Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz peppe79 #95206 üzenetére
"és időnként ugyanúgy fotózok azzal is"
Értem, és erről beszélek. Hogy ugyanúgy. Látod én ugyanúgy fotózok néha a mai napig a Nikon FA-mmal, ami egy 35 éves gép. Ugyanúgy, mint 35 éve. Csak ma már másképp fotózunk, nem ugyanúgy.
Csak egy példát mondok, hogy mire gondolok. Ne az legyen a lényeg, hogy ez a példa egy hülyeség, mert neked/másnak ez a feature lényegtelen, csak a fejlődést akarom kiemelni. Mobiltelefonnal elkészítek egy képet, ami mobilneten felmegy a felhőbe kb 10 másodpercen belül. Ha a kép elkészítése után 1 perccel bármi történik a telefonnal, a kép el van mentve. Ez a technológia amikor a D70-emmel fényképeztem, fel sem merült, amikor az FA-val, akkor pedig ha filmben látom, akkor is azt mondtam volna, hogy micsoda hülyeség, felhő, höhö. Mi van ha a közeljövőben ebben az irányban is fejlődnek a gépek? 5G modem a fényképezőbe, és megy az automatikus backup. Most ezen sírnak a tesztekben, hogy profi gép = dual kártyaslot. Mi van ha ennél sokkal jobb backup van, azonnal a felhőbe? És ez csak egy példa. Nézd meg mi történik az autofókusszal, a magas iso-val. Én 5, 10, 15 év múlva nem ugyanúgy akarok fotózni, mint ma, hanem az akkori elérhető legjobb technológiával. És arra nagy az esély, hogy azt akkor nem olympus gép fogja hozni, és nem is egy mostanról megtartott kikímélt, vagy használtpiacról összevadászott gép.
Ezért vagyok szomorú, mert ebbe a termékvonalba most pénzt tenni annyit jelent, mint hosszabb távra számítani rá, amit szerintem most egész egyszerűen nem szabad, pedig én pont ezt szerettem volna tenni.
[ Szerkesztve ]
-
Ubulhun
tag
válasz peppe79 #95206 üzenetére
Sőt... Nem örvendezve más bánatán, de ha valaki közeljövőben úgy dönt, felszámolja a rendszerét, és esetleg szabadulni akarna egy Oly 12-50 obitól, engem továbbra is érdekelne videós célokra. Az én - bevallom, nem túl magas - igényeimet GX80-nal ezen a téren vszínű hosszú évekig ki tudná elégíteni....
"Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
-
szpetri
tag
válasz peppe79 #95082 üzenetére
Nekem a Pana 14-42 II-es verzió volt a favorit a kipróbált alap kit zoomok közül (Pana 14-42I, Pana 14-42 II, Pana 14-45, Pana 13-32, Oly 14-42 EZ). Kicsi volt, könnyű, meglepően gyors és éles.
Az alant említett 45-175 PZ amúgy szintén nagy kedvenc volt, habár pont a PZt nem használtam rajta, mert volt gyűrű is . Viszont az, hogy nem változtatta a méretét sem zoomoláskor, sem fókuszáláskor, így is egy viszonylag rövid/vékony/könnyű stabis objektív maradt, nekem egyenesen az m4/3 lényegét testesítette meg. Miatta is vettem meg a 14-42es tesót gondolván, hogy akkor az sem lehet olyan rossz. Hát de. Vagy csak a nálam járt példány volt nagyon a gyári szórás legalja. -
Throme
veterán
válasz peppe79 #95051 üzenetére
Én nem igazán találtam erről értelmes leírást - megoldást. Volt akinek nem kapcsolt ki...stb, de ilyen még nem.
(#95052) ZephX
A mAh és V értékekekt nézd meg.
Vannak az 1100-1200mAh és 7.2-7.4V körüli akksik, de vannak 900mAh körüliek is.
A jupido-val nekem az a tapsztalatom, hogy minimálisan jobban melegszik vele a váz. Azt nem tudnám megmondani, hogy mennyi a kép/egy töltés aránya.
Nem értem miért adja az oly ilyen drágán a gyári akksit. Elég szép utángyártott piacot teremtenek, de nem csak ők. Nikonhoz is a második akksim utángyártott és meg nem mondanám melyik az eredeti.ui: ja és kösz Srácok! Én is remélem nem jön elő. Megkedveltem ezt a vázat és nem szeretném ha szervizeltetni kéne pár hónap után.
[ Szerkesztve ]
-
Ubulhun
tag
válasz peppe79 #95012 üzenetére
Azon gondolkodtam el egy pillanatra.
Egyik fiam minap madarakat próbált fotózni, de nekem egy Jupiter 37A a leghosszabb gyújtótávolságú obim - ami nem csak rövid, még MFT-n is, de ráadásul manuális...
Esélytelen volt szegény."Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
-
MrChris
nagyúr
válasz peppe79 #94988 üzenetére
"nagyfelbontású 60fps videót, aztán otthon átnyálazza a felvételt, majd kiválaszt belőle néhány képkockát" Erről az jutott eszembe, hogy az MI/AI beköszöntével erre se lesz szükség, majd ő végigpörgeti és kidobja a legjobbat! Esetleg hogy teljesen jó legyen ki is egészíti! Biztos vagyok benne, hogy erre is lenne generált igény(
telenség).aginor: Ugyan már hagyd el, csak beszélgetünk.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz peppe79 #94974 üzenetére
Pedig amatőr fotós leginkább így tesz. Gyakran csak válogatás közben veszed észre, ha egy fotó igazán jól sikerült.
Bármilyen témában. Kompakttal is sikerülhet jó képet csinálnod akár, de mivel fotózol tovább, elfelejted, hogy mit fényképeztél és pontosan hogy. A "kötelező" fotótémákról már rég leszoktam, de eleinte mindenki fényképezi őket, aztán nyilván rajtam kívül is sokan rájönnek, hogy ha nem tudnak bele pluszt vinni felesleges ezredszer ugyanazt lefotózni. Ellenben történhet olyasmi hirtelen a közeledben, ami fotósért kiállt és akkor jól jön a gyakorlat.
Versenyezni nem lehet a profikkal minőségben, hiszen tudásban, felszerelésben, időben óriási előnyben vannak. Az amatőrnek a réseket kell megtalálnia a profik és a mindent -de másokat másolva- fotózó "nép" között, mivel ma már a telefonok miatt az "egymillió fotós országa" vagyunk mi is.
A természetben észre kell venni, az eddig nem látott nézőpontokat, színeket, formákat. Legtöbbször ma is úgy járok, hogy ha látok valamilyen szép "eseményt" napkelte, naplemente, felhők stb. nem tudom visszaadni úgy ahogy szeretném. A képeim sokszor sokkal laposabbak a valóságos látványnál, míg látok borzasztóan jó képeket időnként a neten random is, amatőröktől is.Most pont nem volt elég a gyakorlat és a felszerelés, de a pillanat megvolt, viszont a tyúkot csak utólag vettem észre a már kész képen. (cropos, gyenge és mint látszik még igen kevés képnél tart a számláló, csak próbálgatom a gépet...)
[ Szerkesztve ]
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz peppe79 #94918 üzenetére
Csatlakozom én is: Nekem ugyan G80 van, de az AF folyamatos módban könnyen zavarba hozható és jól dokumentált ez a jelenség mások által is nagyjából az összes Pana vázon, de talán eddig a generációig bezárólag volt teljesen horror (G9, GH5 már egy kicsit jobb, de azokra sem bíznám rá életem videóját AF-C módban).
Én is vettem már fel szülinapozást úgy, hogy állványon volt a gép és én is a videón voltam, de akkor széles látószög és legyen inkább minden éles (vagy legalább oda kerüljön a fókusz, ahol az események vannak és legyen ez fixálva, ne tudjon mászkálni). Szerintem egy jelentősen jobb vázon is probléma lenne egy ilyen jelenetnél a folyamatos AF, legfeljebb annyi lenne a különbség, hogy valami biztosan éles lesz, de hogy mi ez a "valami" azt csak az algoritmust programozók atyaúristene tudja megmondani.
-
Walaki
csendes újonc
-
nzozz
aktív tag
válasz peppe79 #94918 üzenetére
Ami még eszembe jutott, hogy egész jól használható a wifis-okostelefonos "távirányító". Nem ad ugyan 100% -os, mindenre kiterjedő kontrollt, de pl. a GX80 érintőképernyőjén történő fókuszterület kijelölést teljesen jól meg lehet rajta csinálni. Arra mondjuk még nem jöttem rá, hogy a normál AF fókuszálást hogy lehet belőle előhozni (mint amikor csak simán félig lenyomom az "elsütőbillentyűt" a gépen).
-
-
mpierre
veterán
válasz peppe79 #94824 üzenetére
Na tessék. Ez kimaradt nekem. Most már csak a sling, meg a 45 közt választok... Majd. Max amelyik nem kell megkapja a fiam, jó lesz neki az em-10-hez.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz peppe79 #94818 üzenetére
Vanguardból slinggel kezdtem , de most lett ákcijósan egy alta rise 45. Éppen döntésképtelen vagyok, hogy melyiket tartsam meg. Mert a slinges príma és gyorsan elérhető bármi, de a 45-ös, meg kényelmes...
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Mercutio_
félisten
-
Walaki
csendes újonc
válasz peppe79 #93160 üzenetére
Igen, azt írni is akartam, hogy meg kell várni, mire feltölti a teljes állományt. És igen, a win alatt is lassú ez a funkció. ( bár ez lehet, hogy ram függvénye )
Kártyakivétellel és a laptopba dugással villámgyors a beolvasás, megéri beruházni a pár ezer forintot.
Egyébként nem tudom milyen funkciókat lehet vezérelni az androidról, csak a távkioldáshoz elég volt egy navon tablet a maga 1 giga ramjával és 8 giga háttérrel.
Végképp off. az enyém s5611, de attól még próbálom követni a kort. -
scarabaeus
őstag
válasz peppe79 #93159 üzenetére
Jövőre lesz húsz éve, hogy digitális fényképezőgépet használok, az első még 115200 baudon kommunikált RS-232-n, így viszonylag hamar vettem egy kártyaolvasót, azóta is, a többi géphez / vázhoz is mindig kártyaolvasót használok, de egyszer sem törtem még le az akkufedelet.
[ Szerkesztve ]
Quoth the Raven "Nevermore."
-
Walaki
csendes újonc
válasz peppe79 #93147 üzenetére
peppe79
Nem értem a kérdésed egy részét. Az tiszta, hogy képeket kártyáról számítógépre, de az, hogy képeket a fényképezőgép kártyájára ?
Kipróbáltam, mert nekem úgy rémlett, hogy lehet.
Usb összeköttetés fotógép és számítógép között, váz bekapcsol, 2 lehetőséget ad.
PictBridge(PTP) módban a fájlkezelőből szerkeszthető minden ( win 8.1 )Miklós
-
Mercutio_
félisten
válasz peppe79 #93147 üzenetére
Ez nem bug, hanem feature (engem is idegesít, de megszoktam, hogy átmásolom az összes képet/videót PC-re, aztán a vázzal formázom a kártyát)
Nem GX80 sajátosság, hanem Panasonic, legalább is ami nálam járt váz (G3, GM1, GM5, GX80) mind ezt csinálta.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
vond
MODERÁTOR
válasz peppe79 #93076 üzenetére
Elsőre jól hangzik. Tájképezésre (is) pazar lenne. A Leica 10-25mm f/1.7 kisebb, könnyebb és olcsóbb változata, mondjuk harmad, negyed áron.
____________________Ha minden jól megy, holnap G80 vs. G9 teszt. Főként a videós részt akarom összelőni, meg mondjuk a stabilizálást, de csinálok azért pár fotót is. Van esetleg valami, amit kifejezetten meg szeretne valaki tudni? Írjátok meg, és igyekszem azt is megcsinálni.
Tegnap, tegnapelőtt sikerült végre majdnem mindenen átrágni magam. Beállítottam mind a 15 (!) fizikai FN gombot. Nagyon durva, hogy mennyire testre lehet szabni ezt a G9-et. Már csak meg kéne szoknom a használatát.
Szerk.: Gyors, előzetes teszt (mert nem bírok elnyugodni a seggemen). Elég durva a különbség mind minőségben, mind stabilizálásban (az IS Lock-kal, de anélkül is hatékonyabb a G9).
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz peppe79 #92906 üzenetére
+1 én is minden vázamon csak úgy cserélgetek, nem figyelek arra, hogy ki van-e kapcsolva. Sosem volt ebből semmi problémám. De ha ezt mondja a kézikönyv, akkor senki ne utánozzon.
Én is lefelé fordítom a vázat, hogy kisebb eséllyel jusson be a szálló por. A felesleges cserélgetést azért érdemes kerülni, én általában előre kigondolt koncepcióval vágok neki a fotózásoknak, ahova zoom kell, oda zoomoz viszek, ahova meg fix, oda meg azt. Csak ha minden kötél szakad, akkor cserélek.
Btw az EOS R vázon van rohadt jól kitalálva, hogy objektívcsere alatt zárja a zármechanizmust, hogy kisebb eséllyel kerüljön por a szenzorra.
-
Ubulhun
tag
válasz peppe79 #92785 üzenetére
Igen, mindig valami ilyesmitől tartok.
Érdekes egyébként. Az utóbbi időben Dániában fordultam meg néhányszor, és ott sokkal bátrabban mertem az utcán fényképeket csinálni, fel sem merült bennem semmi aggodalom. Úgy tűnt, ott sokkal kevésbé idegbetegek az emberek.
De tény, hogy egy ilyen videót nem jutna eszembe posztolni sehová..."Ahogy bármit csinálsz, úgy csinálsz mindent."
-
aginor
veterán
válasz peppe79 #92785 üzenetére
Ez tipikus példája annak, amit én is elkerülnék, mivel elég hirtelen haragú tudok lenni, és nem szenvedhetem az emberi hülyeséget. Az öreglánynak nincs igaza, mivel ő jött be a képbe, és jól láthatóan észlelte is a kamerát, így az én álláspontom szerint ez kimeríti a ráutaló magatartást, ugyanakkor ez nem vonatkozik a felhasználásra (tehát a youtube feltöltés szankcionálható több okból is).
Ugyanakkor ez a fajta ember, aki számos sérelmét, frusztrációját és fixációját ilyen módon próbálja kompenzálni, levezetni. Ez abból is jól látható, hogy még vagy két körre visszamegy, mert a korábbiak nem voltak elegek. Ilyen esetben jó láthatóan ki kell kapcsolni a gépet, és lehetőleg elhúzni a helyszínről, mielőtt elgurul az ember gyógyszere. Jobb a békesség.Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
MrChris
nagyúr
válasz peppe79 #92616 üzenetére
Amit nem értek, hogy 7,5MB egy kép még se valami nagy felbontású, ebbe már a 16 mp-nek bele kéne férnie, de kb fhd felbontás, letölteni nemtom.
Az Olympus összességében rosszabb A zöld levelek rózsaszín tintessek, sárga virágok össze vannak pacsmagolva, meg olyan kiégett némely rész, pedig nincs maximumon. Panáé kicsit zöldes. Mintha különböző rekeszen készültek volna.
-
topikk
senior tag
válasz peppe79 #92530 üzenetére
Ezt nem értem, éppen most írta le Stauffenberg, hogy miként lehet valódoi élőképre váltani. Az Oly-n gombot tudsz dedikálni a "DEPTH OF FIELD PREVIEW" -nak. Lenyomod és amíg lenyomva tartod látod a tényleges DOF-ot.
-
Mercutio_
félisten
válasz peppe79 #92484 üzenetére
Hehe, én Panasonic-kal kezdtem, számomra (jobbára) logikus a menüje és az Olympus amitől agybajt kaptam
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
peppe79
senior tag
válasz peppe79 #92482 üzenetére
Megőrülök...mégis csak felvette a hangot is. De akkor miért jelent meg a lenémítás ikon? És hogyan lehet azt eltüntetni? Esküszöm, nem értem. Számomra ez továbbra is teljesen logikátlan, és átláthatatlan. Bár, nekem még a lejátszáshoz hozzárendelt gombok logikája is fura. Az Olynál tök egyértelmű volt, hogy a "középső" gombbal indítom a lejátszást, itt meg előugrik helyette a beállítás menü. Na de ki az, akinek lejátszás módban a menübeállítások módosítása az elsődleges? Próbálom megjegyezni, hogy a felfelé nyíllal indítom a lejátszást, a lefelé nyíllal pedig megállítom, csak nagyon nehéz. Főleg úgy, hogy itt van mellette másodgépnek egy Oly, amihez már hozzászoktam az évek alatt. Asszem, kényetelen leszek ez utóbbit eladni, és másodgépnek is egy Panasonicot használni. A két különböző márkát párhuzamosan képtelen vagyok normálisan kezelni, meghaladja a képességeimet.
-
Mercutio_
félisten
válasz peppe79 #92482 üzenetére
Ha visszajátszásra gondolsz, akkor kijelzőn elindítva a videót a hátsó tárcsát jobbra tekerve növeled a hangerőt (másik irány halkít)
Illetve talán a néma mód bekapcsolása is lenémítja alapesetben.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Kreash
aktív tag
-
vond
MODERÁTOR
válasz peppe79 #92450 üzenetére
"a használtpiaci ára pedig nevetségesen olcsó" - Ez az, ami nagyon jó mostanában. Gyarkolatilag 100 ezer alatt vehetsz egy olyan kezdő kitet, ami eléggé naprakész, és igazából majdnem minden területen helytáll. Ha meg van már obid, akkor kemény 70-75 ezerért kapsz egy tök jó mindenes vázat.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz peppe79 #92450 üzenetére
Mondjuk nevetségesen olcsónak semmilyen árat nem mondanék mostanában, az elmúlt évek brutális (valódi, nem jegybankok szerinti) inflációja után. Annakidején az újonnan kijött E-PL5-öt annyiért hoztam el a boltból, mint amennyit manapság egy 2éves gx80ért kérnek.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
peppe79
senior tag
válasz peppe79 #92380 üzenetére
Egy kis rövid tesztet közben találtam: Pana 25mm vs. Oly 25mm
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz peppe79 #92380 üzenetére
Ahogy nézem a mintaboltból nem lehet tesztre kihozni Oly 25mm 1.8-at, pedig megnéztem volna azt is.
Amúgy az Oly verzió jobb, sok tesztet átfutottam. De nekem ez a saroktól-sarokig élesség dolog nem sokat számít. Nyitva a Pana 25mm 1.7 a sarkok fele gyorsan lágyul, bőven kell rajta rekeszelni. De én nem tájképelek vagy épületfotózok túl sokat.
Főleg utcai fotóhoz és portré/modell témákhoz vettem (utóbbira van egy Oly 45mm 1.8-am is).
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz peppe79 #92371 üzenetére
Még nem volt időm kipróbálni, tegnap meló után gondoltam belevetem magam a városba, de pont olyan pudingfos idő volt, amit már nem szoktak szeretni a nem időjárásálló objektívek (meg amúgy f/1.7 ide vagy oda, olyan sötét volt már este 5-kor a vastag felhőzet miatt, hogy inkább hagytam). Azt azért megerősítem, hogy az AF baromi gyors vele, 20mm f/1.7 tulajok ha mást nem is, de ezt a részét joggal irigyelhetik tőle.
(#92368) vakablak93: Mivel volt/van Fuji vázam is, ismerem az ottani appot, nekem messze nem volt ennyire szörnyű élmény. Onnan azt a funkciót hiányolom csak, hogy a gépen tudtam lapozni Transfer módban a fotókat és az Ok-t megnyomva már küldte is át. RAW-t az sem tudott küldeni, de hát az amúgy is Fuji... érted na.
(#92372) Újgyerek: Ennyiért még garis használatan is meg lehet venni az alap GX80 kitet. Ha ez a gép kell tanulni, akkor vedd meg így, nem állt meg a világ.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz peppe79 #92325 üzenetére
Hát látod ebben nincs tapasztalatom, én csak pár hónapja vettem saját MFT kamerát (G80) és előtte is csak bérelt GH vázakkal videózgattam. Bár azért a Panasonicból ki tudom nézni, hogy van elég gyártási tapasztalata komoly igénybevételre szánt pro kamerák terén, így talán az Olympusnál tartósabbak (de ugye ez csak elmélet, aki huzamosabb ideje a rendszerben van talán megmondja a frankót).
---
Más: Most hozta meg a futár a Pana 25mm f/1.7-et, eddig kerülgettük egymást, meg elvoltam a többi üveggel, de tegnap úgy keltem fel, hogy kell egy fényerős "ötvenes". Az utolsó darabra csaptam le az extrémnél, amúgy azt nézem, hogy elég szépen megy felfele az ára, ahogy egyre nagyobb a készlethiány belőle. Én még a baráti 57k áron hoztam el (ami mivel céges számlára vettem inkább 45k, ezért sem néztem a használt piacot), de a nagyobb fotós boltoknál már inkább 67k körül jár és így is sok helyen már csak rendelésre érhető el.
Nem tudom érdekel-e bárkit pár tesztfotó , hiszen akit eddig is érdekelt ez az objektív annak már megvan. De majd még tesztelgetem. Leginkább arra vagyok kíváncsi, hogy mennyi élesség nyerhető a Constant Preview bekapcsolásával.
-
aginor
veterán
válasz peppe79 #92299 üzenetére
Én eddig minden milc gépemhez használtam 1-2 darabot. Soha nem volt vele semmi gondom, de nem is méregettem, hogy mennyivel bír kevesebbet, mint a gyári (de értelme sem lett volna, mivel átlagosan valami 2,5k/db, a gyári 20k-val szemben).
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
vond
MODERÁTOR
válasz peppe79 #92299 üzenetére
A G80-hoz használok majdnem egy éve egy olyan utángyártott akksit, amit előtte másfél évig gyűrtem az FZ300-ban, előtte meg két évig az FZ200-ban, és most tud kb. annyit, mint az új gyári. Valami 3-4 ezer forint volt eBay-ről kb. 4 éve.
Szóval utángyártottból is ki lehet fogni nagyon jó darabokat.
-
totálkezdő
tag
válasz peppe79 #92193 üzenetére
Igen, a PM2-ből és a PL5-ből ezt eltüntették, vegyél OM-D-t megfontolással. Mint ahogy nyilvánvalóan ugyanez a megfontolás érvényes a PL1, PL2 markolatával kapcsolatban is. A PL1, PL2-ben én is azt szeretem, hogy van markolatuk, az én kezemnek a PL2-é kellemesebb. A PL1 igazán jó kis gép, csak sajnos gombok hiányában túl sok mindent kell a témavezérlő segítségével állítani. Ja, és én külső EVF-et vettem hozzájuk, mert bizonyos mértékig pótolja a dönthető LCD-t + néha nagyon jól jön.
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
válasz peppe79 #92194 üzenetére
Persze, de én kényelmes elpakolásra gondoltam. A 42.5 f/1.7-et, meg akár a 25 f/1.7-et is be tudom paszírozni a zsebembe, de ez a kis palacsinta 12-32 még kényelmesen is elfér benne.
Amúgy én egy ilyen kis tokot vettem a GX80+12-32-t hordozni. Pont frankón elfér benne ez a kit, és alapból is egy elég jó minőségű kis szűtyő. Úgyhogy aki ilyet keres, bátran ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
aginor
veterán
válasz peppe79 #92168 üzenetére
Azt nem lehet, de fixen be lehet állítani, hogy melyik működjön, olyankor tiltja a másikat (nézd meg hátha ráprogramozható valamelyik gombra)
De ha már nyavalygunk a Pana hülyeségein, akkor nekem is lenne egy nyűgöm. Kézi élességállításnál, ha belenagyítok a képbe, de lenyomom utána félig a ravaszt, akkor bezárja a nagyítást. Lehet ezzel valamit kezdeni, hogy Oly módon ne tegye ezt (tehát félig lenyomott expogombbal is megmaradjon a belenagyított kép)?
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
Lefty
addikt
válasz peppe79 #92170 üzenetére
Ott a dedikalt evf gomb a kereso mellett, valtasz amikor szeretned.
Nekem mas kinom van, ha a kereso be van kapcsolva es azon keresztul fotoztok, ti hogyan fokuszaltok? A legidegesitobb az, amikor az orrom veletlen a kijelzohoz er es elmegy a fokusz, nyilvan mikor nyomnam a gombot.
-
Lassú Víz
addikt
válasz peppe79 #92156 üzenetére
Az MMF-3 sem az. Biztos meg van a maga oka. Minden probléma nélkül elbírja a vázat amikor az 50-200 az állványon van. Sőt volt már rajta a 4/3 70-300 is, az meg elég idétlen konstrukció állvány gyűrű nélkül...
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
mpierre
veterán
-
xXxian
senior tag
válasz peppe79 #92141 üzenetére
A kommentek nagy része (vagy mind) arról szól, hogy a más a színvilág, a kidolgozás neutrálisabb, talán kicsit hidegebb mint pl. a Fuji / Canon / Oly esetében, de ez nem egyelnő azzal, hogy rossz a minőség. Akinek ez jön be, az Panasonicot vesz, az meghagyja. Akinek nem, az más vesz, vagy RAW-ban fotózik. Itt van pár kép G80-al lőve (van közte pár FZ5 kép is), ezek nincsenek kidolgozva, nézd meg, ok lehet-e neked: [link]
Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)
-
FirstTripla
tag
válasz peppe79 #92136 üzenetére
Alapból meg szeretném ismerni a működését egy ilyen full manual obinak, valamint utána portrézáshoz használni. Amiért ragaszkodok hozzá, hogy családi fényképző volt és én vagyok már a 3. generáció aki használja, szóval szeretném én is használni ameddig tudom, nem pedig az értéke miatt fontos. Sajna a FED3-as váz már nem az igazi, mert beragad a redőny féluton és kézzel kell elhúzni, viszont még van hozzá 230 voltról üzemelő vaku is, bár használni nem merem.
[ Szerkesztve ]
-
FirstTripla
tag
válasz peppe79 #92112 üzenetére
Nem ismertem köszi . Ilyen adapter esetén normális árnak a 3000-4000Ft-ot mondanék, mivel nem hiszem, hogy annyival többet tudna efelett főleg, hogy nem speedboostert keresek, hanem elektronika nélküli kis adaptert. Ebayen tudom, hogy van olcsóbban, viszont nem rendeltem még onnan semmit, és az 1 hónap szállítás nagyon soknak tűnik nekem. Igaz nem fontos, de azt se tudom, mikorra hozza futár és úgyse leszek otthon amikor megjön. Ha Magyarországon tudom megvenni akkor időben sokat spórolhatok.
-
MrChris
nagyúr
válasz peppe79 #92102 üzenetére
Igen, még az élő nézetet is át tudja küldeni, G6 óta kb majnem minden funkciót lehet vele vezérelni.
Valamint a fényképező egy PC-re is át tudja lőni expó után automatikusan az elkészült képet/videót. Nálam csak 1.5MB/s-al küldi ami elég csíra, valamint nálam valamiért a PC-nek muszáj jelszavasnak lennie. Ilyen is van. -
-
Speeedfire
félisten
válasz peppe79 #92102 üzenetére
Ezek szerint igen. [link]
Én is szeretem az olympusban ezt a funkciót. Wifin keresztül csatlakozol, és mindent tudsz állítani rajta.
Volt, hogy állványra tettem a gépet, és telefonról irányítottam.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Oly-Service
tag
válasz peppe79 #92001 üzenetére
AZ árakat nem a Mintabolt találja ki.
Európában egységesen ennyibe kerül a javítás, amit a Portugálok végeznek. Mindegy hogy a zárcserés PL-5-öst azt Németországban adod szervizelésre, vagy éppen Romániában, az ár ugyanaz. Gondolom, egy Németnek nem okoz fejfáját egy 80 eurós javítás, ellentétben velünk.Olympus Mintabolt és Szervizátvevőhely
-
totálkezdő
tag
válasz peppe79 #92001 üzenetére
Teljesen igazad van, de erről sajnos nem a Mintabolt nagyon is segítőkész alkalmazottai tehetnek. Sőt, ha megnézed, hogy az Amazonon mennyien panaszkodnak a különböző világmárkák ügyfélszolgálatára és szervizelésére, akkor én, az örök elégedetlen, azt kell mondjam, hogy mi még egészen jól állunk. Egyébként úgy tudom, hogy a javított hibára van valamennyi jótállás, ami egy használt gépnél többnyire nincsen. Ettől függetlenül igazad van.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crypto Trade
- Delta Force (2024)
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cyberpunk 2077
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest