Új hozzászólás Aktív témák

  • MrChris

    nagyúr

    válasz aginor #94966 üzenetére

    A biznisz ámerikában is biznisz, gondolj a tengeri-óceáni horgászatra, ahol befizethetsz ezernyi luxushorgászatra és luxushajón kivisznek a vízre, kb ráakasztják a halat akár cápát is és tekerheted a nagy orsót, közben készülnek rólad a sztárfotók. De van ilyen szafariban is, az gondolom mégy kegyetlenebb. Fotóshoz csalogatott, beállított állatok és azok fotózása egészen bocsánatos ezekhez képest.

    Majd minden évben hallani, hogy megbuknak a fotóriporterek, természetfotósok... a képeikkel, pl a végtelenül hiteles NatGeo a leltári számos elefántagyarral, a vadi új Auchanban kapható textilbe öltözött afrikai természeti nép, tetovált állatfotó, állatkerti csalogatott farkasugrás, már húsz éve retusálták a villanyoszlopokat, kábeleket a képekről, szerencsétlen halott kisfiú a tengerparton akit ide-oda rakosgattak a szívszorító fotó kedvéért, rengeteg hamisított háborús kép... Nemtom Máté Bence hogyan moddolja a környezetet, de szerintem ez nagyon általános, szinte alap és nem lehet ellene tenni.
    Nézegettem egy már nemtom milyen nagy természetfotós csóka képeit és volt pár olyan ami a fotózás helyéről készült, hát ott vagy kétszázan álltak csúcstechnikával és mindenki ugyan azt a madárcsapatot fotózta. Gondolom aki jól helyezkedik (nem a leshelyen) hanem a fotót vásárlók iparában annak a képe kerül webre, újságba. Ez is egy teljesen eltömegesedett tevékenység.

Új hozzászólás Aktív témák