-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Gondolkozom rajta, hogy jó lenne memóriát bővíteni a T450s-ben, mert VM futásakor kicsit kevés kezd lenni a 8GB, ami benne van. Ha jól nézem, akkor PC3-12800 1600MHz DDR3L kell bele, de azon belül milyen márkát érdemes keresni?
Illetve árukeresőn nem találtam ilyenből 16GB-os modult, érdemes még 8-at venni? -
törölt tag
Sziasztok!
Gondolkodom a T450s-hez egy másik akku beszerzésében. Elég lenne a 3 cellás kisebbik is, viszont honnan érdemes venni, ahol nem túl drága, de eredetit adnak biztosan?
Köszi -
törölt tag
válasz donjohnson #81221 üzenetére
Köszi
Tikakukac: Igen, egyébként többek közt ezért is akartam mindenképpen 50-est.
Azt amúgy azért tegyük hozzá, hogy ez a gép kb olyan vastag, mint a T410 alsó része (képernyő nélkül ugye), ahhoz képest szerintem elég elfogadható a kialakítása és masszivitása is.
Inább a gyári minőségellenőrzés lehet az, aminél spóroltak mostanában, mert amúgy szerintem nem rossz.Az meg megint más, hogy az utóbbi 2-3 év felhozatalából kb semmit nem lehet már találni, ami jobb volna. Dell topik pont ettől van tele, hogy az E7450 mennyire gáz az elődhöz képes, nem bír el olyan feladatokkal a CPU, amikkel az előző és az azelőtti széri simán. Ráadásul ott még azzal is meg kell közdeni, hogy ők az 50-es szériában kivették az M.2 SSD támogatást, tehát egyetlen darab meghajtód lehet a gépben Persze ott a slot a gépben, de 2242-es PCI-E csatlakozós, nem kapni bele SSD-t, és a hivatalos fórumon is írta egy admin, hogy nem támogatják.
Ezért (meg a kinézet miatt) is vettem TP-t újra. -
törölt tag
Végülis T450S lett belőle, ma jött meg a futárral. Eddig még csak külsőleg volt időm megnézni, de nekem szimpatikus. Kellemes fogása van, bár nem olyan tank, mint a régiek (ilyen vastagsággal nehéz is lenne), de minőségi benyomást kelt elsőre, és az ergonómiával sem találtam különösebb gondokat.
Meglátjuk majd pár hét/hónap után hogy alakulnak a dolgok, de remélem ez is kibír majd olyan 5-6 évet, mint a T410-em. -
törölt tag
Köszi, nézegettem az ottani véleményeket
Úgy tűnik, hogy méretekben ninc igazából olyan hatalmas nagy különbség a kettő közt, hogy a T450s kényelmetlen legyen, viszont cserébe a normláisabb billentyűzet, eggyel több USB. Illetve (bár ez csak egyéni probléma) valamiért itt a fHD paneles X250-et errefelé csak 1 év garanciával adják, amit ugyan lehet bővíteni 3-ra, de akkor már árban gyakorlatilag nincs nagyon különbség a két gép közt.Még annyi érdekelne, hogy a GT940-es vga mennyire melegszik a gépben? Linux alatt használnám, és ott nem vagyok benne biztos, hogy működne az automatikus váltás az integrált és dedikált közt, így lehet, hogy az egyik menne állandó jelleggel.
-
törölt tag
A memüória biztosan nem gond, jelenleg 3GB van, és még ezt sem sikerült megtölteni semmivel. a CPU teljesítmény szerintem mindennapi használatra nem gond, igazából a mostani teljesítményével sincs nagy gond, csak már tavasszal 6 éves lesz, és lassan újítanék.
Igazából a másik, amit néztem az a Latitude E7450, de arról sem írnak jókat a CPU felhozatal miatt, meg az drágább valamivel, és a pöcökegér nem annyira jó rajta. T450s meg errefelé csak Nvidia kártyával kapható, amire tökre nincs szükségem, és gyanítom, hogy linux alatt a drivere is problémásabb lenne.
-
törölt tag
Üdv!
Használva valaki X250-et, és ha igen, mennyire elégedett vele?
Egy T410-ről váltanék frissebb modellre, és egyelőre ez a legszimpatikusabb a felhozatalból. -
törölt tag
Sziasztok!
Nem nagyon találom a keresővel: a T450s-nél az M2 slotba csak cache-elésre alkalmas modul tehető, vagy elbír egy olyan SSD-t is, amiről bootolni lehet? Egy 60-80GB-os szerintem bőven elég lenne. Gondolkodom majd a jövőben egy ilyenre újítani, de ettől is függne, hogy melyik verziót vegyem belőle.
-
törölt tag
hát, ahogy elnézem nem csak az a szervíz tudta így:
China
Customers requiring International Warranty Service in China may be asked to provide one of the following in order to obtain IWS warranty repair service; proof of company identification (company letter, email, business card, company badge with photo ID), proof of purchase (purchase receipt, official order, delivery note, sales memo, or invoice), and/or proof of travel (passport with valid Visa to or from country where product was purchased, or other travel documents).
[link]ez azért elég szar így. jóformán ez az egyetlen ország, ami érint, szívesen feladnám mondjuk az egész amerikai kontinenst érte, ha itt simán lenne garanciám
-
törölt tag
válasz audi100td #33682 üzenetére
hát, nem tudom, nekem is furcsa nagyon. a type számomnak csak az első 4 karakterét engedi beírni abba a cellába, de az alapján benne van Kína is, meg gyakorlatilag majdnem minden más ország is.
lehet, egyébként, hogy csak valami idióta manager kitalált egy ilyen szabályt valami alsóbb szinten, és ebben az irodában pont az ő szava számít. a napokban volt ilyen tapasztalat, hogy a reptéri személyzetnek, akik a check-in kapunál intézik az ember csomagját, kiadtak egy nyomtatványt, hogy a magyarországi tartózkodást engedélyező papírokkal rendelkezők esetében ha a Magyarországon kívül eltöltött idő meghaladja a fél évet, akkor nem engedhetik őket a repülőre, mert a magyar vámszabályok szerint nem léphet be az országba, és ilyenkor a légitársaságot büntetetik azért, hogy engedte repülni. ezzel az ürüggyel nem akartak felengedni olyan utast a gépre, akinek nem vízuma, vagy tartózkodási engedélye, hanem hosszútávú letelepedési engedélye volt az útlevelében, amihez persze nem volt joguk, csak nem sikerült jól értelmezni a szabályt.
mondjuk szerencsére most végül nem kellett semmit csinálni a géppel, de azért lehet, hogy érdemes lenne utána járjak a dolognak, holnap felhívom majd a központi számot, hátha ott okosabbak ülnek. -
törölt tag
hát, természetesen amikor elvittem a szervízbe, rögtön elsőre bekapcsolt a drága, aztán utána még 5 perc próbálgatás alatt minden egyes alkalommal hibátlanul működött, szóval valószínűleg tényleg valami statikus áram lehetett, de kellett neki egy éjszaka, hogy elmúljon.
amin viszont kicsit meglepődtem, és nem kellemesen, hogy a világgarancia nem érvényes automatikusan, hanem az eredeti számla és a gép papírjainak másolatával együtt el kell(ene) küldeni a pekingi központba, és ott kérvényezni a világgarancia érvényesítését. ez díjmentes eljárás, viszont részemről hatalmas szopás, mert a gép ilyen "0 perces, bontatlan", egy hardveraprós eladótól vettem, eredetileg norvég lokalizációjú. persze akkor nagyon megérte árban, csak így a világgari nem megy vele
nem is értem amúgy, ezelőtt Latitude-om volt, annál automatikusan érvényes volt a világgari, nem kellett számlával szenvedni. -
törölt tag
Nem a rap lesz, kiprobaltam a baratnom kabelevel, es ugy sem indul. Sem toltott akkurol , sem ramok nelkul nem megy. Holnap megprobalkozom szerintem a szervizzel, remelem megoldjak gyorsan. Nem szeretnek uj gepet, ezek az uj 16:9-es keparanyok nem jonnek be, meg azert draga mulatsag is lenne...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Biosig messze nem jut el...
Most megprobaltam ezt a voodoo dolgot, de nem segitett. Ha hallgatozok, akkor eszre lehet venni ahogy probalja a ventit beinditani, van is egy gyenge fuvallat a hutonyilason, de nem porog fel..lehet hogy valami kosz kerult bele...? -
törölt tag
Sziasztok,
Nem indul be a laptopom. Thinkpad T410. Bekapcsolas utan felvillannak a led-ek rajta, es annyi, nem porog a ventillator, nem csinal semmit. Csak ot masodpercenkent ujra felvillan, es ez ismetlodik. Tegnap este ment, azota csak itt volt az asztalon. Bedugott tapkabellel vagy anelkul is ezt csinalja, akksirol is.
Van valakinek otlete, hogy mi mehetett tonkre benne? -
törölt tag
válasz ro_bert17 #18984 üzenetére
nekem használható teljesen ölben is, igaz olyankor nem szoktam nagyon hajtani, de nem is melegszik annyira, mint akár előtte a D630-am (igaz abban quadro nvs135 volt, nem integrált vga).
az a baj, hogy egyelőre egy 512-es ssd kb annyiba kerül, mint az egész gépem volt egy éve, szóval nem igazán alternatíva sajnos... pedig nagyon szívesen kiadnék rá egy kisebb összeget. mondjuk a negyedét. -
törölt tag
válasz ro_bert17 #18982 üzenetére
amióta van ssd-m még nem voltam olyan helyen, ahol tényleg meleg van (majd nyár végén megyek Shanghai-ba, ott szerintem ezt is tudom majd tesztelni ), de szerintem egy normális ssd biztosan hűvösebb egy 7200rpm-es hdd-nél, arról nem is beszélve, hogy mennyivel halkabb.
-
törölt tag
válasz audi100td #18978 üzenetére
nekem úgy van most megoldva, hogy van egy 80-as ssd a rendszereknek és /home-oknak, és egy 320-as hdd az adatoknak a multibay-ben. ami ezen nem fér el, azt a külső esata tárelyre teszem ki.
bár amúgy én is nagyon áhítozok a 320-as helyére egy ssd-n, mert elképesztő halk lesz a gép, ha nincs benne hdd, általában teljesen hangtalan, csak cpu igényes feladatoknál van egy kis ventillátorhang. csak sajnos az árral vannak bajok, elég drága még egy legalább 256-os ssd, kisebben nem férnék el egyáltalán.rendszernek amúgy én is tökéletesen meg vagyok elégedve a linuxommal. átlagos hazsnálatra számomra még sokkal kényelmesebb is, mint a win. van sok apróság, amiért nem szeretek win-t használni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz audi100td #18976 üzenetére
engem windows alatt leginkább az zavar, hogy a frissítések képtelenek egy lépésben felmenni. winupdate talál néhány frissítést, felteszi, újraindítja a gépet, aztán megint talál néhányat, és ez így megy akár órákon át. persze minél naprakészebb az installer, annál kevesebb időt vesz igénybe, de nem értem miért nem lehet úgy szerkeszteni a frissítéseket, hogy egy halomba leszedje a legfirssebbeket, és úgy menjen fel. a legdurvább eset egy ismerős Dell Inspironján volt, amikor a hozzá adott vista recovery lemezről feltettük kb 20 perc alatt az alaprendszert, és utána töb mint 6(!) órán át frissítgetett, pedig nem volt lassú a céges net...
mondjuk nekem munka miatt muszáj windows-t is használni (van egy program, ami csak azon megy el), és éppenséggel adtak is a gép mellé egy legális hetest, de olyan ótvarul van megcsinálva a recovery lemez, hogy csak teljes lemez formázást enged, amivel tönkrevágná a két linux disztrót, ami még fent van, így inkább én is leszedtem egy torrentes változatot (ugyanazt, amihez a licenszem van), és úgy tettem fel. hasonló a helyzet, amikor egyszerűbb és kényelmesebb warezolt játékkal játszani, mint a legálisan megvásárolttal.
egyébként ssd-ről gyorsan bootol a win7 is, csak hdd-ről tetű. -
törölt tag
válasz audi100td #17096 üzenetére
Nekem nem is konkretan a palmrest mozog, hanem ha kicsit az ele felol nyomom meg, akkor tud nyekeregni. Nem veszes, de kicsit csalodas, mert a d630 meg azert eleg massziv volt. Bar annak is neha nyekergett a muanyag resze, de legalabb volt benne fem is. Pl a kijelzo hata...
Gondwana: ha nem megy bele a caddy-be a gumi, akkor szerintem marad az ssd az optikai helyen. Kulso tarolasra es mentesekre ott van egy masfel TB-os 3.5"-os hdd, esata tokban, azon elferek, de azt nem viszem magammal mindig. A gepbe kell egy rendszervinyo, msg egy kisebb adattarolo, aztan annyi
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz audi100td #17094 üzenetére
nem rakták össze joban pont azt néztem, hogy a T61 nekem masszívabbnak tűnik. főleg, hogy ott van rollcage a kijelző mögött is, míg a T410-en csak egy műanyag lap. ennél még a D630 is masszívabbnak tűnt (igaz súlyosabb is volt). ami viszont kicsit bosszant, hogy a csukott állapotban kicsit billeg a kijelző, nem fekszik fel rendesen a bal oldala a csuklótámaszra. nincs egy miliméter sem talán, de érezhetően mozog. bár ez szerintem egyedi probléma.
-
törölt tag
válasz audi100td #17080 üzenetére
megnézem majd, hogy belemegy-e a gumicsík is a caddy-be, hátha. igazából azt számoltam, hogy az elmúlt közel egy évben, amióta megvan a gép, összesen háromszor használtam a dvd-t benne (egyszer, amikor a hozzá kapott win7-et kmentettem dvd-re, egyszer egy játékot telepítettem fel, egyszer pedig 2 hete, mert kaptam egy audio cd-t, amit áttettem mp3-ba). szóval lehet, hogy jó lesz az az ssd az optikai helyén is
lapa: jól hangzik ugyan, de gondolom egy jó ideig még elég drágák lesznek az ilyesmik. igazából annyira nem létfontosságú, csak már egy ideje fontolgatom, és úgy tűnik, hogy sikerült elszánni magam.azt hiszem ez a t410 sokáig meglesz (főleg ha elterjednek ezek a fos 1366x768-as kijelzők), szeretném tényleg jól berendezni
-
törölt tag
válasz audi100td #17078 üzenetére
igen, ezzel egy bajom van, hogy igazából alig használom a meghajtót, jóformán soha, ezért kicsit pazarlásnak érzem, hogy vegyek még egy plusz meghajtót erre. a probléma gyökere az, hogy szeretnék egy ssd rendszervinyót a gépbe, viszont mivel ez az egyetlen számítógépem, nincs asztali, így ezen tartom az összes dolgomat is egyben (filmek, zenék, fotók). ez viszont csak ssd-re nem férne el. a hdd-t nem akarom a rack-be rakni az eredeti helyéről, mert ott (ahogy elnézem) nem igazán működne a rázkódásvédelem, meg a gumitappancsok sem férnének be rendesen, viszont ha a rendszervinyót teszem a rack-be, akkor nem tudom csak úgy betenni a dvd-t egy mozdulattal, mert nem bootol be a gép ugye. bár erre is van megoldás: vagy 2 perccel több szerelés kell hozzá, hogy kicserélem a két vinyót, vagy beteszek egy ubuntu live-ot, és arról bootolok átmenetileg...
az egész tok dolog azért merült fel, mert kényelmese lenne, még ha ritkán is lenne rá szükség. -
törölt tag
köszi mindkettőtöknek! nem igazán tudtam minek hívják ezt a cuccot
viszont most azon gondolkozom, hogy ez éri-e meg, vagy valami formásabb külső meghajtó alig drágábban... -
törölt tag
létezik olyan kiegészítő, amibe a gépből kivett optikai meghajtót bele lehet tenni, és usb-n keresztül külső odd-ként használni? olyanokat találtam, amibe slimline odd megy bele, de abban nem vagyok biztos, hogy ez kompatibilis lenne-e a t410 meghajtójával.
-
törölt tag
itthon merre lehet kapni ultrabay hdd keretet T410-hez? lehet egyáltalán? vagy ezt megéri inkább ebay-ről beszerezni?
-
törölt tag
szerintem ha nem akar porzó szájjal távozni a helyszínről, akkor egy biciklipumpa vagy sűrített leveős palack jobb megoldás. és inkább belülről kivelé kéne fújni (tehát monjuk kivenni a billentyűzetet, és úgy), mert az nem sokat segít, ha a rácsba beragadt dzsuvát befújja a ventillátorba.
-
törölt tag
ha nem kell az openoffice, akkor simán leszedheted, az összes járulékos csomagjával együtt.
azt sajna nem tudom, hogy a radeon driver hogy áll, bár az utóbbi időben azt mondogatták, hogy egész hazsnálható kezd lenne ubuntu alatt (valami új kiadású catalyst, meg az 1.7.5-os xorg állítólag elég jól megy együtt). de amúgy kipróbálhatod a live lemezről is, hogy megy-e.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
ha esetleg valakit érdekel/érint: úgy tűnik, hogy a legújabb (2.6.34-4) kernellel most végre működik a 3D gyorsítás is rendesen linux alatt, és nem fagyogat ki folyton, ahányszor bekapcsolom a compiz-t.
ja, igen, mindez intel 5700mhd vga-val. -
törölt tag
na, írt vissza az egyik tp-fan fejlesztő, hogy már Dell-je van, és nem tud érdemben fejleszteni, de ha átnézem a forráskódot, és megtalálom a megoldást, akkor szóljak neki remek
-
törölt tag
válasz rankesz #8360 üzenetére
igen, linux alatt. megpróbálok írni a fejlesztőnek, hátha még aktív a projekt, bár akkor már a másik tpfancontrol nevű program (imádom ezt, hogy a két tök különböző programnak ugyanaz a neve ráadásul a tök máshogy kinéző, általatok linkelt windows-osnak is) szimpatikusabb, abban manuális módban is lehet külön hőmérsékletekhez rendelni fordulatszámokat.
win alatt most nem tudom megnézni, vagyis meg tudnám, csak nincs kedvem átszerelni a vinyót csak ezért.
-
törölt tag
nade ez nem állapot remélem sokan reklamálnak, és javítani fogják...
most megnéztem egy másik progival, az manuális módban képes levenni "1"-es fordulatra (ez kb olyan 1500-2000rpm lehet), majd eltellik 1-2 másodperc, és a bios újra átveszi az uralmat és feltekeri 3500-ra... automatikus módban meg eleve le sem veszi, mert olyankor a kritikus hőmérséklet eléréséig "normal" módban megy a venti, ami kb azt jelenti, hogy a bios szabályozza eleve...viszont jelenleg 38 fokos a cpu, és sem böngészéssel, sem zenehallgatással, sem videónézéssel nem megy 40-41 fölé, akkor meg minek zajong itt ez a vacak
-
törölt tag
egyébként eszembe jutott még valami, ami sokkal jobban meg van oldva linux alatt: minden egyes ablakban lehet akár külön szövegbeviteli nyelvet választani, és nem csak programonként egyet. hogy ez miért jó? mert ha mondjuk egy IM progi egyik ablakában angolul beszélgetek, a másikban magyarul, a harmadikban kínaiul, a negyedikben meg oroszul, akkor win alatt minde negyes ablakváltáskor ki kell választani a nyelvet, mert az összes ablaknál átváltja az adott programon belül. míg linux alatt ablakonként megjegyzi, hogy mit állítottam be.
-
törölt tag
nekem mondjuk fut általában, amikor a gép is megy, de nem is ez a lényeg, hanem a kezelőfelülete kaotikus, mert tuszkolják bele az új szolgáltatásokat, némileg feleslegesen. az előbb feltettem, és még a compact view is túlzsúfolt szerintem. mondjuk annak örülnék, ha megcsinálnák a gtk-s felületet is hozzá, de végülis pár apróságot leszámítva már most elég jó azért linux alatt.
-
-
törölt tag
igen, most az MSE-t tettem én is fel. ennél több nem kell, úgyse netezésre használom ezt az installt, csak játékra talán.
a live messenger az egyik legundorítóbb szoftver, amit csak láttam már elnézést a kifejezésért. borzasztó a GUI, és az is bloatware... ráadásul nem tud icq-ra és gtalk-ra csatlakozni. a foobar biztosan jó, de nem tudtam megszokni a felületét amikor utoljára próbáltam. most rhythmbox van, az teljesen jó végülis, bár szoktam időnként másokat is próbálgatni.
egyébként írtam, hogy nem 2 órával rövidebb az üzemidő. akárhogy is nézem egy max fél óra különbség, ami szerintem nagyon jó eredmény a linux részéről én legalábbis boldog vagyok vele.ja, amúgy elsősorban azért tettem fel a win7-et, hogy megnézzem, hogy itt is pörög-e a venti, és jelentem: igen, pörög. amíg akksiról megy a gép, addig hangját se hallani, de amint bedugom, máris pörög fel, pedig semmi nem terheli, hozzá se kell nyúljak, csak bedugni a tápot...
-
törölt tag
most feltettem a másik vinyómra a a géphez kapott win7-et. fura. nem áll kézre.
azért azt kétlem, hogy _minden más_ igényesebb lenne, de mondjuk itt kell ugye antivírus, meg eleve úgy jött, hogy tele van szemetelve ilyen trial szarokkal.
nekem jobban tetszik az, hogy minden programot kezel egy központi szoftver, ami nézi a frissítéseket, nem csak a biztonsági kiadásokat, hanem az összes telepített szoftverét. konzisztensebbnek tűnik az egész gui is: nem szeretem ezt az össze-vissza lehet kattintani, az ablak bármelyik része ahol szöveg vagy checkbox vagy akár mivan az fókuszt kaphat, aztán nyomozd, hogy hova gépeltél megint. a skype egy bloatware, a pidginnek feleannyi beállítása van, a stardict nem működik rendesen, stb...
két dolog van, ami jobb windows alatt számomra: megy normálisan a QQ messenger, és vannak játékok. ez utóbbi mondjuk nem olyan nagy szempont a hétköznapokra, de azért próbáltam most fel, hogy majd ha esetleg játszani akarok, akkor már csak vinyót kelljen cserélni, és kész.szerk: ja, és most nézem ráadásul, hogy nem hoz lényeges különbséget a win7, most ugyanannyit ír ki akkumlátor időre, mint a linuxmint, ráadásul abban kikapcsoltam a fényerő visszavételét és a hdd downspin-t, itt meg minden alapbeállítással megy.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz 8nemesis8 #8283 üzenetére
az SL510 nem igazán Thinkpad, olyan szempontból, hogy a belső megerősítés hiányzik. de leglaább van tracpoint, és hasonlók. valahogy félút.
mondjuk az üzleti szériára való igény nem attól függ, hogy öltönyke vagy-e, vagy pedig tanuló. ez csak egy kategória megnevzeése, ahol (egyelőre) fontosabb a minőség, megbízhatóság, terméktámogatás és stabilitás, mint a hangzatos számok és egymásra licitálás. én is már évek óta üzleti szériában gondolkodom csak, pedig közel sem vagyok üzletember, de egyszerűen nem elégszem meg a melegedő, hajlékony és gyenge minőségű konzumer gépekkel. ezt neked kell eldönteni, hogy milyen igényed van, és mennyit szánsz rá. szokott itt lenni hirdetés az aprón, hogy vadi új, garanciális T és X szériás gpek jóval a bolti ára alat eladóak, nézd meg. -
törölt tag
igazából tényleg nem érezni, hogy melegszik. most idle módban (igaz közepesen pörgő ventivel) olyan 39-41 fok közt ingadozik a proci, szerintem ez azért nem rossz. mondjuk annak is örülnék, ha lenne mondjuk 45, de halkabb lenne
most nekiestem megint a tp-fancontrol nevű proginak, hátha elsőre valamit én rontottam el, de úgy néz ki, mint ami nem csinál semmit... van egy olyan rész, hogy írjam be az "/etc/modprobe.d/options"-ba, hogy options thinkpad_acpi fan_control=1. namost a modprobe.d-ben nincs olyan, hogy options, ellenben van egy tpfan.conf, ami pontosan a kívánt sort tartalmazza. ennek ellenére úgy néz ki, hogy nem csinál semmit a progi. a jelenlegi hőmérsékleten ki kéne kapcsolja a ventit, közben pedig jól hallhatóan megy.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
igen, csak úgy voltam vele, hogy a D630-hoz kéepst egy másik c2d-s gépet venni nem igazán előrelépés semmilyen szempontból. egyrészt az ilyenek már kifutók, lassan nem is lehet újonnan rendelni, másrészt pedig egy olyan gép belülről kvázi ugyanaz, mint amiről váltanék, 3 év múlva nem lesz időtállóbb a réginél, míg a mostanihoz még remélem lesznek bios frissítések, meg optimalizálás, hogy kihasználják a teljesítményét.
-
törölt tag
a core-i5 prociknál már ugye egybe van integrálva a gpu és a cpu. vagyis ha nem akarok diszkrét grafikát, akkor kénytelen vagyok az intel megoldásánál maradni, ezt pedig úgy látszik vagy a kernel, vagy a xorg nem kezeli rendesen, mert az eddig próbált jónéhány verzió alatt fagyott nagyon...
-
törölt tag
válasz sghc_toma #8240 üzenetére
igen, sajnos én is azt látom, hogy sokan akarnak laptopot venni, és meglátják az új acer/fusi/msi gépeket zaonos áron erősebb hardverrel, aztán azt veszik. azt hiszem nekem is lesz egy-két szép köröm, mire eladom a D630-at
amúgy én gondolkoztam a hirdetéseden, amikor gépet néztem, de szempont volt, hogy core-i5 proci legyen benne, így aztán mégsem az lett...
(és egyébként kellemes szívás is van az új proci miatt, compiz szanaszét fagy tőle) -
törölt tag
Majd megnezem. Nekem asszem olyan 40%-on van a fenyero. A 4 ora feletti uzemido szerintem eleg jo linux alatt, ennel biztosan tobbet bir a w7, annak (az en szempontombol sajna) jobb az energiakezelese...
Csak most nincs fen w7, majd a kisebbik vinyomra felteszem valamikor, jatekra jo lesz az idonkent. -
törölt tag
válasz rankesz #8127 üzenetére
mondjuk azert elegge motyog a srac, neha nehez erteni. Nem csipem annyira az eszakiakat
T410 lett a vegen, mar megvan, nagyon kiraly! Egy dolog bosszant, hogy linux alatt idle uzemmodban is porog a venti, bar max fordulaton se tul hangos, csak azert csak jobb lenne, ha nem csinalna.
Komoly viszont, hogy wifivel, nem visszavett fenyesseggel is 4 ora feletti uzemidot ir az ubuntu 10.04 a 6 cellas akksival. Ez nem olyen rossz, mivel a d630 a 9 cellassal produkal hasonlo uzemidot. Meg amugy tok szuperul megy eddigi tapasztalatok alapjan az uj ubival (leszamitva a ventit), minden plug&play. Szoval szeretem -
törölt tag
-
törölt tag
köszi! ezt a ventillátoros cuccot láttam már mostanában, csak reméltem, hogy nem kell ilyen drasztikus módszerhez folyamodni azért, hanem észhez tér az acpi.
mondjuk most éppen a frissítéstől meghalódott a fedora teljesen (hát hiába, béta...), szóval lehet, hogy a végleges kiadásig inkább ubuntu lesz rajta mégis.. -
törölt tag
nekem baoldalt semmi lötyögés, jobboldalt van egy olyan 1mm, illetve a jobboldali hangfalnál lehet kicsit nyöszörögtetni, de ezt felírom a biliműanyag optikai meghajtó számlájára (persze ettől még fölötte a burkolatot csinálhatták volna jó anyagból).
mondjuk amúgy meg vagyok elégedve a géppel, felment szépen a fedora13 (béta preview) rá, mindent egyből felismert, semmi nyűgje nincs eddig. persze még be kell lakni a rendszert, de eddig ígéretes. egy dolog zavar, hogy pörgeti egyelőre folyamatosan a ventillátort, de gondolom ez valami energiagazdálkodási probléma lehet, majd utánanézek. -
törölt tag
hát igen, ez már sajna nem az a békebeli minőség... ugye rollcage nincs már a kijelző mögött (asszem a gépben belül még van), meg eleve kicsit azért lazítottak az összeszerelésen is. péládul a dvd tálcája elég vacak, ilyen hajlós műanyag valami, szerencsére sosem használom szinte. illetve péládul a fedlapnak is van holtjátéka zárt állapotban, rázár a retesz, de még kcisit mozgatható. mondjuk ezek nem annyira működési rendellenességek, együtt lehet élni vele.
viszont maga a gép az gyönyörű. egyszerűen sokkal szebb, mint fényképeken. a színe, az anyaga, a formája, minden nagyon király.és egy kis plusz infó a jack aljzatról: próbáltam, és úgy tűnik, hogy kezeli rendesen a telefonokhoz is árult 3 eres jack dugaszos fülhallgatót, megy a mikrofon és a headset is vele (bár ezt még majd kipróbálom egy skype alatt is rendesen, ha feltettem).
-
törölt tag
rendben, írok majd amint lesz időm, csak ez a hét most lehet, hogy kicsit sűrű lesz majd, de még megltájuk
-
törölt tag
válasz Napfénysüti #8012 üzenetére
köszi! ez a gép lett:
i5-520M(2.4GHz), 3GB RAM, 320GB 7200rpm HD, 14.1in 1440x900 LCD, Intel 5700MHD, CDRW/DVDRW, Intel 802.11agn wireless, Gobi 2000 WWAN, Bluetooth, Modem, 1Gb Ethernet, UltraNav, Secure chip, Fingerprint reader, Camera, 6c Li-Ion, Win7 Pro 32
210e -
törölt tag
nos, megvan a T410 remek kis gép!
viszont rögtön elakadtam kicsit: hogy lehet a recovery partíciót kiírni dvd-re? mármint most nem egy restore pontot akarok csinálni, hanem egy olyan dvd lemezt, amiről bebootolva vissza tudom tenni az egész rendszer a kezdeti állapotába. -
törölt tag
válasz metal01 #7850 üzenetére
nekem olyan másfél éve kellett cserélni a D630-ban a hűtőventit, mert nagyon hangos volt már. akkor kérdezte a szervizes, hogy akarok-e billentyűzetcserét is. mondtam neki, hogy nem, mert semmi baja nincs. ő meg mondta, hogy ha majd később akarok, akkor úgy kell betelefonálni (mert náluk csak onsite szervíz van), hogy _elromlott_, és nem pedig úgy, hogy kopott, vagy nehezebben működik, mert akkor ki sem küldenek senkit...
-
törölt tag
jajj, tökéletesen igaz. engem is elkapott egyszer, amikor megláttam egy kirakatban egy (használt) fekete macbook-ot. szép nagyon, de aztán rájöttem, hogy annyi pénzért miket tudok még venni, meg hogy a billentyűzete, meg a... és elmúlt az érzés. de élveztem mind az 5 percét
-
törölt tag
van esetleg valaki, aki amerikai T410 billentyűzetét elcserélne magyarra? úgy néz ki, hogy majd magyarral jönne a gépem, viszont azt nem szeretem.
vagy hol lehet amerikai billentyűzetet szerezni (ebay-en nem láttam)? -
törölt tag
mondjuk engem nem izgat annyira sem a touchpad hiánya, sem az optikai hiánya, sőt, az előny is lenne. de inkább a fizikai méretek. illetve a régebbi c2d procikhoz ekkora méretben kapható x4500-as vga sem olyan meggyőző számomra. nem akarok diszkrét vga-t, de azért integráltból valami normálisabb jól jönne.
a vinyó legalább kell 320-as, mert egy olyan bő 100 gigát foglalnak csak a zenéim, és akkor még ugye kell a rendszernek hely, meg ugye mást is tartok rajta. most egy olyan 70 giga szabad hely van, ami azt jelenti, hogy egy 250-es az pont csurig lenne. -
törölt tag
igen, nekem annyi a különbség, hogy ebben egy Quadro NVS van, nem az integrált vga.
a 12"-os méretből az X201s lenne szimpatikus, de arra egyrészt azt írják a tesztek, hogy elég rendesen melegszik, másrészt meg nem a felbontás, hanem a fizikai méret miatt vannak kétségeim, hogy elsődleges gépnek mennyire válna be. mármint úgy értve az elsődlegest, hogy egyetlen. illetve abba nem tudnék második vinyót tenni, ha akarnék sem. persze a súlya szimpatikus. igazából az X201 tudása kéne az X301 méretében...evone: nekem a mostani procim is 35W TDP-s, szóval ebben nem lesz nagy változás. annyi lenne, hogy a mostani diszkrét vga helyett lenne integrált, mert nem használom ki a Quadro tudását sem (bár linux alatt az nvidia kártyáknak a legjobb a támogatottsága).
a mikrofonról nekem ezzel a géppel annyi a tapasztalatom, hogy amint bedugok egy külsőt, rögtön jelzik a túloldalon, hogy sokkal tisztább a hang, kvázi megszűnik az alapzaj, teljesen tisztán hallani, míg bedugottal a gépelést, meg mindent hall a másik fél. mondjuk konzumer gépen más is lehet a baj, nekem egy ismerősömnek van valami HP DV4 vagy DV5 gépe, és azon semmit nem hallottam, amikor megpróbáltunk mikrofonozni. -
törölt tag
-
törölt tag
igen, pontosan az X szériát nézegettem eddig, de az X200 kicsi lenne szerintem. mivel ez az egyetlen gépem, így a 12"-os kijelzőt nem tartom a legjobb megoldásnak. az X300/301 meg amellett, hogy nagyon tetszik, marha drága, és a vékonyítás miatt kispóroltak belőle pár lényeges dolgot, illetve úgy néz ki, hogy nem nagoyn akarják az új procikra sem frissíteni.
amúgy nem a vastagságával van a bajom, inkább a súllyal. bár most nézem, hogy a 6 cellás akksival a T410 az 2,26kg lenne, ami könnyebb a mostani gépemnél (főüleg ha beleszámolom a fél kilós dell töltőt ), de azért sokkal jobban hangzik az az 1,77kg-os súly az s verzió esetében. bár tény, hogy pont a vastagság miatt valószínű a sima T410 jobban szellőzik, kényelmesebben elférnek benne a hardverek. -
törölt tag
válasz rankesz #7615 üzenetére
igen, bár 128-as ssd kicsit nagy boovinyónak meg ext4-es rendszerrel érdekes az ssd, de majd meglátjuk. néztem már rá pár finomhangolás ötletet, hogy miként lehet jobban kímélni.
meg akkor már inkább egy 30 gigás slc kéne, meg mellé egy 320-as vinyó is elég adattárolásra.amikor néztem d630-hoz beépítőkeretet, akkor a legolcsóbbak is ilyen 10-12 ezer körül voltak HK-ból, az meg szerintem kicist drága egy aluminium dobozért... a 4300 elég korrekt!
majd nézelődök akkor a hirdetéseknél. láttam Prom gépét, de ez sima T410, az meg nekem kicsit vaskos, főleg a 9 cellással. bár nagoyn jó árban van tényleg, és igazából mindenben megfelelne hardveresen is. főleg, hogy angol billentyűzete van (az enter és í miatt nem szeretem a magyart) csak a súly ne lenne
-
törölt tag
válasz rankesz #7611 üzenetére
igen, nekem csak az a bajom az ssd-vel, hogy az a tárkapacitás kicsi, amit ssd-ben kapnék, ráadásul a nagyobb ssd-k marha drágák. azt legfeljebb úgy tudom elképzelni, hogy bootvinyó legyen, és mellette multibay-ben egy nagyobb (csak kérdés, hogy az s modellbe befér-e multibay-be egy 2,5-ös vinyó)., csak ez megint nem olcsó a multibay keret miatt... igazából már eleve a gyárból úgy kérném, hogy felejtsék el a dvd-t, de nem nagyon láttam ilyen opciót. meg ahogy nézem a fingerprint readertől sem lehet megszabadulni, és a bt is alapfelszereltség lett, de mondjuk ez utóbbi zavar legkevésbé.
én mondjuk 410s-t vennék, de ahogy nézem az még nagyon drága egyelőre, úgyhogy nem hiszem, hogy egy fél éven belül lenne rá pénzem sajnos. csak már nézelődök, mert szeptemberben jár le a garanciája a d630-nak, és majd szeretnék valamit, amire megint van leglaább 3 év.
evone: a gépbe épített mikrofonba minden belehallatszik (ventillátor, billentyűzet, stb), ez sajnos tapasztalat, meg eleve nagyobb az alapzaja. még ha fent lenne a webkamera mellett, akkor tűrhető lenne, de általában odateszik a billntyűzethez, ami nem tesz jót a véltenek.
-
törölt tag
hát, reménykedem én is nagyon benne, hogy 3 eres. az még leglaább használható (bár a mostani 3 headsetemet "dobhatom ki" ), legalább ugyanaz működne vele, mint a telefonommal.
1,8"-as vinyó az mennyire lassú? néztem egy-két külföldi fórumon nagyon szídják, mint a bokrot, de ez csak azért van, mert abból 5400rpm a maximum, vagy ezen felül is valamiért lassabbak az ilyenek?
-
törölt tag
azt meg tudja valaki mondani, hogy a T410/T410s modelleken bevezetett kombó jack pontosan hogy működik? tehát csak vagylagosan kezel ki/bemenetet, vagy esetleg képes az utóbbi időben telefonoknál elterjedő 3 eres jack dugaszokat kezelni (egyszerre sztereó kimenet és mikrofon)?
illetve még annyi kérdésem van, hogy ezt a funkciót linuxon is tudja-e, van-e esetleg valakinek tapasztalata vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Ukrajnai háború
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest