Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
válasz MrChris #44849 üzenetére
Az EM5 fw már 2.0-nál tart, utólagos fícsörként megkapta a kisebb fókuszmezőket (bár ezt továbbra is csak utólagos vizuális visszavezetésnek tartom, ami már eleve benne volt a gépben), és még mindig ígérik, hogy egyik következő fw-ben a focus peaking is benne lesz... never say never.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
MrChris
nagyúr
-
.mf
veterán
válasz MrChris #44852 üzenetére
Na nem egyből 1.0-ról 2.0-ra ugrottak: 1.1, 1.2, 1.4, 1.6, 1.7 és 2.0 voltak a lépcsők
Persze lehetne még sok minden... de már ez is több, mint az 1-2 tényleg csak alapvető hibajavításra korlátozódó fw-frissítés, amit a legtöbb géphez a gyártók ki szoktak adni. S még mindig ígérnek pár frissítést extra fícsörökkel, remélem lesz is belőlük valami.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
MrChris
nagyúr
-
.mf
veterán
válasz MrChris #44854 üzenetére
Nem követem a fejleményeket egy ideje, de szvsz:
WD Red felesleges felárral jár egy fícsörért, amit nagy kegyesen visszadtak (TLER, ami régebben alap volt), s csak RAID-kötegként van haszna. Inkább vegyél helyette + egy kis extráért (2x ~14-15k) 2 db normál, különböző típusú (akár gyártójú) 1 TB-ost és állíts be egy időzített sync-jobot. Legjobb talán az, ha a második lemez még csak nem is azonos gépben van, hanem külső lemezként (4-7k egy külső ház) vagy egy okosabb routeren hálózati tárolóként vagy dedikált NAS eszközben.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Studi
veterán
válasz .: JuSzT :. #44856 üzenetére
Tárolásra soha! Ne! Felejtsd el a netes szolgáltatásokat!
-
neevous
tag
Sziasztok,
Igazából csak az egyik kérdésem lenne rendszerspecifikus.
– Szeretném az E-P1-et a bringám kormányára erősíteni. Országútiról van szó, így sokkal inkább apró vibrációk lennének, mintsem nagy rázkódások. Van olyan mini állványa valakinek, ami bevált hasonló célra?
– Távirányítót vadászok éppen Ebay-en. Egyszer vettem egy tökéletesen használhatatlant már. Milyet érdemes venni, mi vált be nektek?
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/david_papp/
-
Studi
veterán
válasz neevous #44859 üzenetére
Milyen távirányítót? Eddigi tapasztalataim alapján E-400-tól E-M5-ig tuti azonos, USB csatlakozón keresztül működőt használnak az Olyk, több utángyártott (csak expogombos) megfordult nálam, mind működött. Amit én vettem, az a MekKecske webáruházból volt, tükörreflexesek voltak csak kompatibilisként feltüntetve, de ment vígan a PL1-el, P3-al is.
Bonyolultabb időzíthetős nem járt nálam, a vezeték nélküliek pedig infra vevő hiányában nem mennek a mikrós vázakkal.
-
Peetta14
tag
Sziasztok,
segìtsègeteket kèrnèm GX1hez telezoom obi megválasztásához. Maradnèk a Pana mellett a stabi miatt, de nem látom át az erősorrendet. Melyiket èrdemes, ha fontos a mèret, minősèg ès 150 mm kellene min. városi felhasználásra? Jelenleg a 14-45 van egyedül, de rövid. Video nem èrdekel. Èrdemes lenne eladnom, a 14-140 èrt? Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
.: JuSzT :.
addikt
válasz Peetta14 #44862 üzenetére
A 14-140 általános mászkálósnak nem rossz, de képileg a mostani jobb, csak ugye neked is kevés. Ha már panát vadászol, akkor a 14-140ből az újabb, kisebb obit keresd.
Egyébként ha véletlen olcsón belefutsz egy 14-150 Oly-ba, képileg az sokak szerint picivel jobb mint a pana, csak abban nincs stabi. Ezt neked kell tudni mennyire fontos számodra.
-
Studi
veterán
válasz Peetta14 #44862 üzenetére
Ha nem zavar a cserélgetés nem érdemes szerintem eladnod a 14-45-öt. Az olcsóbb kitobik közül tán az a legjobb minőségű, a 14-150-ek nem biztos, hogy hozzák azt az élességet. A régi verzió még nagy is mellé.
Inkább vadássz mellé egy 45-150-et, azok jók ár/érték arányban. Ha nem zavar az ezüsz szín, akkor 60-ért újonnan garival megveheted a Medikernél, de ilyen áron szokott felbukkanni használtan is. -
BrightF
újonc
Tisztelt Szakértő Urak!
A segítségeteket kérem. Döntés előtt állok a két kiválasztottam az Lx7 és XZ-2 ugyan nem 4/3 rendszer, viszont mégis ebben a topicban fordult elő talán legtöbbször a kereső szerint. Ha tudnátok a választásban egy két plusz véleménnyel segíteni azt megköszönném. A nagyobb látószög és a valamivel fényerősebb objektív miatt az Lx7 felé húzok a dönthető kijelző viszont nekem hiányzik belőle. Az egyértelmű dolgokat össze tudom hasonlítani mint a 24 vs 28, 1.4 vs 1.8, sima kijelző vs dönthető érintésérzékeny stb. De az olyanokat mint az XZ-2-nek a jobb a képelése, az Lx7-nek a fókusza stb. az már nem ennyire egyértelmű. Mégis mekkorák ezek a különbségek? Csak a két gépet egyszerre használva tűnik fel, vagy külön-külön nézve is?
A gépet egy mindenes, egyedüli hordozható fényképezőnek szánom ami mindig nálam lehet akár munkába megyek, akár nyaralni, vagy csak úgy sétálni. Elméletben már sokat olvastam a fotózózásról, a technikáról és szeretném gyakorlatban is kipróbálni. Utcai, portré, esemény, csillag stb. Tisztában vagyok azzal, hogy van amire ezek a gépek csak korlátozottan alkalmasak, de amíg nem mélyedtem el jobban a gyakorlati részében, amíg nem érzem, hogy valóban ezt akarom, amíg nem tudom elönteni, hogy milyen objektívekre is lenne szükségem, addig nem akarok egy rendszerbe beruházni. Viszont úgy gondolom, hogy tanuló gépnek ezek is jók lennének. A raw feldolgozással még nem akarok bajlódni, ahhoz se elméleti ismereteim nincsenek se szgépem (netbookot használok). Szóval jpeg képeket lőnék. Ezek ismeretében melyik gép lenne a kettő közül megfelelőbb szerintetek?BrightF
-
.: JuSzT :.
addikt
válasz BrightF #44867 üzenetére
Szia.
Én még egyik gépet sem használtam, de bedobok egy olyan szempontot, ami számomra egyértelmű és fontos.
Az LX7 újonnan szerintem már elég ritka, és a használt ára is nagyjából annyi, mint amennyi az XZ2 újonnan, 3 év magyarországi garanciával.A kijelző dönthetősége az a fixhez képest nagy királyság tud lenni.
Jpeggel lődözve általában az Oly szokott lenni a befutó. ^^
-
hegyimorc
senior tag
"Van olyan mini állványa valakinek, ami bevált hasonló célra?"
Cullmann cc80, azt hiszem korábban már tettem be róla képet is.
Ha azért kell, mert menet közben szeretnél fotót készíteni akkor jó. Videozni ne így akarj!
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
hegyimorc
senior tag
-
arn
félisten
a nagylato vegen jobb a 14-45, felette egal, meg felette meg a 14-150. viszont a 14-150 nem csinalja ossze magat egy kis ellenfenyben a legrosszabb obi ilyen szempontbol, ami a kezeim kozott volt.
(#44864) .: JuSzT :.: szerintem kicsit jobb a pana, kontrasztban es szinekben - illetve abban, hogy ugyan nem olyan eles kozepen, viszont kiegyenlitetten tudja, amit tud, igy szepen elesitheto. en a panat hagytam volna meg, de meg joval dragabban is azt vittek el, az oly kutyanak sem kellett.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Ygg
senior tag
válasz scarabaeus #44858 üzenetére
+1
-
BrightF
újonc
válasz .: JuSzT :. #44868 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Igen ezek is szempontok. Ha XZ-2 akkor egyértelmű itthoni vétel a 3 év garanciával. Lx7 esetén van egy olyan opcióm ha kérem hoznak egyet kintről 350 USD-ért. A dönthető kijelzőt már próbáltam és nagyon hasznosnak tartom. Viszont ha nincs dönthető kijelző, ha kényelmetlen is, de némileg lehet kompenzálni, pl lehasalni a fűbe stb. Viszont ott van az ekv. 24mm ami egy olyan paraméter amire nincs megkerülő megoldás ha már nincs hova hátrébb menni. Engem egy kissé az aggaszt, hogy mindenhol szinte azt olvasom az Oly jpg az nagyon jó, van aki azt mondja annyira, hogy 1-2 esettől eltekintve nem is érdemes a raw-al bajlódni, viszont a korábbi Pana jpegekről közel sincs ennyire jó véleménye az embereknek. Nos én ezt a különbséget nem tudom egyelőre felmérni mekkora is. Azaz csak túl van lihegve és valójában mindkettő nagyon jó a kategóriához képest, csak ha már összehasonlítunk káét gépet akkor mindig van nyertes? Vagy ez egy valóban látványos különbség? Ugyanez a kérdés a fókusszal kapcsolatban is.
-
Marseille199
senior tag
Én az utolsó cm-re készültem fel így:
Fotóra jó volt, videóra nagyon nem, illetve lehet 60p-ben már élvezhető, 30 fps.el nem
A technika:
Ebayes miniállványom, aminek cserélhető a gömbfeje, meg egy sima gumis acélbilincs, amire komám csinált egy szabvány állványmenetet.
[ Szerkesztve ]
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
arn
félisten
válasz .: JuSzT :. #44875 üzenetére
jah, de azota mar leteszteltem magam is mindkettot
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Tulku
veterán
válasz BrightF #44874 üzenetére
Nekem mindkettő volt (van) és ìgy maximálisan az LX7-et javasolnám.
-2-es zajjal tökéletes jpg, szerintem jobb dinamika (xz2 sokkal hamarabb kiég), elmondhatatlanul jobb videö és fókusz, fényerősebb 24-ről induló lencse...persze jelenleg xz2-m van, de ha megveszed az LX7-et és váltanál szívesen cserélek :-) -
BrightF
újonc
A video képesség annyira nem mérvadó, de az egyéb paramérek miatt nekem is az LX7 a szimpatikusabb. Mindenképpen hasznos infó amit a jpg-ről és a dinamikáról írsz. Még mindenképp megfogom élőben mert ha valamiért nagyon nem esik kézre a fogása vagy a gombok nem egészen jók, akkor az is befolyásolja a döntésemet.
Az XZ-2 esetén az objektív körüli gyűrű mennyire bizonyult praktikusnak használat közben? Az Lx7-nél ha jól tudom az kizárólag a blende állításra használható, míg az XZ-2 esetén több dolog is állítható vele. Ezt jól tudom?(#44879) jmakk:
A gyors és pontos fókusz az mindenképp fontos. Ami gépeket korábban próbáltam és nem volt elég gyors és pontos a fókusza az a kedvemet is elvette. Persze úgy értem a kategóriájához mérten.[ Szerkesztve ]
-
BrightF
újonc
válasz ROBOTER #44881 üzenetére
Azért ez elég szimpatikus. Mindenesetre azért mindkettőt megfogom mert még az is számít. Sajnos az Lx7 itthoni ára jóval magasabb, viszont az is lényeges szempont, hogy az XZ-2 esetén itthon érvényesíthető garanciát kapok. De az a 24/1.4 nagyon erős érv a pana mellett.
(#44878) Tulku
Ha az itthoni Lx7 110e HUF vs XZ-2 85e HUF árat vesszük figyelembe akkor is az Lx7-et javasolnád? -
ROBOTER
addikt
Használ itt valaki 60/2.8 makrót?
-
MC Pite
veterán
válasz BrightF #44867 üzenetére
X20, XZ2,LX7 ha sorrendet kéne mondanom - igaz, nálam a kezelés elég dontos helyen van. Előbbi kettő egy fokkal kellemesebb jpg képeket készít.
Fuji után a pana nekem KO volt, attólbis függ miről váltasz.Tulkunak úgy rémlik volt X10 is, hasonló a húszhoz.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
fattyu
veterán
válasz neevous #44870 üzenetére
A tested kiszűri a rezgést.
Ha meg azt hiszed hogy országútin nincs rezgés a kormányon akkor sajnos rossz hírem van.
Nekem 25ös gumi 8baron és van ott rezgés, pedig a 38grammos kütyünek nem sok a tehetetlensége. Fgép nem erre van.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
-
Marseille199
senior tag
válasz fattyu #44891 üzenetére
Sőt, sokkal jobban rezeg szerintem. Legalábbis ha a 23-25-28as gumikat normális nyomáson használjuk és nem tudjuk elvarázsolni a fizikát. Egy jó ballonos montis gumi sokkal többet tompít.
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
Schanyee
senior tag
Nem szokták a CDAF-et dicsérni folyamatos fókusz terén, de a Pana G3, Oly 45/1.8 páros egész használható, igaz amikkel (objektívekkel) eddig próbálkoztam egyik sem volt a leggyorsabb, de ezzel a telibe szembe futó kutyán 4-ből 2 éles lett, 1 olyan ami nekem elmegy (kis méretben pont elmegy és van annyira érdekes a kép, hogy még ne töröljem) és csak 1 lett olyan ami zavaróan lemaradt. Nem vizsla a kutya persze, de cserébe a mozgások sokkal közelebb vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
válasz Marseille199 #44894 üzenetére
Annak viszont ott a mintázata által generált rezgés...
-
HollyBoni
veterán
válasz Marseille199 #44894 üzenetére
Ja, ballonos gumi és szépen mozgó puha első telóval már nem rossz aszfalton.
[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
válasz Peetta14 #44898 üzenetére
Igen. A 45-200 volt az első m43-os Pana tele, majd jött 45-175 a motorosan is zúmolni tudó, végül a 45-150 a legkisebb tesó. Ha a méret a lényeg lesz majd a valamikor (állítólag még az idén) egy miniatűr 35-100 teleobjektív.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ez lesz a legolcsóbb Snapdragon 8 Elite modell idén
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Érkezik az Accolade Sports Collection
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen autót vegyek?
- Formula-1
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest