Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz hibavissza #69250 üzenetére
Milyen elsődleges célra használnád? Talán ez is fontos szempont lehet a kiválasztás során...
(Nekem nincs Panám, csak fotózok Olykkal.) -
jjeahh
nagyúr
válasz hibavissza #69250 üzenetére
Igény kérdése... Én a g3-at szeretem a legjobban fotóra, videóra meg a gh2-őt. G6-ot nem igazán használom, mert hiába az a legjobb, legfejlettebb gép technikailag a három közül, idegesítő a gyenge minőségű műanyag borítása Szal ha kis gép kell fotóra jó minőségű házzal, akkor valszeg g3, ha minél jobb videó minőség és kezelőszervek, akkor hekkelt gh2, ha meg nem zavar a műanyagos felépítés, de technikailag a lehető legtöbbet akarod a pénzedért, akkor g6. Persze azért érdemes picit elmélázni a specifikációkon, mert van jó pár egyéb különbség is...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz hibavissza #69253 üzenetére
Ok Én szerintem a gh2-őt tartanám meg. Ha a videó nem számítana a g3-at, de egy ideje videózok is és abban g3 sokkal gyengébb sajnos... szal mindent összevetve a gh2 nálam a favorit
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
grigo
őstag
Tudtok arról mondani hogy az idővel az árak mennyire mennek lejjebb? Kicsit megriasztott a gx8 ára és érdekelne mire lehet számítani egy fél év múlva. Vagy ezek tartják magukat becsülettel?
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
jjeahh
nagyúr
Néhány modell tartja az árát, de a legtöbb nem Gx7 ára is hatalmasat zuhant, legalábbis ebayen, mondjuk nem fél év alatt...
ha már gx8, gyönyörű monstrum, ez a dizájn már fujisan perverz
[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
Aktuális csúcsmodell. 4K, vadi új szenzor. Illik a retróhullámba a kinézete. Valami rejtett, komoly hiba felbukkanásán kívül nem nagyon hiszem, hogy olcsósodna. Használt piacon is ritka lesz a későbbiekben.
(#69256) jjeahh: a shutteres bekezdés itt is megvolt.....
[ Szerkesztve ]
-
gorgo
őstag
válasz jjeahh #69256 üzenetére
én úgy volnék vele, hogy lecserélném az em5-öt simán, sosem érdekelt annyira a kinézet...
Elég ütős lett, ahogy ezt a tesztet olvasom. A dual stabi is rendesen fog. Cool kis ketyere, végre a Pana letett valami komoly cuccot asztalra."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Grga_Pitic
aktív tag
Hamarosan én is belépek az MFT tulajdonosok közé egy E-M10 Mark II-vel (amint megint lehet kapni), de van egy-két dilemmám:
1. Milyen kit objektívvel érdemes kezdeni. A 14-42 II R, vagy a 14-42 EZ a jobb?
Első körben általános célokra használnám, később egy második vázra (GX1 a kiszemelt) kerülne, amit videózásra, illetve olyan gépként használnék, amit nem sajnálok bárhova vinni.
A fenti célokra, illetve képminőség tekintetében nem tudom melyik a jobb választás, egyelőre a kompaktsága miatt a palacsinta zoom felé hajlok, még ha kitben duplája is az ára.2. Érvényesített-e valaki új vázra, vagy kitre 15% klubkedvezményt úgy, hogy közvetlenül vásárlás előtt lépett be? Ha veszek egy markolatot, és további 8.000 Ft-ot befizetek, akkor megvan a klubtagsági, és a szabályzatban nem látom, hogy bármi tiltaná egy új váz vásárlására ennek az azonnali érvényesítését. Így majd egy huszassal beljebb lennék., mintha teljes áron megveszem, és ingyen megkapom a klubtagságit.
-
.: JuSzT :.
addikt
válasz Grga_Pitic #69263 üzenetére
A 12-50 is kitobjektív, és az elektromos zoom miatt videózásra elég jó választás.
Igaz jó nagy.
[ Szerkesztve ]
-
Grga_Pitic
aktív tag
válasz .: JuSzT :. #69264 üzenetére
Az E-M10-hez nincs kitben, bár ez kevésbé érdekes, mert használtan beszerezhető lenne 50 ezer Ft körül. A 3 versenyző közül ugyan a 12-50 a legkomolyabb, de a méretei miatt kizártam. Videózásra jó lenne, de ezt már nem vinném akárhová. Két hasonló fókusztávolságú zoomot meg nem tervezek beszerezni, mert alapvetően fixekben gondolkodom az E-M10-re.
-
grigo
őstag
válasz hibavissza #69261 üzenetére
A gx7 is ilyen árszinten kezdett?
-
Mirman
őstag
2. Pontra tudok reagálni . En ugyanigy vettem csak táskával markolat helyett . 5 perc alatt megvan a klubbkartya. (ha nem szoktál Ennyit fizetni kártyáról akkor érdemes megnézni mennyi a napi limited nehogy ne tudd kifizetni. Én igy jártam es bankot kelett keresni )
-
MrChris
nagyúr
IIR képét mindenhol jobbnak írják. EZ-nek motoros a zoomja, videónál hasznos lehet, fotózásnál úútálatos és nincs MF!
-
hibavissza
veterán
Nem tudom, de a GX7 nem volt egy nagy durranás szerintem. Semmi átütőt nem tartalmazott a csomag. Kicsit túl lett lihegve az elején. Soha nem követtem az árát, mert túlárazottnak tartottam. De értem mire gondolsz, közvetlenül a kifutás előtt - pár év múlva - majd biztos megkapod olcsóbban. Kérdés, hogy mennyivel olcsóbban és mi lesz már akkor a piacon pont annyiért. Én most biztos nem vennék GX7-et. Másnak meg lehet ez a szerelem és évek óta erre a pillanatra várt. Megnéztem, 180-200 körül van most a GX7. Akkor már inkább GH3. De még inkább G7. Nekem.
[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
válasz MrChris #69270 üzenetére
Én ugyen az EZ-vel vettem mert a másikra sokat kellett volna várni.
Megnéztem a laborteszteket minimálissal jobb a IIR 18mm-ig de utánna semmivel.
Érdemes megnézni Robin Wrong tesztjét ő az EZ-t használta. Azért elég jó képek születtek vele. :-)
Szerintem nincs köztük egetverő különbség. Én még jobban is örültem utólag az EZ-nek mert kicsi.Igaz drágább is :-)Manuálfókusz van az EZ-n , manuálzoom nincs.
[ Szerkesztve ]
-
jmakk
őstag
válasz hibavissza #69271 üzenetére
1/8000 zár, 1/250 vakuszinkron, dönthető EVF, szenzorstabi. Tényleg érdemtelen ultragagyi dolgok ezek a GX7-ben.
-
Grga_Pitic
aktív tag
80hun, MrChris:
Robin Wong tesztjét olvastam már, gyanúsan a II R-ből is kihozta volna ugyanezt. Inkább a méret és a videós képesség lesz mérvadó számomra.
Bármelyiket veszem kitben, valószínűleg viszonylag kis veszteséggel meg is lehet tőlük szabadulni. Mondjuk EZ-t az elmúlt fél évben talán egyet láttam hirdetni az index topicban, II R-t szinte folyamatosan hirdet valaki. Szóval azt később könnyebben be tudom szerezni, ha kell.
Asszem EZ lesz ebből... -
80hun
addikt
válasz Grga_Pitic #69276 üzenetére
Én is az EZ-vel vettem mindkét vázat (E-M10M2,E-M10).
Az egyik EZ-t most adtam el mert minek kettő. Elég egy is az assonynak meg nekem.
Bementem a mintaboltba vettem egy grip-et az M2-höz és gyorsan csináltattam egy klubtagságit.
Aztán mindkét szettből -15% -
hibavissza
veterán
1/8000 zár. Kb. minden nyáron 3 alkalommal hiányolom. 1/250 vakuszinkron. 1/320-nak már látnám valami értelmét, de amit az 1/160 nem fog meg azt az 1/250 sem fogja. Dönthető EVF. biztos jó. Forgatható kijelző mellett kb. fillért nem adnék érte, de menő azt elismerem. GX7 szenzorstabi mint érv....napvicce.
Papíron jók ezek a dolgok, de meg lehet lenni nélkülük. És egy szóval nem írtam, hogy a gép gagyi, mindössze szerintem túlárazott.
-
Mirman
őstag
válasz Grga_Pitic #69268 üzenetére
A bolttal egyáltalán nem kelett hadakozni , szerintem minden náluk vásárló igénybe veszi a prémium kártyát. Nekik az az érdekük hogy eladjanak neked , kezsegesek nagyon. Radaasul meg a fórumot is olvassák .
Más: Az Olympus 300mm F4 áráról tényleg nincs semmi hír vagy szivarogtatas vagy tipp ? Vajon a 40-150 fölé fog jonni árban vagy inkabb a 75mm-t fogja közelíteni? Utóbbi eset nagyon jo lenne akkor esetleg talán lenne esélyem a beszerzésre egyszer.
-
grigo
őstag
válasz hibavissza #69271 üzenetére
Hát igen, le kell mondjak róla mert ez a fél millió felé közelítő ár az már sok. Annyira nem vagyok én fotós. Még azt mondom 300+ beleférhet de ez a 400 feletti ár elérhetetlenné teszi. A mostani gx7 árára meg nem fog lemenni a beszerzés idejére, sanszos, hogy visszatérek virtuálisan a e-m10 vs g7 vonalra. Most hogy így mondod, a ma estét a GH3 teszteknek szentelem. Aztán megnézem annak is az árát
-
80hun
addikt
válasz Grga_Pitic #69278 üzenetére
Nekem az új váz van (e-m10mark2).
Az asszony kapta a sima e-m10-et -
Peetta14
tag
válasz hibavissza #69279 üzenetére
Szia, GX1 után szerintem az átnéző miatt már megéri most váltani, legalábbis én is a következő fél évben tervezem meglépni.
-
bercsi
aktív tag
Sziasztok!
Nézegetem a használtpiacot, és szerencsére a G6 és EM10 árak kezdenek lemenni emberi szintre (~100e, G6 esetén még alacsonyabb).
Tök átlagos használatra melyik a jobb választás?
Videó nem fontos, tudom hogy ebben az oly kicsit gyenge. Kezdetben még csak egy kitobi lenne használatban, fényerős fixek kèsöbb jönnének.Em10 volt nálam egy hétig, nagyon megszerettem; csupán a fogása nem volt valami nagy élmény.
G6-ban szimpatikus a forgatható kijelző, a rendesen megfogható markolat; ugyanakkor tartok egy kicsit tőle mivel a szineire ugye szoktak panaszkodni.
Oly-val ilyen bajom nem volt, színek rendben voltak; EVF és az LCD nekem nagyon bejött. Kérdés hogy ezek a G6-ban hogy szuperálnak? -
Balinov
titán
Sracok, EM-5-re adapterrel erdemes nezni a 4/3 mount-os Olympus 14-54 F:2.8-t?
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Balinov
titán
tajra kene, ott nem akkora gaz a lassusag, nem? amugy 99€-ert lattam egyet, csak az adapterekrol nincs lovesem se,hogy milyet erdemes, szabad, meg hogy mik a korlatai..
Lassú Víz: MKII? Marmint EM-5 MKII? Nanemáááá
[ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
MrChris
nagyúr
A tetőlemez vonalvezetése eléggé hasonlít akár az xe1-re is, leginkább a markolat ami megbontja a hasonlóságot. Ezt teszi a rangefinder "stílus" Ezüstben a gx8 még fotón se tetszik, pedig azokon jobban szokott mutatni mint a feka. De legalább nem olyan kaotikus összedobált mint a sony a6000, ott a dizájner szabadságon volt.
-
Studi
veterán
válasz Balinov #69294 üzenetére
Nem, a 14-54-nek is volt második verziója.
szerk: a lencserendszer ugyanaz, viszont a mark II CDAF-hez is van igazítva, ezért picit gyorsabb vele az élességállítás. Arról ismered meg a mkII-t, hogy egy ezüst és egy kék csík van rajta a szűrőtartó bajonett és az élességállító gyűrű között.
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
Koszi Studi!
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest