Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Donki Hóte

veterán

válasz lezso6 #125605 üzenetére

Nos, elmondom, hogy milyen lépéseket tettem a megoldás irányában (amit sajnos még mindig nem értem el :( )

Megnéztem a VGA drivert az Eszközkezelőben, ott az aktuális verzió 31.0.101.2111 volt.

Az Eszközkezelő azt írta, hogy ennél frissebb driver nincs, nem telepített frissítést.

A Lenovo oldalán semmi érdemlegeset sem találtam, a Lenovo Service Bridge telepített mindenféle friss tücsköt és bogarat, VGA drivert nem bántotta.

Intel oldalán hosszasan keresgélve találtam egy 31.0.101.2134 sz. drivert, ezt letöltöttem, de a telepítés elején azt mondta, hogy nem megfelelő a gépemhez :Y

Még hosszasabban keresgélve találtam egy 31.0.101.2115 drivert, ezt letöltöttem és ezt hajlandó volt telepíteni (benne valami hang driverrel).

Sajnos az eredmény gyakorlatilag semmi, annyi "fejlődés" van, hogy a VLC el sem kezdi lejátszani a HEVC állományú videókat.

Ezután telepítettem először a KMPlayert. Ez megnyitja a HEVC videókat, de mintha diavetítés lenne, a kép és a hang egyaránt sűrűn szakadozik (de legalább szinkronban).

Ezután jött az MPC-HC x64 verziója, ez adta eddig a legjobb eredményt, azzal a problémával, hogy a kép és a hang is szakadozik, bár sokkal ritkábban, mint a KMPlayerben, de fura módon ha a hang megáll, akkor a kép megy, ha a kép megáll, akkor a hang megy :U

Az is furcsa, hogy felismeri a HEVC kódolást, de a lejátszó ablak bal alsó sarkában azt írja, hogy a lejátszás hardveres gyorsítással megy :N

Új hozzászólás Aktív témák