Új hozzászólás Aktív témák

  • haarmaan

    tag

    Első benyomások a Panasonic G3-ról, egynapos használat után.

    Negatívumok:

    - A gombok nagyon kicsik rajta, és zsúfoltan vannak elhelyezve. Maga a gép is nagyon kicsi, nehéz biztonságos fogást találni rajta. Nagy kezű virsli ujakkal rendelkezö emberek először próbálják kézbe valahol a gépet, mert nagyon nehéz lesz nekik kezelni.
    - Az akku nagyon kevés ideig bírja, nagyon hamar lemerül. Ehhez nem egy, hanem legalább 2db pot-aksi kell. A hozzávaló eredeti Panasonic DMW-BLD10E aksi 18000ft. Az ebay-en már 3000ft-tól vannak utángyártottak hozzá. A kérdés az hogy el fogadja e a gép, és hogy menyire megbízhatóak ezek az aksik.
    - A HDMI és USB csatlakózó fedél a hosszabb oldalán van a géphez rögzítve két helyen. Ez miat nagyon merev, körülményes a kábeleket csatlakoztatni hozzá. Ha beledugod a kábelek valamelyikét, akkor közel van hozzá, és oldalra feszíti a bedugott kábelt.

    A negatívumok java része abból adódik, hogy a gép sokkal kisebb lett, mint az elődje (G2). Nagyobb kezű embereknek, és nagyobb tükörreflexes géphez szokott embereknek nem biztos, hogy jó választás.

    Most jöjjenek a gép pozitívumai:

    - Magasabb ISO bealításokon is nagyon jó képek (nálam ez volt az egyik szempont a kompaktról váltásnál)
    - Béltérben nagyon jó képeket készít, még rossz fényviszonyok közt is, akár vaku nélkül is.
    - Atombiztos inteligent auto mode, és inteligent auto plus mode. Jól választja ki a témákat és beálitásokat nagyon szép képek készíthetők ebben a módban
    - Gyors fokuszálás, és a gép maga is nagyon gyors.
    - Jól testre szabható a gép (a quick menü minden egyes elem szabadon cserélhető, válsztható, 2 gombhoz egyedi funkció rendelhető, stb.)
    - Érintöképernyös vezérlés, exponálás
    - A P,A,S,M mód bealításai érvényesek maradnak videofelvételnél is, lehet kreatívnak lenni videózás alatt is.
    - Nagyon szép Full HD videókat készít.

    Egyenlöre enyi, igy az elsö nap után.

Új hozzászólás Aktív témák