-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
benvolio
őstag
válasz bimmermann #8702 üzenetére
-
benvolio
őstag
válasz bimmermann #8697 üzenetére
Amelyik tutira jó a belépésre az ilyen volt. Ha rá lett állítva a könyvéből az LG irányíthatóságára valamelyik kóddal, utána csak az EPG gombot kellett megnyomni és kérte a szervízmenü kódját. Biztosra nem mondom, hogy az újabbal is működik de elképzelhető. /az Aldis Medion-al is így működik, de ott már nem nagyon kapható/
Üdv! -
benvolio
őstag
válasz proly01 #6504 üzenetére
A HM-en 2 HDMI bemenet 1 kimenet van. Tehát ha rákötöd a ps3-at a HM-re abba bemegy a hang és kép is majd onnan tovább HDMI-n /a kimeneten/ a TV-be, legalábbis ennek így kéne működnie. És a pc-t is így kötöd rá a másik bemenetre /ismétlem hang és kép is érkezik, majd tovább megy a kimeneten a TV-re/. Itt csak a HM távírányítóján kell a megfelelő HDMI bemenetet választani attól függően, hogy ép pc-t vagy a ps3-t akarsz használni. Az optikai megmarad a TV-vel való összekötésre. Ezzel a felállással ha működik akkor 3 HDMI kábel és 1 optikai kell.
A Simplink csak az egyszerűbb/kényelemesebb távirányítást segíti. -
benvolio
őstag
válasz proly01 #6502 üzenetére
Szerintem kéne anélkül is, de nem mondom biztosra.
Ki kellene próbálni másik DVI/HDMI átalakítóval, mert van amelyik nem viszi át a hangot /pl. az ATI-s átalakítóknál volt az A jelölésű nem, a B-s meg viszi, de volt akinél noname olcsó is átvitte, szóval próba/.
De ha a ps3-at HDMI-n rákötöd a TV-re, meg sikerül a pc-t is, akkor a TV optikai kimenete elég a HM-re, vagy ez így nem jó. Illetve ha HDMI-n kötöd rá a ps3-at a HM-re akkor minek az optikai mellé?
Ha viszont összejön külön az optikai akkor egy ilyen elosztó jól jöhet, hogy ne kelljen ki-be dugdosni.
De szerintem így lenne a megfelelő:
PS3->HDMI-> HM erősítő->HDMI->TV
pc->DVI->Monitor
pc->DVI/HDMI->TV->optikai->HM erősítő
de, mivel a HM-nek 2 HDMI bemenete van, akár a pc-t oda is kötheted, majd onnan úgyis tovább megy HDMI-n a TV-be.
/Remélem azért érthető volt itt a kavalkádba/ -
benvolio
őstag
válasz proly01 #6487 üzenetére
Ha nincs narancs színű akkor kipróbálod a feketét meg a többit és amelyikből piros fény jön ki az lesz az. De ha már foglalt a HM-en az optikai bemenet akkor felejtős úgyis.
Marad a DVI-HDMI átalakító és a HDMI kábel. Mivel az ATI kártyák /pl.HD4830/ kiviszik ilyen módon a hangot, meg kell a tiéden is próbálni, illetve tudnia kell a leírása alapján.
Tehát ha összekötöd akkor az Nvidia Control Panel-be meg kell keresni és beállítani, hogy küldje a hangot is szerintem. -
-
benvolio
őstag
válasz black0ster #6252 üzenetére
Van egy 2.0-ás ötletem, de nem hallottam szólni, hogy milyen. Veszel egy ilyet és egy ilyet. A távírányíthatóság azért jó dolog a TV hangjánál szerintem. Teszt róla.
Csak egy ötlet volt, ha nem tetszik felejtsd el. -
benvolio
őstag
válasz edeleny #6088 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy az asztali pc-men tökéletesen működik, de a laptopomon sz@raxik mint neked. Azt a megoldást találtam, hogy be kell pipálni, hogy a win-el együtt induljon, és akkor jó. Ha leállítom akkor újra nem tudom indítani, és felugrik az üzenet. Érthetetlen, hogy miért.
Üdv! -
benvolio
őstag
-
benvolio
őstag
Az érdekes, mert nálam ezt akkor csinálta amikor ki volt kapcsolva. Ezután kapcsoltam be és az általam beállított sorrend is megmaradt valamint a kereséshez sem nyúltam azóta, minden a helyén van és az új adók /pl."hatoscsatorna" stb./ benne vannak a listába. De ha nem, hát nem, nálam így működik jól.
Hogy magamat idézzem egy másik topkiból: "Nálam mikor először volt "csatorna eltűnés/cserélgetés" ki volt kapcsolva." -
benvolio
őstag
Szerintem az "automatikus csatornafrissítés"-t állítsd "be" és akkor ha valamelyik már meglévő adó változna akkor a korábbi helyére "frissíti", ha pedig netán új adó kerül a digi kínálatába azt magától beleteszi a listába, amit kikeresel és átrakod a neked megfelelő helyre. Tehát nem kell semmit keresgetni, a TV elintézi automatikusan. Legalábbis nálam LD651-nél így van.
-
benvolio
őstag
válasz Flashget #5345 üzenetére
De pl. az LG a passzív 3D-s TV-iben egyféle technológiát használ amihez ilyen cirkulárisan polarizált szemüveget használ. És ha más TV-kben is ugyanez a technológia akkor használhatják egymás szemüvegét is szerintem /bár ez mindhárom LG/. /"a kép egyik sorát az egyik szem, addig a következő sorát a másik szem számára teszi láthatóvá"/
A PowerDVD "row interleaved" beállításához keresek szemüveget, mert így az LD650-es LG-m is 3D-s lesz. És ha jól olvasgattam akkor az LG szemüvegei ehhez a beállításhoz pont megfelelőek. -
benvolio
őstag
válasz Gabesz077 #5031 üzenetére
A "levágás nélkül" csak HD adásnál érhető el. Az meg érdekes, hogy a régebbi modellekbe volt ilyen "nagyítás" mód is, mint lehetőség és az újabbakba már nincs.
Üdv! -
benvolio
őstag
válasz klevi1967 #4910 üzenetére
Ha pl. a KMPlayer-be beállítod a "DTS hangszorok"-t a képen láthatóra, akkor DD5.1-be megy ki a hang. Igy a TV és erősítő is fog szólni a DTS filmekkel.
-
benvolio
őstag
Akkor lehet ezekből már kihagyták a "teljes szélesség" lehetőséget, mert ezzel ugyanúgy jön a 4:3-as RTL, mint a 16:9-es formátumú. A "levágás nélkül" lehetőség csak HD adásoknál választható!
Szerk.:ezt viszont most vettem észre, hogy az SD adás képaránya külön választható a HD adásától, azaz a beállítás egymástól függetlenül megmarad. Csak úgy megjegyzésként írtam, mert eddig ez fel se tűnt nekem.
[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
Ha optikai kábellel össze vannak kötve abból még a TV hangját is hallanod kéne, nem csak a filmekét /kivétel a DTS/. A hifi távján az "AUX" gombot addig kell nyomogatni amíg a "digital in" felírat nem látszik a hifi kijelzőjén, ha így csináltad és még mindig nem jó akkor passz.
-
benvolio
őstag
Én az LG TV-mhez ilyen 500GB Maxell-t használok film nézésre, szimpla 1méter hosszú USB kábellel összekötve. A gyári kábele csak 20cm, ezért használom a PDA-mhoz kapott 1méteres kábellel, egyébként probléma mentesen.
Üdv! -
benvolio
őstag
Csakhogy ez a példa nem 0% THM-es! Ha egy hitelnél kiírják, hogy 0% THM, abban semmilyen plusz költséget nem kell fizetni. A te példád csak "kamatmentest" ír, de a THM az 26,27%! Persze ez a "kamatmentes" szó így megtévesztő, ezért nem azt kell nézni, hanem mindig a THM értékét! Cetelemnél van: "kamatmentes, halasztott törlesztésű, havi kezelési költséges és alacsony törlesztőrészletű", és "ingyen hitel is, ami valóban minden banki költségtől mentes, és 0% a THM." [link]
-
benvolio
őstag
Akkor passz, nálam amíg nem kapcsoltam be a digitális kimenetet se kép se hang nem volt, már majdnem kidobtam az ablakon amikor véletlen találtam meg a menüjébe ezt a lehetőséget mikor scarttal volt összekötve.
Szerk.: vagy esetleg nevezd át a HDMI bemenetet DVD-re, hátha.
[ Szerkesztve ]
-
benvolio
őstag
-
benvolio
őstag
Erről az LG M2350D-PZ tipusú TV-ről van valakinek véleménye? Konyhába kellene digikábelhez. Itt jó véleménnyel vannak róla.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Razer Kaira wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G733 Vezeték Nélküli LILA Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest