-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scraffy
csendes tag
Pedig elég zavaró amikor a vonaton lötyög és pont abban a helyzetben amelyikben általában használom a többiben meg szinte meg sem mozdul. Központi szervizben voltál vele?
A Delta Services kft-val van valakinek tapasztalata? (mert ha jól emlékszem shadowfax említette még régebben hogy valamelyiknél még nagyon korrektek, és nem tudom hogy nem-e ezt mondta)
-
NosFeraTus
csendes tag
Hmm...hát akkor nem tudom, hogy én miért nem látom a készüléket.
Van még egy olyan gond, (és ez lehet, hogy kihat erre is) hogy amikor bekapcsolom a wifit, meg a bluetoothot, akkor kivágja, hogy az ericsson f3507g modul, egyes komponenseivel baj van. (pl. GPS). Már próbáltam feltenni különbözö drivereket, amiket persze a lenovo oldaláról szedtem le, de nem amikor telepíteném, nem tud minden komponensét feltelepíteni. Valakinek valami ötlete? -
Chandler
senior tag
ok, úgy szoktam
Viszont adódott egy problémám access connection-nel, nem látja a wifi hálózatokat ha a find gombra nyomok, ha profilt létrehozok és ott keresek wifi hálózatot akkor megtalálja az összeset, meg csatlakozni is tud, de ha a fő ablakban megpróbálok wifit keresni, nem talál semmit. Ha csatlakozva vagyok egy wifihez akkor azt az egyet látja. Hogy tudnám megoldani a problémát? (megpróbáltam azt hogy letöröltem és újraraktam, de nem segített)[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
-
Tim82
félisten
Nézd meg jobban. Megy a wlan (ld. systray ikonok), ehhez képest az Fn + F5-re feljövő ablak szerint ki van kapcsolva.
mdk01 gyorsabb volt.
mdk01 # 3003: XP alatt az Acronis True Image nevű programmal és HDD-re biztosan ment, megérne egy próbát.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Ringman
nagyúr
Szerintem (találkoztam pont az ellenkezőjével egy dell laptopnál - 25 fokos proci hőmérsékletnél is ment a venti) a hőmérsékletszenzorok mentek tönkre - alaplapcsere volt.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
brd
nagyúr
Nah, terjed a hülyeség. Egy Thinkpad az fekete/szürke. Kinyitva egyébként nem rossz, de...
Amúgy kérdésem van a buherátorokhoz: az F1 gomb kezdi nehezen bevenni a gombnyomásokat, olyan, mintha a fólia koszos lenne. Jól sejtem, hogy nehéz szülésnek nézek elébe, ha szétszedem a gépet, és megnézem, mi a baja?
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
Napfénysüti
nagyúr
De azért aki gépet vesz tisztában lehetne vele hogy tökéletesen hibátlanul megtervezett gép márpedig nem létezik. Én is tudnék mondani apróbb bosszantó dolgokat a gépemről de összességében így is nagyon elégedett vagyok.
Csak sokan szerintem úgy vannak vele hogy pénzükért abszolút tökéletességet várnak el és aztán hatalmasat csalódnak később. Ezt mindenféle gépre értem persze. Lásd például netbookok: mennyien adják el kis használat után mert nem azt kapták amit vártak...
Az emberek hajlamosak alaposabb utánajárás nélkül belecsapni a lecsóba.Més que un club!
-
Dr. Akula
félisten
Pedig "leesik", mert ez csak az előírás szerinti max órajelet jelenti. Az asztali gépemben 1600 MHz-es ramok vannak, de mivel nem tuningolok, az i7 csak 1066 MHz-n hajtja a ramokat. Vehettem volna 1066-ost is, azzal se lennék kintebb. Annyi előnye van csak ha tuningolni akarnék, akkor 1600-ig garantáltan bírná a ram a húzást. Vagy ha később lesz magasabb "FSB"-t (olyan már nincsen, de ezt ismeri mindenki) használó chipset, abban is garantáltan működni fognak.
-
Ringman
nagyúr
Köszi a választ!
Akkor én is így teszek majd, mert nincs másik gépem, így fontos, hogy ne álljon ott napokig.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
Remélem ez a rendesség lesz az alap.
Nekem is venticsere kell. Előzetesen egyeztettél időpontot, hogy rendelni tudjanak alkatrészt, vagy csak bementél?
-
fotel
aktív tag
Palmrest nyekereg, a switchable graph. miatt behülyülnek néha a kijelzők, pl stand-by után 640x480 a felbontás és a külsőt letiltja.
Továbbá a displayporton keresztül nem jut ki hang a gépből, csak kép. Elvileg tudna nyolccsatornás hangot is csak kifelejtették. Ha valakinek kell egy T500 2082-5BG akkor szóljon, van még rá pont gét év garancia.
A szervizben a nyekergést biztos megoldják, a drivereket egy tiszta install szerintem szintén megoldaná, de nincs kedvem vele szenvedni és kell a rendes HDMI kimenet.
Egyébként jó kis gép, és hiába nyekereg, még mindig sokkal masszívabb mint a mainstream notebookok.
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Beszélgessünk már egy kicsit.
System components
Intel® Core™ 2 Duo Processor P8600 ( 2.40GHz 1066MHz 3MB )
Genuine Windows 7 Professional 32
Intel Graphics Media Accelerator 4500MHD
2 GB PC3-8500 DDR3 SDRAM 1066MHz
15.4 " WXGA TFT 1280x800
UltraNav (TrackPoint and TouchPad)
320GB 5400
DVD Recordable (Dual Layer)
6 Cell Lithium-Ion
Intel Wireless Wi-Fi Link 5100
Bluetooth Version 2.1 + EDR
Fingerprint Reader
One yearA fenti notinak akkor $999 az ára?
-------------------------------------------------------------------------------------------
Ha jól látom a 3 év gari még
Any Mobile Base + 3Yr Battery Warranty Any Mobile Base + 3Yr Battery Warranty [add $139.00]Ez az aksit is kiterejszti 3 évre?
-------------------------------------------------------------------------------------------
Gondolom van még posta
Azt lehet tudni mennyi?Köszi
-
azazell0
csendes tag
Köszönöm a válaszokat. Az ajánlott linken lévő cd-image sajnos nem segít, mert egy konkrét hiba elhárítására tervezték (nem indul a gép), nálam pedig nem ez a probléma, hanem az, hogy szeretném a ThinkVantage rescue cuccot elindítani. Azt írja ki, hogy "SafeGuard Easy was not found". Még ötletek?
-
buherka
addikt
Ezért és hasonló dolgokért kell a notiról lerugdosni a Vistat
Nekem is tekerte a procit a Vista rendesen. Állandóan 20-30%-os terhelésen volt.
A Win7 alatt és XP alatt 1-5%-os terhelés között változik nyugalmi állapotban.Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
-
Napfénysüti
nagyúr
Az ultrabay slotnál nem lehetett bedugni a DVD írót. Már azt a pöcköt se tudtam eltolni. Aztán kiderült hogy egy csavar volt alul ami arra szolgál hogy ha bent van akkor ne lehessen kiszedni az ultrabay eszközöket. De bent a kis rugó is kiugrott a helyéről. Azt valahogy vissza tudták piszkálni. Most már teljesen jó a gép csak egy DVD kell. Szervizes srác megjegyezte hogy nagyon jó típus ez a T400 de sajnos csak később fognak erre váltani náluk.
Més que un club!
-
evone
őstag
Szetszedtem a gepet, es a cpura fekvo bordana 4 csavar kozul meghuztam az egyiket, mert azon a sarkon olyan mintha nem lenne rendesen rafekudve a proci, most mitha hidegebb is lenne... lehetseges hogy az idok soran valahogy ellazul a dolog, vagymi?
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
-
Ringman
nagyúr
Smart beállításnál nekem is 55-60-65 fok körül van a hőmérséklet, de azt hiszem, ha átírsz pár értéket a tpfancontrol.ini-ben, akkor más hőmérsékletnél pörgeti fel a ventit. Csak nem tudom hogy mit mire kell átírni
-
Ringman
nagyúr
Ez elég fura, nálam a T61-ben csapágyas a venti, zúg mint a traktor, de így is 45-55 fok közötti a hőmérséklet. Ha a TPfancontolt használva se megy rendesen, pl smart beállításnál?
-
Tim82
félisten
Mint nem is olyan sokkal lejjebb írta, ő olyan gépet keres, amiben 2.5" méretű HDD van...
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
-
cqr
aktív tag
Amennyiben ugyan azzal a programmal mérted (tpfancontrol-rmclock között könnyen lehet 7-8 fok is a különbség), és ugyanazzal az oprendszerrel (win7 rc és win7 prof telj. eltérően használta nekem a ventiket), és a környezeti hőmérséklet is hasonló akkor például lehet hogy:
- porosodik a venti.
-a több feltelepített program/futó process kevésbé engedi, hogy a proc speedsteppeljen.
Bár utóbbi 2-4 foknál nem valószínű hogy többet jelentsen, előbbinek signifikáns hatása is lehet.
Bár ettől még mindig lehet, hogy valami szoftveresen változott. Mivel méred ?Nekem a fan folyamatosan megy level1-en, így elég halk, és 20-22 fokos ambient mellett 31-34 fokos a cpu RM-clock-al, (tpf-el persze több) .
-
Napfénysüti
nagyúr
Szerintem jobban járnál ha telefonon keresnéd őket. Én 3 mailt írtam és több mint 1 hónapja b*szn*k rá válaszolni.
Thinklightról meg: asszony R61-ében sárga ami nagyon rossz annak alig van fényereje. Az enyémmel nincs gond, szoktam is este használni. De ha lenne esze a TP tervezőknek akkor nem 1 nyamvadt ledet tennének a gépekbe ami nem is középen van hanem 2-őt normálisan elhelyezve. Úgy gondolom az sokat javítana a hatásosságán és kb 100 ft többletköltséget jelentene a Lenovonak.Més que un club!
-
hcpeter
tag
Ez milyen király dolog lehet egy ilyen Tablet... fura helyen van az ujjlenyomat olvasó
Mindig is erre vágytam, de sajnos még nem érkezett el az idő, hogy birtokoljak egyet.Amúgy, csak említés képpen: amikor együtt vannak fotózva a T400-al, ott is látszik a felpúposodás a szalagkábel alatt. Bár én már annyira megszerettem, hogy asztali gépem nem is használom. Illetve, ha leülök elé, automatikusan elkezdem keresni az ujjaimmal az ultranavot
#include <sör>
-
Shadowfax
addikt
Masik: itt ne nagyon kerj ilyen teren segitseget, mert max lehurrognak hogy ne nyafogj, mert olyan nincs hogy egy ThinkPad hibas legyen.
Ez egy vaskos baromság. Ebben a topikban és elődjeiben rengeteg ember kapott már gyors és jó segítséget, ha baj volt a ThinkPadjével.
Amit nem bírok/bírunk, ha valaki folyamatosan nyafog és hisztizik, hogy ilyen meg olyan szar a ThinkPadje, ahelyett, hogy megoldást keresne. (Végső esetben pl. eladná a pöcsbe a gépét, s venne magának másikat.)Amúgy ha visszaolvasol a T topikban, én sem kedvelem a Thinklight-ot, mert a legtöbb ThinkPadben inkább vakít, mintsem a billt világítaná meg.
-
Ringman
nagyúr
Akkor a 24% még jónak is mondható.
Szerintem 7 cellásat érdemes venni. Elvileg ugyanakkora mint a 6cellás, csak kb 75 Wh.
A 9 cellás viszont hihetetlenül otromba
[6 vs 9 cella]Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
evone
őstag
Ja nem, tévedtem. 30.76 Wh. 56.16rol.
Senki nem tud 4 vagy 6 cellas aksit T61hez olcson? Mondjuk nem 20-30-40 ezer forintert mint ahogy a boltokba van?
Tudom hogy aksihoz csak 1 ev gari van, de ilyen nagy elhasznalodas eseten nem cserelik ki? Az apple a macbookban kicserelte 10% utan is.
[ Szerkesztve ]
ThinkPad X41,T61 < bármikor elcsérelem őket X200s-re. :)
-
g.gergo
senior tag
-
g.gergo
senior tag
Cserélni, valszeg kikopott. Én egyébként laboratóriumi célú szilikonolajjal ([-Si(CH3)2-O-]n) kenem, amely nem híg, nem sűrű (Víszkozitás (cSt) 340 - 360), így nem dobja ki magából forgás közben a venti, ill. forgást sem folytja le.
De ez is csak ideig-óráig jó, ami megkopott az megkopott.
[ Szerkesztve ]
-
TOZ
addikt
-
buherka
addikt
Aha...így már tiszta . Észrevettem, hogy ki lehet pattintani a DVD írót...ötletes.
(#1597) _ak_ ...igen...arra én is gondoltam, hogy hang nem lesz. Mondjuk van d-sub kábelem azzal majd én is teszek egy próbát.
Nem vagyok nagy HD film rajongó, inkább DivX-et nézek.
Arra meg talán elég az analóg is.
Gondolom a 4500-ös Intel adja a jelet a Display portnak és nem a 3650-es ATI[ Szerkesztve ]
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ubuntu Linux
- Villanyszerelés
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Ukrajnai háború
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest