Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Schanyee
senior tag
Köszi a gyors választ!
-
Marseille199
senior tag
válasz hegyimorc #42813 üzenetére
Hát ez nagy hiba volt, gondolhattál volna rám is
Mf, Lenan, Tayrol:
50/1.4 nikkor, jaja. Amit láttatok ti is. Nem túl szép a bokeh, de bitang jól rajzol szerintem. No meg ilyen körülményeknél szerintem nincs is szép bokeh semminél.
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
arn
félisten
persze, hogy jobb vetel, ha kiperkalod az obikra a differenciat most hogy szinte minden rendszerben hasonlo aron hasonloan remek vazakat adnak (sony a7, oly m1, fuji xt1, etc) plane az a donto, hogy melyik obikban talalod meg a szamitasod. az az 55os nekem is a kedvencem, de ennyiert lehet inkabb "rafanyalodnek" a 12-40re, meg az mft fix sorra. van szepen rajzolo nativ zoom a rendszerben?
ezeken a kepeken en mar tuti rekeszeltem volna.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
HEAHEA
aktív tag
Sziasztok úgy látom itt eléggé pörög a topik. Erre a kérdésemre tudna valaki válaszolni?
-
HollyBoni
veterán
válasz HEAHEA #42860 üzenetére
Annyit tudok segíteni, hogy mikrofont bármilyet csatlakoztathatsz hozzá. Viszont valamit nem értek, mi az a CSOK?
Ebbe a Milyen cserélhető obis gépet topikba néha olyan ökörségek hangzanak el, valaki megveszi a gépét, vagy még meg sem vette csak kérdezett de már osztja az észt.
-
Marseille199
senior tag
Hát a Tayrol fején még mindig sírok
Micsoda ellentét van közte és az EM1-el boldogan fotózó Lassúvíz között
"A súly a megbízhatóság jele. Plusz, ha nem működik, ütni is lehet vele"
"Amikor a kép életlen, a gondolat éles, és amikor a kép éles, a gondolat eltávolodik a fókuszponttól." - Hiroshi Sugimoto
-
Schanyee
senior tag
válasz Mercutio_ #42857 üzenetére
Tajvan. Engem is a kis csomag csábított a gondolatra. De szerintem várok, nyárig nem fog úgyse hiányozni a 12mm, akkor jönnek a turista utak, amire a 20-as nem mindig ideális szűk helyeken. Arról nincs valami információ, hogy a GM1-en kívül fogják e más vázakhoz adni kit-ben?
-
lenan
aktív tag
Persze hogy nincs zoom, esetleg az új zeiss 4/24-70, de nem egyértelműen mondják jónak.
Az ár érdekes kérdés, olcsóbb az a7 váz mint az e-m1, azonos árért nem hogy egy sort, de max 2 jobbfajta fixet vehetsz az olyhoz, az a7-re meg minden obi rágyógyítható, sok-sok jó, olcsó lehetőség van, főleg ha tele a szekrényed régi filmes obival.
Ha egységes rendszert építesz, biztos hogy gazdaságosabb és sok szempontból jobb is az oly.
Persze hogy rekeszelni kéne, de most had élvezem a nyitott rekeszes képi világot kicsit:-) -
pacocsa
csendes tag
Sziasztok!
Olympus XZ-2-est szeretnék vásárolni mintaboltból. Egy kedves fórumozó felhívta a figyelmemet a prémium kulbtagsággal rendelkező kollégákra akik esetleg segítenének 15%-al kedvezőbben megvásárolni a kiszemelt darabot. Amennyiben lenne köztetek aki felebaráti szeretetből segítségemre tudna lenni nagyon szépen megköszönném!
-
HEAHEA
aktív tag
válasz HollyBoni #42870 üzenetére
Mint ahogy schawonak írtam a gyári az 40 körül van, arra lennék kíváncsi ezen ár alatt milyenek vannak amik jónak mondhatók. Számomra az volt zavaró, amikor szabadtéren kameráztam a telefonnal és a szélzaj behallatszott a felvételbe, vagy amikor nemrégen volt a helyi kultúrházban koncert és a telefon által készített felvételnél szeretnék jobb hangminőséget is.
Nézegettem az Eos-M-et is, mint mikrofonbemeneteset, árban az is hasonló, mint a V1,de hát... -
HEAHEA
aktív tag
válasz schawo #42875 üzenetére
Itt olvasható és már a videó elején is hallható ez a kifejezés , valamint az árukereső fényképezőgép típus szűkítő részénél is találkoztam vele, persze nem így rövidítve írják. Pixinfon nem futottam bele így ilyen formán ebbe a kifejezésbe.
Köszönöm a válaszokat, megnézem az ajánlottakat jobban. Ha kérdésem lesz majd írok, addig is szép fényeket!!! -
Mercutio_
félisten
válasz pacocsa #42867 üzenetére
Én a szeretett mellett 1 üveg jobb bor / sör megemlitését is írtam, lévén az illető elmegy a vevővel a mintaboltba ezzel a szabadidejéből áldoz rá...
