-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Black Dragon #74198 üzenetére
Vagy valamelyik UF8-as.[link].
-
Rossi
addikt
Sziasztok!
UHD TV vásárlása előtt állok, a márka biztos (a 3. ilyen TV-m lenne 8 év alatt, plusz szgép monitorok az idők kezdete óta, még Goldstar néven), a méret valószínűleg 48-49".
Két típust néztem ki, a 49UH6107 és 6207-et, de sajnos nem találok a neten érdemi infót arról, hogy mi a különbség a két modell között, a 10.000 Ft árkülönbségen túl.
Szinte csak magyar, cseh és lengyel találatokat dob ki, a globál LG honlap nem is ismeri a típusokat.
Tudtok esetleg segíteni?
Előre is köszönöm!
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
SkylineGTR76
tag
válasz Petyka3 #74195 üzenetére
Nekem is... Remélem hamar jön újabb hivatalos frissítés, mert ez a verzió nekem nem jött be, menü sem gyorsabb, a távvezérlő meg mintha merült elemekkel lenne
Próbáltam az oroszok downgrade-jét is, mindent többször végigcsináltam, de mindig csak nincs újabb frissítés üzenetem van[ Szerkesztve ]
-
SkiDev
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy, ha LG TV-t szeretnék venni 80 ezer környékén, egy PC-re rákötve + TV-ként üzemelve melyik lenne a legjobb?
Igazság szerint meg vagyok lőve, mert nagy képernyőt szeretnék, fullHD-val, de a monitor ilyen méretben drága (32 col). Nem vagyok az a nagy gamer, akinek kellenek a csili-vili ilyen Sync, olyan Sync, csak egy nagy kijelző, szép színekkel, de lévén, hogy csak multiplayer játékok fordulnak meg nálam (LoL, Cs: GO, Rocket Leauge) + Fifa mennyire gáz ez az input lag a televíziókra nézve?
Egy LB/LF5610-re gondoltam első körben, neten keresgélve elvileg 28 ms lag van, nekem egy Acer AL1716 van 8 ms válaszidővel. Nem tudom mennyire érezném meg a differenciát.
Esetleg maradjak mégis egy monitornál?Válaszokat, segítséget előre is köszönöm!
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
Turbobacsi
senior tag
válasz kalapacsolok #74179 üzenetére
ebbe én is belefutottam, sajnos tényleg így van, viszont a plazmához vettem egy egyszerű alcor dvb-c-s tunert, az szépen vesz fel hd-ra (időzitetten is), szabvány formátumba, ami simán nézhető pc-n
"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"
-
Petyka3
aktív tag
válasz SkylineGTR76 #74181 üzenetére
Szia! Köszi, hogy megosztottad, akkor ezt a frissítést most kihagyom..
Leírás, hogy elvileg hogyan kell előző verziósra visszaállítani :
http://webos-forums.ru/topic3157.html -
olasz69
senior tag
válasz vidaila #74175 üzenetére
Valószínűleg a következő próba verzió az LF630-tól az LF653 ig :
04.05.01 Beta(#74181) SkylineGTR76 Előtte ezt megnézed? 04.05.01
valamint :az 53 port TCP,UDP DNS (Domain Name System)
Dns-t átírtad a tv-n?
[ Szerkesztve ]
A bank egy olyan hely, ahol pénzt adnak neked kölcsön, amennyiben bebizonyítod, hogy nincs rá szükséged.
-
SkylineGTR76
tag
válasz SkylineGTR76 #74181 üzenetére
-
w333
félisten
válasz kalapacsolok #74179 üzenetére
Adatvédelmi okok miatt ez nem lehetséges ...
Az összes Smart TV direkt valamilyen saját formátumot használ pont azért hogy ne lehessen másolható, szóval nem tudod sehogy lementeni !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
SkylineGTR76
tag
Sziasztok, felraktam az új beta firmware-t, de lassan reagál a távirányítóra (LF652V, hosszabban kell nyomni a gombokat). Downgradelni próbálom, de az AcrylicConsole hibát ad, nem tud csatlakozni a 0.0.0.0 címhez, 53-as porthoz. Kérdezi hogy más DNS szerver fut-e, de én nem tudok róla. Mi lehet? Köszi!
-
belan
addikt
hello kis infó lg la9709 jó tv ?mert 265 ezerért tudok kiállított darabot csak 1 év outlet garival van
LG OLED C4 Playstation 5 slim Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! LG 632v-n felvettem egy adást a HDD-re, szeretném a PC-re felmásolni, hol találom meg? A vinyón nem találom, hova menthette
-
teszt345
tag
Sziasztok!
Esetleg [#74137]-re valaki?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz d@minator #74170 üzenetére
Valósághű mozi: Külső eszközről való filmeknél be, egyébként ki.
Zajcsökkentés, MPEG-zajcs., Szuper felbontás, ezeket SD vagy gyengébb felbontásnál szükség szerint kell beállítani.TruMotion: Ezt sokan kilövik kapásból, de Valósághű mozi/24p filmeknél ki, sportnál vagy másnál, ha szükséges akkor lehet használni, igény szerint.
A képarányt Eredetire, (esetleg levágás nélkülire) tedd, beltéri nélkül, ha van beltéri azon is be kell lőni az arányokat.
Van ilyen LF 5800 settings videó. Másik settings, de 2 egyforma tv és látásmód nem nagyon van, csak hasonló. Az a legjobb, ha az egyik képmódot(expert1) behangolod tévézésre, egy másikat meg USB filmezésre, harmadikat HDMI-re, stb. -
olasz69
senior tag
Bocsánat az LB630-LB870 és EC930 link: Beta 2518-05.05.01
[ Szerkesztve ]
A bank egy olyan hely, ahol pénzt adnak neked kölcsön, amennyiben bebizonyítod, hogy nincs rá szükséged.
-
olasz69
senior tag
Az LB frissült Beta [http://su.lge.com:80/GlobalSWDownloadCdn.laf?IMG=/201605/starfish-dvb-secured-m14tv-25.ashley.m14tv-2518-05.05.01-prodkey_nsu_V3_SECURED.epk%5D]2518-05.05.01-re
[ Szerkesztve ]
-
Turbobacsi
senior tag
Az én még nem mertem feltenni (elvileg béta), viszont az angol oldalon hivatalosan fennlevő 4.01.00-t feltettem hiba nélkül. (érthetetlen a magyar képviselet tunyasága)
Néhányan feltették már a bétát, őket kérdezném tapasztaltak bármilyen anomáliát v. jobbított dolgot?"A pisztácia kifogyott! Van vanília, karamell, tutti frutti, rumos dió és kávé!"
-
Cidan
tag
Sziasztok!
LG LF632V-hez melyik a legújabb szoftververzió? Nekem jelenleg 4.00.90 van fent, de a keresésnél azt írja ki nincs újabb. Itt viszont gyors átfutva olvastam, hogy néhány LG tv-hez van 5-ös főverziójú szoftver is. ( )
-
d@minator
addikt
válasz #94529552 #74163 üzenetére
Köszönöm! Még egy kérdés. Hogyan kell beállítani az alábbi opciókat:
a.) UPC tányéros SD+néhány HD csatorna (utóbbi talán 18) tehát zömében nem HD esetén
b.) Filmeknél USB-ről. Itt vegyesen SD, 720p, 1080p szóval bármi előfordulhatValósághű mozi:
Zajcsökkentés:
MPEG-zajcs.:
Szuper felbontás:
TruMotion:Gondolom a valósághű mozi ami 24p az a UPC-hez nem kell.
Még egy kérdés: A képarányt mire állítjátok, mert van ahol szélesek az emberek. Ha 4:3-ra teszem jó de akkor a többi csatorna lesz rossz. Nekem a Samsung 48H6400 + Telekom IPTV-vel nincs ilyen gondom.
Amúgy nem rossz TV ez a 42LF5800. Bár szerintem jobban tükröződik, mint a H6400. Utóbbi feketéje és kontrasztja is nekem jobban bejön gondolom elsősorban a VA panel miatt az LG IPS-sel szemben. De kinek mi...
-
Petyka3
aktív tag
válasz Bozso68 #74102 üzenetére
Egy partíció legyen, nekem akkor nem ment, amikor nem így volt. Megjegyzem, hogy a LF652 számtalanszor csinálta szét a mobil HDD-t. Megoldás lehetne egy olyan ház, ami csak olvasni enged. Mivel már vagy négyszer kuszálta össze a HDD-t, ezért inkább kábel, router, laptop kombóval oldottam meg a médialejátszást.
-
törölt tag
Nincs, mert annyira új. Nagy és olcsó, az biztos, ha ehhez viszonyítjuk. Nem ismert még ez a 2016-os belépőmodell, csak hogy ez a legolcsóbb idei UHD típus[link], ilyen.
hello28 Szerény véleményem szerint az OLED-del nem ér fel egy LCD sem. Az UH850-es tévék az ajánlott magasabb kategória, és teszt szerint a tavalyi UF850V, vagy UF851V-nél is jobban sikerültek.
-
Dzsur
tag
Sziasztok!Ezzel a típussal van valakinek tapasztalata:
LG 65 UH 600 V ill. 1111 eurót megérhet? -
hello28
aktív tag
Sziasztok
Szerintetek 500eft ért ami közel van egy oledhez?? -
nagyfejü
őstag
Hali!
Adott egy LG 43LF630V tv. Eltünt az M4. Próbáltam a gyári beállitások visszaállitásával, próbáltam kézzel megadni a frekit, de nincs sehol.Igaz kézi keresésnél kiirja hogy talált 7 uj adot de akkor sincs M4.
Valakinek valami ötlet?üdv
-
TRob1
veterán
válasz Astery #74158 üzenetére
Hogy lehetne már kapni akármiből is 2009-es modellt?!?
Ez egy vadiúj, idei, webOS 3.0-ás TV, valszeg még nemigen van senkinek, azért nem találsz róla itt infot. (2009-ben WebOS sem létezett, és szerintem 43"-os modell sem)
Az összefoglaló nincs teljesen aktualizálva, a betűjelek ismétlődnek "néha-néha". Ha megnézed, pl. a 'B' is ott van 2004, 2007 és 2014-nél is. vagy az 'F' 2007, 2009 és 2015...
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
TRob1
veterán
válasz Turbobacsi #74156 üzenetére
Köszi, én is így tettem.
(#74157) PioDVD:
Sajnos nálam olyan nincs hogy van valaminek frissítése és én kihagynám.[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
d@minator
addikt
Külső HDD-ről való lejátszás esetén hogyan lehet feliratot és nyelvet választani (LF5800)?
És mi az a szuper felbontás meg valami mozi mód? -
Astery
senior tag
Sziasztok! 43LH6047-ről nem találok a fórumon semmit. Ilyen méretben keresek TV-t. Most 170-ért hirdetik az Edigital-nál ... elírás lehet? A fórum összefoglalója szerint ez 2009-es modell ...
-
TRob1
veterán
Az LF652 mostanság kinek mire frissült? Vagy akiknek frissebb a szoft azok mind "kézileg" frissítettek? Mert perpill itt vagyok anyuméknál és semmi újat nem ajánl fel, már jóideje a 4.00.90 van rajta (sztem ezzel is vették)
¤ R'n'R ¤
-
Akelaus
senior tag
Halihó!
Szeretnék segítséget kérni a következő problémában. Van egy LG32LF5800-ZA típusú tvm. A héten kiírta, hogy változott a csatornakiosztás, de nem csináltam meg. Ellenben ma voltam olyan hülye és igen. Digi van nálunk. Mindet össze vissza pakolt be.Eddig az egyesen az m volt, most a D1, a 6-oson meg az m3, most meg full más. Írtam a Diginek, hogy megváltoztatták-e a frekvenciákat, azt írták nem. 4x ismételtem meg a keresést, ebből 2x mást tett be az egyesre, de soha nem úgy pakolta ahogy volt eddig. 3.10... valami a szoft.verzió.
Esetleg valakinek valami ötlete? :S -
Beni2360
félisten
válasz Klara_ #74148 üzenetére
O köszi azért röviden elmondanád, hogyan kell használni? Gondolom kibontom egy penre, és?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Bozso68
őstag
Köszi szépen mindenkinek a válaszokat, javaslatokat. Lesz dolgom a hétvégén .
-
Vincent45
tag
válasz Black Dragon #74145 üzenetére
Nem az erősítőn akarom hallgatni csak amikor a mediaplayeren nézek egy filmet és adnék rá hangot akkor nem jelenik meg a hangerő kijelzés a képernyőn.
-
PioDVD
senior tag
Cetelem kártyával pestieknek 157e az 50lf652v a mm-ban.
A tudvalevőleg gazdagabb keletieknek 162e.
Ezek most megint jó árak, viszont bolti vétel, a 15 napos csere nem játszik.
-
Beni2360
félisten
válasz Klara_ #74146 üzenetére
Ez a link egy kicsit sok és érthetetlen, nem mindenkii tud angolul.
lehetne kérni egy direkt link a létöltéshez.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
bogil99
aktív tag
Jelentem a Samu M3 portable is szépen muzsikál az LG TV-vel saját kábelén keresztül. Nem kell hozzá (igaz ehhez nem is lehet) kötni külön tápot. De Y-ra sincs szükség.
Beni 2360:
Valamelyik fórumon olvastam, hogy többen wincsi halálról írtak bizonyos márkáknál. Ott ajánlotta valaki a Samu M3-at, hogy még le is ejtette és még mindig műxik neki. Sosem voltam Samsung párti, de ez elég jól hangzott ahhoz, hogy ilyet vegyek (3 év garival).N5110,N3110,N3130,N7210,XperiaSK17I,XperiaSP,XperiaZ1C,Xiaomi9,12 ProMax
-
Vincent45
tag
Tudnátok segíteni abban,hogy a TV-n hogyan lehet beállítani a HDMI-CEC funkciót,hogy ne felejtse el? LG 49UH7707. Egy Denon AVR-1200-assal akarom összekötni de nem jeleníti meg a hangerőt a kijelzőn.
-
Beni2360
félisten
válasz Bozso68 #74135 üzenetére
Esetleg itthon még, de ezt a fajtát nem ajánlom: Western Digital My Passport , mert egybe van építve a vincsi a csatlakozó elektronikával. nekem elszállt a micro bemenetem és vele együtt az egész anyagom a vincsivel együtt használhatatlan.Nincs javitási lehetőség.
Egy kis csemegeBéni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Bozso68 #74135 üzenetére
Az a HDD totál tele filmekkel, - ilyenkor sokat segít ha fajtánként mappába vannak. Amúgy is ha sok a film tovább tart a beolvasása a tv-nek nincs akkora memóriája, mint egy sz.gépnek.
Hát az attól függ milyen az a 2tb vinyó? Ha lehet akkor az 5400 fordulatút kell nézni. Én egy 750gb vinyót átraktam az USB2.0 házból egy USB 3.0 házba és máris a média lejátszó segéd áram nélkül nem indította el. Esetleges Y kábellel a tv kettő usb portját tudod használni. Vannak kimondottan külső házba ajánlott vinyók. Szvsz meg mindenképp jobb ha azt étfele választod a 2 Tb-t. Ha egybe veszed mindenképpen keress 5400-ast.
Én innen vettem 2 db ismerőseimnek.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
bogil99
aktív tag
válasz vargalex #74139 üzenetére
Ez jó ötlet, ennek utána kellene járni, nálam is NTFS filerendszerrel működik.
Arra viszont kiváncsi lennék, hogy miért tűnnek el a file-ok a wincsiről? Fizikailag ott vannak, alig van néhány GB szabad hely rajta, de mégsem látom a fileokat. Van valami csatlakoztatási sorrend? -Nekem eddig direkteben volt a wincsi a tv-n, ha csak pár percre kapcsoltam be- (vagy ki) a tv-t akkor a wincsi is be-(ki)kapcsolt arra a rövid időre akár használtam, akár nem.
N5110,N3110,N3130,N7210,XperiaSK17I,XperiaSP,XperiaZ1C,Xiaomi9,12 ProMax
-
bogil99
aktív tag
Szia!
Ezt vinnie kellene táp nélkül. Nekem 653V TV-re 1TB Samu M3 simán, csak a saját kábelével felmegy. Lehet a helyedben megkérdezném az LG ügyfélszolgálatát, hivatkozz nyugodtan rá, hogy a fenti cofig működik. Esetleg nincs-e valami gond a tv-vel, mert akkor szervizeltetni kell(het).
szerk: ma próbálkozom meg egy 2TB-s Samuval, de szerintem azt is kell vinnie.
[ Szerkesztve ]
N5110,N3110,N3130,N7210,XperiaSK17I,XperiaSP,XperiaZ1C,Xiaomi9,12 ProMax
-
teszt345
tag
Sziasztok!
652V usb portjainak mennyi a terhelhetősége? Egész pontosan szeretnék LED szalagot a tv háta mögé, ami usb-ről menne, de egyiknél azt írják, "Az eszköz csak 2.1A teljesítményű USB portra csatlakoztatható!!", míg a másiknál ugyanez 1A.
-
Lehiñito
senior tag
Sziasztok.
Tegnap nekem is megjött a jóárasított 55lf652v.
Valaki nagy vonalakban le tudná írni, hogy milyen formában tudom otthon
tesztábrákkal beállítani a megjelenítőt?
A tesztábrákat meg az instrukciókat honnan tudok letölteni? -
Bozso68
őstag
válasz Beni2360 #74132 üzenetére
Az a HDD totál tele filmekkel, nincs hova lementeni. Aztán fejlemény, hogy a lányom szeretne egy külső 1TB-os Winyót, megkapja ezt, nekem meg úgyis egy nagyobb jobb lenne.
Így módosul a koncepció és a kérdésem: lb650, vagy lb731 tévékhez használ valaki 2TB-os HDD-t külső táp nélkül? Hálás lennék egy pontos típusért.Mod: látom az adatlapodon, hogy ugyanaz az 50"-osod neked is.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz hello28 #74131 üzenetére
Ki tudja, talán egy másikat akart inkább eladni, amelyiken több jutaléka van. Eladó, tehát eladni akar, nem pedig szimplán jótékonykodik a tanácsaival, ezért én nem foglalkozom velük, lehet az is hogy most kezdte az ipart, de már mindent tud. Van errefelé, aki egy kicsit többet tud a témáról: Beégésről nem igazán hallani ezzel a megoldással, inkább csak pletyka meg fogalom zavar, image retention léphet fel.
Meg aztán nem monitornak veszünk egy ilyen tévét, már szerintem. Vannak még esetleg angol, német nyelvű fórumok, mert itt inkább csak LCD tulajok fordulnak meg. Mondhatni, nem értünk az OLED-hez.Ha veszel bármilyen tévét, akkor online vedd, és ekkor 14 napig visszacsinálhatod törvényesen. Egyes helyeken, ahol hirdetik, akár 2 hónapig is.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Mennyi adat van rajta? Nagy kuszaság van a vinyón? Hány partíció van rajta? Esetleg tudnád kettő fele venni. Tudom hosszadalmas adattal együtt de meg érné.
Nekem eddig 4 fajta vinyót ismert fel mind NTFS-re van formázva.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
hello28
aktív tag
Sziasztok
Amugy ma is elmentem megnézni egy oledet boltba a következőt mondtak
Kép tenyleg szep rendbe van de megbízhatósága rossz soknak van hibája nincs kiforrva beéges előfordul es hamar tönkremegy ...
Szerintetek milyen info ez van igazsága benne ??
Fhd oled rol vokt szó -
Laci13
tag
Sziasztok!
LG-nél WebOs2-nél milyen alkalmazások vannak magyar nyelvű?
Ezt meglehet valahol nézni miket lehet rá tölteni pl:LF652?
Létezik még Fuso amin műsorokat lehet vissza nézni?
Webezésnél beágyazott videókat nem játszik le jól tudom(tv2,rtlmost stb...)?[ Szerkesztve ]
-
hello28
aktív tag
válasz OldMike #74123 üzenetére
Szia
Igen a beéges egy ket készüléknel hallottam amikor megjelent az oled
Amugy beéges en sem tapasztaltam vagyis nem magyon hallottam...
Igen mert en most akarok tevét venni 4k nem nagyon megyek sokra jo full HD nem nagyon oled full HD ami mindosegben ott van csak kifort e mar es megér e 500eft... -
Cypresss
senior tag
válasz PioDVD #74122 üzenetére
Hitelre akkor vásárolnék, ha pisztolyt tartanának a fejemhez. Részlet most egyébként sem fontos, mert végre veszem.
Végül a [a PC Landnél] rendeltem meg, róluk csak jót hallottam.Köszi szépen mindenkinek a segítséget , ha érdekes lehet, majd röviden beszámolok a tapasztalatokról.
[ Szerkesztve ]
A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!
-
OldMike
őstag
válasz #94529552 #74124 üzenetére
Azért az talán jelent valamit, hogy a Plus nélküli HDR-es készülékek nem csekély összeggel kerülnek többe. Nekem az elnevezéssel van bajom: a HDR Plus elnevezés azt sugallja, hogy még a HDR-nél is többet tud, ami a valóban csak néhány leírás alapján nagyon nem tűnik helytállónak.
A PH tesztjéből (UH7507) látható, hogy ez egy képbeállítási lehetőség, és nem látszik még eléggé kiforrottnak.Fél év múlva nyilván sokkal többet is tudunk majd, de aki most vásárolna, azon nem segít.
42LM660S
-
kovacsd
újonc
Lenne egy kérdésem:
Vettem egy LG 32LF650V Smart TV-t.
A számítógép és a TV összekapcsolásával van problémám.
A PC kábellel, a TV WiFivel (5 GHz) csatlakozik ugyanahoz a router-hez és mégsem látják egymást.A webOS-ben azt írja, hogy ugyanahhoz a hálózathoz kell csatlakoznia a két eszköznek.
Miért nem látja a TV a PC-t? -
törölt tag
válasz OldMike #74117 üzenetére
Tesztek híján még nem minősítenék egy találmányt vagy újítást. 1-2 leírás van még róla, azokra sem alapoznék. A HDR tartalom híján szerintem csak vakítás lesz egy jó ideig. Szélesebb színtérről sem hallottam még tévé tulajtól tapasztalatot. Ezek egyelőre csak marketing szempontból vannak szerintem. Minél többen cseréljünk új tévét. Erre megy ki a dolog.
OLED beégés? Olvasod te az OLED topikot?[ Szerkesztve ]
-
OldMike
őstag
válasz hello28 #74121 üzenetére
Az általam olvasottak alapján nekem a HDR Plus olyasminek látszik, mint korábban a HD Ready és a FullHD viszonya. A HD Ready tévék képesek voltak megjeleníteni a FullHD anyagokat, csak éppen kisebb felbontásban. Azaz láttad, de mégsem lehetett annyira részletes, mint az FHD tévén.
Tehát egy HDR anyag meg fog jelenni a kijelzőn, talán jobb is lesz valamivel, mint egy nem HDR anyag, de a képben benne lévő teljes kiterjesztett képvilág közel sem lesz látható. Persze mindez tartalom és igény kérdése (a pénzen kívül).
Azért az egész HDR téma elsősorban az OLED-re van kihegyezve, mert az IPS LCD kijelzőknek eleve van egy korlátjuk. Ugyanakkor sajnos az OLED-nél még bizonytalan pont jelenleg a plazmánál emlegetett beégés lehetősége. A FullHD OLED esetében főleg a kiváló fekete az előny az LCD-hez képest, a legjobb LCD-nek a HDR-rel együtt sem valószínű hogy ilyen feketéje lehetne.
Egyébként az UH77xx mellett nem csak a normál HDR szól, hanem a jobb kijelző miatti szélesebb színtér, és a feltételezhetően erősebb hardver is.PioDVD
Ez inkább a kollégának szólna, én még (sajnos vagy hál'Isten) nem vagyok tévé váltás közelében
[ Szerkesztve ]
42LM660S
-
OldMike
őstag
válasz hello28 #74118 üzenetére
Szia!
Az alábbi tévé a kereted közepén van (most legalábbis).
[link]
A flatpanels.com szerint ez az egyetlen LG UHD tévé, ami nem IPS paneles, lehet hogy VA, ami azért nem biztos hogy rosszat jelent (sőt akár még jobb is lehet, egyes vélemények szerint).
Nem belépő szintű, inkább a középkategória eleje.Az UH7707 egy lényegesen komolyabb készülék, a középkategória teteje, de abból jelenleg csak a 49-es férne csak a keretedbe.
42LM660S
-
eMPet72
csendes tag
válasz Cypresss #74101 üzenetére
Én már vásároltam az EMAG-nál ....... egy nyeles felmosót.
Épségben megérkezett és használható. mTévét nem vennék, és pont a garanciális feltételek, illetve utánajárás miatt. Nem ma alakult cég, elsőre zsigerből nem is románozom le, de (ekkora tételnél) a gyári garanciális és magyar elárusítóhelyekben bízom.
-
OldMike
őstag
Az egyik kinézettről itt egy hazai teszt:
Egyébként akkor láthattad azt is, hogy a 770x és a 850x eléggé hasonló tudású (a magasabb számúban van 3D is), és a panel képességeiben egy komolyabb fokozatot képviselnek, mint a 750x és az alattiak. Valós HDR, nem csak előkészítés, és nem M+ panel, ami nem a legjobb találmány az LG részéről.
Hello28
Nem mindegy a méret, mert az is nagyon sokat dob az áron.
[ Szerkesztve ]
42LM660S
-
hello28
aktív tag
Sziasztok
Valakinek ötlete tapasztalat 3-400 Eft körül ami jo tv tipus melyiket érdemes nézni tudom ebbe a közelebb mar ott az oled ..de hatva valaki alternatívát tud adni -
nagyfejü
őstag
Hali!
ha valakinek sikerült felrakni a tv jére a Plex et , akkor irja már le magyarul hogy hogy csinálta!
köszi!
üdv
-
MPille
újonc
Üdv!
Van egy lg 32lg5600 as tvm ami, ha makacs nem akar bekapcsolódni de van hogy újra bekapcsol ha on marad a beltéri. Gyógyítható? -
törölt tag
Kevés infó van még az újakról, flatpanelshd, vagy zambullo, vagy compare lcd, meg a gyártói honlap. Meg érdemes guglizni is. Sok munkával lehet találni kevés konkrét információt, sajnos. Alap, hogy minél magasabb típus számozásút érdemes nézni, főleg ha nem sok árkülönbség van. Auch für die 2016er Serie gilt: je höher die Zahl im Modellcode, umso umfangreicher ist die Ausstattung hinsichtlich Bildqualität, Smart-TV-Funktionalität sowie Anschlüssen.
[ Szerkesztve ]
-
PioDVD
senior tag
Szerintem nem maga az ördög az emag, hisz a sokak által kedvelt aqua-val is támadt gondja fórumtársnak, de kétségkívül hátránya, hogy külföldi, így minden lassan mehet - pontosabban csak a csere, mert amíg csak javítani kell, addig megoldja a hazai lg. Ezzel együtt igen komoly árelőnye kellene legyen, hogy tőlük vegyek tv-t
Pláne, hogy itthon is most egész jó árak vannak a nagybótokban, ráadásul mindenhol megy a 0 %-os hitel. -
Cypresss
senior tag
válasz Black Dragon #74103 üzenetére
Szia,
Pont ez a bajom, hogy románok. Nem bízom bennük, nem általánosítás, tapasztalat mondatja velem. Ha a garanciális ügyintézés nem korrekt, akkor biztosan nem tőlük rendelem meg. Köszi a gyors választ.
A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!
-
Black Dragon
addikt
válasz Cypresss #74101 üzenetére
Keress rá itt a topicban az emag szóra, bőven fogsz találni velük kapcsolatban tapasztalatokat találni. A lényeg, hogy amennyiben szar a tv-d, tehát kijelzőhibás(bevilágít vagy hasonló), akkor felejtsd el a garanciális ügyintézést. Egyéb esetben lehet, hogy segítőkészek, de itthon nincs üzletük, full román a kedves cég.
-
Bozso68
őstag
Sziasztok!
LG 42LB650, illetve 50LB731 TV-kre próbálok csatlakoztatni egy 1TB-os Samsung M2-es HDD-t.
Sehogy se akarják felismerni, pedig külső tápot is kapott már Y kábelen, és két USB porton is.
A HDD ledje külső tápnál folyamatosan világít, aztán TV-be csatlakozás után villogni kezd.
A HDD NTFS-re van formázva, a PC-m, Philips, és LG BlueRay lejátszóim is vígan kezelik. Mi lehet a baj?Köszönöm előre is a segítséget:
ZsoltMod: az 500GB-os FAT32-re formázott Samsung G2-es hibátlanul megy mindkét TV-n.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?