Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
titán
válasz rbalint88 #42351 üzenetére
merc: ha nem osztrák cégre kéred a számlát, akkor visszajön. mármint ott nem kell kifizetni, itthon kellene a 27%-ot
Nem, itthon sem kellene. Ahogy a magyar áfás termékből is visszaigényelheted az ÁFÁ-t. Ha a mintaboltból veszed, akkor 188ezer + ÁFA, így magyar cégre valójában 188ezer, ami jóval olcsóbb, mint a fenti ár.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
arn
félisten
-
arn
félisten
oly mintaboltnal pl ez sem mukodik - nem tudok naluk afa nelkul vasarolni osztrak vallalkozokent. a navval meg inkabb nem futnek ezzel plusz koroket, inkabb megveszem kint.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz schawo #42358 üzenetére
de biztos van nekik - megkerdeztem toluk, azt mondtak nem. meg sose rendeltem igy itthonrol - egy masik cegtol epp most akarok, de neki meg az a kikotese, hogy kulfoldre kell mennie a csomagnak, kulonben a nav birsagol. a munkabol fakadoan en vmikor gyorbol dolgozom, vmikor meg becsbol, de igazabol csinalhatnam a holdrol is, ha van netkapcsolatom. tortenetesen ez a cucc gyorbe kellene - igy majd kikuldetem, aztan hazahozom (ekkora baromsagot).
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
.mf
veterán
válasz TayRol #42326 üzenetére
Mivel csak a 14-42-es kitobival használható, így már eleve egy nem annyira hűdejó képminőségből indulunk, s még ahhoz képest veszt egy kis fényerőt és élességet. Képeket összehasonlításnak nem tudok mutatni, mivel ezt csak a PL3-assal használtam, a Samyangot pedig eddig csak az EM5-össel, ami most nincs nálam. Elvileg 10.4 mm-es látószög, a halszem-hatás rajta visszafogottabb, asszem 120°-ot írnak rá, az egyenesek csak az alján és tetején görbülnek. Nem egy kategória a kínai gagyikkal, nincs az a durva CA-zás és elmosódottság, de a Samyangnak sem ér a nyomába (az már önmagában is talán élesebb, mint a 14-42). Szóval középút, ha 14-42-esed van és olcsóbban kéne a halszem-hatás.
Szerdán vihetem ezt is, ha érdekel.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Studi
veterán
Elment az NX200 máris, akkor tényleg nem lehetett rossz vétel. TayRol, nálad van?
-
rbalint88
addikt
Elgondolkodtam rajta, hogy a GX1+17/2,8 mellé nem f-sötét zoomot kellene vennem, hanem egy régebbi, használt csúcskompaktot turistáskodni. Ki milyet ajánl és miért, pro kontra.
A keret legyen mondjuk 60ezer JMF. -
Tin_Shield
őstag
[Ez a Sigma] kapható itthon mft bajonettel vagy marad az ebay? Néha jól jönne a 45-östől hosszabb gyutáv...
-
rbalint88
addikt
válasz Tin_Shield #42368 üzenetére
sajnos marad az ebay, 150 font körül vannak az újak legolcsóbban.
Roli: köszi, ez nagyon jó ajánlat! még azon kell elgondolkozzak, hogy elég-e ez a 112-es vég.
-
-
rbalint88
addikt
válasz Tin_Shield #42370 üzenetére
agyaltam rajta én is sokat mostanában, de pont azért, mert csak viszonylag baráti az ára, nem nagyon baráti, nem vettem. ha 40e Ft körül lenne, akkor vakaróztam volna erősen, de szerintem akkor is visszatartana az, hogy semmi esélyem nincs személyesen kipróbálni egyet a vétel előtt, hogy bejön-e a képi világa, látószöge élőben is. na majd ha megveszed, akkor jól megveszem tőled használtan
-
Tin_Shield
őstag
-
arn
félisten
válasz Tin_Shield #42372 üzenetére
Ne aggodj, a kereskedok azt is beepitik az arba
-
rbalint88
addikt
Ebayen?
Ez az XZ-2 egyre jobban mozgatja a fantáziámat... Viszont az egy vicc, hogy kerestem tesztképeket vele és szinte csak a két végállásban készült képeket töltöttek fel vele. Ami meg nem végállásos, az meg f/sok és inkább tele tartomány, ekv 100mm körül, így meg elég nehéz összehasonlítani azzal, hogy mit tud a GX1+17/2,8-hoz képest ekv 34mm-en, legtágabb rekeszen.
-
rbalint88
addikt
válasz schawo #42375 üzenetére
kitobi helyettesítésére használnám kábé. a másfél FÉ hátrány annyira nem zavar, főleg, hogy a kitobihoz képest még mindig előnyben van, főleg a hosszú végén, ráadásul ekv 84 helyett 112-ig megy.
az meg külön jó lenne, ha ott az xz-2 általános mindenesnek asszonynál, nálam meg a gx1 a 17-essel, esetleg valami manuállal. (jupiter8 kb az oly 45 méretében van, azt lehetne még vinni.)valaki tud valami boltot Bp. belváros közelében, ahol ki van rakva?
arn: sajnos itthon nem nagyon lehet kapni m4/3 bajonettel. a nexes verzió 60-65 körül mozog itthon, szóval korrekt az ára.
[ Szerkesztve ]
-
sideburns
aktív tag
A Samsung 16-50mm témához:
annyira még tippelgetni sem kell: Weight 622 g, Length 95 mm, Diameter 81 mm
$1299
http://www.dpreview.com/products/samsung/lenses/samsung_16_50_2-2p8_ois -
rbalint88
addikt
akkor én most veszek egy ilyet.
és ha 3 éven belül el akarnám adni, akkor fel vagytok hatalmazva a tettlegességre.
-
Tulku
veterán
válasz rbalint88 #42383 üzenetére
Mindenképpen fogdosd meg és barátkozz a fókuszával, főleg tele állásban!
Optikája, szenzora egyébként kiváló, nem csodálkoznék ha több képet lőnél vele kiruccanáskor mint az mft szettel.
Videó szekciója hosszas belemerülést igényel, motívum progikkal kell játszani fényviszonyoktól függően.
És persze annyiért a hülyének is megéri... -
Black Smile
csendes tag
Sziasztok,
Még mindig az Olypus E-PL3 és a Nikon 1 V1 közt ingadozom.
Az Olympus olcsóbb 20 ezer forinttal, megéri a Nikon a felárat, jobb a képminősége, vagy a két gép nagyjából ugyanazt tudja?
A Nikon mellett szól, hogy nagyobb az akkuja (1900 vs 1150 mAh), gyorsabb az autófókusz, de kisebb a szenzorméret (meglátszik ez a képminőségen az E-PL3-hoz viszonyítva?), és lassabb a kártyára írás sebessége.
Az Olympusnak nincs külső optikai keresője, de nem is biztos, hogy az én teljesen amatőr szintemen szükség lenne rá, ráadásul külön megvásárolva kb. 60 ezer forintba kerül, bár e-bayen 100-120 dollár körül is van.
A Nikonhoz nincs vaku, a hozzá való SB-N5 40 ezer, lehet ezt helyettesíteni más utángyártott, olcsóbb modellel vagy más tipusú, használt Nikon vakuval?
Az Olympusnál a vázba van építve a stabilizátor, a Nikonnál az objektívekbe, melyik a jobb, hatékonyabb?
Az Olympushoz alig használt 40-150-es objektívet találtam 45 ezerért, a Nikonhoz 30-110-est, 27500 Ft-ért.
Én valamiért az Olympus felé húzok, talán mert van egy kompakt Olympus gépem, és olcsóbb is, nem tudom, hogy a Nikon gyorsabb követő fókuszának hiányát mennyire érezném, ha az O. mellett döntök.
Mi a véleményetek? Köszönöm a segítséget, és elnézést a hülye kérdésekért! -
MrChris
nagyúr
Capture One-al próbálkozom és egy furcsa jelenséget vettem észre. Ha 1:1-ben megnézitek ezt a képet akkor látni rajta apró fekete pontokat. A váz jpg-jén ilyen nincs, meg a Silkyvel sem. Mi lehet az oka? Hogyan lehet kiküszöbölni? Mindegyik képen van ami a Capture One-al hívtam.
-
ati3x
senior tag
válasz Black Smile #42385 üzenetére
Ha rám hallgatsz v1.. A követő fókusz miatt.. Mondom ugy, hogy nekem olympus e-pl1 volt az első cserélhető obis gépem, a második, meg o-md em5.. Az is kiderült, hogy sokat panaszkodtam az e-pl1 AF-re, de az is inkább az első generációs 14-42-es obi miatt volt.. 12-50-el ami az omd-hez volt, na ég és föld.. A 45-öst is próbáltam rajta egyszer, valamiért azzal is lassu volt.. Mégegyszer NEM KÖVETŐ AF-ről beszélek, és az elsö genes Olympusról.. A pl3-as azért mindenképp sokkal jobb.. A másik hogy nehezebb legyen.. Bizony a MFT-hez van jópár obi.. Mondjuk amit írtál felhasználásra én tennék egy próbát a sigma 60/2.8-al.. ugye 120-milis "kistelének" felel meg átszámolva, képminőségre is jókat mondanak.. AF sebessége pedig nem tudom milyen.. Árban pedig még újan is viccesen olcsó.. Szal a V1 gyors (nem említettem a brutál gyors sorozatkép készítési lehetőséget ami szintén jó lehet arra célra amit szeretnél fotózni) Az MFT-re pedig a rengeteg objektív..
-
MrChris
nagyúr
válasz scarabaeus #42388 üzenetére
nekem is pont olyannak tűnik. Eddig nem találtam opciót aminek köze lehetne ehhez. Pedig tetszik a progi.
-
MrChris
nagyúr
Megnézné más is a rawot Capture One-al, megjelennek e a fekete pixelek? Az Olympus raw-jaimmal nem csinálja. Így elég használhatatlannak tűnik.
-
.mf
veterán
Ezek (akku, írás) másodlagosak -- úgyis vinned kell pótakkut.
Oly előnye még, hogy kellemesek a jpg-i egyből a gépből, akár utómunka nélkül is el lehet lenni. A normál fókusz sebessége szerintem bőven jó (alig lassabb, mint az EM5), követő-fókuszban viszont továbbra is a V1 a nyerő. Plusz a kereső, bár nem tudom, hogy a V1 milyet kapott, de mióta az EM5 megvan, csak akkor nem lövök keresővel, ha nem tudom a szemem előtt tartani a gépet (földközelben, fejem fölött, kinyújtott karral kihajolva, stb). A tele-obik közül a Nikoné asszem jóval kisebb és könnyebb. Ellenben az Oly vakupapucsa szabványos, míg a Nikoné nem.Szvsz: nézz teszteket V1 DPR V1 Ph PL3, nézd meg őket élőben boltban, fogdosd meg.
Ha én most vennék ennyi táján, akkor lehet, hogy inkább várnék egy kicsit, vagy használtan, esetleg külföldről (Bécs nincs távol) vennék egy Oly PM2-t. Abban már a régi toldozott-foldozott Pana szenzor helyett az az új Sony van, ami az EM5-ben is, nagyobb dinamika-tartománnyal, alacsonyabb zajjal.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
MrChris
nagyúr
Lőttem egy ~fehér falat iso1600-on 1/2sec PanaG6 + 20/1.7 obi. Ez is fekete badpixeles a C1-al. Úgy látom ez a "black point compensation" probléma mást is érint, de megoldással még nem találkoztam. A RemoveSpottal egyesével ki lehet szedni, de képenként pár ezer az viccesen sok lenne. Pedig nagyon megtetszett a C1 kezelése és színei.
-
arn
félisten
válasz MrChris #42395 üzenetére
Lehet nem tamogatja rendesen a formatumot, azert. Az obinal ha nem is ismeri, attol meg a genericnek lennie kellene a manualis korrekciohoz, de ez sem jelenik meg.
-
titán
Az Olympus képminősége jobb, de nem tud követő fókuszt.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
arn
félisten
válasz MrChris #42398 üzenetére
mondtam, hogy nem az obin mulik amugy az obiprofilok kozott alig tamogat par mft obit. egyket verzioval ezelott meg ez se volt, de mindegyik korrigalhato.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Politika
- További aktív témák...