Új hozzászólás Aktív témák

  • aginor

    veterán

    válasz MrChris #94967 üzenetére

    Ez oké, meg az is, hogy a profik között is egyre több a hamisított kép (ahogy egyesek szerint már a sportban sem nagyon lehet újabb csúcsokat felállítani szerek nélkül), de attól még nem tetszik ez a gyakorlat.
    Ezek terjedésének az egyik oka sikerkényszer, hisz csak akkor éri meg csinálni valamit, ha jó vagy benne, jó pedig akkor vagy benne, ha vannak "eredményeid". A részleteket nem kell másnak tudnia. A másik jelentős ok, a krónikus időhiány. Manapság egyre kevesebb időnk van a családunkra, magunkra, így a hobbinkra is. Egy lesben alkalmanként lehet, hogy napokat kint kell ülni egy jó képért, és ezt nem mindenki engedheti meg magának. Ellenben egy ilyen fizetett és bejáratott lesben 1-2 óra alatt készül pár vállalható alkotás. Nekem pl. van egy erdélyi kontaktom, aki medve és madárlesekkel foglalkozik. Anno megbeszéltem vele, hogy valamikor elugranék medvét fotózni hozzá, de nem telepített lesből, hanem cserkelve, ha ilyet is vállal. Ill. ne felejtsük el a lustaságot is. Számos fotós ismerősöm van, akikkel nem lehet normális programokat szervezni, mert nem hajlandóak utazni, korán kelni, gyalogolni, cipekedni, stb. Legyen minden helyben, autóval pár száz méteres távolságban megközelíthető, stb.

    MrChris: "azzal viszont nem tudok azonosulni, hogy valaki elkattintgat párezer "képkockát", aztán abból kiválogat néhány tucatot" - -sorozatmód korábban is volt, csak annyi változott, hogy már 60+ fps és az expo gomb lenyomása előtt is készülhetnek képek. De gondolom akkor az infracsapdás vagy villámcsapdás fotókkal sem tudsz azonosulni, vagy akár a timelaps-al, mivel ott sem az ember süti el manuálisan a gépet. Nekem ezzel az oldalával nincs nagy bajom, mivel ott volt, megkomponálta a képet, felismerte a helyszínt a témát és a pillanatot is, tehát van mögötte teljesítmény, a sorozat csak megkönnyíti a dolgát és javítja az eredményességet.

    philoxenia: " Gyakran csak válogatás közben veszed észre, ha egy fotó igazán jól sikerült." - egyrészt mindig csak ott tudod biztosra, másrészt azért amatőrként is érezned kell, hogy a kompozíció és egyéb paraméterek jók voltak-e, az élesség pedig majd monitoron látszik. A makró ebből a szempontból kissé kakukktojás, mivel hiába volt jó minden, ha nem sikerült a megfelelő élességet eltalálnod, akkor a legjobb kompozíció is a kukában landol, míg más témáknál talán jobban belefér egy kis tévedés.

    kovsol: egyik fotós ismerősömnek is ő a kedvence. Nagyon ügyes fotós, de engem zavar, hogy a legtöbb képe ff. Én szerezem a színeket és bár egyes képei valóban nagyot ütnek fekete-fehérben, de nekem kissé unalmas volt a sok "színtelen" képet nézegetni, hiába volt több is zseniális. :B

    [ Szerkesztve ]

    Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/

Új hozzászólás Aktív témák