Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
válasz maximilian4 #181899 üzenetére
Diadora Polarex Plus MTB-t, de nem ajánlom, mert a gyári ragasztással jön le a talpa. Így újraragasztva okés, meleg és kényelmes, de azért gáz, hogy a talpa ennyire gyengén volt ráragasztva. Ha veszel, mindenképp olyant vegyél szerintem, amin nincs semmilyen szellőzőnyílás meg szövet rész, mert ezeken csak arra jó, hogy a menetszél átfújjon rajta és lefagyjon a lábad.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
maximilian4
addikt
válasz Ringman #181897 üzenetére
Ez viszont nagyon jól néz ki. Ezek a flare drop bar-ok nagyon jól néznek ki (egy 15 fokosat simán kipróbálnék). Ha találnék aránylag olcsón valami nagyon könnyűt, már raknám az enyémre is fel.
jeah
Bicajos cipőből milyet használsz? Most gondolkozom bicajos cipő vagy téli kamásli között, csak félek hogy a téli kamásli kevés lesz a cipő fölé. Tegnap szétfagyott a lábfejem, pedig 2 zokni, alufólia a talpbetét alatt...semmit nem ér szinte. Talán pár perccel tovább érzem a lábujjaimat.[ Szerkesztve ]
Maxi
-
parandroid
félisten
válasz maximilian4 #181895 üzenetére
Nem mindenki van oda a sportos geoért, meg főleg a koskormányért. Hobbibicikliseknek, vasárnapi túrázóknak, de akár bicajjal munkába járóknak is szerintem a treking ideális választás. No nem a linkelt riverside, azért az egy brutálisan túlsúlyos jószág, meg (vigyázat, egyéni vélemény!) szerintem borzasztóan csúnya is szegény. Azért normális alkatrészekből építve, és normális kiegészítőkkel felszerelve lehet abból vagy 3-4 (-5) kilót faragni.
Szerk.: Az a csomagtartó, atyaég, mintha véletlenül valaki hozta volna a hozzálakatolt biciklitartót is.
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Ringman
nagyúr
a 920-as verzió 12.8 kg, ugyanolyan teherbírás mellett, ott már a kerekek is "márkásak"
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
jjeahh
nagyúr
1 szál vastagabb softshell nadrágot, egy hosszú zoknit és egy téli spd cipőt. Nincs gond, ma is izzadtam mint egy ló.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
maximilian4
addikt
válasz Ringman #181893 üzenetére
Várható volt mondjuk ez a súly. Ez a kategória nem a pillekönnyű súlyról híres. Én inkább vennék túrázásra egy jó kis gravelt. Ha nagyon magy a testsúlyom plusz sok a csomag akkor, valami acélt és fűzetnék hozzá jó strapabíró kerekeket, a gyárít meg eladnám.
Jeah
Te alulra mit viselsz amúgy? Hogy bírod a hideget?[ Szerkesztve ]
Maxi
-
Ringman
nagyúr
válasz maximilian4 #181823 üzenetére
na az egyik decathlonos mégis kapható idén, - az olcsóbbik, csak 16.1 kg, o.O
riverside touring 520mondjuk csomagtartóval, agydinamóval, sárvédővel, félkilós nyereggel és 1 kg/db külsőkkel.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
benfolds
őstag
Lehet tudni, hogy 20-ról 21-re változtattak-e valamit a merida speeder 100 geóján?
-
ZolkoW
őstag
válasz jjeahh #181886 üzenetére
jaja, nekem is bejön a NN, valószínű is, hogy veszek belőle valamikor, amíg még van a régi... de ha megnézed, amiket linkeltél, azok sokkal inkább a Rocket Ron kategória, ami szintén annyi súlyban..
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
xy.zsolt
őstag
Értem....köszi a hasznos infót....majd így mérlegelek alkalomadtán. Amúgy csakis a BRouter-t használom tervezésre
Ma fogom tesztelni másodszor az IQ store-os appot ami emelkedésre tizedes pontosságot mutat. Több mérési gyakoriság lehetséges...de az alap (3sec) már jobb volt mint a gyári. Az órám GPS mérése másodperc sűrüségre van állítva. Ezért is tetszik annyira az akkufogyás ilyen hidegben is. 1.5 óra alatt 15%[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Alg
veterán
válasz xy.zsolt #181876 üzenetére
ClimPro-ról:
Mivel az online elérhető térképek magasság-adatai...khm...kissé megbízhatatlanok, így igazán jól csak olyan track-en működik igazán jól amit egyszer már bejártál barométerrel (vagy valaki más bejárta és odaadja a tracket). Ilyenkor lehet hinni a kis színes szakaszoknak is a ClimBpro-n, amúgy annyira nem...
A Connect-en tervezett térképek ebből a szempontból szinte használhatatlanok, a Brouter kicsit jobb, de ott is tud hülyeségeket mutatni rövideb emelkedőkön. (Pl. 7-8% emelkedést egy 200m-es szinte sík szakaszon).
Ami jól használható benne az inkább a hátralévő táv, szint és átlagos emelkedés."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
xy.zsolt
őstag
válasz Hasaggymeg #181885 üzenetére
Nem a tubeless-t kezdem (Isten ments)...ez egyelőre még viccnek is rossz ..... hanem a poróltó átalakítást
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #181882 üzenetére
Szerintem meg lehet csinálni anélkül, hogy komopromisszumot kéne kötni, a Nobby EVO egy tényleg kva jó gumi. Ott van még ebben a kategóriában a Forekaster (690g), a Scorpion XC S (680g-730g), a Good Year Escape meg 2.35"-ben is csak 735g. Ezeket és a régi Nobby Nic-et elnézve a 8xxg is zavar, de az 11xxg súlyokon elszörnyedek. Egy gumin 400g "fölösleges" plusz súly, wtf? A két gumin 800g plusz, durva . Egy veretős enduro-dh gumin oké, mert azok többet kapnak és kell bírják a gyűrődést, de xc-trailra szvsz fölösleges.
[ Szerkesztve ]
-
goldnarmz
aktív tag
válasz bardi #181880 üzenetére
Nagyon irigyellek most, gratula
Köszi! Azt nem mondanám, hogy megéri ilyen kereket összerakni, de muszáj volt, mert a DT-nek gyári kereke (tudtommal) nem létezik 582-es felnivel és 240-es aggyal.
Nyáron a gyári Syncross hátsó felnit az első ereszkedésnél lezúztam, a szerviz DT M582-t tett bele. Így végre megvan az összhang első és hátsó kerék között.[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz jjeahh #181869 üzenetére
a "régi" Nobbynak biztos üregesek a bütykei, vagy nem tudom, hogy csinálták... Lehet, hogy túl szűk réteget képviselünk, és kevesen vették. Én kifejezetten erre az őszi-téli időre szeretem felrakni, biztos meg kéne tanulni biciklizni, de sűrű bütykös gumival én nem tudok felmenni ahol esetleg ezel még fel tudok.
-
xy.zsolt
őstag
válasz bardi #181880 üzenetére
Nekem van egy lejárt poroltóm....Bár tubeless nélkül nincs booster-re igazán szükségem, de lehet átalakítom.....kedvet kaptam a barkácsoláshoz A 100psi-t újabban már pumpával is tudom könnyebben produkálni a belsőbe, pedig nem is lettem nehezebb Talán ezt a verziót választom [link] vagy csak simán az előzőt
[ Szerkesztve ]
-
bardi
senior tag
válasz Hasaggymeg #181856 üzenetére
Kíváncsi voltam, mennyi lesz rá a blackfriday kedvezmény. Igazán nagylelkűek
sebgutkopf: Igen, valahogy kint minden olcsóbb, még szar euro árfolyammal is. De amikor már a 10 euros postaköltséggel is jobban megéri...
xy.zsolt: Oh, ezt láttam én is még tavasszal, csak nem találtam üres poroltót, egy újat meg nem akartam rá elcseszni. Igazából ezek a boosterek is ennyik, picit szofisztikáltabb kiadásban, +500% árral.
goldnarmz: Nagyon irigyellek most, gratula Ha veszek kereket, az nekem is valószínű DT lesz majd, azzal talán majd egyszerűbben megy
'92 Honda VFR 750
-
xy.zsolt
őstag
-
parandroid
félisten
válasz 6030D #181877 üzenetére
Mármint hogy én fizetek, hogy elvidd?
Ebben akkor lett volna ráció, ha asszony nem
tudja meg, hogy vettem, mert nagyjából egyformák, és ha nincs kettő belőle, akkor nem feltűnő. De sajna már kapott értesítést a paypal fizetésről, úgyhogy szex ma sem lesz, de megérte!p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
6030D
őstag
-
xy.zsolt
őstag
válasz parandroid #181874 üzenetére
Amiért én egyszer talán váltanék az az 530 ClimbPro funkciója. Azt még tudnám használni néha.....Ugyanakkor várakozáson felül teljesít és nagyon bejövős az 520 Plus is....jó, hogy megvettem.
Az új külsők-, és tegnaptól az új 52g-os belsők is megvannak a szezonkezdésre...NEM conti 5000[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Runner_fxr #181834 üzenetére
ebben teljesen igazad van, a 18 kilós extenderes rendszersúly is jellemzően 5-6 kg-al könnyebb, mint az árban hasonló standard termékek (Cube Stereo Hybrid SLT 23,6kg, Scott Genius eRIDE 900 Tuned 22.9kg és ne is beszéljünk a németek lieblingjéről, a sárnehéz és szerintem bűnronda Haibike Duro Allmtn 10.0-ről ami 26,9kg) és jó egy kilóval könnyebb, mint a hasonló elven megépített Specialized Turbo Levo SL (17,35kg) amiben szintén kicsi az akku
és még szép is! és ahogy nézem, a Trek-féle ABP felfüggesztése van, ami szintén jónak ígérkezik... 2-3 év múlva, mikor az első németek elkezdik eladogatni, majd lehet rákívánok“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
xy.zsolt
őstag
válasz parandroid #181870 üzenetére
ahogy arrafelé mondják: es ist zu spät für mich, leider
Szerintem ne most tedd fel a netre ..... black friday van, 1 hónap múlva esélyesebb, hogy jobb áron elmegy....ha ez számítJa, és az IQ store-ban én csak egy használható app-ot találtam....amelyik a meredekséget tizedes pontosságra mutatja a data field-ben.....a gyári egy szar a Garmin-ban
[ Szerkesztve ]
-
gabro0
őstag
válasz parkr #181864 üzenetére
Ú vannak ám, kár hogy olyan minden, amiből már van S-Works cipő 70 körül, Edge 1030 (a régi sima, nem a Plus) 115k, PRO fullkarbon nyergek 20k-ért. Most így hirtelen ezeket találtam, biztos van még.
Szóljatok ha láttok jó áron szerszámkészletet
#181779 6030D: Egyelőre jó ez, még nem hagyott ott az út szélén. Inkább szoftveres lesz a hiba vagy a töltésvezérlő IC hülyéskedik, az akksi úgy tűnik rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz parkr #181864 üzenetére
Ezt nem kellett volna linkelned... most lett egy Edge 1030-am 300 eur-ért. Pedig amazonos akcióból ez kimaradt, már azt hittem, megúsztam. Esetleg érdekel valakit egy Edge Explore, vagy tegyem fel ebayre?
p
-
jjeahh
nagyúr
válasz ZolkoW #181868 üzenetére
A 29" 900g-1151g. Dögöljek meg, ha értem mi a rákot pakolnak a gumikba, de eléggé dühítő, az összehasonlítás kedvéért a fém szegecsekkel megpakolt Ice Spiker 935g, a Régebbi Nobby Evo-m meg emlékeim szerint lemérve 690g volt. Az erősített oldalfalú és valszeg tökéletesen megbízható Rocket Ron 600g . Nem értem egy agresszív xc/light trail gumit miért kell ennyire elvaskosítani.
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz jjeahh #181863 üzenetére
RR nekem még nem volt, viszont Nobby alternatíva: [WTB Vigilante] , bár nehezebbnek látom, de a minta szinte ugyanaz. Az ebike-nál tűnt fel, ma reggel, de olyan leterhelt a honlapjuk, hogy nem bírtam onnan linkelni
-
goldnarmz
aktív tag
válasz jjeahh #181863 üzenetére
Igen, részben a tegnapi beszélgetésetek miatt is próbáltam meg feltenni szárazon. Működött is, mit látod. Köszi!
A belsős rendszeren elöl Nobby Nic, hátul Rocket Ron volt (2.8-as méretben).
Nem volt vele gondom, de szeretnék egy kicsit agresszívebb külsőt hátulra is ,és ha már gumivásárlás, gondoltam, hogy kipróbálom.
Engem a súly önmagában nem riaszt el, fontosabb a megbízhatóság. Az meg idővel elválik...
De eddig nem csalódtam a Schwalbe gumikban.[ Szerkesztve ]
-
goldnarmz
aktív tag
válasz maximilian4 #181861 üzenetére
& sebgutkopf:
Köszi szépen! Én meg úgy rákészültem erre tubeless-elésre... Hetekig olvasgattam, nézegettem, nehogy elb@sszak valamit.
Tartottam tőle, hogy a 2.8-as gumi a 40mm belső szélességű felnire hogy fog felmenni, de még csak meg sem fájdultak az ujjaim.
Akkor ma este jöhet a hátsó kerék. -
parkr
őstag
Bike24-on is vannak ma akciók.
nem tudom van-e nagyon jó vétel, nem nagyon néztem még át. -
jjeahh
nagyúr
válasz goldnarmz #181858 üzenetére
Mondtam én, hogy szárazon könnyebb . Látom ez az új nehezebb Nobby, elég jól néz ki, de elriaszt a súlya.
Más: ha már Nobby, vlaki próbálta a Nobby-t és a Rocket Ron-t egyaránt? RR kevésbé agresszív, de a Schwalbe szerint ugyanúgy tapad (amit kétlek ), ugyanúgy mindenevő gumi, viszont sokkal könnyebb.
-
sebgutkopf
őstag
válasz bardi #181853 üzenetére
Nekem a Schwalbe féle tyre booster van. Annak eleve része a csatlakozó, hogy presta szelepre tekered rá (célszerű a kerékből kivenni előtte a szelepmagot, hogy elég gyors lehessen a légáramlat). Illetve az 11 bar-ig terhelhető, bár ez engem annyira nem érint, a testsúlyommal nem bírom addig felfújni
Annak idején ezt is németekről rendeltem, kb 40%-al olcsóbb volt, mint a hazai webshopokban. -
goldnarmz
aktív tag
Sziasztok!
Végre elkészült a kerekem, amit tublessként szeretnék használni. Mivel a booster pumpám sikeresen elkeverte a ki+!"%/=( DPD, így gondoltam egyet, feltettem a gumit, szárazon, sealant nélkül, majd a sima műhelypumpámmal szép komótosan felfújtam ~3 bar nyomásra.A várva várt durranás, robbanás, tüzijáték elmaradt. A gumi tökéletesen illeszkedik, semmi ütés nincs a kerékben.
Ez volt tegnap este. Gondoltam, hogy majd leereszt, de ma reggelre is ugyanúgy tartja a nyomást. Tej nélkül.
A kérdésem az, hogy most akkor ez így jó, vagy mi vagy hogy Csupi?
Mehet bele a lötty, és kész a tubeless mindenféle szívás nélkül? Nehéz elhinni. -
maximilian4
addikt
válasz bardi #181853 üzenetére
Igen, a benzinkutak kiszámíthatatlanok, nekem már van egy ami bevált Szolnokon (Shell kút amúgy). De a legelsőnél (Mol), ott tényleg alig jött belőle valami. Ezért is írtam hogy legegyszerűbb ha bemész egy kerékpárboltba és megkérdezed hogy használhatod-e a kompresszort. Amúgy biztos jó a booster. Schwalbe-ról láttam videókat, én azt venném. Kb ugyanennyi vagy olcsóbb néhol egy picivel.
Maxi
-
xy.zsolt
őstag
válasz Jofi81 #181852 üzenetére
ne is mond, pont most küldtem őket el melegebb égtájra...kérdeztem tőlük, hogy lesz e BF a héten.....csak más kérdésemre válaszoltak. Megrendeltem, ma megkaptam erre 1 óra múlva küldik a mail-t, hogy BF lesz. Nem is az az 1-2 ezer különbség ami kiakaszt hanem a suttyóságuk.
Te amúgy a felniszalagot is használod amit kaptál a maxxis belsőhöz?[ Szerkesztve ]
-
bardi
senior tag
válasz Jofi81 #181852 üzenetére
Ezzel valakinek van tapasztalata, vagy van más jobb, ajánlott tubeless booster?
3 benzinkúton voltam, egy alig nyomott levegőt, egynél az átalakítószelep nem működött (a tüske túl széles volt a pumpafejen, emiatt nem tudta benyomni a presta szelepet), a harmadikon meg nem működött a kompresszor... Holnap egy barátomnál megcsináljuk, az lesz a legegyszerűbb. Sajnos a kézi permetező se vált be, túl kicsi nyomást tud elviselni.
'92 Honda VFR 750
-
Jofi81
őstag
Holnap Black Friday a BikePro-n, nem tudom, lesz-e valami, ami nagyon megéri.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
parandroid
félisten
válasz Hasaggymeg #181848 üzenetére
Garmin, Polar Fitbit órák akciósak amazon.de-n, ehgész jó árak vannak. Biciklis naviból Edge Explore 160 eur, 520 Plus 140 körül, ha valakit érdekel...
p
-
6030D
őstag
válasz Hasaggymeg #181848 üzenetére
Én mondjuk nem enni járok az erdőbe.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Na most rinyáljatok topiktársak a hideg tél miatt! A székelyek kimennek mínusz 6 fokban kerékpározni, de nem ám tekernek egy gyorsat megállás nélkül, majd hazamennek sírva forró fürdőt venni, hanem piknikeznek egyet és 2 órán keresztül zabkekszet majszolnak, napoznak meg fotózkodnak a zúzmarás erdőben. Így már 6030D rövidnadrágos félreértése sem tűnik olyan elrugaszkodottnak.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #181845 üzenetére
Ja, kitekertem a köd fölé, kiültem napozni és bezabáltam egy halom zabkekszet. A Garmin meg közben mért
[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #181841 üzenetére
Ha a Garmint nézed biztos,2 perc alatt 14 kilométer az 7km/perc vagyis 420 km/h !
jjeahh...vagy az 2 óra 19 perc? +6030D...ma amúgy láttam Pesten 2 rövidnadrágos bringást is...igaz +3°C volt,
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz xy.zsolt #181838 üzenetére
Kösz
#181840 Hasaggymeg: ez ma csak rövid volt, de szoktam hosszabbat is ilyen időben. Simán tekerhető, ha az ujjaimat az első km után sikerül kiolvasztani . Király lenne ilyenkor hosszat terepezni, de egyedül nem merek, ilyenkor már senki nem hajlandó kijönni velem, szal maradnak a rövid közeli terepezések és az aszfaltozás. Utóbbi mondjuk idén szívás, mert felénk kötelező a maszk és maszkkal nem tudok bringás szemüveget viselni, párásodik be. Sajnos ilyen hideg időkben szemüveg nélkül... .
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #181837 üzenetére
xyzsolt...+1,a semmi közepén! Nekem egy ilyen a leghidegebb menetem! ...igaz az csak fent,félúton volt ilyen hideg,de picit hosszabb,olyan 40km volt,20 km ereszkedéssel. [kép]
-
maximilian4
addikt
Ha a garminhoz van párosítva a speed és cadence szenzor (felül a jelet is mutatja), akkor elsősorban annak az adatait fogja figyelembe venni (azaz akkor automatikusan nem a gps nézi a sebességet)? Illetve valahogy be lehet állítani hogy stravara is feltöltse a cadence adatokat? Mert connectben látom, de sttavara nem tölti fel.
Maxi
-
xy.zsolt
őstag
válasz jjeahh #181837 üzenetére
Az a 2. de jóóóóóó
Más: Eljutottam oda, hogy már engem is szivatóra tett az Ali....egy csomagszám amin rendeltem más nevére, címére szólt és az volt benne amit ő rendelt....most bottal üthetem az én csomagom.....ment a dispute és refund. A másik pedig TN számot váltott Hollandiában....3 hét rostok után....már előre félek, hogy ott sem kerek a story
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
-
Alg
veterán
válasz Hasaggymeg #181835 üzenetére
Ha komolyan akarod nyomni egész télen akár 2 órán túl is
Igazából csak szép időben, de télen jellemzően pont akkor van a leghidegebb ha süt a nap. Sárállóság nem feltétel, nyámnyila outis vagyok
Max ilyen 50-60km-es körökre mennék, ezek 2-3 órát tartanak nekem...
Most 100EUR-ért látok akciós NW Husky-t, lehet megnézem milyen, olcsóbbat nem találok, és egy rendes kamásli is van 30-40EUR... sőt, pl. egy GripGrab már majdnem annyi mint a cipő
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ha komolyan akarod nyomni egész télen akár 2 órán túl is és fázós a lábad,akkor én nem szórakoznék félmegoldásokkal.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz f4lcon #181829 üzenetére
Bocsánat, igaz, benéztem én is, mert az M-LTD a csúcs modell, mindenhol az M-Team-et tesztelték. Az M-LTD a 16,2kg. Természetesen az alap súlyok az extender nélkül értendőek. Azért a 16,2 extender nélkül nem rossz adat, de a 18kg sem rossz adat. Nem gondolnám, hogy bekamuzzák a csúcsmodellre a 16,2kg-os súlyt. Olyat nem is mondtam, hogy 16,2kg 612Wh akkuval.
[link]
Elég könnyen emelgeti a bringát a tesztelő a videó vége felé, biztos, hogy könnyű a cucc. [link][ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Ezek a téli kamáslik érnek valamit amúgy?
Múltkori tekerésen már 2 óra után kockára fagytak a lábujjaim, kellene valami melegebb, de nem tudom érdemes-e kamáslival szrakozni vagy inkább vegyek egy téli cipőt? Nagyon vastag zokni nem fér a mostani cipőmbe, max. 2 réteg vékony vagy egy thermo..."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz INTELligent #181830 üzenetére
A softshellel én is úgy jártam, az szerintem csak itt-ott "lélegző" csíkokkal, betétekkel, bevarrásokkal lehet jó bringázni...vagy egyéb izzadós sportot űzni.
-
INTELligent
senior tag
válasz Toobee #181815 üzenetére
Tobee: első téli szezonom, így ezt legfeljebb a jövőben . De - mint ahogy melletted jjeahh is mondta - hosszú távon nyilván a dedikált téli ruházat a leginkább letisztult megoldás.
Ha látsz valami jó softshell dzsekit jjeahh, akkor szólj már kérlek, mert nekem van egy Hervises Kilimanjaro dzsekim, ami elég meleg, csak múltkor mikor hazaértem (egy ~1,5 órás nem túl erőltetett XC kör után), akkor a varrásoknál átvizesedett annyira, hogy kívülről is látszódott .
sz_abika: hogy én erre miért nem gondoltam .
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
addikt
válasz Runner_fxr #181826 üzenetére
még egyszer átfutottam a cikket, nincs benne, hogy a tesztelt bringa nem 18,18kg lenne - ezt megerősíti a német cikk is, ők 17,96-nak mérik az M-Team-et, mindkettő teszt ugye ezt a modellt tesztelte
mindkettő azt írja, hogy van egy elméletben 16,2 kg-os modell (M-LTD)
de egyiknél sincs kiemelve, hogy ez a súly a range extenderrel vagy anélkül értendő-e
és én attól tartok, hogy az M-LTD 16,2 kg súlya és az M-Team 18kg körüli súlya mind az extender nélkül értendő (ha azt veszem, hogy tényleg 1,4kg az extender súlya, akkor a 18-ból levonva az 16,6kg maradna az M-team verzióra, és 1000€ különbség, szerintem ennyire nem lövik magukat lábon, hogy csupán 400 grammot faragnak a csúcs modellen...)“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
bringasisti
őstag
válasz Runner_fxr #181826 üzenetére
Gramm mánia okán a felni belső felülete alig ívelt és ezért kicsit feszes a történet
BENEFON DELTA--------N8
-
Runner_fxr
Ármester
válasz xy.zsolt #181790 üzenetére
Akkor Te még szerencsés voltál, vannak olyan felni tubeless gumi párosítások, főleg outin, hogy irdatlan nehezen megy fel. Kellő rutin és megfelelő szerszámok nélkül az átlag bringás még egy belsőt sem fog tudni beletenni. Na az a szopás.
#181806f4lcon
No no, valamit félre olvastál, Range extender nélkül ez bizony 16,2kg. A plusz akkuval 18,2kg. És úgy már 612Wh-t tud. És a Range extender valami 1,4kg külön. Itt pl mindennel együtt 17,96kg-ot mértek a csúcs M-Team modell esetében. [link]Amúgy abban egyetértünk, hogy ez tényleg az egyik legszebb E-MTB, engem egyedül a szűkös sárférőhely tántorított el kicsit, amúgy valószínűleg megrendeltem volna magamnak.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #181821 üzenetére
Igen, az egyik légtelenítő csavar kicsit elnyalódott és szerintem nem tudtam meghúzni rendesen.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #181798 üzenetére
Biztos ott szivárog? Csak mert egyszer én is kopott betétekkel légtelenítettem/utánatöltöttem, aztán folyton amolyan olajpermetesek lettek fékkarjaim körül, mert a nagy nyomás kipréselte a tömítések mellett a folyadékot. Pontosan nem tudom hol, szerintem mindenhol, majd ráhúztam a gumiburkolat alatti roppantó csavarokra egy-egy kicsit és kiengedtem az olajból is és jó lett. BR-M615
[ Szerkesztve ]
-
bardi
senior tag
válasz jjeahh #181793 üzenetére
Nekem is ezt csinálta a teló pumpa, 25 forint értékű o-gyűrű megoldotta.
Booster bár ilyenkor jó lenne, de nem tudom használom e annyit. Viszont a permetező is átalakítható, kb 6 liter levegő lehet benne, vagy 7, csak a hozzá tartozó csövek méretei nem megfelelőek, az egyik túl vékony a másik túl vastag, ha ahhoz szereznék egy jó méretűt, lehet segítene.
De ha sokat fogom cserélgetni, akkor Sebgutkopf tanácsa lesz a megoldás, es veszek egx rendes boostert.'92 Honda VFR 750
-
Toobee
veterán
válasz jjeahh #181817 üzenetére
Még nem mentem el a téli cipőért (Force, amit múltkor linkeltem), ezért 1 réteg merinó zoknit alufóliáztam, majd rá még egy zokni, erre nyári cipő, majd kamásli. Nem mondom, hogy melegem volt, de ki lehetett bírni. Ellenben szörnyű macera volt, főleg mikor otthon levettem a zoknit és milliónyi darab alufólia szóródott szét a lakás minden pontján. Úgyhogy szombaton hozom is el a cipőt
-
addikt
válasz maximilian4 #181811 üzenetére
Mint írtam is, fogalmam sincs, hogy léteznek e ilyen nagy méretű, és teherbírású cuccok, így az árakban se vagyok járatos, de valahol olyan max. 150-200 e Ft körüli összegben gondolkodom.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
jjeahh
nagyúr
válasz Toobee #181815 üzenetére
Ja, a rendes téli ruházat vs a diy megoldások és a sok réteges öltözködés között szerintem az a legnagyobb különbség, hogy a téli ruházatot semmivel nem macerább felvenni, levetni, használni, mint az őszi-tavaszit, mert mindenből elég 1-max 2 réteg és mégis sokkal hatékonyabb, mint nyári öltözetből 100 réteget felvenni, kamáslit húzni, fóliázni meg társai. Nekem most majdnem fullos a téli ruházatom, csak egy dolog hiányzik igazán: valami komolyabb szoftshell dzseki, mert egyelőre felül én és sokrétegesen öltözök, ami túl körülményes és nem tökéletes. Sajnos a teljes téli ruházat drága, szal el kell dönteni, hogy hosszútávon biztosan akar-e télen is bringázni az ember vagy sem, ha igen, akkor szerintem megéri.
-
sz_abika
addikt
válasz INTELligent #181814 üzenetére
Bear Gryllses túrázásból merítve, a tábortűzből kivett kő, az zsebben sokáig melegen tart, úgyhogy a sűtőt otthon kapcsold be indulás előtt 1 órával
[ Szerkesztve ]
PSN: xszabikax
-
Toobee
veterán
válasz INTELligent #181814 üzenetére
Nem nézel inkább egy dedikáltan téli cipőt? Szerintem más előnye is van, azon felül, hogy melegen tart (víz, szél stb. védelem).
-
INTELligent
senior tag
Használ valaki ilyen Lidl-s fűthető talpbetétet? Mert tegnap a hővisszaverő fólia+vastag zokni+sima zokni+kamásli kevés volt a nyári outi cipőmön. Ha működik a kütyü, akkor áldoznék rá, mert ezt tudnám túrázáshoz stb. is használni.
Illetve kézmelegítőt tudtok ajánlani? Mert itt is kezd kevésnek bizonyulni egy dekás selyem alákesztű+alis kesztyű (ok, ez nem a legjobb minőség, de nem csúszik le a kezem a kormányról és fogja a szelet, plusz így nem nagyon vastag a kesztyű, így stabilan rá tudok fogni). Néztem ezt az aktív szeneset, de örülnék, ha újrafelhasználható lenne (plusz nem fogok 6 órát tekerni, így nem fogom kihasználni).
Tudtok olyanról, ami kicsi annyira, hogy befér a kesztyűbe (ha alkalmanként fel kell melegíteni mondjuk forró vízben vagy radiátoron, az nem gond?Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
Ringman
nagyúr
válasz maximilian4 #181811 üzenetére
erre való a touring bike a túlméretezett vázzal és a 32-36 küllős felnikkel, nem?
akkor meg a cyclingabouton érdemes elkezdeni nézelődni
btw a decathlon touring biciklikről mi a vélemény? (2021-ben lesz majd kapható)
-
INTELligent
senior tag
válasz sebgutkopf #181805 üzenetére
sebgutkopf: tudom, hogy van minimum, a Shimano-nál meg is találtam a min. értéket, de Tektronál nem lett meg. Amúgy síkságon, ahol most használom, elég fura lenne, ha a túlzott hőtermelődés lenne a gond . Betétből a Shimano B01S bevált, szerintem rakok rá majd olyat, ha megjön Rose-ról.
Az viszont jó kérdés, hogy felfekszik-e jól, megnézem majd. Mondjuk ha nem fekszik fel és koncentrált a hőhatás, akkor el tudom képzelni, hogy tényleg az lesz a gond.parkr: köszönöm, a Shimano-t tudom, de ez Tektro és arról nem találok semmit.
Blog: https://path2phd.substack.com/ || https://500px.com/photofan96 || Strava: https://bit.ly/2QzLnok
-
maximilian4
addikt
Mennyit szánnál rá amúgy? Ilyen súly alá biztos épített kerék kell egyedi igények szerint, szerintem nincs olyan kerék ami gyárilag ilyen súlyt bírna. Valami brutál erős felni kell, küllőkkel (jó sok küllővel) meg agyakkal.
Maxi
-
addikt
Üdv!
Most járok itt először, és lenne egy eléggé egyedi igényem kerékpárügyileg. A helyzet az, hogy még az apámtól örökölt kerékpár, már olyan szinten ment tönkre, hogy javíthatatlan, lényegében már csak tolni lehet, hajtani nem.
Szóval, keresek egy olyan kerékpárt, mint amilyen a lovaknál a muraközi , azaz kellően nagy, és hatalmas teherbírású. Ez azt jelenti nálam, hogy minimum 130-150 kg-ot röhögve elbírjon, csomaggokkal együtt.
A másik elvárásom az lenne, hogy ha rá ülök, akkor a térdemmel ne üssem már ki a saját fogaimat, mert amúgy 194 cm magas vagyok. Tehát, jó magasan lévő ülés, magasan lévő széles kormány, olyan ökörszarv szerű , azaz olyan kerékpárt keresek, amelyen egyenes háttal tudok ülni kényelmesen, és nem előre görnyedve.
Sebességváltóra sincs szükségem, mivel egy alföldi városban élek, sík terep mindenhol, és rengeteg a kerékpárút.
Végignéztem már jó párt netes oldalt, de ott jóformán csak ilyen inci-finci divatkerékpárokat látok, és amelyek ránézésre olyanok, hogy ha ráülnék, azonnal összeroskadnának alattam.
Ezért kérnék ötleteket az itteni szakiktól, hogy hol, merre nézelődjek, milyen típusok felelnének meg az igényeimnek, és lehetőleg itthon is kaphatók legyenek.
Az árra vonatkozólag egyelőre nem írok semmit, de nyilván nem örülnék, ha egy ökör árát kellene kifizetnem.
Előre is köszi a segítséget.[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
parkr
őstag
válasz sebgutkopf #181805 üzenetére
outin is 1,5 (shimano)
-
ZolkoW
őstag
válasz bardi #181778 üzenetére
szerintem nagyjából azon múlik, hogy a gumi zár-e annyira szárazon, hogy a levegő bele menjen, és ne mellé. A szűz Schwalbékat sikerült kézipumpával is felfújnom, mert az első pár pumpálásra csak nekinyomódott jobban a perem a középső árok szélének, és nem sok szökött ki, de ugyanezeket a gumikat leszedés után már nekem sem sikerült kompresszor nélkül.
Az egyik WTB külsőmmel meg annyira megszenvedtem felrakásnál (nem a felfújásnál, már a felnire erőltetésnél), hogy ott el is döntöttem, ehhez teljesen értelmetlen bármiféle javítószettet hurcolnom, ha valamit nem fog meg a tej, akkor séta
-
addikt
válasz Runner_fxr #181745 üzenetére
áhá, megvan a turpisság, az akku 360Wh csak
mert túl szépnek nézett ki, hogy igaz legyen a 18,18kg
( a range extendernek nincs súlya a tesztben)amúgy nem szoktak tetszeni az Orbea bringák, de ez kifejezetten szép, és a legszebb e-mtb amit eddig láttam
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
sebgutkopf
őstag
válasz INTELligent #181789 üzenetére
A féktárcsáknak van minimális vastagsága. Outin nem tudom mennyi, míg montinál 1,55mm-nél már cserés (igaz nagyobb az átmérő).
A betéten az a bevájás elég érdekes. Mire fekszik ott fel a fék? Ha nem fekszik fel a betét teljes felületén a tárcsára, akkor fékerőd se lesz. Fura szín lehet egy túlzott hőtermelődéstől üvegessé válás miatt, ami azt okozza, hogy utána a betét egyszerűen csúszni fog a tárcsán, tehát nem fog rendesen.
Szóval ha teljesen biztosra akarsz menni akkor tárcsa és betét csere együttesen. Illetve nem mindegy a betét komponense, se gyártója. Nem mindig jobb az olcsóbb.
A resign betétek egyébként a vizet kevésbé tolerálják, ennek ellenére outin nem hinném, hogy fémes betétek kellenének -
sebgutkopf
őstag
válasz jjeahh #181793 üzenetére
Egyikről se foglak lebeszélni. Boosterem nekem is van, örülök neki hogy megvettem, nélküle nehezebb lenne az élet.
A digitális pumpának is látom a létjogosultságát. Eleve mindegyik kicsit máshogy mér, így az is fontos, hogy a megszokott nyomást mindig ugyanazzal az eszközzel állítsd be, sőt akár a tekerés helyszínén az akkor aktuális hőmérséklet és légnyomásnak megfelelően.Szóval hajrá!
-
sebgutkopf
őstag
válasz bardi #181784 üzenetére
Miért nem veszel egy tyre boostert?
Annyira nem drága és soha többet nem lesz gond, nem kell máshova menni. Felfújod mint egy patront, aztán ráereszted a kerékre. Mivel a levegőt már eleve belenyomtad, ezért gyorsabban megy ki belőle a levegő mint amit egy kompresszor tud, akár 11 bar-ig fújhatók. -
sebgutkopf
őstag
válasz maximilian4 #181783 üzenetére
Én is mindig szárazon fújom fel először a tubelesst. Ha gebasz lenne és benne a lötty... hát ahhoz a mocsokhoz nincs kedvem. Szerintem asszony is kinyírja, de csak miután már a saját kardomba dőltem.
Mellesleg, ha jó a rendszer akkor alapvetően szárazon is tartania kell tudni a nyomást (ha nem is hónapokig). -
sebgutkopf
őstag
válasz Hasaggymeg #181751 üzenetére
Pár hónapja láttam egy videóinterjút a nagyobb bringa gyártókkal. Pont a többlet kereslet, készlet és gyártó kapacitást feszegették a kérdések. A gyártók válasza meglehetősen egységes volt. Röviden: mivel látják, hogy a megugrott kereslet a vírus miatt van, ezért ennek a tartóssága bizonytalan, így nem építenek ki többlet gyártói kapacitásokat, hanem kivárnak és figyelik milyen időtávon marad meg ez a nagyobb igény és az alapján hoznak döntést később és óvatosabban egy esetleges bővítésre.
Ez üzletileg teljesen ésszerű, egy egyszeri 6-12 hónapig tartó vásárlási hullámra nem lehet sok 10-100 millió dolláros befektetéseket alapozni, amik megtérülése 10 év.Amit viszont több helyen tehetnének, az az ügyfélszolgálat kapacitásának a bővítése. Ilyen pozíciókba kölcsönzött, vagy akár határozott munkaidős szerződéssel is fel lehet venni embereket, hogy javuljon a reakció idő az ügyfelek írásos, vagy telefonos megkereséseire. Szabad munkaerő van bőven a piacon, a munkanélküliségi statisztikát hagyjuk. példa: most kerestünk 1 fő recepcióst, amire két hét alatt 300+ jelentkező volt, régebben max 20.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MIUI / HyperOS topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mikrotik routerek
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Need for Speed: World Online
- Windows 11