Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
OnePlus 2 tudnivalók röviden!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMI911
aktív tag
Akkut honnan érdemes venni az OnePlus 2 -höz, van esetleg ami bevált?
-
madmike
őstag
.
[ Szerkesztve ]
-
marcee
addikt
Felbátorodva a korábbi sikereken, felraktam a LineageOS 16 UNOFFICIAL 20181023 ROM-ot a telefonomra. Nem kellett volna. Fényképező lefagy, képnéző lefagy, szenzorok (forgatás, közelség) nem működnek. Most ott tartok, hogy nem is a LineageOS 15.1-et rakom vissza, hanem a legfrissebb Oxygen-t. Kíváncsi vagyok, hogy a gyári rendszeren hibátlanul megy-e, mert bár nem sok hibát tapasztaltam 15.1 alatt, de néha voltak nagy lassulások, és azt sem tudom, hogy az utóbbi időben jelentkező rövidebb készenlét az aksi gyengülésének, vagy a rendszernek volt-e a hibája.
-
noorbertt
őstag
válasz
forintuser #5487 üzenetére
Jaja, olyan 20korul gondoltam én is. Lehet felrakom, csak elotte a OnePlus 3 sorsát akarom letudni
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Szerintetek mennyit érhet egy használt OnePlus 2 manapság? Átlagos állapotú, kijelző fóliával használt. Van hozzá egy új rhino crash guard és egy pót niklin glass kijelző védő.
Meg talán egy bamboo hátlap valahol[ Szerkesztve ]
-
marcee
addikt
válasz
geryyyy #5482 üzenetére
Ebben a videóban ismeretlen usb eszközhöz telepítenek kézzel driver-t.
-
válasz
geryyyy #5478 üzenetére
Akkor nézzük a telódat, a Windowst majd azután, hogy itt van MTP mód.
Ha nem dob fel semmit a kábel csatlakoztatásakor, akkor meg kellene nézni a fejlesztői menüben mi van beállítva. Amennyiben még nem lenne bekapcsolva ez a menü, akkor menj a Beállítások --> A telefonról menübe és itt a Build-számon kellene kopogtatni, amíg azt nem írja, hogy engedélyezted a fejlesztői beállításokat. Lépj is ide be és pörgess a Hálózatok részhez. Itt találsz egy olyat, hogy USB-beállítás kiválasztása, rákattintva feljön a lista és választhatsz a töltés helyett MTP-t. Nézd meg ezután mi történik, ha összekötöd a PC-vel -
geryyyy
tag
válasz
forintuser #5479 üzenetére
Próbáltam egy másik laptopon meg egy PC-n is, és egyikkel sem jó, mind a három ugyanazt a hibaüzenetet dobja. Már rendeltem egy OTG átalakítót, hátha pendrivera rá tudom menteni a dolgokat.
-
geryyyy
tag
Elég fontos lenne pedig leszedni róla a képeket (közel 25 gb kép és videó van rajta), azt meg azért mégse szeretném, hogy google driveba feltöltögetni egyesével ezt a 25 gb-ot, mert beleőszülök, mire kész lesz...
Nem értem, miért nem jó :/
-
geryyyy
tag
válasz
forintuser #5473 üzenetére
Újra van téve a gép, de azt nem értem, hogy van egy OP 6-om, azzal rögtön működik elsőre, mindenféle driver nélkül. Úgy emlékszem régen sem kellett a 2-höz semmit feltelepíteni, a win10 megoldotta magától.
-
geryyyy
tag
válasz
forintuser #5471 üzenetére
Nem, egyáltalán fel sem ajánlja.
-
geryyyy
tag
hali!
Szeretném lementeni az összes adatot a telefonról (már többször csináltam, eddig jó volt), az USB csatlakozást követően ez az üzenet fogad:
Próbáltam másik kábellel, másik laptopon, de ugyanez az üzenet. (Win10 és Win7 esetén is)
Amikor csatlakoztatom az USB kábelt, akkor a telefon fel sem ajánlja a lehetőségeket (töltés, fájltátvitel stb..)
Valaki ötlet?
-
lastender
csendes tag
Sziasztok,
Szeretném a telón az OTG funkciót használni, de sajnos nem sikerül.
Szoftveresen mindent beállítottam.
Van:
- huawei usb type c - micro usb átalakító (hama kuka)
- usb/micro usb dual csatlakozóval rendelkezö samsung pendrive,
- micro usb -> usb2 otg átalakító.
A fenti összeállítás gyönyörűen megy huawei tableten és oneplus6-n,
illetve az otg átalakítóval vagy akár nélküle oneplus x-en.Szóval úgy vélem, hogy az usb type C - micro usb átalakító lehet a problémás a oneplus 2 számára.
Sajnos az eredeti oneplus átalakítót már nem lehet kapni.
Milyet érdemes venni, kinek milyen tapasztalata van?[ Szerkesztve ]
-
marcee
addikt
Azóta is LineageOS megy nálam. Eddig kétszer frissítettem. Mint már írtam, nem vagyok egy nagy rom cserélgető, android-szakértő, ezért elsőre meglepetésként ért, hogy felajánlott OTA update-eket, utána meg az, hogy 1-2 hónapja hiába kattintottam a frissítésre, letöltötte, újraindította recovery módban, de nem telepítette. Utánaolvastam, kiderült, hogy a bootloader csere miatt nem lehetséges az automatikus OTA update, de manuálisan azért fel lehet tenni TWRP-ből a frissítést, amit OTA letöltött.
Később lett olyan problémám, hogy 2 (vagy 3) különböző programmal sem tudtam videózni (látszólag működött, csak nem mentette el), ennek nem örültem, de el tudtam viselni.
Újabban hetente jelzett új OTA update-et, de nem akartam sz@rakodni vele. Egy hónapos volt rajta a rendszer, a videózás is zavart kicsit, ezért ma ráuszítottam, és legnagyobb meglepetésemre gond nélkül lefutott az update automatikusan TWRP script-en keresztül, majd újraindult, minden adat és beállítás változatlan, a videózás működik! -
marcee
addikt
Végül nem bírtam ki, ha már nekikezdtem a mókolásnak, akkor egy füst alatt kipróbáltam a ROM-cserét is. LineageOS 15.1 (oreo 8.1) került rá. Egyelőre nagyon elégedett vagyok, ismerkedem a rendszerrel. Komoly hibával még nem találkoztam, a tempó is megfelelő. Az egyetlen furcsaság, hogy az ujjlenyomat olvasó mintha kicsit lassabban reagálna, néha szinte meg kell nyomni, míg oxygénnel a legkisebb érintésre is feloldott.
-
marcee
addikt
Az utóbbi időben nagyon lelassult a készülékem, illetve a programindítások voltak elviselhetetlenül lassúak, tesztprogramok szerint semmi nem változott. Nem bírtam elviselni, hogy a hangouts, vagy a térkép 10 mp alatt nyílik meg, néha akkor is, ha nemrég használtam. Megjelenés után nem sokkal vettem, és azóta csak frissítve volt, újratelepítve, vagy visszaállítva nem. Most kaptam az alkalmon és bootloader-t nyitottam (nekem az új volt, hogy ez mindent töröl), twrp-t telepítettem, root-oltam. Ezzel visszaállítottam a gyári állapotot a 3.6.1-es oxygen-en. Egyelőre örülök, hogy újra használható sebességgel fut és nagyjából visszaállítgattam a beállításaimat, de így most már adott a lehetőség normális backup-ra és próbálkozásra más rom-okkal.
Amin meglepődtem, hogy az új rendszerben alapból nincs benne az az amúgy gyári háttérkép és ébresztő csengőhang, amit még az eredeti rendszerben választottam ki és használtam azóta is, mert a frissítés után megvoltak, de most hiányoznak, és még a nevüket sem tudom, hogy le tudjam tölteni valahonnan. Mindegy, majd megszokom az újat. -
qsmyle
csendes tag
Sziasztok!
Új akkut vennék a Oneplus 2-höz. Eredetivel azonos vagy erősebb teljesítményűt. Van valakinek tapasztalata?
Köszi.
-
-
válasz
pedrobike #5453 üzenetére
Most én is átnéztem. Vizes ujjal feloldás volt (1-2 nap "kiszáradt" és jó lett, gondolom ezen már túl vagy), teljes home gomb halál és gariztatás (tiéd már nem garis?). Factory reset és wipe-ok, ujjlenyomatok törlése és felvétele.
Akkor ezekre semmi.
Cseréhez ajánlom fagyalllo kollégát.
[ Szerkesztve ]
-
pedrobike
aktív tag
-
pedrobike
aktív tag
sziasztok!
ki tud valaki cserélni ujlenyomat olvasót? köszi -
pedrobike
aktív tag
Sziasztok,az ujjlenyomat olvasó offline,azt írja a szoftver nem elérhető,gyári a szoftver,köszi
-
pedrobike
aktív tag
valaki tud segiteni,a feketét gyári romnál hogy hol lehet feketére változtatni egy oneplus3-tol kicsit fakóbb,köszi a választ
[ Szerkesztve ]
-
Itsu
tag
szerintem nincs miről irni,nagy baj nincsen a telefonnal,bár minden évben ment lengyelországba,mert az újlenyomatleolvasós gombom bedöglött de se frissités sincs se hiba.
-
pedrobike
aktív tag
válasz
forintuser #5443 üzenetére
nekem bevált a two😁
-
pedrobike
aktív tag
bedöglött az oldal?😂vagy ennyire nincs gond a two-val?szerencsére😎
-
geryyyy
tag
Jézusom, le se merem írni, annyira hülyének érzem magam. Nem baj, azért ha valaki így jár, mint én, itt a megoldás:
Nekiestem egy kis tűvel a telefon aljának, és rengeteg koszt és retket szedtem ki a kis lapka körül, ez akadályozta, hogy bekattanjon a kábel... Most már szuper, mint új korában úgy van benne.
-
geryyyy
tag
De ez nem a gyári kábel. van itthon kettő (tesómnak OP 3 van) meg egy utángyártott, mindegyik kiesik belőle. A tesóm telefonjába jó mind a három. Ezt hogy lehet javítani? Ki kell cserélni az egész alaplapi részét a csatlakozónak?
[ Szerkesztve ]
-
geryyyy
tag
Arra lettem figyelmes pár hete, hogy amikor töltöm a telefont, a kábel nem "akad" be, akadály nélkül ki be jár. Ez problémás, mert van, hogy álló helyzetben kicsúszik a töltő, kocsiban meg szinte lehetetlen tölteni... Csak ha fogom. Tapasztalt már valaki ilyet?
Egyszer egy Samsungom töltésével volt baj, az egy negyvenezres buli volt, remélem most nem ugyanez a helyzet.Ezt a kábelt másik telefonnal próbáltam azzal jó, szóval tuti, hogy a teló.
[ Szerkesztve ]
-
nandude
tag
Ohó, most látom van már 8.0 (Oreo) a telefonhoz, szám szerint kettő release is.
Eddig AOSP Extendedet használtam (7.1.2. stabil rendszer, jó üzemidő, nagyon testreszabható! Jobban bejött, mint a Resurrection Remix)
Az első amit találtam 8.0-t az a LineageOS 15 unofficial volt, de kb 20 percig használtam. Egyszerűen nincs benne extra feature (én szeretem, ha a status bar-on szabadon pakolgathatok dolgokat, és ha a quick buttonok egy érintésre kikapcsolják a mobilnetet például, és nem kell menürendszerbe bonyolodni, ja és persze ha az alert sliderrel némítás - rezgés - hangos üzemmódot lehet állítani, az sem utolsó), és amikor felraktam rá az eredeti OxygenOS kamerát és kipróbáltam, akkor úgy brickelődött a telefon, hogy hard resetelnem kellett (akkut leválasztani majd visszacsatlakoztatni).
Vert seregként akartam visszavonulni az AOSP Extendedre, de megláttam a Delight Oreot. Ugyan az a személy fejleszti, mint a mindenki által kedvelt Resurrection Remixet. A fent említett - számomra - hiányosságokat orvosolták ebben a szintén Lineage alapú romban. Annyi hibát fedeztem fel most, hogy nem mindig működtek a widgetek. Most tesztelem, de szólok, hogyha van valami említésre méltó.
[ Szerkesztve ]
-
marcee
addikt
válasz
johnny82 #5432 üzenetére
Nem vagyok valami nagy szakértő a rom cserélgetésben. Eddig még éles telefonon nem is cseréltem rendszert, csak használat előtti, vagy nyugdíjazott darabokon (mondjuk azokon sikeresen), átlagosan évente egyszer, így mindig újra kell tanulnom az egész folyamatot.
Ebben a telefonban ráadásul két sim-kártyát használok, így bajban lennék ha félresikerül valami, vagy nem működnek jól a melómhoz szükséges funkciók. Ezért kértem egy kis bátorítást, hogy van-e már értelme belevágni, ha nem csak a kalandvágy vezérel. -
plejik
addikt
Én OP3 on használtam a Sultan féle LineageOS-t, az elég stabil volt jó üzemidővel, nem tudom, hogy csinál-e OP2 re is, keress rá. Azt a romot tudom ajánlani. Lehet majd asszony OP2 -re is felrakok valamit , mert ez a gyári elég gyenge, főleg akku időbe. Vagy a sima LineagOS, szerintem már az is bőven FC és bug mentes lehet.
[ Szerkesztve ]
-
marcee
addikt
Most néztem, hogy 1+1 és 1+3-ak is két új rendszerfőverziót kaptak, csak a 2-es (és az x) volt olyan mostoha helyzetben a cégnél, hogy nem jött rá, csak egy rendszerugrás.
Aki használ esetleg Lineage OS 15-öt, - vagy más közel-szűz oreót, - az szóljon, ha nagyjából kompromisszum mentes lesz, lassan nyugdíjaznám a gyári rendszert. -
Csori72
aktív tag
válasz
molnartibor #5429 üzenetére
köszi!
egyenlőre akkut rendeltem hozzá, mert nem éled fel
rákerestem a hibaüzenetre és samsungokat dobott találatnak, leginkább S2; S3 ... ott akkucsere volt a javaslat. jövő7en érkezik a gyári akku 3300mAh. aztán még kitalálom RR nugát, v LOS oreo
ha 1 mód van akkor nem törölnék róla mindent. éppen a biztonsági mentés előtt adta be a kulcsot a dög
másrészt amint megérinti a kábel a teló usb aljzatát azonnal sikít a hibaüzivel. szimpla bekapcsoláskor pedig 1 tipikus üres akku módon kikapcsol. -
Csori72
aktív tag
sziasztok!
device temperature is too high
please charge after it coolsezt írja ki a telóm, és nem hajlandó elindulni
délután elaludtam kicsit teló mellettem, és mire felébredtem kikapcsolt. szóval használaton kívüli állapotban "felmelegedett".
elképzelésem sincs mit kellene tennem vele. újra akartam ma rakni mivel a telefon szolgáltatás időnként hibázott. nem volt hajlandó elindítani a hívást, nem fogadott, v be se jelzett.
igazából még nem néztem utána hogy miként kivitelezhető az újrahúzás, éppen ennek akartam utánajárni amikor elaludtam.
olvasom itt, h a RR az ajánlott, de most találtam XDA-n LineageOS-t ami 8.0 droid.
kis útbaigazítás (a problémámra, és az újrarakásra), és a 8.0 véleményezése jól jönne.az újrahúzást én tejes 0-ról képzelem el, nem tudom kell e mellé valami program a laptopra.
előre is köszi aki segít!
-
fonix232
aktív tag
Sziasztok!
Nincs valakinek elfekvoben egy antennakabel Budapest kornyeken? Sikeresen lepattant a csatlakozo, es eselytelen visszatenni ilyen rovid kabelhosszon ugy hogy mukodjon is...
-
bmilan20
csendes tag
Sziasztok! Ahogy elnézem, sajnos kihaló félben ez a topik, tudtam, hogy kevesen járkálnak ilyen mobillal, de hogy ennyire?
Lassan több, mint 1 hete használom eme csodát MIUI 8-cal, és már régen szerettem így telefont, pedig jó óár megfordult a kezeim között ().
Kérdéseim a következők: kinél mennyit bír kb az akksi? Az normális, hogy miután leveszem e töltőről, fél óra alatt merül 15%-ot, utána 6 órán keresztül max 20-at és utána megint nagyon merül? Vagy megérett egy új akksira? Illetve a hangszóró már úgy 80% körül mintha recsegne, torzítana, de fülesnél szintén ilyen érték mellett hasonlót produkál. (stock rommal szintén mutatkozott)
Ezt leszámítva szerintem ma még bőven a használható kategóriába tartozik, főleg ez, a 64 gigás verzió -
geryyyy
tag
Sziasztok!
Azt meg tudom nézni valahol, hogy eddig mennyi időt telefonáltam a készülékkel?
Régi telefonokban volt olyan, hogy összes hívásidőtartam. Ilyen érdekelne, vagy akár havi lebontás is.Nem találom sehol, esetleg valaki? (OP2, gyári ROM)
-
beast27
senior tag
Sziasztok
Melyik romot ajánljátok? Szeretném lecserélni az officialt 7.x-re -
Balinov
titán
Vibernel 2-3 havonta szoktam a torteneseket backupolni alapbol. A Google Photos meg szepen szinkronizal a fizetos tarhelyemre wifin, szoval halistennek az sem akkora gaz
Egy alap reseten gondlkozom, nem recovery,stb...Ha minden igaz meg 2-3 het, amit ki kell birnom
Koszi a tippeket megegyszer!
B -
plejik
addikt
válasz
Balinov #5418 üzenetére
Viber van biztonsági mentés, fotókra javasolnám a google fotókat, Én azt használom, legalább azzal sem kell g@nnyeskedni. És ha minden igaz elég sok app beállítását már menti a google, de ebbe nem vagyok 100% -ig biztos.
Mindenképp full resetet csinálj, Én lehet leszednék egy zip fájlt és TWRP alól újra húznám, full wipe és még Data resetet is csinálnék neki.
-
Balinov
titán
Sracok, van problem, lehet nem is kicsi!
O+2, stock droiddal az utobbi par honapban hebe hoba csinal olyat, hogy ha hivok valakit, nem hallom ahogy hivas kicseng, aztan a kijelzorol latom, hogy a hivas letrejott, de en azt sem hallom, mig a hivott fel viszont igen.
Utobbi par hetben viszont ezt kb majdnem minden nap eljatsza, eleg idegesito. Uj (mai) jelenseg, hogy a hivas megszakad vagy megy tovabb, de en x mp utan nem hallok semmit. Ilyenkor csak egy reboot segit.
Adalek, ritkan az is elofordul,hogy fulest bedugva azon sincs hang (YT, VLC/MXPlayer pl), azon is csak a reboot segit.
Talalkoztatok mar hasonloval? Ez hw vagy sw hiba, bug? Van megoldas gariztatason kivul? Erdemes lenne egy FR? Kb masfel eve van meg, azota nem volt rajta reset. Fulhallgatos dolgot csinalja Xiaomi, HTC (M8s-e) agybadugossal de JVC fejhallgatoval is.
Esedekes egyebkent a csere, ho vege fele tudok elhozni egy U11-et ,de addig azert jo lenne, ha nem szivatna.
Koszi
B -
axlfsi
veterán
Sziasztok! Tudnátok ajánlani korrekt áron, normalis TG-t? Nem kell Nillkin, bőven jó at 1-2-3 dolláros no amely is, csak jól fedjen.
Köszönöm!
-
plejik
addikt
LineageOS-t használ valaki? Ha igen mennyire stabil? Én OP3 on használom és hibátlan, de gondoltam asszony telójára is felpattintom ha stabil.
-
Köszi! Valóban nem kell átadni a fiókot. Írtam a live supportnak, ezt válaszolták:
"Usually, when a device is sent for repair to our end, we require for the Order Number, IMEI, proof of purchase, where the device was bought and current location. These will be the first five items we will ask of the customer. So I recommend that when you decide to sell your OnePlus device, you will take good care of those information mentioned above and for the second owner's covenience."
-
Hali!
El szeretném adni a telefont, de a garancia ugye fiókhoz van kötve. Hogy lehet megoldani, hogy a garanciát a vevő intézze a későbbiekben (már ha lesz)?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
ma A csúcsmodell gyilkos készülék 5,5 hüvelykes Full HD kijelzőt, Snapdragon 810 SoC-t, USB Type-C csatlakozót, ujjlenyomat-olvasót és rendkívül kedvező árazást kapott, emellett számos más extrával is rendelkezik.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LED világítás a lakásban
- Megmosolyogtató tárterülettel indít az iPhone SE
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Horgász topik
- További aktív témák...