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
arn
félisten
Hat a vaz araval rendesen bekavartak, de mar sokkal inkabb ugy szoktam szamolni, hogy osszeadom az obik araval. Mftn most meg mar akkora valasztek van, hogy konnyu budget alternativat talalni, amihez kepest tobbszoros arrol beszelunk (mittomen em10, 20, 45, stb - mind jol hasznalhato).
Nagyon tetszik az fe rendszer, de az obik 1000 eurotol indulo arai eleg sokkoloak. Annyira meg nem erzem erosnek es jovoallonak a sony rendszeret, hogy ennyit aldozzak ra - a vazak lesznek olcsobbak, de az obik majd akkor ha mar kutyanak sem kell. Egy hasonszoru nikon vazba szivesebben ugranek bele.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Mercutio_
félisten
Abba a szekrénybe ha én egyszer beszabadulnék
Egyébként a rágyógyítás oly-nál is könnyű, de az a7-re milyen oly-nál lényegesen olcsóbb, vagy azonos áron lényegesen jobb AF-es obikat lehet venni?Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
lenan
aktív tag
A 4-ből egy obi ezer euro feletti. (400, 750, 950, 1250)
A nikonnak, na annak aztán van jövője, olvasgass tom hogan-t. Hasonszőrű vázra régóta és sokan várnak a két nagytól, lassan öreg emberek lesznek és mind meghalnak, én addig fotózgatok vele:-))
Amúgy minden eos obit, lassú af és normál IS működésével használni lehet rajta, minden minolta A-t gyors af-el, mint ahogy nikon F, pentax k, minolta SR, konica, contax, leica R és M, stb obit is manuálban. Azt nem tudom a rendszer mennyire időtálló, de a koncept szerintem nagyon is, bárki is csinálja. -
lenan
aktív tag
válasz Mercutio_ #42884 üzenetére
Olcsóbbat semmit, jobbat sem biztos, a 35-ös minőségre kb mint az oly 17 kétszeres áron fél blende mélységélesség előnnyel, az 55-ös mint az oly 25-ös, 2,5 szeres áron, két blende mélységélesség előnnyel,
a 24-70 zeiss egy blende mélységélesség előnnyel 25% ártöbblettel az oly 12-40 hez képest, biztos gyengébb képminőséggel. És még ráadásul a fixekben stabi sincs.
Semmi más gyári af obi nincs, illetve drága adapterrel és lassú af-el minden olcsó-drága eos obit felrakhatsz rá, bumszli adapterrel és gyors fókusszal pedig oly minőségű nem olcsó, de nem is horribilis árú régi minolta af obikat, mint pl. 2/35 1.4/85, 2/100, 2.8/200apo stb. Ezek azért elég jók. -
arn
félisten
ok, akkor ketto nincs ezer kornyeken (az alap 3.5rol indulo kitobi meg egy 2.8as fix). de pl a 24-70 1200 euros normal zoom konstans f4? az 55-200as 1400 euros telenel egye fene, de baromira tularazott az osszes obijuk. ha sok penzt koltok vmire, en szeretnek nativ obikat. ha nem a rendszerre van optimalizalva, ritkan van, hogy nem santit vmi, de ez az en hulyesegem irigyellek a vazert + 55osert, azt hasznalnam a legtobbet, de ezen okok miatt maradtam meg mindig az mft rendszernel.
[ Szerkesztve ]
-
Black Smile
csendes tag
Sziasztok,
hátha hasznos valakinek: a Mammutban lévő MM-ben vagy még egy darab Olympus E-PM2 130 ezerért, és egy darab E-PL5 150 ezerért, mindkettő kiállított (utolsó) darab, és mindkettő duplakitben. -
jjeahh
nagyúr
válasz .: JuSzT :. #42888 üzenetére
jupi 5 vagy jupi 3? ha előbbi kíváncsi lennék véleményre, pár fotóra, ha utóbbi méginkább ezek az obik nagyon picik, nagyon szépek, és az adapter sem vaskos..ha valaha sikerül nagyon olcsón lecsapni egy nex-re, tuti kiépítek egy rangefinder obiparkot rá
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz .: JuSzT :. #42892 üzenetére
jupiter 8 kíváncsi lennék majd véleményre, fotókra olyan szépek ezek a cuccok, legszívesebben megvenném az összeset, + még ami nincs itt
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
rbalint88
addikt
válasz .: JuSzT :. #42888 üzenetére
Avagy eloadtuk a nemet turista melegpart. ha hazaertem, lesznek kepek. Csak a jupi volt fent a gepen ma. (is)
-
Gondwana
addikt
-
n.andras74
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Öregszem
- Asszociációs játék. :)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Házimozi belépő szinten
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest