Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
Az eddig ajánlott gépekben mind van evf, ha nem kell videó és a lehető legjobb szenzort akarod, akkor e-m10, e-m5 marad, esetleg ha ezek valamiért nem jönnek be valamilyen újabb pana, pl. gx7, csak ez nem tudom mennyiért megy használtan, belefér-e a keretbe. Nem túl drága fix obiparkban pont az mft a legerősebb milc fronton.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
eeXaa
addikt
...jahh, azt az m42-t benéztem sorry.. meg közben látom hogy a telefonom írt jeahh-nak is egy zagyvaságot magától... ...utàlom a pin,pattern lock-ot, de hihetetlen, hogy a swipe nem elég a zsebben..
-
Bazsee71
őstag
Most jött ki az Oly E-M10 MKII, szóval várható, hogy a használt piacon megjelennek az E-M10-esek. Ha van rá alkalmad, azt érdemes kézbe venni, csuda jó kis gép. Nekem is ez van, nálad nem tudom mik a prioritások, de az MKII nekem nem hozott annyit, hogy a 2 hónapos masinámat lecseréljem.
Olympus Tedd Próbára promó keretében 40e Ft kaució ellenében akár egy hét próbára is elviheted. Előtte beszerzel egy adaptert az obikhoz, és akkor saját üvegekkel is tesztelheted.
-
madgie
titán
Szerintem is használt X-E1. Bár a keresőkép sötétben szaggathat, de az M42-esek szvsz jobban remekelnének ott, mint a kisebb érzékelőjű mft-n. Ráadásul a látószögük is hellyel-közzel maradna a Canonon megszokottnál.
Persze érdemes azt is végiggondolni, hogy rendszerobjektíveket nem akarsz-e később...
-
Wa2x_
veterán
Akkor nekem az jött le, hogy ha szűkösen bele akarok férni a feltételeimbe, akkor Oly. Mennyire adapterezhető? Nyilván idővel 1-2 M42-es obim maradna, és inkább a rendszerobik felé hajlok majd. Melyik üzletláncnál lehet kézbe fogni egy ilyen masinát?
..: Old Honda's never die - they just get faster :..
-
jjeahh
nagyúr
Szinte bármit rá lehet adapterezni, akár olyanokat is ami a canonra nem menne fel, pl. FD, m39, c-mount üvegek stb. Azt azért az om-d-s kollégáktól kérdezd meg, hogy manuálokkal mennyire kényelmes a használata, pl. van-e dedikált "belenagyító" gomb és könnyen elérhető-e stb., én panasonic-os vagyok, szal fogalmam sincs ezekről a dolgokról. Olyt itt valszeg ki tudsz próbálni, hanem egyeztethetsz az indexes srácokkal, ha érdekelnek azok az e-m5-ösök.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
.mf
veterán
Ha tegnap eljöttél volna a talira, párat élőben is megnézhettél volna.
Belenagyítást ki lehet tenni Fn-gombra, nálam az EM5-ön az expogomb melletti Fn-gombon van, 1x megnyomva azt mutatja zöld kerettel, hova nagyít, 2x megnyomva már a nagyított képet nézed.
Rendszer-obikból a 20 (ekv. 40 kvázinormál pancake) és 45 (ekv 90 portré) használtan darabja 60 körül kijön, mindkettő (főleg a 20) éles.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Wa2x_
veterán
Köszönöm az infókat! Ha lenne kérdésem kit kereshetek meg privátban? Ma utánuk olvasok, aztán hátha marad bennem még valami.
-
ati3x
senior tag
Szerintem em5,em10 a te géped! Az adaterezésröl felesleges beszélni. Nekem is van kazal manuàl, mindenféle véggel. Az em5 nél a peakinget csalàssal meg lehet oldani, a 10-ben meg asszem benne van. De a manuàlozàst elfelejted, amint lesz egy 20-as, meg egy 45-ös. Max még egy II genes 14-42 ami szintén olcsón pörög hasznàltan. És le is van fedve az àltalad említett terület. Ha esetleg késöbb még ergonomiàt is szeretnél fejleszteni, akkor grip. De lehet nélküle is élni...
-
jjeahh
nagyúr
És végre egy pana obi aminek tényleg van értelme szerintem. Kár, hogy ha lajka lesz akkor drága lesz, egy élesebb, frissített 100-300-nak én jobban örvendenék Vagy jöhetnének valami tele fixek is már... Régen, analóg időkben nagyon slágerek voltak a 135mm F2.8 meg 200mm F4 üvegek, af verzióban miért nem hoz ki egy gyártó sem ilyesmiket? Dslr fronton lehet van ilyen is, de milc-re még nem láttam...
-
ati3x
senior tag
Engem is kereshetsz privátban. De nyugodtan kérdezhetsz itt is..
Amúgy nekem a legnagyobb meglepetés ebben a rendszerben a gm1 volt. Eredetileg egy 12-32-es obit szerettem volna az em5-re, amivel sokkal kompaktabb lett volna mint a 12-50-el. Aztán belebotlottam egy gm1 akcióba 12-32-el együtt olcsóbb volt mint a 12-32 obi magában.Bizonyos szempontból jóval fejlettebb mint az EM5 (wifi, távvezérelhetöség, elektronyos zár, videó) bizonyos szempontból nem: vaku, b-idö, stabi, ergonómia és bizony keresö. Viszont hihetetlen kicsi, egzszerüen imádni való. Szerintem a gm5 amiben keresö is van, viszont a mérete szinte gm1-es, na az valami fergeteges lehet. A gm5 12-32-el kb egy árban van mint az EM10. Persze ha vársz 2-3 hónapot, akkor nagyon jól meg lehet csípni az EM10-es, mert ugye most jött ki a 2 generáció..
-
Wa2x_
veterán
Melózok, még nem tudtam után nézni mi a difi a két váz között, de ahogy néztem EM-5 már van használtan 100-ért. Pont megfelelő lenne, tetszik a design nagyon. 2x-es szorzóval kell számolni ugye? Nagylátó akkor nem igen akad ezekere gondolom?!
-
csacsi77
senior tag
Urak!
Megjött a Pana G-7-hez rendelt Meike MK-320-as vaku. Pici, aranyos, DE NEM MŰKÖDIK!!
Villan és van menüje is, de a váz nem érzékeli. Lehet, hogy nem kompatibilis vele? Elméletileg a G6-al jó.
Van valakinek ötlete?Öreg fater megoldja!!!!
-
ati3x
senior tag
Az em5. 5 tengelyes stabi. De a 10-es 3 tengelyese is szinte olyan hatékony. Idöjàràsàlló a 12-50-el. (vagy a pro obikkal)Ami nagy, nemvalami "fényes" optikailag és fényeröre sem. Viszont van makró modja, manuàlis és elektromos zoom. (vidàm dolog telóról vezérelni gm1-en wifivel) És sajna nincs wifi sem. Ja meg semilyen elektomos zàr/redöny sem. Szal ha az idöjàràsàllósàg nem létszükséglet, akkor az em10 több hasznos feature van. Az érzékelö meg kvàzi ugyanaz. Talàn a em10-ben nincs AA szürö.
-
Wa2x_
veterán
Még annyi, hogy ezeknek a vázaknak mennyi az élettartama kb.?
-
csacsi77
senior tag
válasz hibavissza #68430 üzenetére
Addig nem kell eljutnom, csak a bővített használatit elolvasni......
Csendes módban nem lehet vakuzni.......
Hülye láma vagyok!!!!!Öreg fater megoldja!!!!
-
n.andras74
aktív tag
Totál megadta magát a 9-18am... 1 hónap múlva haza megyek és küldöm szervízbe...menni idő a obi szervizelés?
http://www.flickr.com/photos/50232526@N08
-
jjeahh
nagyúr
Nem itt írta anno valaki, hogy a dslr E-4xx Oly-ja 800k+ expónál tart és még mindíg vidáman csattog? Gondolom amúgy ugyanannyit bírják mint egy dslr, sőt, valszeg a canonok bírják általában a legkevesebbet, két canonos ismerősömnek 70-80k expó körül már meghalt a zára és neten is azt írják néhány helyen, hogy a canonok viszonylag gyorsan meghalnak. Persze lehet, hogy csak legenda és a haveroknak csak "szerencséje" volt, de szerintem egy belépő szintű canonról felső középkategóriás vagy középkategóriás minden jóval telezsúfolt, esetleg időjárásálló (e-m5) vázra váltásnál ettől kell tartanod a legkevésbé.
-
Lassú Víz
addikt
válasz n.andras74 #68435 üzenetére
Nemrégiben péntek délelőtt volt a csomagküldés, tehát ha csütörtökön beviszed, legkorábban következő héten péntek délután mehetsz érte. Ha változott, majd a mintaboltban megmondják.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
jjeahh
nagyúr
válasz madgie #68439 üzenetére
Nálunk 5 tagú a család, + ilyenkor a szomszédoknak is viszünk Felét megszárítottam fűszernek, meg le is fagyasztunk párat... elég hálás dolog gombát fotózni-gombászni, csak nem favolják annyian flickr-en, mint a hugis képeketParci: Te amúgy ismered a gombákat? Ez nem tudod milyen faj?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
-
jjeahh
nagyúr
válasz totálkezdő #68448 üzenetére
Én életemben nem találkoztam egyel sem Amúgy nem lenne gond, mert nálunk az egész család generációk óta gombászik, már a babakocsiban megtanultam melyik ehető meg melyik nem, csak a nagyon ritkán előforduló gombákban nem vagyok biztos, ilyen vargányát pl. még sosem láttam.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest