Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz MrChris #63600 üzenetére
Igen. Hogy egyértelmű legyen, szerverproblémáktól mentes, itt az első kép, módosítatlan obival (Konica Hexanon 40/1.8-at említenek):
Itt pedig már leárnyékolva a hátsó lencsetagot:
Nyilván erősen függ mindez obitól is (mennyire van közel a hátsó tag a szenzorhoz, ill. van-e vmi bevonat rajta és persze a digitális váz szenzor előtti fiterén is sok múlik), de alapvetően érhető, h a filmhez képest sokkal erősebb visszaverődést produkálnak a digitális érzékelők (ill. az infraszűrő előttük - ha aluláteresztő manapság már nem is mindig van)
-
Mi a manó van a privát üzenetekkel?
Szerk. Fura mobil nézetről megy.[ Szerkesztve ]
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
MrChris
nagyúr
válasz Degeczi #63601 üzenetére
Az elgondolás, feltevés teljesen világos. csak a hatékonyság meglepett, emiatt kérdések is felmerültek. Ha jól láttam 17mm-es lyukat vágott rá ami elég kicsi, 4/3 22.5mm, persze lehet hogy itt még szűken megy a fény
Már vettem is két féle fekete lapot az egyik nagyon pöpec, mert igazából vászon, vékony, de mégis jó merev.
Már csak azt nem tudom mikor lesz időm erre is... -
Degeczi
nagyúr
válasz jjeahh #63607 üzenetére
Vagyis kamuzna és egy ilyen alapos oldalt hozna össze csak átverés kedvéért? Nem hiszem... az viszont könnyen elképzelhető, h nem minden obin (és vázon) látványos a különbség.
-
MrChris
nagyúr
válasz Degeczi #63608 üzenetére
Ki kell próbálni más obival is, a Heliosomnál eleve az látszik ha nézek bele hátulról, hogy van benne egy jó nagy adag belső fényszóródás. Ahogy húzom össze a rekeszt 2.8 felé még csak félúton tartok és eltűnik. Ezen semmilyen külső hókuszpókusz nem segít.
Keresek erre a célra valami vacak lágy OM-et csak nincs olyanom -
FEDman
addikt
válasz ROBOTER #63609 üzenetére
Egy időben annyira nyomták ezt a témát, hogy én is kipróbáltam ezt a maszkolást egy manuális 50-es objektívvel. A képminőség nálam is javult. Ugyanakkor e mellett az is jól látszott, hogy csökkent a fényerő és nőtt a mélységélesség.
Azaz nálam szó se volt arról, hogy a maszkolástól lett jobb a minőség, csupán csak egy második rekeszként működött a dolog. Így meg nem sok értelmét láttam a dolognak, ment is gyorsan a kukába a szépen legyártott maszkolásom. -
MrChris
nagyúr
Csináltam egy 17es lyukat közvetlen a gép felől az OM adapterbe. Feltekertem az OM35/2.8-t és két tök ugyan olyan kép lett vele, nélküle, a záridő is.
-
jjeahh
nagyúr
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
törölt tag
Urak, fura keresem lenne: majus 27-en szuksegem lenne vagy 2-3 plussz aksira az E-M10-embe. Erre az egy napra nem szivesen vennek uj akksikat, meg utangyartottat sem. Vallalkozo kedvuekkel szivesen alkudozom vmi ellenszolgaltatasban, sor, bor, palinka, egyeb Pesten termeszetesen helybe ertuk tudok menni majd. Feltoltott allapotban kellenenek, en nemigen toltok rajtuk, de ha igen, szigoruan csak a gyari toltovel egyet.
Minden segitseget koszonok !
-
Mercutio_
félisten
válasz #40935168 #63623 üzenetére
Ha az aksi típusát leírnád, hogy ne még azt is az Olympus tulajoknak kelljen ki barkóbázni lehet több sikerrel járnál...
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
mano42
aktív tag
Ma egy kicsit bogaras volt a kedvem
Meglepő mennyire dob a GX7 a makrozás élményén. (eddig még nem volt alkalmam makróra kipróbálni) Gondolom itt a TTL vaku, hosszú vaku szinkron, a stabi mind hozzátesz és nem is keveset legalábbis a G6-hoz képest.
Itt még hat bogár aki modellt ült.
-
-
mano42
aktív tag
válasz hibavissza #63642 üzenetére
Nem tudta. A G1, G2, G3, G5, G6 mint 1/160 vakuszinkronnal rendelkezik, A GM1, Gm5 - 1/50, a Gx7 1/320. A GF, GH szériát nem ismerem ennyire részletesen. Azonkívűl a Gx7 rendelkezik TTL fényméréssel, (kikapcsolható) és manuális fényerő beállításokkal 1/128-1/1 között . (nem egyenlő a többi gépnél levő vaku fe kompenzációval, persze ez is van neki, de most másra gondolok. )
-
hibavissza
veterán
válasz hibavissza #63645 üzenetére
1/160....Most nézem. Van olyan képem amit 1/2500 záridővel és vakuval (Fl36), TTL Auto módban lőttem. Valamit nagyon nem jól tudok. Hol hibáztam, hogy 1/160 fölé ment a záridő?
[ Szerkesztve ]
-
Lassú Víz
addikt
válasz hibavissza #63646 üzenetére
Az FL36 FP módban volt. Másképp nem szokása Oly váznak vakuszinkronnál gyorsabb záridőt engedni. Pana esetében passz.
A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.
-
mano42
aktív tag
válasz hibavissza #63649 üzenetére
A beépített vakuval max 160-t tud, és minden hss nélküli külső vakuval is. Hss vakuval egészen más a helyzet de ugye az nem a gép ugyessége hanem a vakué.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest