Hirdetés
- Overwatch 2
- Last Epoch
- Monster Hunter (gyűjtő topik) - PC/PS/XBOX/SWITCH
- Xbox Series X|S
- Gran Turismo
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Clair Obscur: Expedition 33 - Máris túl az 1 millión
- DOOM: The Dark Ages - Bemutatkozott a Cosmic Realm
- EA Sports WRC '23
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
Aktív témák
-
Male
nagyúr
A gépeken is állítsd be a DNS-eket, amiket Ziog írt, akkor jó lesz!
Szerintem a jelenlegi beálításoddal úgy működik, hogy a gép a beírt címet továbbítja a routernak, az lekérdezi ez alapján az IP-t, továbbítja a gépednek, majd a géped az IP alapján lekéri amit meg akarsz nézni.... ez nem csoda, hogy lassít.
(mondjuk én úgy csináltam, hogy a gépen elsődleges a 62.77.203.10, a másodlagos pedig a router IP-je...) -
Male
nagyúr
Mindegy, már ittvolt, megcsinálta: kiderült, hogy az ISDN-hez való szűrőt rakott fel múltkor, nem analóg vonalhoz valót...
Aztán a helyére rakott egy elvileg jót, amivel meg egyáltalán nem ment a net... végül a fali kis ''gyufásdobozban'' alakított valamit, ami a szűrő elött volt (két csati van rajta, de csak az egyik működött... hogy a másik mi, azt nem tudom), kiszedett belőle egy kétlábú fekete vackot (nemtom mi lehet, PPA-01 IC H9 feliratú), és utána az eddig nem működő csatlakozójára rádugta az ADSL modemet, a másikra amin eddig a szűrő volt, rányomott egy kisebb szűrőt, amin csak vonal és telefon csatlakozó van (ADSL nincs). Állítólag ez valami új fajta... nemtom, a lényeg, hogy azóta megy minden rendesen
Ja, és utána még ide is telefonáltak, hogy jó e minden, a szerelő megcsinálta e rendesen
Tényleg nem foglalkozott a routerrel. A megosztásnál én valami olyanra emlékszem, hogy meg volt különböztetve a lakáson belüli és a lakáson kívüli megosztás. -
Male
nagyúr
válasz
debtom88 #4583 üzenetére
T-nél sincs emelés... miért lenne? Ez nem egy kötelező éves dolog...
A feltöltés ''lekorlátozása'' pedig nem az Invitel ''szemétsége'', ha megnézed máshol az ADSL csomagok sebességeit, nagyon hasonlóak, a feltöltés mindenütt jóval kisebb, mint a letöltés (hiszen ADSL-ről van szó, és nem szimmetrikus sebességű kapcsolatról). -
Male
nagyúr
Ziog:
Ma amikor hívtak, meg is szakadt, és csak a hívás után lehetett újra kapcsolódni...
Szóval telefonáláskor vagy 0 lesz a sebesség, vagy megszakad a kapcsolat... (elég ha felveszem majd leteszem a telefont) ez ugye nem normális működés?
(amilyen sűrűn használjuk a vezetékest, fogalmam sincs, hogyan működött a régi szűrővel).
-
Male
nagyúr
5 hsz-el feljebb is kérdezted már... aki tud válaszolni esetleg, az látja is szerintem...Meg nem is igazán ide tartozik, hiszen ez az Invitel ADSL topic.
Szerintem próbálkozz az ''Azonnali kérdések órája'' valamelyik topicjában, és azt is írd oda, melyik területen laksz, mert nem mindenhol érhető el minden szolgáltató. Nagy árkülönbségekre ne számíts egyébként... (ha lejárt a hűséged, és elégedett vagy a jelenlegi szolgáltatóddal, akkor szerintem náluk érdeklődj, hogy adnak e valami kedvezményt ha további hűséget vállalsz... Invitelnél legalábbis van ilyen.) -
Male
nagyúr
Megnéztem, jól van. (már ha jók a feliratok a szűrőn, de azt már csak nem rontották el Kínában
)
Picit változott a helyzet... ha folyamatosan van forgalmam mondjuk lefelé, és valaki hív telefonon, vagy én telefonálok és leteszem, akkor a sebességem szépen lemegy 0-ra, semmi oldal nem jön be, de látszólag nem szakad meg a kapcsolat, viszont a modemen látszik, hogy gond van, és újra felépíti a kapcsolatot (kialszik az ADSL Link led pár másodpercre, aztán a szokásos villogás sorozatot adja, és megy tovább). Majd ha az egész lezajlott, akkor újra megy az internet.
A feltöltési sebesség meg elég érdekes... azóta egyszercsak az új szűrővel is 17 lett, majd jött egy telefonhívás, lement 0-ra, a telefon után pedig nem ment vissza 17-re, maradt 13-14... újracsatlakoztam, kihúztam-visszadugtam a modemet, de semmi, maradt a 13-14...
Nagyon úgy tűnik, hogy a telefon felé szűr rendesen (teljesen jó a vonal, nem hallatszik be semmi súgás, stb.), viszont a modem felé nem szűri ki a telefont... legalábbis én erre tudok gondolni.
Ennyiért kicserélik a szűrőt, vagy nem foglalkoznak vele?
(kvázi úgy működik most nekem az ADSL, mint az utolsó modemes verzió, asszem V.92 néven futott, ami ha telefonhívás volt, addíg megállította a netet, így nem volt foglalt a telefon ha interneteztek, de párhuzamosan a kettő nem ment) -
Male
nagyúr
Köszi!
Azóta kiderült, hogy ''még jogosabban'' reklamálhatok, ugyanis megpróbáltam telefonálni... sikerült is, de a net megszakadt (az ADSL link LED is kialudt a modemen), telefonálás után újraéledt... próbaképpen még kétszer eljátszottam, ugyan az történt...
Ziog: Régi szűrő -> 17-es feltöltés, új -> 13-14... kétszer visszatettem a régi szűrőt, és mindig visszaállt 17-re, az újjal pedig megállt 13-14 között minden esetben. Ugyhogy én bizonyítottnak látom, hogy a szűrő okozza... (főleg most, hogy a telefontól megszakat a net, így már biztosan rossz). -
-
Male
nagyúr
Remélem valaki hozzá tud szólni...
Szóval ADSL-em van már pár éve, és most kidöglött a szűrő, kicserélték, de azóta a feltöltésem 17KB/s helyett 13KB/s... A letöltési sebesség nem változott. Ezt okozhatja az új szűrő, vagy állítottak valamit a sebességemen? (384/64-el kezdtem, a két ''duplázás'' után lett a jelenlegi) -
Male
nagyúr
Na, már nálam is megy
. Elég gyorsan rendberakták azért...
-
Male
nagyúr
Nálatok minden OK? Itt (Veszprém) egyszercsak megszűntek a külföldi oldalak olyan fél 11 körül, és azóta semmi nem jön be, csak a magyar oldalak...
-
Male
nagyúr
Szóval szerelgettek
Mindegy, két év alatt ennyi kiesés bőven belefér.
A router logját néztem meg... amint felépül a kapcsolat, özönlik...
Berakok régebbi mintát, gondolom az már senkit sem zavar:
Thu Apr 20 07:10:51 2006 Unrecognized attempt blocked from 82.131.140.178:1204 to 82.131.186.178 TCP:445
Thu Apr 20 07:10:54 2006 Unrecognized attempt blocked from 82.131.140.178:1204 to 82.131.186.178 TCP:445
Thu Apr 20 07:11:57 2006 Unrecognized attempt blocked from 82.131.138.91:4452 to 82.131.186.178 TCP:135
Thu Apr 20 07:12:00 2006 Unrecognized attempt blocked from 82.131.138.91:4452 to 82.131.186.178 TCP:135
Thu Apr 20 07:12:08 2006 Unrecognized attempt blocked from 82.131.25.27:4923 to 82.131.186.178 TCP:139
Thu Apr 20 07:12:10 2006 Unrecognized attempt blocked from 82.131.25.27:4923 to 82.131.186.178 TCP:139
Szóval ez megy folyamatosan... régen amikor nem volt router, akkor meg a Kerio logja volt ugyan ilyen -
Male
nagyúr
Április 19 körül mi volt? (Veszprém, Invitel)
Rendszeresen megszakadt a net, aztán fél-egy órán át nem lehetett csatlakozni... ezt játszotta közel két napig... Már közel két éve van Inviteles ADSL-em, de ilyen még sohasem volt itt...
Nézegettem az árakat, és most mintha olcsóbb lenne két év rabsággal az Invitel (kb 1000 Ft-tal!), mint a Tréonlájn... vagy valamit elnéztem?
Amúgy nálatok is folyton jönnek a 135, 139, 445, 1026, 1027 portokon? A log szerint 2-3 másodpercenként bepróbálkozik valaki... (különböző IP-kről) Mi a franc ez? (néha más port is van, de ezek folyamatosan) -
Male
nagyúr
válasz
NINJA_V #4179 üzenetére
''Mondtuk köszönjük nem kérjük, de addig nem akart elmenni amig nem kötünk valami szerződést.(Jogom lett volna megfoni és kidobni az ajtón,nem??)''
Már nem azért, de simán kidobhattad volna... az ilyen módszerek csak azért működnek, mert az emberek jelentős része ''inkább akármit aláírok, csak meg ne sértsem azzal hogy kidobom''. Amúgy nálam az ajtón se jutnak a házalók tovább soha... amíg nem mondja mit akar (ez az új ''módszer'', beszél össze vissza és sokszor még azt se nagyon akarja elárulni hogy kitől jött... pl a telefonos hívogatók is vagy ötször megkérdezem hogy hívják, stb. és nem akarja elárulni...), addig nem engedem be, ha meg eladni akar, stb, akkor közlöm hogy nem érdekel és becsukom az ajtót.
4# Mind1 mondtuk akkor legyen az a 008 vagy micsoda...Direkt megkérdeztem hogy ez jár-e majd valami megkötéssel vagy esetleges többlet költséggel, mondta hogy NEM...mondta csak irjuk alá, (nem is akarta engedni hogy beleolvassunk a szerződésbe) mert hogy ez a csomag kifejezetten diákoknak szól...aha persze!!''
Naés ha kifejezetten diákoknak? Akkor kapásból aláírod? Ahogy olvasom már az elején sejtetted, hogy valami nem OK, mégis miért írtad alá elolvasás nélkül?
Egyébként amennyire tudom, ha más mondanak, mint ami a szerződésben valójában van, akkor az bizony érvénytelen szerződés...
Szerintem ebben az egészben jócskán hibás vagy te is... mondjuk ettől még ez nem tisztességes módszer a részükről... -
Male
nagyúr
válasz
joergie #3693 üzenetére
A telefon előfizetésedet telefonon is módosíthatod, gondolom ez történt, és ezért kaptátok meg a szerződést.
Az az államilag támogatott net volt nem? Ott világosan szerepelt, hogy hozzá kell/érdemes rendelni a telefonos részt is. Persze nem kötelező, fizetheted a percdíjat is... -
Male
nagyúr
Nekem úgy tűnik, hogy az összes területüket felosztották pár ''csoportra'', mindig egy-egy csoportnak emelik meg a sávszélességét pár nap alatt, ezek a csoportok megegyeznek az előző emelésnél lévőkkel, csak most mindegyik csoport belsejében megfordították a sorrendet.
Na ez zavaros lett, de mindegy, talán valaki érti, hogy mire gondolok. -
Male
nagyúr
válasz
woodpaul #3602 üzenetére
+ nyargoncnak is:
Veszprémet az előző emelésnél is két lépésben emelték, akkor pont fordítva, mint most (én az Egryn vagyok). Szóval szerintem holnap emelnek nektek.
Az 1248/160 nem sebességmérővel volt, hanem ennyi a profil a modemben. Amúgy nálam most se szakadt meg a kapcsolat emelésnél: elvileg volt kapcsolat, csak nem ment semmi... kapcsolat bontása és újra csatlakozás, és már ment is a net dupla sebességgel. -
Male
nagyúr
válasz
Realunit #3581 üzenetére
Bocs, ha félreérthető voltam, nem lenézni akartalak, hanem csak figyelmeztetni, hogy nem igazán érdemes beletúrni. Ha valami gond lesz vele, akkor előjön az, hogy a modem az Invitel tulajdona, és azt te ''megrongáltad'', amiért tudtommal lekapcsolják a netedet, plusz fizetheted a hűségnyilatkozatból hátralevő összeget nekik... (a szerződésben ez volt, ha jól emlékszem). Tűzfal be van állítva ahogy néztem, persze csak kevés dolog van letiltva benne (ugyebár a usernek menjen minden azért...), portforward, minden a gépedre van irányítva, ami kellhet, admin jelszó meg hát a gyári ezeken
-
Male
nagyúr
válasz
musclemuseum #3452 üzenetére
Az előző emelésnél Várpalotán történt meg, aztán másnap Veszprém két nap alatt, jól emlékszem?
-
-
Male
nagyúr
Látom, hogy tényleg, mert két csatlakozás van, és ugyan mindkettőn volt 99% fölött a terhelés, de amikor az egyiken 99% volt, akkor a másikon 0 körül, és fordítva, tehát tényleg megvan a lehetőség. Bocs UPC, azt nem tudtam, hogy kettő van. Egyébként kb ugyan úgy álltok, mint az Invitel, csak neki egyben van, és azon nem sokkal ment még 50% fölé (53% a max eddig).
A kampányhadjárat mondjuk tényleg elég sok lett most az Invitelnél, de a Matáv is kitett magáért: már többször hívtak, hogy van egy kedvező ajánlatuk a számomra... -
Male
nagyúr
Most spec nem értem, hogy mit akarsz ezzel mondani. A linken, amit berkatál, ott 10-17 óra között jól leesett a sebesség, ami mondjuk érdekes, de ilyenek vannak (én nem tapasztaltam, hogy akkor valami gond lett volna). A takarítónéninek biztos megtetszett az üvegszálas kábel, és hazavitt belőle egy darabot
Ez mondjuk lehetett az emelés munkálatok miatt is az igaz. Viszont ha jól tudom, ezért van tartalék vonal is (Matáv, UPC, meg egy pár másik cégnek biztosan van, gondolom az invitelnek is), és amíg az egyiken szerelnek, addig a másikon megya forgalom, szóval annak a grafikonját is meg kéne nézni, nagyon valószínű, hogy akkor az igen magas volt. -
Male
nagyúr
Most miért kell haragosan nézni?
OK, a UPC-s rész csak példa volt. A VoIP levesz a sávszélből, az szerintem ebből a szempontból amúgy is lényegtelen, ha ti most ismét dupláznátok, az már nem férne bele a jelenlegi sávszélbe nem? Ezen szerintem az nem változtat, hogy a sávszél kihasználtságot mi okozza. Már ha a 96%-ből nem 92% volt a VoIP, de azért azt nem hinném (akkor egy duplázással pont a 100%-nál lennétek
)
De ez most itt teljesen lényegtelen, mert ez az Invitelről szól, és az egészet azért írtam, hogy látszódjon, hogy az Invitel nyugodtan emelhetne már, legalábbis ebben az irányban semmi gondot nem okozna... -
Male
nagyúr
Ezzel mi a probléma? Ebből inkább az látszik, hogy simán emelhetnének, legalábbis ebben az irányban nincs szűk keresztmetszet: 53.1% a max kihasználtság -> nézd meg a UPC-ét, azok 90% fölött vannak, ha jól emlékszem... az biztos, hogy nagyon magas volt nekik, talán valami 96% vagy mennyi volt a max.
-
-
Male
nagyúr
Visszaállt itt is (Veszprém) : ping 30-40 között, 351kbit/s mellett. Minden maradt a régiben.
-
Male
nagyúr
Most valamit szerelnek itt Veszprémben, vagy mi van?
Ugyanis a pingem 1250-1400, és még ''Request timed out'' is van...
Ja és a sebesség valami csúcs ma délelőtt: Az ön sebessége 40,1 kbit/s
(ennél még a modemes net is többet tudott...)
Aki nem hiszi, itt a kép:
Bővebben: link -
Male
nagyúr
Matáv lehet, hogy nem jön ide, hiszen a haszon minimális lenne (annyi, mint az Invitelnek az ő területén...). Viszont most gyorsan megnéztem egy ADSL szolgáltatót (Enternet, mert az jutott eszembe), és az van Invitel területen is. Gondolom más is van, csak igazából teljesen mindegy, hogy melyiknél fizetsz elő, mindegyik az Invitel ADSL-t adja tovább. (ugyan az a helyzet, mint Matáv területen)
-
Male
nagyúr
válasz
svédcsepp #2430 üzenetére
A Matáv területen akármelyik ADSL-re előfizetsz, az ugyanúgy Matáv ADSL, csak közbejön mégegy szolgáltató... (bár mintha valahol már lenne külön kábelezése egy másik cégnek is ADSL-hez). Invitel területen is előfizethetsz másik ADSL szolgáltatónál, csak te akkor is az Invitel féle ADSL-t kapod. Szóval az Invitel nálunk épp annyira van monopol helyzetben, mint a Matáv a Matáv területeken.
-
Male
nagyúr
Veszprém? Valamelyik benfentestől infó? Nekem még levelet se küldtek a leállásról...
-
Male
nagyúr
Ezért én nem szidnám a céget. A CD-t a szerződéskötéskor adják, az hogy ő nem kapott, hááát lehet, de sok érelme amúgy sincs annak a CD-nek (tulajdonképpen semmi szükség rá).
Az hogy a gépében nincs hálókártya, se USB, az nemár hogy az Invitel hibája. Ottvan a szerződésnek azthiszem az első oldalán, hogy ezt az ügyfélnek kell biztosítania. Legközelebb meg valaki bepereli őket, mert neki nem mondták, hogy gép is kell az internetezéshez? Komolyan, legalább olvassa el a szerződést, ha meg nem tudja (nem tud eléggé magyarul), akkor kérdezze meg mielőtt aláírja.
Dolgozok egy italautomatás cégnél és ilyesmiket tapasztalok. Pl az automata kiírja, hogy ''A meleg ital elfogyott!''. Ez ott világít a pénzbedobó rés alatt közvetlenül, szemmagasságban pirosan. A kedves ügyfél természetesen sz@rik rá, bedobja a pénzt, és utána velem ordít, hogy miért nem kapja meg a kávéját...
(bocsi, nem akarok veled összeveszni, de ez is hasonló) -
Male
nagyúr
válasz
Jam-Master J #2191 üzenetére
Lehet, hogy már írtam ebben a topicban, de nálam 28 vagy 29 nap volt, mire bekötötték. Az a lényeg, hogy hívogasd őket, akkor előbb meglesz általában...
-
Male
nagyúr
válasz
musclemuseum #2122 üzenetére
Nekem sikerült 28 vagy 29 nap alatt bekötniük... tudom a végén már néztem, hogy mennyi kötbért kapk, de nam kaptam. Amúgy ha adtak egy telefonszámot (a szerelőkét), akkor őket zaklasd, miután felhívtam őket, másnap itt voltak... Amikor a zserződést kötöttem, akkor még azt mondták, hogy általában két hét, de ha addig semmi nem történik, akkor hívjam azt a számot. Mostmár tudom, hogy előbb kellett volna odatelefonálnom...
-
Male
nagyúr
-
Male
nagyúr
Veszprémről tud valaki valamit? (azon kívül, hogy 2005 eleje...)
-
Male
nagyúr
válasz
_bekefiu_ #1397 üzenetére
Szerintem azt, hogy a modemed rendben van, az ingadozást az Invitel hálózata okozza. Valószínüleg az emelés után nagyon a határon van a terhelése, és ha sokan használják, akkor már nem jut a maximális sávszél az egyes előfizetőknek (az emelés után mindenki tölt/tesztel, így rohadt nagy lehet a forgalom -> egy idő után visszaáll a normálisra a terhelés, akkor valószínüleg megszűnik az ingadozás is).
-
Male
nagyúr
Nekem 351.9 kbit/s szokott lenni -> nálam gyorsabb, mint nálad
Én is megkaptam a levelet ma, de itt (Veszprémben) csak 2005-re ígérik, mert fejleszteni kell.
A feltöltési sebességről nagyon hallgatnak, pedig az 512/64 az nagyon rosszul néz ki, akkor már inkább 384/128 legyen (a PH! olvasásnál is van amikor a feltöltés fogja vissza a sebességet 384/64 esetén). -
Male
nagyúr
válasz
Digiti Dotto #1293 üzenetére
Úgyemlékszem, hogy Klepto-nak már megemelték -> 512/64-lett neki talán, ami elég fura. (ebben a topicban írja valahol a sebességtesztjét az emelés után)
-
Male
nagyúr
Már tesztelnek Veszprémben? Igen gyors volt ma reggel a netem. Megnéztem, hogy a modem mit ír: up: 264256 Kbps, down: 263936 Kbps -> lehet, hogy szabadjára engedtek (semmi korlátozás). Tudom a modem elvileg ''csak'' 8 Mbit/s-ot tud, de lehet, hogy ennyire állították központilag a korlátozás, hogy kiderüljön hol mennyi a maximum. Aztán megtaláltam az Inviteles sebességtesztet, 351 kbit/s-ot írt ki, ezután újra megnéztem a modemen, és már 416/96-ot mutatott. Lehet, hogy a sebességtesztjük indításánál mindig visszaállítják? (a múltkor is ugyanez volt, azthiszem be is írtam ide a topicba, csak akkor még azthittem, hogy amíg kerestem a tesztet, közben állították vissza -> meg akkor nem csináltam képet). Amig állítanak, nem kéne megszakadnia a kapcsolatnak? Ha igen, akkor lehet, hogy csak a modem szórakozik velem (pedig ilyenkor mintha az oldalak is gyorsabban jönnének be).
-
Male
nagyúr
Veszprémben mikor várható? A 384/64-ből akor 512/mi lesz? Ugye nem marad a 64 felfelé?
Amúgy valamit ma csináltak itt is, mert több mint 2Mbit/s volt az up a modem szerint. Mire megtaláltam a sebességtesztet, addigra meg visszaállt, így lehet, hogy csak a modem írta rosszul. -
Male
nagyúr
Valóban nem jól próbálod. Szóval http://192.168.1.1 a cím (a többi nem kell), majd baloldalt van egy olyan, hogy ''Advanced Configuration'', ezután bejön egy bejelentkező ablak, oda írd be a nevet és a jelszót (admin, admin). Utána már állítgathatsz mindent (csak el ne cseszd -> le lehet menteni a beállításokat, mielőtt elállítasz valamit, szerintem mentsd el)
-
-
Male
nagyúr
válasz
LeslieG Jr. #938 üzenetére
Köszönöm! Tényleg működik. Ezt vajon eddig miért nem tudta senki megmondani? (meg hogy miért mindig csak Siemens, meg hasonló nevekkel próbálkoztam)
Aktív témák
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest