Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz Csabroncka #14033 üzenetére

    Amig vannak madarak, addig noni fognak az arak. Sokan lehetosegeikhez kepest tulsagosan is eladosodnak a sajat ingatlan erdekeben. A legtobb orszagban a sajat ingatlant tartja az atlagember a leheto legjobb megtakaritasi formanak.

    Nem Mo es Bp, de azert a valosagtol igen messze allo arakat es a lehetosegekhez kepest nagymerteku eladosodottsagrol egy pelda csaladbol. Baratnom novereek nagyjabol 9 ev halogatas utan a szaguldo muncheni ingatlanarakat latva elinditottak eletuk nagy befekteteset es celjat: egy sajat lakas megvetelet.

    Elso erv az volt, hogy mar miota nonek az arak, jo befektetes es ha most nem vesznek akkor mar soha nem fognak tudni ingatlant venni. Plusz: az ismeretsegi korukben mindenki vett mar lakast, csak ok nem :))

    A kovetkezo, hogy a gyerekeknek kell valamit "hatrahagyni", es a lakas lesz a legjobb.

    A harmadik erv az, hogy a mostani lakas kicsi, igy kell egy nagyobb, es amugy is sokat fizetnek mar most a berletre, meg megtakaritas is van minden honapban, igy egy torlesztot is ki tudnak fizetni.

    A kiszemelt ingatlan ez itt . Van ott egy havi torleszto szamolo resz is, ok is ezzel a variacioval kezdik majd, 20% onero, 10 ev fix kamat, ill. 2%-os eves torlesztes, ami nagyjabol 40 eves futamidot jelent. :(

    Megkerdeztem toluk, hogy nem jelent-e gondot, hogy ha 10 ev mulva 1-2 %ponttal magasabb lesz a kovetkezo hitelkamat, mert az azt jelentene, hogy a havi torlesztojuk minden 1% utan kb. 800 euroval none? Mi van a felujitas koltsegeivel kb. 20 ev utan? Biztosak abban, hogy 20 ev mulva is ugyanannyi lesz a havi beveteluk, mint most? Akkor mar 55 ev felett lesznek boven, azert nem fognak ugy kapkodni egyikonk utan se a munkaadok. Ja, 78, ill. 79 evesek lesznek, mire visszafizetik a hitelt. Biztos ott akarnak maradni a gyerekek a varosban? A valaszokat inkabb nem reszletezem.

    Biztos irigynek tunok, meg a kakan is a csomot keresem, de nekem nagyon veszelyes "megtakaritas" lenne egy ilyen lakasnak a megvetele. De ezen a projekten es mashol is varolista van, a lakasok 2 evre elore el vannak adva, szoval masok szerint tuti uzlet. Es Budapesten is el tudom kepzelni, hogy sokan hasonlo cipoben jarnak.

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák