-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Annyit tudok, hogy a DXHR-t próbálta játszani, de még 1280-on sem bizonyult élvezhetőnek (5-10 fps), Dishonored szintúgy, de még a CNC3-at sem tudtuk játszani egymás ellen, mert sok egységnél nagyon belassult nála, pedig az inkább CPU-t kér, mint VGA-t.
Hasonlításképp nálam DXHR 20-40 fps (1680), Dishonored 25 alá nem nagyon megy, CNC3 pedig vajsima közel maxon.Te mikkel játszol?
-
félisten
Én ugyan nem, de haverom azzal próbál játszani, és folyton engem csesztet, hogy milyen f*s ez a Thinkpad, hogy minden szaggat.
Mikor megmondtam neki, hogy dedikált GPU-sat vegyen.tototos: Jobb mint a régebbi Intelek, több játék elfut.. de sok köszönet nincs benne.
Említett elbeszélései alapján azt gondolom, hogy még az én 3650-em is keresztülpisili (főleg, ha meghúzom a bajszát. ).
A net viszont máshogy gondolja.
Szvsz az APU-k egyelőre nem játékra termettek... persze attól függ, hogy a kérdező mennyire régi játékokkal akar játszani.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz pippin12 #79467 üzenetére
Azzal nincs gond, azzal van, hogy a legújabb Mobility Radeon Driver és CCC nálam nem ment fel egyszerűen, megakadt a telepítése.
Az alap FireGL (ugye ez W500) felment, működik is CCC-ben még a 3D preview is, de a 13/9 kéne nekem, mert az úgy élből +10 fps sok játékban OC nélkül is.
A váltás tényleg gyors volt amúgy, de én nem tapasztaltam még olyat, hogy lassú lett volna. Igaz, Win8-cal nem is kísérleteztem. -
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz Razermazer #79446 üzenetére
Azóta viszont csak a szívás volt vele, az újabb Radeon driver ezúttal nem ment fel, megakadt install közben, Windows Update lesz*rta a NE TELEPÍTS DRIVERT B*SZOD utasítást, gond nélkül tett fel ilyen-olyan eszközillesztőket, eközben egyszer csonttá fagyott, másszor a kép ment el.
Király ez a rendszer.
Már a Win7-es SSD van bent, most egyelőre nyugalmat szeretnék. -
félisten
-
félisten
Na, ma délelőtt ismét túlzottan ráértem, így eljátszottam a Win10-zel.
Most magyar változatot tettem fel (amúgy ragaszkodni szoktam az angolhoz).Ezúttal netkapcsolat nélkül ment fel, és kikapcsoltam, hogy szedhessen magának eszközillesztőt.
Win 7 kompatibilitási módban, valamint adminként futtatva a telepítőket a következőket tettem fel:
Power Manager 6.36 -> hibátlan
Switchable Graphics driver (google alapján a legújabbat szedtem) -> hibátlan
Access Connections 6.25.65 -> hibátlanA PM-nél rögtön felajánlotta a Win a hiányzó .net Framework (3.5) telepítését (ez sok TP szoftvernek, és a CCC-nek is kell), amit hibátlanul fel is tett.
Működik a VGA-váltás, nincs fagyás, gyors, reszponzív, Catalyst Control Center is megy (mondjuk egyelőre az alap driver van fent, a FireGL-es, amit feltett a Switchable, de ha ez megy, menni fog a sima Mobility Radeon driver is).
Radeonnal használva is hűvösebb a gép, mint Win7 alatt, ez furcsa. Kevésbé eszik CPU-t, mondjuk a Win7-tel sem volt bajom, de ez így hatékonyabbnak tűnik.
Szóval ha valaki Win10-et akar használni régi gépen, abból már nem biztos, hogy gúnyt űzök majd, mert ezek szerint működhet a dolog, méghozzá kompromisszumok nélkül.
Amit még nem próbáltam: ThrottleStop, illetve MSI Afterburner (Win7 alatt ez utóbbi képes egyedül GPU tuningot alkalmazni, ez nekem mindenképp kell majd, tehát ha nem fog menni, maradok 7-en).
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Egyikőtöknek sincs teljesen igaza (még laikusként is nyilvánvaló, szóval nagyon unatkozhattok ), de nem is az a lényeg, hanem hogy "Csaképpen aki mondjuk huszasával teríti egy céges portfólió leselejtezett gépeit, az nem fog legózósdit játszani a gépein..."
De fog, ez benne a biznisz többek között.
Vesz egy csomó szart, legóz belőle egynéhány használhatót, a többi pedig megy alkatrészenként. -
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz tothjozsi96 #79258 üzenetére
Amikor érzed, hogy nem egészen annyi van benne, amennyit ő gondol.
Ha hipochonder vagy a géped illetően, akkor havonta. -
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz Mezga Aladár #79244 üzenetére
Hopphopp, most, hogy 63456 újraindítással felerőltettem egy .net frameworkot, amit nem is hittem, hogy fel lehet (letöltöttem 5 külön fajtát), lett CCC.
Akkor már csak a PM és AC kéne + Afterburner. -
félisten
válasz havri1 #79242 üzenetére
De én azt nem értem, hogyha van kint Win10-es System Update, az miért nem megy egy Win10-en?
Mint tudjátok, én itt kb mindenkinél jobban elismerem itt, hogy a régi szarjainkra ne várjunk támogatást, de itt egy csomó olyan dolog sem megy, aminek mennie kéne.
Pl ha a System Update egy darab drivert nem találna a gépemhez, egy szavam sem lenne, hiszen legalább lefutott, de nem.. -
félisten
válasz Mezga Aladár #79239 üzenetére
A driver ok, a CCC nem. De alap, hogy adminként és kompatibilitási módban telepítek, és egyenként állítottam be az exe fájlokra is a kompatibilitási módot - eredménytelenül.
Amúgy van 3D, a driver teszi a dolgát, csak nem konfigurálható, ami játszós gépen sajnos nem alternatíva.#79238 havri1 : A hang nálam oké. BT is, wifi is, bár egyik sem kapcsolható a billkombóval, amit nem tudok belőni addig, míg a System Update nem megy, márpedig nem hajlandó.
Szóval ez felejtős így. Még kicsit szórakozom vele azért.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz havri1 #79234 üzenetére
Én sem vagyok sokkal előrébb.. gyakorlatilag semmi sem megy, amit használok.
VGA driverről meg ennyit amúgy:
Azért kicsit bíztam az AMD-ben, hogy kapunk egy darab legacy drivert CCC-vel legalább a DX10-es vasakhoz, amivel még túlélhetünk, de nem.
Igaz, a driver maga működik (Win fel is teszi a legújabbat), de így gázos, hogy nem lehet konfigurálni.Chaser: nálam műkszik a fényerő a Win OSD-vel.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
Legalább 15 perce nem fagyott le.
Cserébe a System Update (a Win10-es) el sem indul.
Radeon driver felmegy, CCC adminként, W7 kompatibilitási módban sem.
Amúgy működik minden, közben a háttérben szüttyögteti a frissítéseit.
Van egy sejtésem, hogy ismét összezuhan hamarosan. -
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz Sanyi.mTs #79215 üzenetére
Eszemben sincs aktiválni, míg nem képes felmutatni ez a rakás kakkancs egy működőképes desktopot.
Pont ezért kísérletezek. Frissíteni pedig csak addig fogom amúgy is, amíg a 10-eshez rendelődik a kulcs, utána megy a clean install.
A Win sosem volt jó az előző rendszer frissítésében, és a Win10 topik alapján most ebben is alulmúlták magukat. Kb alfa-szintű bugokat produkál a rendszer... -
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz Chaser #79207 üzenetére
Fogalmam sincs.
Win7-tel minden rendben van.
Ráadásul tiszta installt nyomtam, Macriummal lementettem a 7-est D-re, töröltem minden partíciót az SSD-ről, így azt hozott létre a 10, amit akart.
Most visszaállítottam, de ráérek kísérletezni, úgyhogy ha valakinek van ötlete...
Modbiosom van, szerintem az a legújabbon alapszik. -
félisten
Na, kipróbáltam a Win10-et a W500-on.
Feltelepül percek alatt, wifit, lant, blútyúkot egyből ismeri, de percekkel a boot után csonttá fagy, ahogy írták már fentebb is.
Végigmentem a kötelezőkön, tehát virtualizáció off, amt on-off, switchable graf on-off, fixáltam neki a radeont, semmi eredmény.
Ez így nagyon tré. System Update-et már fel sem tudtam tenni, letölteni sikerült az Edge-ben, de a downloads mappát már nem tudtam megnyitni soha.
Kíváncsi vagyok, erre lesz-e valami fix. Mert amúgy villámgyorsan bootol, és nagyon tetszik a gui. -
félisten
-
félisten
-
félisten
Na, kezdődik. Kíváncsian várom a fejleményeket.
-
félisten
-
félisten
válasz Feralheart #79154 üzenetére
Szerintem nem lesz vele gondod, kivéve, ha kellene a Lenovo szoftverei közül valami.
-
félisten
-
félisten
válasz scarbantia #79128 üzenetére
Elsőt töltöttem, nem is tudtam, hogy van azóta több. Nyomom.
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz zsolt734 #79092 üzenetére
A legtöbb hardver működni fog, de a szoftverek egy része nem valószínű.
De igazából sokat összelőtték 8-cal is, szerintem ez a felrakjama10évesvasraazújwindóztésmérnincstámogatásésköcsöglenovo megismétlődik most már évente.
Ha nem kell az AC, vagy a PM, rakd fel nyugodtan, futni fog, gyors lesz, csak a funkcionalitás egy részéről kell lemondani. -
félisten
válasz Razermazer #79056 üzenetére
Vagy nagyon fiatal, vagy... á mindegy.
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz Grafirka #79002 üzenetére
Javaslom a saját tpfc.ini-met, azzal nem sütöget 90 fok felett még GPU tuninggal sem.
Igaz, az jól megpörgeti a ventit, de valamit valamiért, ventit szívesebben cserélek, mint alaplapot, úgyhogy nem engedem túl forróra.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
Bluetooth-related kérdés.
Nem tudok a PDA-m részére netet osztani a W500-ról.
Azt írja, hogy a laptopon nem fut az a service. Bekapcsolni sehol sem tudom BT beállításokban, amit be lehet, bekapcsoltam már.
Anno XP-n csináltam ilyet, T40-nel és HTC Universallal, ott nem volt gond. (Most egy Pocket Loox 720-szal próbálom, ugyanúgy WM2003).
Wifit nem játszik, a PDA csak WPA-t tud, WPA2-t már nem.ActiveSync megy, BT Exchange folder elérése oda-vissza megy PAN megy, egyedül a net kiosztása nem.
Szerintem TP sajátosság, és valami egyéb beállítás kellhet.Van ötletetek?
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz Grafirka #78914 üzenetére
Kivéve, ha nagy felbontásban, sok réteggel dolgozol. Egy i3 elpicsázza sajnos. Még a T9400-at is, a legtöbb feladatban.
De igen, kompromisszumokkal (amik elég nagynak érződnek, ha i5 vagy nagyobb elől ülsz át) használható sok dologra még.
Nekem W500 van, meglepően jól tartja magát szerintem. Játékoknál jól jön a dupla annyi VRAM is. -
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz batmanéhes #78742 üzenetére
Ilyenem van. System Update feltette hozzá amit kellett.
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz Madara-san #78667 üzenetére
Vannak. Az összes TP jól áll a Linuxszal.
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Mókás dolog történt.
Lefrissítettem a Flash-t, és azóta Radeonnal is GPU accelerated videolejátszás.
A Broadcom dekóder inaktív, ahogy a képen lent is látszik, és az ugye egyszerre csak egy viedeót tud dekódolni, és a próba közben kettő volt megnyitva.
Szerintetek mi ez? Megtanultak programozni az Adobe-nál, és a régi GPU-k képességeire is ráébredtek?
Valamivel magasabb a CPU-terhelés, mint a Broadcommal szokott, de még sokkal alacsonyabb, mintha csak CPU-n menne a dekódolás. -
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz PrometheusX #78437 üzenetére
Első kettő elmenne, utolsót nem tudom, micsoda.
-
félisten
válasz metal01 #78408 üzenetére
Valakinek, ja, a TP-k atyauristenenek.
Szvsz szarul fogyott az uj TP vonal, es a Levono is belatta hogy a businessclass nem gyerekjatek. Nem azert piacvezetok (vagy annak kozeleben allok) pc es noti vonalon, mert a sajat maguk ellensegei.. most kiprobaltak vmi ujat, consumeresiteni *megujitani, muhah, a brandet, nem jott be, most lassan visszakapjuk az elhagyott dolgokat. -
félisten
válasz FoxiestFox #78270 üzenetére
Na, ide is adta, tapasztalatok a W500-zal és a BCM970015-tel, Radeonnal.
BCM970012-vel korábban ezt írtam.
Itt nincs lag a lejátszás elején sem, minden sima, nagyon ritkán megröccen, de azt az Intel vga is csinálta dekódolás közben.
Ahhoz, hogy a FullHD filmeket vigye FullHD-ban, és ne legyen 720p limit, registry tweak kellett, ami furcsa, az előzőnél nem emlékeztem ilyenre. -
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz Gabesz87 #78381 üzenetére
Nálam is volt már ilyen, de akkor a dokk egyik pöcke állt bénán valamiért. Megnyomtam a kioldó gombot, visszaugrott a helyére. Én úgy szoktam, hogy hagyom, hogy a lapos a saját súlyával huppanjon bele, az esetek többségében meg is teszi, néha kell csak segíteni kézzel.
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest