezzel a kikötéssel nincs "normális" lap az FX alá. A 900-as szériában már nincs int. VGA.
Max. erős kompromisszumokkal. Pl.: Asus M5A78L-M/USB3 19K esetleg ha használt is játszik Asus M5A88-M EVO 19K-ért láttam egyet ...
CPU ügyben az AMD FX-8320 szerintem jobb választás lenne ...[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
MacCaine
őstag
Üdv!
Alaplapot keresek, de sehogy sem találom a nekem megfelelőt. Tudnátok segíteni?
AMD FX-8120, 16GB DDR3 1866MHz (ez még lehet, hogy bővítve lesz, szóval a 32GB támogatása és 4 slot lenne az ideális), integrált VGA.gz
-
bluyoo
nagyúr
válasz BomiBoogie #47114 üzenetére
Lassan fel fogom adni
De igen 105-ös BCLK-val és a TURBOVAL 3780GHz esetenként felugorhat (egy mag terhelésekor) 3990GHz-re. De ezt hamarosan tesztelni is tudod ....
Az alap szorzót kell alapul venni ami 105-ös BCLK-val 3570GHz a szorzóemeléssel 3990GHz amire rájönne a turbo így 4 mag esetén elvileg menne 4200GHz-et. Nem próbáltam 105-ös BCLK-val (és nem is próbálnám) .... de az biztos hogy 4GHz-en üzemel az I5-3570 a Z77-es lapban négy magot terhelve, mert így használja egy haver .....
"alkalmanként ugye +200egy-egy magra, tehát 4390?" Elméletben igen. Kíváncsiságból kipróbáltam hogy letiltottam 3 magot az UEFI-ben és úgy használtam a gépemet terheléskor gond nélkül használta a 3.2 GHz-et.
De hogy az I5-3570 esetében az emelt BCLK-t és szorzóemelést hogy viselné a rendszer, és hogy egy mag használata esetén tényleg képes lenne alkalmazni a 4400GHz-et, és ha igen akkor ezt mekkora feszültségemeléssel bírná, azt nem tudom.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #47112 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ.
Igen, a H77-es lapban egyszerűen nincsen szorzóállítási lehetőség.
Várj, azért valami nem teljesen tiszta.
Tehát 3.4 az alapórajel. 105-ös BCLK-val a négy mag egyszerre 3790-et megy (pl. stresszteszt alatt), alkalmanként pedig fel tud ugrani 3990-re.
Na most, mivel H77, ezért nincs +400 MHz-es OC. Viszont ha lenne (tehát Z77-es lapban), akkor úgy alakulna,
hogy:3790+400= 4190 MHz/4 mag, és erre még jön a turbó, alkalmanként ugye +200 egy-egy magra, tehát 4390?
Itt valami nem stimmel, azért ennyit már egy Z77-es lapban sem tudhat, valahogy úgy olvastam, hogy nem adódik össze így teljesen.
Hogy is van ez?
[ Szerkesztve ]
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz Mahrenburg #47100 üzenetére
Köszönöm szépen az apró útbaigazítást!
-
bluyoo
nagyúr
válasz BomiBoogie #47086 üzenetére
"Azért jó a több fázisú CPU tápellátás mert minél több fázis van, annál stabilabb a feszültség leadás, kisebb a drop (a BIOS-ban beállított és a valós feszültség különbsége), és a CPU foglalat melletti feszültség szabályzók is kevésbé melegszenek.Végül is erős túlzással minél több annál jobb.Bár a digitális vezérlés azért csökkentette a számukat de a prémium lapoknál azért nem spórolnak velük"
Az egy dolog hogy a tuning alatt megnövekedett terhelésnél nagyobb a jelentősége, de a tuning nélküli rendszereknél is jó tulajdonság .... még ha nem is akkora az előnye mint egy tuningrendszer esetében.
A pontosabb, stabil feszültség egy stabil rendszer alapja. Persze ez nem csak egy tényezőn múlik.
Szóval mint írtam nemrég attól hogy valaki nem szeretne tuningolni nem muszáj olcsó Jancsinak lenni lehet komolyabb hardverekre törekedni nem muszáj a legolcsóbb B75-ös lapot választani. Mert az igaz hogy működne a rendszered egy B75-ös lappal is .......(#47111) BomiBoogie
Bocs de kiegészíteném a teljesség kedvéért.
"Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogynélkülturboval és 103-as BCLK -val a négy mag egyszerre tud pörögni 3714 MHz-en, turbóval pedig felugrik 3914-ig egy mag esetében, ha úgy találja. Ennél több nekem nem kell"(#47108) kisza25
Ahogy BomiBoogie írja "K"-s CPU akkor Z77-es lap (és a Z75, P67, Z68).
Legalábbis én még nem olvastam olyat hogy valakinek sikerült volna H77-es lappal tuningolnia.Bazinga!
-
kisza25
félisten
-
kisza25
félisten
sziasztok láma kérdés: h77 ben lehet i5 3570K-t tuningolni, vagy csak Z-lapban fog menni?
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
Mahrenburg
őstag
válasz Rypejakten #47106 üzenetére
Én is szeretem a "legózásos" részt...
A P8P67 már tényleg a "Nagybetűs" Alaplap, masszív, minőségi "nézésre", és "fogásra" is, csak sajnos most nem látom , most csak annyit érzékelek, hogy "teszi a dolgát", de nagyon jó érzés, Ő (a nagy Ő ) az alapja a konfigomnak. Vélhetően a mindennapi használatban egy puritán H61-es lap is hasonló felhasználói élményt nyújtana, de nekem, mint alaplap-fannak ez egy más érzés... Hiába ilyen a szerelem...
Egyenlőre a kis 2 mag/2 szálas Ivy is bőven elég nekem, de természetesen már jár az agyam a "négymagosításon" , de nekem egy szorzózáras 4 magos is bőven sok lenne hosszú távon is, K-s CPU már tényleg túlzás lenne...
-
Rypejakten
addikt
válasz Mahrenburg #47105 üzenetére
Persze, bennem is lenne egy késztető erő, hogy gyerünk már, csak visszafogna az a gondolat, hogy milyen jó érzés lesz majd egy fél napot csak ezzel tölteni, mindent kizárva. Tudom, már-már betegesen hangzik, de imádom ezt a "berámolós" részt, főleg ahol van lehetőség kábelmenedzsmentre, még a kreativitásom is kiélhetem.
Hogy szuperál a P8P67? Érik már mellé a K-s proci?
[ Szerkesztve ]
-
Mahrenburg
őstag
válasz Rypejakten #47103 üzenetére
Rypejakten - Igazad van, csak azért jutott eszembe, mert én alig vártam, hogy megjöjjön a CPU, s összeszerelhessem, bár nekem már megvolt a házam...
Bluyoo - Az én lapom sem új (csak nekem ), de ez az "élvezeti értékét" a legkisebb mértékben sem csorbítja... (I'm in love with my MB )
-
bluyoo
nagyúr
válasz Mahrenburg #47102 üzenetére
"Honnan hozzák vajon" Németország ... csak gondjuk van a beszállítóval ... bár lassan így is sok ... a házhoz szállítás viszont ingyenes lett.
"Nem kísértett meg a gondolat, hogy összeszereld, egyelőre a régi házban?" Nem akarok vele pluszba vesződni ... rászánok egy napot és szerelés telepítés. De már a CPU hűtőt lefestettem ill. újrapolíroztam az érintkezőfelület, és a meglévő két Coolink Swif2-ő is matt fekete lett.
Annyira nem vagyok kétségbeesve hiszen van gépem. Csak az alaplap a régi ....(#47103) Rypejakten
Nem egészen új a lap![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Rypejakten
addikt
válasz Mahrenburg #47102 üzenetére
NE! A szívem megfájdulna, hogy azt a sok, bontatlan szépséget nem a szintén új, szinte még estékszagú Ghostba pakolná be!
-
Mahrenburg
őstag
válasz bluyoo #47101 üzenetére
12 nap? Honnan hozzák vajon
Nem kísértett meg a gondolat, hogy összeszereld, egyelőre a régi házban?"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
bluyoo
nagyúr
válasz Mahrenburg #47100 üzenetére
"Megjött a ház, Vezérigazgató Úr?" Ne is kérdezd! 12 napja várom/rendeltem/utaltam és még az üzletbe sem érkezett meg!
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest