Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bencom ™

őstag

válasz regent #551 üzenetére

Tanácsadót át lehet adni? :Y Miket meg nem tudok??? :))

Na de sorban:
    Velence egy köpésre van, hadban állok velük az egyik játékban (de ezek után úgyis újat kezdek) nem szeretek arrafelé diplomatát küldeni, mert a sok hegyszorost általában katonákkal torlaszolják el, és nem tudok onnan kijutni, a pápa sosem hajlandó velem szövetséget kötni, itáliában pedig borzalmas a közlekedés... a valóságban nem hinném hogy így lett volna, mindenesetre hajók nélkül ott nem is lehet diplomatáskodni, azt elcsesztél... Általában nekem közeli népeket szokott adni diplomata küldetésként, csak éppen a diplomatám olyankor messze jár, és mivel mindig lázadoznak (amit mint mondtam, nem tudok velük mit kezdeni, folyamatosan max sereg van minden városban mégis lázadoznak) ezért folyamatosan képzem a sereget, nem akarok kihagyást egy nyomoronc kis követ miatt, aki ráadásul nem is minden várnál elérhető mert minek, és ha az messze van akkor eleve esélytelen...
    És nem elfogadás/blokkolás, hanem mindkettőt egyszerre követeli, plusz azt is hogy kössek békét, és ezt még a pápa külön is követeli... ez benne az ellentmondás...

Igen, a diplomácia konkrétan el lett ba...a.. tényleg az van hogy az támad meg elsőként aki szövetségesed, és közel van.... agyrém...még csak a viszonytól sem függ (bár sajna olyan szavakat használ viszonyjelzőként, amiket nem tudok hova tenni, úgy kellett párat kiszótárazni, pl milyen az aimable?) Arab népekkel rendszeresen megjátszottam hogy ha ők indítottak jihadot, és mégsem akartak harcolni (most is az van: egy török jihad sereg kb 30 éve ott áll konstantinápoly közelében, de nem támad) és békét akarnak kötni, én meg azt mondom, cserébe adjanak egy várost, még nem is harcoltunk, de ideadja... ami meg megint csak elcseszés, hogy keresztes hadjáratot hirdettek jeruzsálem ellen, elindítottam a sereget hajón, erre jött az egyiptomi követ, hogy kössünk békét, mondom oké, csak add nekem jeruzsálemet. Ok simán nekem adta, erre a pápa kiírta, hogy a hadjárat elbukott -.-

Én egyszerre nem sok várost tartok, ezért a lázadozásért pl, most úgy van hogy magyarországtól konstantinápolyig (nizát próbáltam épp bevenni csak nem jött össze, pedig küldetésként adta, csak ott van 2 jihados sereg is meg a vár is tele van, ha én játszok, elverem őket, csak ugye vga nem mindig bírja, szóval most pihen a játék) + görögország, és horvátország (most űztem ki onnan a velenceieket). És mindenhol max sereggel ott kell lenni, különben lázadnak... de még így is főleg, hogy most még ki is átkoztak... szóval nem egyszerű, több város nekem nem is kellene egyelőre, ezeket szeretném megszilárdítani, de hát még a fővárosom is instabil, meg mindegyik :(

Kémet sosem szoktam képezni, az elején van egy, aztán ameddig az él, az jól van, küldöm mindenhova csak úgy összevissza, sok hasznát nem veszem. Skótokkal volt egy fejvadászklánom, volt vagy 5 fejvadász, akik max képzettek lettek a végére, azzal még királyokat is tudtam ölni ha muszáj volt (kb 30%-os eséllyel) csak aztán megöregedtek és meghaltak sajna.

Lovasíjászok drágák, és sokba kerül a fenntartásuk, inkább militiákkal szoktam menni, úgyis kell mondom a nagy városőrség sajna, szóval nem is nagyon érnék sokat a lovassággal... de ezt az agentes dolgot tuti ezentúl integrálom :)

De ezen hogy át lehet adni az adminisztrátort meg ilyeneket, na ezen most tényleg ledöbbentem! :DDD thx

Új hozzászólás Aktív témák