Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sony P
csendes tag
válasz sultansmith #51342 üzenetére
étolaj! úgy gondoltam jó lesz rá. aztán (elgondolkodtam meddig spóroltam a bicajra és több törődést érdemel , odafigyelést és megbecsülést ) szóval most már kezdenék vele úgy foglalkozni hogy egy időt álló darab legyen! nem akarom hogy tönkremenjen. és többe legyen a lé mint a hús...
-
szjoci
őstag
válasz sultansmith #51308 üzenetére
Nem. Gyalogosan negyedannyi megtett táv alatt égetsz el annyi kalóriát a fenti logika szerint. Itt az azonos idő alatt azonos erőkifejtéssel megtett távolságra volt kihegyezve a mondanivaló szerintem.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz sultansmith #51308 üzenetére
Ugyanabban a tempóban igen De míg gyalogolni 2-3-4 km/h-val gyalogolsz, biciklivel a 15-20km/h könnyen hozható (főleg sík terepen). Alapvetően a bicikli a leghatékonyabb sportolással töltött idő / elégetett kalória tekintetében.
Szóval kicsit máshogy megfogalmazva az eredeti hsz-t: ha tudsz 1-1,5 órát egyben gyalogolni, akkor biciklizni is tudsz annyit.[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz sultansmith #51272 üzenetére
Biciklivel kapcsolatban azt vésd a fejedbe, hogy négyszer könnyebb hajtani, mint gyalogolni (azonos sebességet feltételezve) Szóval még ha nagyon rossz kondiban is vagy, lassú tempóban (!) akkor is gond nélkül meg tudod tenni a 20-25km-t (egy kényelmetlen nyereg nagyobb gondot fog jelenteni, mint hogy elfáradsz*). Alföldön az az előnyöd meg van, hogy dombok hiányában biztos nem futsz bele abba, hogy túl kell hajtanod magad csak azért, hogy felérj valahova. Legjobb az lenne, ha beszereznél egy pulzusmérős órát is mellé, akkor könnyen be tudod lőni az ideális tempót (de enélkül is el lehet indulni)
Én akkor fogytam a legjobban (90kg-ról 78-ra egy nyár alatt), amikor heti 3x mentem 35-40km-eket (szóval heti 120km volt meg). Én úgy vettem észre, hogy ha 1,5 óra környéke az ideális edzésidőtartam fogyáshoz. Ezt gond nélkül lehet 2 naponta teljesíteni, viszont meg is fogod érezni Szóval én úgy kezdenék a helyedben, hogy kinézel egy útvonalat, tekersz rajta 40 percet oda, majd megfordulsz és hazatekersz (fáradtság miatt a visszaút esélyesen 50 perc körül lesz). Aztán ha már jobban tudod, hogy mennyit és milyen tempóval bírsz biciklin, akkor lehet útvonalakat nézegetni, hogy ne kelljen megfordulni (legalábbis én jobban szeretek köröket menni).
Ami fontos, hogy fogyás szempontjából sokkal fontosabb az időtartam (táv), mint a tempó. Szóval inkább tekerj kényelmesen 1,5 órát, mint hogy széthajtod magad 40 perc alatt. Utóbbitól többet fogsz erősödni, de jóval kevesebbet fogyni.*Épp ezért javaslom egy betétes biciklis nadrág beszerzését. Ha zavar hogy rádtapad, akkor vegyél rá nyugodtan egy rendes nadrágot, úgy se lesz benne meleged
-
Solad
addikt
Menni-menni-menni és fogyni fognak a kilók.
Többen az étkezés oldaláról fogják meg a dolgot itt a tanácsadók között, de vagyunk páran (pl Deicide ~50 kilót adott le) akik csak mozgunk, és fogyunk mindenféle speciális étrend nélkül.
Nekem a magam részéről április óta megvan heti ~fél kg mínusz, pedig tésztát kenyérrel eszek, mellette heti átlag 200 kilométert tekerek, szóval az sem olyan sok. (nyilván ha az étkezésre is odafigyelnék, ez gyorsabb lehetne, de szeretem a hasam )
Fokozatosan szoktasd hozzá a szervezeted, egyre nagyobb távokon tekerve azt fogod észrevenni hogy többet akarsz.
Tracker programként legtöbben az Endomondot és a Strava-t használják
[ Szerkesztve ]
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
kacsyx
aktív tag
Szerintem inkább tapasztald ki Neked melyik a legmegfelelőbb módszer a fogyáshoz. Én biztos nem az étkezés átalakításával kezdeném, mert nehezebb út és nagyon könnyű belebukni. Inkább a mozgást szeretném meg újra. Elkezdenék biciklizni, felfedezni új helyeket, a lényeg hogy élvezd a tájat, ne azért hajts mert ott van a fejedben hogy fogynod kell. Gyorsan észre fogod venni a változást a jelenlegi étrendeddel is. Mikor már meglesznek az első örömök a mérlegre állva, akkor saját magadtól rá fogsz jönni, hogy táplálkozni is másképp akarsz.
Én 107 kilósan kezdtem el 4 évvel ezelőtt először futni, majd bringázni komolyabban. Mai napig ugyanúgy zabálok mindenfélét mint korábban, csak még többet mint akkoriban és így is nagyon nehezen tudom tartani a 92-93 kilómat, hogy ne menjen lentebb (egy nyár alatt adtam le 15 kilót). Pedig egy étkezéssel meg tudok enni egy csomag spagettit, vagy 4 nagy lángost csülökpörkölttel. Barátnőm a főzelékeket kondérban főzi... És nincs sosem étkezési rendem, rengetegszer eszek éjfélkor is. Egyszerűen csak sokat mozgok és szerencsés a szervezetem. Bár ezért mindig mindenki aki gyúr és táplálékkiegészítőkön él, meg grammban méri a kajáját lehord, hogy hogy tanácsolhatok ekkora ökörségeket másoknak. De mások vagyunk, ki kell tapasztalni. Nekem a diéta sosem jött be. Éhesen edzésprogramokat elvégezni nem egy élvezetes program... Enni imádok és sosem fogok lemondani semmiről amit megkívánok. Inkább futok pár kilométerrel többet és ugyanott vagyok vele, csak az evést is élvezhetem, meg a mozgást is...
(még egyszer, nekem ez a módszer vált be, lehet ettől még mások számára gyalázatos tett, elfogadom)[ Szerkesztve ]
-
andrisbandi
őstag
válasz sultansmith #51263 üzenetére
"Egyéb tanács fogyni vágyóknak? "
Jól mondják, hogy át kell alakítani az étkezési szokásokat.
Ha sok "energiadús= rossz kaját" ettél/ ittál eddig (pl kenyerek, sütik, tészták, zsíros-olajos, cükros stb) akkor nagy változások várnak rád.
Lassanként az ilyesmiket szinte teljesen el kell hagyni a diéta idejére. Pl egyhéten csak kétszer eszel kakaós csigát, később csak egyszer, aztán meg egyszer sem :-)Éhezni sem szabad hosszú távon, mert akkor tartalékolásra áll be a szervezet. Legegyszerűbb diéta, ha húst és zöldséget eszel. Minden fajta hús és zöldség mehet olyan mértékben, ami a napi kalóriakeretbe belefér. Garantáltan nem leszel éhes pár hét hozzászokás után. Eleinte egyszerűbb egy étkezési napló alapján nyilvántartani az adatokat. A [kaloriabazison] nagyon egyszerűen megoldható.
Kb 7.000 kcal elégetésével lehet egy kilót leadni.
Pl ha minden nap bringázik egy átlagember egy órát, akkor kb 10 nap. Ha közben diétásan étkezik.
- Szerintem mindegy mit sportol az ember. A lényeg, hogy ne a gép elött üljön és falatozzon :-)░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
Toomy
senior tag
A rendszeresség elég fontos a gyors anyagcsere miatt. Napi 1,5-2 óra tekerés adott pulzustartományban csodákra képes. Ha meg tudod oldani a melóba járást vele, az a legjobb. Én is úgy kezdtem. Napi 25km be és 25 haza. Persze nálam csúnyán elgurult a gyógyszer, mert 2012-ben amikor kevesebb volt a meló. Hazafelé akár 150-200km-t is mentem kerülővel. Annak az volt a hátulütője, hogy amit akkor elégettem azt még aznap vissza is zabáltam a farkas éhség miatt. Lényeg mint mindenben itt is az arany közép út.
Szóval ahogy Runner_fxr mondja, a kajára nagyon oda kell figyelni. Én pl. a mai napig küzdök az esti nassolással, pedig már nincs gond a súlyommal. -
Runner_fxr
Ármester
Ha fogyni szeretnél, akkor először az étkezés felől közelíts. Sok ember azért bukik bele, mert csak az edzés részével foglalkozik, közben meg issza a cukros üdítőket, eszi a kenyeret stb.
Először annak nézz utána, hogy kéne kinéznie egy sportolói diétának, majd utána lehet a különböző edzéstechnikákkal foglalkozni. Ezeket a hókusz pókusz programokat a magam részéről nem kedvelem. Lehet edzeni nélküle is, ez inkább amolyan internetes f@szméregetésre jó. Nyilván ezzel sokan nem értenek egyet, de én így gondolom.Tulajdonképpen van pár alapszabály amit be kell tartani, sokan meg az edzésmódszerek részleteibe elvesznek, mert úgy csinálnak mintha az olimpiára készülnének.
[ Szerkesztve ]
-
Valkűr
addikt
Pörgetéssel égeted a felesleget De maga a bringázás is sokat levisz, nem győzi az ember pótolni a kalóriát.
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik