Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
kepzeletben mindig osszerakok egy mft rendszert
ez alapjan leica 15+25 + oly 45 + oly 14-150. a mark2es em10nel szerintem nem is kellene tobb. ha nem jonne be a 15os, akkor cserelnem 20ra (talan olcso 14es melle).
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
hito
nagyúr
válasz madgie #70651 üzenetére
Miért, kipróbáltam GH2-nél egész jól működik ha olyanja van Egyébként a követő AF-nak nem a tárgykövetés lenne a lényege? Csak mert GH2-nél néha nem a tárgyon marad a fókusz, hanem a ponton, ahol a tárgy volt. Kicsit össze van zavarodva, hogy mit is kéne követnie...a tárgyat, vagy a fókuszpontot ahova először böktem De viccet félretéve néha tényleg egész jól követ.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
n.andras74
aktív tag
Vissza is kaptam a 9-18ast motort cseréltek benne. Most csendben gyorsan teszi a dolgát Köszi olympus szervíz:-)
http://www.flickr.com/photos/50232526@N08
-
n.andras74
aktív tag
válasz n.andras74 #70654 üzenetére
Videóra is szeretem a nagylátószög miatt és gyors af is. Még mindig a legjobb obi a 9-18
http://www.flickr.com/photos/50232526@N08
-
hito
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
Sonynál nekem vegyesnek tűnik, van amelyiknek nagyon jó az élessége, samut te ismered, fuji viszont kb alkalmatlan. De ez az élességre vonatkozik, másik része a színek kezelése, meg hogy milyen tartalékok maradnak az utómunkára. Elég összetett a dolog. Meg ugye ott van még a hang...
-
hito
nagyúr
válasz xXxian #70658 üzenetére
Nekem simán megy. Vannak jó képek, úgyhogy fel kell kötni a gatyát
MrChris: ilyenkor örülök neki, hogy nem vagyok profi. Mindent egybevetve nehéz dolgom lenne ha videózásról van szó. Engem szinte csak a kép- és hangminőség érdekel, meg hogy legyen manual videó + telekonverter. Ezzel én már boldog vagyok.
-
Wa2x_
veterán
Ide OFF, de hogy tudok LR-ban leméretezni egy fotót? Eddig egy másik programban csináltam, ami viszont nem menti az exifet, így az nem jó.
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
Lassú Víz
addikt
Jó későn leszek otthon, mire LR-t tudok indítani, de ezt kizártnak tartom. Megadható a max pixel minden irányban, van dont enlarge opció, és a méretarányt megtartja. Mi kell még tömeges exportnál, amikor össze-vissza vágtad a raw képeket és egységes végeredményt akarsz? Vagy hogy másképp?
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Wa2x_
veterán
válasz madgie #70669 üzenetére
Értem én. Elbeszélünk egymás mellett. Ha bepipálom, le tudtam méretezni nem azzal van a baj, hanem azzal, hogy amikor bepipáltam nem dobta a fel a kép eredeti méretét, hanem azt, hogy 1000x1000, így nem tudom mi a kép eredeti mérete, ill. ha bedobná az eredeti méretet, akkor sincs olyan opció, ami megtartaná a méretarányt, ha átírom pl. a szélességet. Érted?
(#70670) sonikon: Nem, de majd rázoomolok, kösz.
[ Szerkesztve ]
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
.mf
veterán
Igaz ez nem lett olyan átlátszóan bullshit és vicces, mint a halszemlélő objektív, meg úgy látom a többiek is vagy ennyire felületesen olvassák, vagy ennyire érdekli őket.
Sokan mondtuk már, ideje lenne utánajárnod, beletanulnod végre egy kicsit. Az alapfogalmakat is kevered (fókusztávot írtál most is gyújtótávolság / látószög helyett), és a dolgok logikája sem állt össze. Utána sem nézel a dolgoknak, különben gyorsan leesett volna, hogy csak a bolondját járatom veled.
Előző kérdésedre pedig a valódi válasz: stabi nélküli obiknál a gyútáv avagy látószög határozza meg, hogy fényképnél mit lehet beremegés nélkül kitartani (ökölszabály: 1 / (FFe gyútáv), azaz a Pana 20-asnál 1/40, az Oly 45-ösnél 1/90), illetve videónál, hogy mennyire erősödik fel a remegés. Gondolj csak logikusan bele: egy széles obi, mondjuk m43-on egy 17 (FFe 34) látószöge 64.5°, egy 150 (FFe 300) pedig 8.1°, szerinted egy pár fokos behimbálózás melyiknek fog jobban betenni?
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
hito
nagyúr
"Ha sokallod az árukat, hasonlóan kis méretben ebayen kapni "Holga" és "Pinhole" objektíveket is, azok is ám elég rövid objektívek."
Ennek azért utánnéztem (miután írtam) és nem is tudtam mire vélni a dolgot. A másik, hogy többek között azért is járok ide és kérdezek, mert itt nálam kb. mindenki jártasabb a témában => szinte bármit elhiszek, ami szakavatott kollega tollából származik. Igen, néhány dologgal nem vagyok tisztában (de folyamatosan próbálok utánaolvasni), de nem hinném hogy a legjobb és legelegánsabb módszer az okításnak a félrevezetés és a hülyítés.
Az infót köszönöm. Már csak azt nem tudom, hogy elhiggyem-e.
Mégegy dolog. Nehezen veszi be a fejem ezeket a dolgokat, de nem azért mert hülye vagyok, hanem mert nem profilom a matematika, sem a fizika, sem az optikai geometria. Másra vagyunk fogékonyak. Lehet, hogy Neked meg azok a dolgok mennének nehezebben, ami nekem könnyebben.
-
Lassú Víz
addikt
válasz madgie #70675 üzenetére
+1
A kérdést sem értem igazán. Lehet akkorába hagyni, amekkora. Át lehet méretezni engedélyezett max szélesség és magasság szerint, meg lehet adni, hogy nagyítsa vagy ne. Lehet %-osan, megapixelre, cm-re dpi-vel stb kisebbet csinálni. Mi kellhet még tömeges feldolgozás során?
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
Mercutio_
félisten
Olvasgasd Die Roboter fotóelmélet cikkeit
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
.mf
veterán
Nézd... nem hülyének nézlek, hanem ha komolyabban akarsz akarsz vele foglalkozni, akkor nem lehet megkerülni azt, hogy az alapokat megtanuld -- hiába próbálod megspórolni. A rengeteg kérdéssel nem fennmaradó lyukakat tömsz be egy nagyrészt kirakott puzzle-ben, hanem még csak nagyrészt üres lapra rakod fel az ismeretlen képet kiadó puzzle-ből össze-vissza a távoli darabokat, amik így nem kapcsolódnak, nem állnak össze. S itt még nem is az apró részletekről van szó, hanem a nagy vonalak sincsenek helyükön, kevered az alapfogalmakat, néha olyanokat kérdezel, hogy a fejünket fogjuk. Rengeteg anyag van a neten, ingyen is, köztük is sok a jó, az egészen legalapabb-alapozóktól kezdve egyes témákban egészen mélyen elmerülő apró műhelytrükkökig.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Studi
veterán
Szeptemberben dobtam be a Sony QX100-at, hogy 40-ért van fent a Telekom webshopban, persze készlethiánnyal. Raktam azért rá egy termékértesítőt, hogy ki tudja. Tegnap reggel jött a mail, hogy újra készleten van. Nosza, irány a honlap, nézni, az árat: még mindig 39 990 Ft. Hát akkor rendeljünk. Elvileg ma délután már át is vehetem.
Nem mertem kettőt rendelni, nehogy töröljék. Persze Juszt kollégának azonnal dobtam egy mailt, de elég gyorsan visszaírt, hogy már megint készlethiánnyal van a honlapon. -
Muerte68
addikt
Még szerencséje is lehet volt már ilyen a telekom-nál ha elfogadták a rendelést igaz is lehet.Én úgy vettem az A 5000-est hogy hivatalosan nem volt készleten annak a boltnak volt 1 darabja ahol voltam
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Bobby G.
senior tag
Helló!
Aki Olympus E-PL6 készülékkel rendelkezik, tudna segíteni, hogy honnan lehet megszerezni a teljes használati kézikönyvet? Amit a MM-ban adnak az elég karcsú....
-
scarabaeus
őstag
válasz Bobby G. #70694 üzenetére
Tessék, E-PL6 magyar kézikönyv. (Az Olympus UK oldaláról, a magyaron, ahogy nézem, a legördülő menüből hiányzik)
[ Szerkesztve ]
Quoth the Raven "Nevermore."
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Pana obikat lehet valahol bérelni?
-
istvan170
aktív tag
E-PL7-tapasztalatokról szerettem volna írni pár mondatot segítségképpen, de 502 szó lett. Azt hova illik betenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest