Új hozzászólás Aktív témák

  • Allien

    veterán

    válasz benobi2 #103087 üzenetére

    Banyek, utálom a ph motort... írtam vagy egy órát, erre persze törli.
    Oly-ra olyt, ezt szokták itt mondani. Nekem Panám van, 100-300mm mark1-t használtan vettem, majd rá kb 2-3 hónapra jött egy 100-400mm lehetőség, és az szja visszatérítés anno besegített... Kb az első kattintás után adtam el a kistesót. Egyetlen előnye van, a súlya. Az fél kiló, a 100-400 egy kiló. Az Oly nehezebb (1,2kg), nagyobb.
    [link]
    Nekem két problémám van Vele, az egyik az állványtartója. Szétesett (csapszeg), de a kínai jobbat csinált, közvetlenül arca-swiss talpú. A rosszabb, hogy van egy záró gyűrűje, hogy a zoomja lefele tartva ne csússzon ki. Valszeg első tulaja lezárta, majd elfelejtette kioldani. A zoomja kicsit nehézkesen jár, de elviselhető. :B Az új verzióban javították ezt.
    Ahogy előttem írták, csak annyit, hogy hegyeket megfelelő látási-, időjárási körülmények között fotózunk. De, akkor ez az obi brutális! Repnapon aug.20-n Halászbástyáról felfele a Dunán Margit-sziget, Újpesti vasúti híd, Megyeri híd, mindha egymás mellett lennének!
    (kb 12km) Egyik remek felhasználási területe a makró fotózás. Oly 60mm-st nem helyettesíti, hanem, kiegészíti! Nagyobb virágokat, és a rajtuk lévő darazsakat, lepkéket inkább ezzel! :K Remek háttérmosással rendelkezik, bokeh is rendben! Annyi, hogy a szélen már nem kör formájú. Kültéri koncertre remek. Természetesen, a vége kompromisszumos, rekeszelni kell, és elfogadható lesz. Egy javaslat! Oly 100-400-st bérelhetsz is! 220V, és az Oly mintaboltnál is van listában, 4800 forint/nap, ill kaució. Annyit megér. Panát nem látok bérelhetőt! :N Amelyikre van pénz, és ugye épp mi elérhető, bizti nem csalódós obi! Szerintem, a haveré új, de drágábban fogja adni (tipp).
    A stabija remek! Többször kipróbáltam kézben tartva, ahogy bekapcsoltam, mint egy cövek. Na jó, azért tartani még tartani kell stabilan. ;)
    Ennél már ugye csak egy obi jobb, a 150-400, de az 5x drágább. Ok, vágyálom, és működik a panán is. ;] Annak brutális, hogy negyed fordulat az egész zoom tartomány... :B
    Facere tegnap raktam ki egy képet, őszapó-t... Ide nem linkelném. ;)

    Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |

Új hozzászólás Aktív témák