Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A ledek energiahatékonyságuk és a tömeggyártás miatti egyre alacsonyabb árukkal mind népszerűbb fényforrások. A legelterjedtebb foglalatok (pl E14, E27) mellett a sokat használt foglalatokon (pl GU 10, GU 4, MR 16) át ma már a ritkán használt, speciális foglalatok (pl R7s) számára is van ledes alternatíva. A ledes fényforrások a fogyasztók megszokásainak megfelelően formájukat tekintve is igazodnak a korábbi technológiákon alapuló fényforrásokhoz, így találunk kompatibilis ledes alternatívákat pl halogén izzóink helyére is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz bekesizl #20847 üzenetére
Nálam savmart tükör mögött volt 2 m 5050/60 WW ledszalag (kb 1000 lumen/méter) és hozzá egy talán 3A-es kültéri tápegység. Az 50×70 cm tükörlapot egy kb 10 centis bútorlapkeret emelte el a faltól, ebben az üregben volt a led és a táp. Alul a két sarkában 1-1 szilikonpötty volt, felül két kampóra akasztva. Semmi baja nem volt, 5 év után így adtuk el a lakást.
Fényerőben sokat levett a ledszalag, de nekem borotválkozáskor sokkal többet ért, mint bármilyen más világítás eddig. Feleségemnek nem tetszett.Most Kanlux karos lámpa van fehérben a tükör fölött úgy, hogy a tükör sarkához hozzáér a zuhanyfüggöny. Komolyabb IP-védelemről kár beszélni, GU10-es foglalatok vannak benne. Köszöni szépen, minden rendben van, pedig télen még a műanyag villanykapcsolóról is csurog a víz, ahogy Párom fürdik...
Én amondó vagyok, hogy GU10 spot felé kacsintgass. 400 lumen simán benne van egy izzóban, nálam az Osram nem vibrál, 230V, nem kell trafóval, táppal foglalkozni.
Persze nálam van Fi-relé, új kivitelezés a teljes elektromos hálózat, leföldelve vízcső, gázcső, kád.A másik opció: ha egyenáramot kér az MR16 leded, akkor 12V mehet akkuról is. Évekig használtam tárolóban 80 centis maradék ledszalagot 8,4V, illetve 9,6V kiszuperált Ni-Mh akkuról, 0,8-3,3 Ah névleges kapacitásúak. Volt, ami 1 óra használat alatt lemerült, de volt belőlük több darab, a lakásban konnektorról tudtam tölteni.
10 cella (ceruzaelem) kiadja a névleges 12V, persze teljesen feltöltve inkább 14,4 V lesz az. Ez plug&play, teljesen hagyományos AA ceruzaakku kb minden háztartásban van.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
HÁZIREND, kérem megszívlelni.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest