-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jaklimakli
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Végre elhatároztam magam, s vettem egy Lg 47Lb731-es TV-t.
Másnap össze is raktam a készüléket, mely először teljesen megfelelőnek tűnt, azonban a lányom rajzfilmnézés közben két sötétebb foltot látott meg rajta (5 éves). Mellékelem a képeket, hogy mi látható. Ez általában filmnézés közben nem feltűnő. Főleg rajzfilmeknél lehet időnként észrevenni és netezés közben zavaró kissé, valamint a reklámok világosabb részeiben tűnt még fel.
A sötét képen a bal felső részen és a bal alsó részen erősebb bevilágítás látható, azonban ez filmnézés közben nem feltűnő jelenség. Én azt hittem, hogy az EDGE LED tv-nél csak a saroksötétedéssel kell megbarátkoznom és a ledek képével. A ledeket - akárhogyan is meresztgetem a szemem - nem látom, viszont amit nem értek, hogy az egyik sarok miért jobban sötét (jobb felső) mint a másik három.
A másik dolog ami kissé zavaró, bár ez lehet, hogy szoftveres gond, de netezés közben már néhány (4-5) lap megtekintése után a "memória megtelt" üzenettel kiugrik a kezdő oldalra. Ugyanez "youtube" filmnézés közben is előfordul, így nemigazán sikerült még végignéznem rajta filmet.
USB-ről elég sok filmet nem tud lejátszani, főleg Divx-eseket, pedig a régi TV-box mindent simán vitt. Hogy nem tudták ezt megoldani? Ráadásul az csak egy feldobott kábellal is tökéletes képet adott, ehhez meg komoly antennát kell majd kiépítenem
Amúgy zseniális TV, gyönyörű színekkel és képpel. Messze veri a SAMSUNG-ot.
Kérdésem, hogy ezek garanciális problémák, vagy típushiba, s másoknál is jellemzően előfordulnak?
Köszönettel
[ Szerkesztve ]
-
jaklimakli
csendes tag
Üdv!
Próbáltam keresni itt a fórumban, de az LB870-ről nem sok infót találtam. Van esetleg tapasztalata valakinek ezzel a típussal? Jó választás lehet? Edge LED-es. Milyen a felhősödése?
Üdv:J
-
jaklimakli
csendes tag
Üdv!
Gondolom senki nem találkozott még ezek szerint az LG 55LB870-es típussal, mert úgy vettem észre, hogy senki nem reagált arra a kérdésemre, hogy érdemes-e ezt megvenni. Ez állítólag EDGE LED-es. Hogyhogy egy magasabb árkategóriában visszatértek ehhez, mikor állítólag sok hibája van (pl.: felhősödés). Tesztet sem igazán találni róla.
Most elég jó áron van az LG 55LB730 az elland-nál (303e). Vásárolt már valaki ott? Magyarországi garanciát adnak???Üdv: J.
-
jaklimakli
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Most egy újabb TV került képbe. Szerintem itt a fórumon még nem nagyon történt említés róla. Teszteket sem találok igazán. Az LG 55LB870-ről van szó. Igazán meg kívántam állni a 730-nál, ám múlt hétvégén a 730 árszintjén árulták ezt a típust. Ez a nagyobb szám miatt gondolom valamivel korszerűbb. Ami különbséget láttam, s főképp meglepett, hogy ez EDGE LED-es az LG honlapja szerint. Azaz egy bizonyos árszint felett visszatértek??? A hangrendszerben is különbözik, sőt beépített kamera is van benne (ami, ha az ár hasonló, akkor elég plusz). Látta már valaki a képét, esetleg próbálta a WEB OS-t ezen?
Üdv: J -
jaklimakli
csendes tag
Nos igazad lehet! Én nem tudtam leellenőrizni, mert az újságoshoz kiszaladva (4 üzletet rohantam végig hirtelen) sehol sem tudtak ilyen újságot mutatni. Aztán kaptam még egy tippet a páromtól, hogy a Kiskegyedben is benne vannak a kuponok, sőt az még olcsóbb is. Szintén egy gyors kör, de az sem kapható az egész városban sem. Szerintem ez az egész csak egy átverés, vagy nem is tudom mi. Néhány szegedi ismerősömet felhívtam, de senki nem találkozott ilyen kuponnal. Aztán a MM-et is felhívtam, legnagyobb megdöbbenésemre !!!20 perc !!! kapcsolgatás után az egyik ügyfeles azt mondta, hogy tényleg lesz ilyen akció, de még ő sem kapott ilyen kupont . Körbe kérdezett hirtelen mindenkit, s azt mondták, hogy nem lehet sajnos megkerülni, nincs kiskapu, sőt csak eredetit fogadnak el, tehát ha valaki beszkennelné és kinyomtatnánk az nem jó! Aztán megkérdeztem, hogy mennyibe is kerülne az énáltalam kiválasztott LB730-as típus, s nem is olyan nagy biznisz az egész, mert a neten 313k körül árulják már itt meg 330k lenne a vége. Aztán ajánlották, hogy miért nem veszek SONY KDL50W815 (vagy 805), mert az most csak 229k lesz. Nem tudom az milyen TV, mert eddig főleg LG-t nézegettem, s azok tetszettek. Ez igaz, hogy 5"-al kisebb, s ha van olyan jó mint a 730, akkor simán beleugranék ennyiért. De mivel azt is mondták, hogy jó, ha nyitásra ott vagyok, mert csak 3db van belőle - és biztosan megy majd a küzdelem érte - 50km-t nem utazok a bizonytalanért. Szóval valami nem tiszta ebben a történetben nekem, ezért biztos nem a Médiában veszem meg ezek után bármi is lesz.
Üdv:J
Sebaj! Legalább bicikliztem egy kört ebben a csodás őszi időben! (, s még meg is maradt a pénzem (a 20 perc telefonszámlát azért buktam) - , de még mindig nincs TV-m )
-
jaklimakli
csendes tag
Bocs! Csak egy info. Ha vásárolsz GLAMOUR újságot, akkor most abban is benne van egy MM kupon, ami a hétvégén beváltható. Ezt a boltban ajánlották nekem. Tudom, bosszantó, hogy van akinek ingyen jár, s van akinek ezért pénzt kell kiadnia, de a kedvezmény még így is fedezi ezt.
Üdv: J
-
jaklimakli
csendes tag
válasz Zsmester89 #44569 üzenetére
Üdv!
Köszönöm a gyors válaszod! Ahogyan értelmeztem a leveled, ha szűkösebbek az anyagi kereteim a 671 is számomra zseniális lesz. Sima TV adást (mindig TV) biztosan próbáltál rajta. Mennyire élvezhető úgy a képe. Mivel nekem nem lesz mellette másik készülékem, így ez is fontos szempont számomra.
u.i.: még valami, hányadik hozzászólás óta van meg a tv-d, mert akkor onnan megpróbálom átnézni, hogy másoknál milyen kérdések merülhettek fel, esetleg van-e lehetőség pl kilistázni csak a te hozzászólásaidat?
Más! Szerinted meddig eshet ezen kategóriák ára (esetleg ünnepek előtt?)? Van-e értelme várni még, vagy essek rajta túl és élvezzem?
Köszönettel: J
-
jaklimakli
csendes tag
válasz Zsmester89 #44558 üzenetére
Üdv!
Az eddigi infók alapján a 671 és a 730 között nincs lényegi különbség. Te miért mégis a 730 mellett döntöttél. Mi az a plusz ami megért 40e Ft-ot? A 671 és a 730 képminősége között látni különbséget (biztosan sokat nézegetted vásárlás előtt a TV-ket)? Van-e olyan hibája ami zavar téged?
-
-
jaklimakli
csendes tag
válasz #94529552 #44531 üzenetére
Hmmm! Hmmm!
Köszönöm a választ, ezek szerint akkor a 671 kiesik, mert az adatlap szerint még DVB-T tuner sincs benne (sőt! ebben van a legkevesebb tuner s még CL interfész sincs), pedig én szárazföldi vételre (is) akartam használni. Ráadásul még egy fejhallgató csatit sem bírtak rádobni ennyi pénzért, pedig mikor alszik a család, akkor nagyon jól jönne, a 650--en persze van. USB lejátszást sem ír. Akkor ez elég visszafejlődés!
Más kérdés! Az árak most megindultak lefelé (nos elég lassan). Érdemes most vásárolni, vagy várjak még vele. Pl a 730 max meddig mehet le? Sajnos az ajándékok elég kiszámíthatatlanok, max a médiára jellemző, az meg nincs messze e környéken.
-
jaklimakli
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Még mindig TV-t akarok venni! A számomra elérhető kategória felső határa 300k körüli. 55"-ban gondolkodom, ezért esik lassan a választásom az LG tv-kre. Ami most képben van az az LG 55LB650, a 671 és a 730. Kérdésem, hogy ér e kb 30k-val többet a 650-nél a 671, vagy gyűjtsek tovább a 730-ra esetleg, bár túl nagy különbséget nem látok a 671 és a 730 között (mi az alapvető különbség mégis?? (+40k)) Ezek szerint az összes LB -nél meg kell, hogy barátkozzak a foltosodással? Esetleg LA sorozatban gondolkozzak? Vagy annál is van ez a hiba? Egyáltalán látni fogom én ezt, vagy csak a fényképeken jön ennyire ki? Főleg filmeket és TV műsorokat kívánok nézni, esetleg időnként böngészni, a 3D-s tartalmakra viszonylag kicsi az esély, de a párom erőlteti nagyon, mert egy üzletben kipróbálta és tetszett neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest