Hirdetés
Aktív témák
-
_Hunter_
őstag
Amit tudok szívesen megosztom veletek, a sulikkal kapcsolatban.
Mivel a zegire jártam így a budapestriől csak hallomásból tudok érdemleges információt adni.
Amit már írták kredit rendszer van. Ez annyit tesz, hogy most már nyugodtabb a légkör. Nálink még az első három félév volt kemény, hisz addig volt uv keret meg minden. Ez annyit tesz max. 8 uv + 2 méltány. Jelenleg asszem minden félévben van 5 uv lehetőség vagy ilyesmi.
A tanárok egyformák. Nem nagyon kivételeznek, max egy két stréberrel. Nem árt érdeklődni, felsőbbévesektől, hogy melyik tanárnál mit lehet megengedni. Azért valakinél be kell járni.
A tantárgyak igen érdekesek.
Zegen amiből buktatnak: OPERÁCIÓKUTATÁS (2-3 félév), GAZD. MATEK (1-2. félév) Számvitel (1-3 félév). Ekez a leghúzosabbak, asszem.
Bp-n az opkut átlaghúzó tantárgy, ha jól tudom ott a számvitel nagyon kemény.
Bár inkább ezt egy bp-i pszf-s tudná megmondani.
A lényeg, hogy a főiskolára (szerintem) igaz, hogy legalább 60-70% szerencse kell, a többi a tudás. Ha az elejét átvészeli az ember akkor sima ügy. Én az utolsó két három félévben, heti egy két órán voltam benn, s elsőre meglett a diploma.
Ja és még egy: a vizsgaidőszakban elég tanulni. Szorgalmi időszak: BULI!!! -
_Hunter_
őstag
A legnagyobb kérdés, hogy mit ér ma egy diploma.
Én azt mondhatom, hogy a pszf-s diploma valamennyire még elismert, s tisztába vannak vele az emberek, hogy nem olyan könnyű megszerezni.
Más kérdés, hogy alkalmaznak-e vele. Nem a diploma a gond,hanem az, hogy esetleg nem lesz gyakorlatod, amikor egy jobb állásinterjúra mész.
Idén elég sok interjún voltam, alap 50-100 jelentkező, s ez vidék. Itt jó páran diploma+gyakorlat. Valami plusszt kell mondanod hogy téged alkalmazzanak. Ez nem diploma függő, hanem rátermettség.
Bp-n gondolom más a helyzet, ott még többen mennek egy zsíros állásra.
Nekem itt szerencsém volt. Igaz gyakorlott embert kerestek, de sikerült meggyőznöm őket arról hogy én vagyok a megfelelő ember. Amugy a munkához nem kell diploma. az csak beugró, ugymond. Majd ők megtanítják, hogy mi kell azon területhez amin éppen dolgozol.
Nem árt egy két jó ismerős. De szerintem a fősuli előtt ne ilyenen gondolkozzál, hogy alkalmazznak-e. Diploma úgyis kell, utánna meg majd meglátod. -
_Hunter_
őstag
Azért annyira nem vészes.
Amugy kalappal mindenkinek a fősulis évekhez. Tényleg ezek a legjobb évek. most hogy végeztem s elkezdtem melózni, így azért furcsa, hogy a barátaim akik itt tanulnak milyen könnyen vannak, mennyi idejük van meg minden. Én meg reggel 7 20-tól melózok, négyig.
[Szerkesztve] -
_Hunter_
őstag
Csak igazat tudok adni, kedves sorstársamnak.
Igaz mi már könnyen vagyunk, hisz elvégeztük. Azok akik meg ide jelentkeznek, kicsit figyeljenek oda, mivel a kreditrendszer tovább engedi őket lébecolni a fősulin, de utánna nagyon nagyot lehet koppani.
Én örülök, hogy nem kreditrendszerben tanultam. Igaz így is voltam tárgyismétlő, de belefér. A végeredmény számít, az meg nem lett semmi. -
_Hunter_
őstag
Ha jól értelmezem a pénzügyi és számviteli fősuli érdekelne. Melyik? Bp. Zeg. Startján?
Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Okos Otthon / Smart Home
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nintendo Switch 2
- Politika
- A Chieftec továbbra sem hanyagolja a klasszikus felépítésű házak piacát
- Felvázolta a Vision 2025-ön az Intel, hogy mi várható jövőre
- Path of Exile 2
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- KFA2 RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X SG Plus 1-Click OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ASUS RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X TUF BTF White OC Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Hozz a Nyuszi Tárolót! Seagate IronWolf 4TB (ST4000VN006) INGYEN FOX-al Érdekel?
- Gainward RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X Phoenix - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Gainward RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X Panther OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB AeroCool Aero 800 kék Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest