Új hozzászólás Aktív témák

• Tin

veterán

Lenne egy kérdésem. A fék miatt rendelnék még pár dolgot, többek között csavarokat, és gondoltam, hogy rendelnék a hátsó nyereghez is rögzítő csavarokat, hátha egyszer szükség lesz rájuk. Az első nyeregnél világos, ott egyféle csavar van (a konzolt a villához a Type A, a nyerget a konzolhoz a Type B csavar fogja oda).

A hátsó nyereg csavarját Shimano Type C csavarnak hívják, viszont ebből többféle méret is létezik, annak függvényében, hogy milyen magas a váz felfogatási része (10-35mm, 5mm-es lépcsőkben). A linkelt oldalon alul ott vannak az ábrák, amiből látszik, hogy a csavar hossza (fej nélkül) a váz magassága + 13mm.

A bringámon a hátsó fék felfogatás a következőképpen néz ki, ráírtam a méreteket is:
    Alulról, csak hogy látsszon, honnan fogja meg a csavar:

Akkor itt nálam a váz magassága 30mm (tehát 43-as csavar kell), vagy 20mm (tehát 33-as)?

Kerestem doksikat, de a mintaképeken nem volt ilyen +10mm-es kiemelkedés, mint a Cube vázán, és persze, hogy 3mm nem igazán tűnik elégnek a lefogatáshoz, mégis jobb kérdezni, mint rosszat rendelni, hogy akkor derüljön ki, hogy rossz csavart rendeltem, amikor épp kellene használni. Tudom, hogy a legegyszerűbb az lenne, ha kivenném a vázból és lemérném a csavart, viszont a hátsó fékem perpill tökéletes, a csavart pedig menetragasztóval ragasztottam be, és nincs az az isten, hogy én azt most megpiszkáljam... :(

Új hozzászólás Aktív témák