-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz Dr. Akula #99295 üzenetére
Jó eséllyel egy kétmagos Core i3 vagy i5 muzsikál a jelenlegi gépében, szóval ahhoz képest egy négymagos normális proci mindenképpen előrelépés lenne (főleg SSD-vel, ami a mostani notijában szintén nincs), nem feltétlenül van szüksége (és pénze) hatmagos i7-re meg eGPU-ra, hiszen továbbra is diák, hiába vannak már munkái A monitorról pedig nem szeretne lemondani.
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
Probléma a következő: szűz rendszer, új SSD-re telepítve. Magától feldrivezte, de én is ráengedtem a SU-et. Nem tudom mióta (mert csak most próbáltam ki), de a Wacom toll nem akar működni. Rendszerindítás után 20mp-ig működik, majd utána meghal. Vezérlőpultban hardver és hang alatt a Wacom ikonra kattintva azt írja, hogy: "A tabletillesztőprogram nem működik."
Egyébként kijelzőt hátrahajtva tényleg nem kapcsol tablet módba, nem tudom ennek lehet-e valami köze hozzá.
Milyen illesztő hiányozhat, illetve mi akadhatott össze? Újratelepíteni nagyon nem szeretném, 20 perc múlva jön érte sógorom, nem kevés melóm van benne (gépet is én szereztem) és már nincs több időm erre.
Gép: Thinpad Yoga S1 (első generáció).
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
donjohnson
addikt
válasz Alvin_ti4200 #99292 üzenetére
iponon-on miért van az e480 helyén a thinkpad 25 anniversary edition képe?
[ Szerkesztve ]
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
Dr. Akula
félisten
válasz Alvin_ti4200 #99294 üzenetére
Pont erre találták ki a thunderboltos eGPU-kat, a notit viszed magaddal, a külső vga meg marad a noti mellett, mint egy dokkoló. Persze a ház + vga is pénz, de legalább létezik megoldás, csak az már nem fér bele a keretedbe. Lehet jobban járna a haverod ha részletekben gondolkodna. Most nem lesz monitor, megveszi a notit amin van thunderbolt. Aztán később a monitort, az eGPU házat, és bele az asztali vga-t. Persze a leghúzósabb tétel maga a noti, főleg amin thunderbolt is van, a Dellnél is csak az Latitude xx90/xx91-ben jelent meg, amik a legújabb szériák.
-
Tikakukac
titán
válasz Alvin_ti4200 #99292 üzenetére
Húgom osztatlant végez lassan, dettó ezen a remek egyetemen, velem együtt, úgyhogy első kézből tudom mondani az okosságot.
Vas az kell. Ha renderelget akkor a világ összes procija, RAM-ja és GPU-ja is kevés. De inkább első 2.
A gond ezekkel a notis újabb procikkal, hogy papíron vadállatok. Ezt tudja mondjuk 1,5 percig max. Utána indul a bugi, hogy milyen TDP és egyéb idióta keretbe fér bele, és kezdődik a vesszőfutás az órajelekért. Nem véletlen megy mindenki be egyetemre vagy csinálja bátyus asztaliján.Tervezés alatt megint minden attól függ mihez van szokva. E5440 van a tesónak, na az üvölt nonstop, render nélkül is. Füldugóval lehet csak meglenni mellette, épp most akarom cserélni valami másra szerencsétlent. Nehéz kérdés. Hordozgatná is tömegközlekedéssel? Akku idő kell?
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Alvin_ti4200
félisten
Sziasztok!
Egyik kedves hölgy ismerősöm építészmérnöknek tanul, ha jól tudom, már mesterképzésen vesz részt a BME-n és vannak is szép számmal munkái már. Egy jó pár éves 15"-os (azt hiszem, Asus) notebookot szeretne lecserélni valami könnyebbre és jobbra, illetve tervez monitort is vásárolni hozzá, hogy otthon kényelmesebben tudjon dolgozni. Alapvetően 3D Studio Max-szal és ArchiCAD-del dolgozik (az arányt nem tudom), szóval én 8. generációs Core i5-ben gondolkodom és minimum 8GB memórián. Azt nem tudom, videokártyából mennyire kell erős, illetve azt sem, hogy az integrált HD Graphics 620 mennyire hátráltató tényező ilyen melóknál. A keret 350 ezer forint, viszont ebbe a monitornak is bele kellene férnie, amire én legalább egy 50-et különítenék el neki. Végignéztem a választékot és jó pár gépet megtapogattam élőben is, bár ne tettem volna...Gyakorlatilag az E480-on (amit nem sikerült lecsekkolnom) mindegyik kiesett, mert vagy az anyaghasználat volt csapnivaló, vagy a billentyűzet volt meh vagy egyéb problémák voltak. Van bármilyen ellenjavaslat az E480-nal, illetve E580-nal szemben? Annyit sikerült eddig kiderítenem, hogy a hűtésük viszonylag zajos, de ha ennyi az össz hibájuk, akkor ennyi belefér.
Ezt a kiszerelést néztem 277-ért, vennék bele egy 240GB-os Kingston A1000-es NVMI SSD-t (ha jól tudom, ezekben van M.2 foglalat) meg olcsón egy Windows 10 Home-ot és így pont megállnánk 300 alatt.
[ Szerkesztve ]
-
ghost364
senior tag
válasz vargas0502 #99287 üzenetére
Át lehet, de ha tényleg teljes kompatibilitást szeretnél, akkor nem egy túl egyszerű művelet: [link]
-
vargas0502
tag
Sziasztok.
W530-ba átlehet rakni a w520 ill. w510 billentyűzetét?
Köszönettel:
Vargas0502
-
Kbali
nagyúr
válasz darvinya #99277 üzenetére
az igazi az ez
Azóta épített már egy négykártyásat is, igaz azt rögtön vízzel..[ Szerkesztve ]
-
válasz Dhampir #99278 üzenetére
Kb. bármit, igazából. Gyorsabb lesz tőle, élettartamot valószínűleg kiszolgálja még.
HyperX Fury-m van már pár éve, semmi gond vele. A Samu EVO is jóféle.
Ami SATA, az mindenhogyan bemegy a winyó helyére (vatagségot azért érdemes figyelni), vagy caddy-vel a DVD helyére, ennyi. Meredekebb az mini PCIE/M2 slotos dolgok szoktak lenni, ha van olyan a T510-ben.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
T510-be milyen olcsó SSD-t javasolnátok a HDD helyére, milyen típust érdemes nézni?
Előre is köszönöm!
-
Francia91
veterán
válasz Tikakukac #99274 üzenetére
A P4-es korszakban AMD-s voltam, egy 1,7 GHz-re húzott 1,3-as Duron-om, majd később egy Athlon XP 3200+ procim volt
Intel-lel az első notimnál, a T60p-nél találkoztam, de az már ugye T7600-as C2D volt. Így a P4-es nekem kimaradt"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
-
-
ghost364
senior tag
válasz Francia91 #99222 üzenetére
Én X230-on szoktam videót kódolni, és hiába 12"-os gép, 80 fok fölé nem megy. Igaz, ebben már ugye harmadik genes proci van, és tényleg jóval kisebb a hőtermelése mint a másodiknak (van egy X220-am is). Meg azt is hozzá kell tenni mondjuk, hogy nemrég pasztáztam újra Arctic MX-4-el. A gyári az konkrétan borzasztó volt, így nyertem vagy 15 fokot.
-
Arra, hogy hogyan lehet ugyanazon típusú gépben olyan FRU-jú alaplap, ahogy 42W helyett 43X, vagy 11S43Y szerepel, igen Tehát maga az azonosító elemeire...
Nekem is az volt a bajom, hogy ott van a képen, de Lenovo parts list-en sehol
Mondjuk tegnap este lecsaptam egy komplett R61 alsó részt, meglátom, jó lesz-e - azon legalább lehetett tudni, hogy milyen azonosítók vannak, bár drágább is volt ... :SKöszi
-
Digitalpimp
senior tag
válasz donjohnson #99249 üzenetére
Telepítés után úgy jött be az asztal, hogy csak egy feketeség volt a lomtár ikonjával. Viszont ha nyomkodtam a win+L kombót, akkor egy pillanatra bevillant mindig a régi belakott asztal. Csak átváltani nem tudtam rá. Meg mikor újraindítottam, mindig elkezdett újra telepíteni még valamit, de persze semmi nem történt. Meg kitett egy kis hibaüzenetes ablakot valamilyen "kemény hibára" utalva. Szóval valami frankón összekutyulódott szokás szerint.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Tim82
félisten
Az hogy van, hogy az FRU szerkezete sem mindig ugyanaz?
Ezt a kérdésedet értelmezni sem tudom. Az, hogy W helyett X betű van az FRU-ban, az már "szerkezeti" eltérés szerinted? Vagy mire gondolhatott a költő?
Képen az FRU 42X7348
Ha ugyanazon méret/képarányú R61-hez tartozik és Intel GPU-s, akkor megint csak nem igazán értem a kérdést. Hozzáteszem, hogy erre az FRU-ra én nem találtam semmit eBay/Amazon/AliExpress hirdetéseken kívül, mintha hivatalos doksikban nem szerepelne ilyen.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tomi_Sci
őstag
Sziasztok!
Az X250-em ventilátora bizonyos fordulatszámon elkezdett zizegni. Van értelme szétszednem és kenni csapágyat (ha van) vagy teljesen zárt a cucc?
Illetve olvastam, hogy többen próbálkoztatok kinai ventikkel, ezekkel mi a tapasztalat, hogy birják? Mivel a gyári cseredarab a heatpipeal együtt van, azt kihagynám.Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
fattyu
veterán
majd lepődj meg.
se a hp se a lenovo se senki nem tolt semmi mással mint a saját nyüves töltőjével függeltenül a type-c csatlakozótól. hol lenne az biznic hogy nem veszel plusz töltőt soha többé?
[ Szerkesztve ]
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
na ezt nem tudom megmondani neked mert nálunk a belső akku nincs benne csak a külső.
de igen 94whval azért igen tisztességes üzemidő ki kell jöjjön.
mondjuk azt számold hozzá hogy a 4magos procik azért éhesebbek mint az elődszériás kétmagos Us procijai.ma most így elolvasva nem vagy előrébb velem
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
-
sqpp
őstag
válasz fattyu #99254 üzenetére
Akksi időt kérdezném, hogy nektek milyenm? Én speciel 72 és 24 Wh-ás kivitelben veszem tehát elvileg a kettő összideje ~94 Wh amivel elég sokáig kikellene bírnom nemde? (New Yorkban dolgoznék és nem tudom, hogy netkávézókban esetleg van e lehetőség tölteni, ezért is inkább akksizom)
330 körül venném (1000 USD), mert kint veszem majd meg. Itthon nem adok érte 600-at. Szerintem úgy teljesen megéri.
-
Frawly
veterán
válasz donjohnson #99240 üzenetére
A Windows 7 is tud UEFI-módban települni és bootolni, de csak a 64 bites verzió.
-
sqpp
őstag
Sziasztok, most tervezek venni full extrás T480-at és csak kérdezném, hogy esetleg kinek van itt ilyen? Mert lenne pár kérdésem.
-
Tikakukac
titán
válasz donjohnson #99249 üzenetére
Nekem az asztalin amekkora barom vagyok friss telepítő volt, nem moddolt. A külső hangkarim bánta és valamiért 5-ből egyszer nem jött vissza alvóból.
Imádom én az ilyeneket. Főleg, mert magamnak 2-3 órát nem kell kiszámláznom, míg helyrepofozom. És azért is szeretem, mert minden win frissítéssel sok más embernek lehet 2-3 órát kiszámlázni. Móka. Ja, nem.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
donjohnson
addikt
válasz Digitalpimp #99248 üzenetére
mit rontott el a gépen a mostani win10 frissítés?
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz fattyu #99245 üzenetére
Gyárilag az volt rajta a matrica szerint, csak fel lett frissítve 10-re, már úgy vettem. Még megálmodom, a 7-et legalább ismerem, a 10 az agyamra megy, hogy minden frissítésnél elba...dik. Köszi.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
azbest
félisten
válasz Fooler89 #99246 üzenetére
hát, a sima gagyi univerzális matricák helyett úgy hírlik, hogy ez a konkrét típushoz, gomb méretre vágott fajta sokkal igényesebb, képeket is tettek be a kommentekhez az eredményekről [link]
Persze, ha nem világítós fajtáról van szó. Meg gondolom nemzetközi európai kiosztású, ahol nagy enter és bal shift mellett a magyar í-nek megfelelő gomb is ott van. Valamint f és j gombokon ott a vonalka a vakon gépeléshez, ahogy látom. Nem próbáltam magam részéről még.[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
Nagyon nem vagyok a témában, így előre is elnézést kérek.
Az lenne a kérdésem, hogy Lenovo T430 billentyűzetre kellene magyar matrica.
Milyent és honnan lehet beszerezni?
Ezek a matricák mennyire megbízhatóak? Diákok használnák és gyors gépírás oktatására lennének használva. -
fattyu
veterán
válasz Digitalpimp #99244 üzenetére
azt használok minden 2-3-4 generációs dolgomon. nem szivat nem romlik el van drájver.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz fattyu #99242 üzenetére
Mi van a 8.1-el?
-
félisten
-
fattyu
veterán
válasz Digitalpimp #99239 üzenetére
khm8.1khm
-
Digitalpimp
senior tag
válasz donjohnson #99240 üzenetére
Ok, köszi. Még egy, a win10 home-ban hogy lehet végérvényesen kiütni az update-t?
-
donjohnson
addikt
válasz Digitalpimp #99239 üzenetére
windows 7 - legacy
windows 10 - uefibios-ban tedd legacy first-re ha win7-et akarsz felrakni.
-
Digitalpimp
senior tag
Nem hiszem el, a szuper-javított winfos10 update megint elbaxta a gépet. Megvan a délutáni program. T430-ra a 7 gondolom simán felmegy és működik is. Melyik módba érdemes felrakni? Nem vágom ezt a legacy meg uefi dolgot. Köszi.
-
-
-
Az hogy van, hogy az FRU szerkezete sem mindig ugyanaz?
Nézem, R61 komplett alsó rész, 7650-9LU gép, amibe 42W7826 alaplap lenne való a Lenovo oldala szerint. Képen az FRU 42X7348 . Akkor még jó, hogy nem találok oda való lapot...Mutogatni való hater díszpinty
-
-
Francia91
veterán
válasz havri1 #99227 üzenetére
Az M6600-as 88 foknál kezdi el csökkenteni az órajelet 3,0 GH-z-ről. Más a BIOS beállításuk
Meg csak 17"-os ház, dupla hűtéssel
A ThinkPad P70-esre kíváncsi lennék, hogy mit bír terhelés alatt a hűtése, meg hogy mikor megy elérhető közleségbe az ára"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
-
Francia91
veterán
válasz FoxiestFox #99223 üzenetére
Van ott TP epizód is a hozzászólásban
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
félisten
-
Francia91
veterán
válasz Frawly #99219 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy egy 2 mag/4 szálas prociról beszélünk, egy picike házban. Én is kódolok videót notival, de az egy DELL Precision M6600-as, benne egy 4 mag/8 szálas i7-essel, ami kódolás alatt vígan tartja a 3 GHz-es Turbo órajelet, akár fél nap is, közben 84 fokos a max CPU hőmérséklet. Tehát van olyan noti, amelyik alkalmas erre, de ne 12"-os kategóriában keressük, és ne várjuk el tőle
Az i5 2520M még a HP 8560W-mben is kazán volt (95 fok Turbo nélkül), kell nekik a hűtés
Az M6600-asban ez megvan, tisztességesen. Kellő hűtőfelület, és kell hely. Csak ehhez 17,3-as kategória kell. És így mindent járathatsz maximumonTP vonalon a W700/701-es volt ilyen utoljára, azthiszem. A P70-es képeit nézve úgy látom, hogy ott már visszatértek a duplaventis hűtéshez
Lehet ezekből jó teljesítményt kihozni, de ahhoz méret és tömeg kell
OFF-ot befejezem
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
darvinya
titán
T61 nVidia-nál BIOS-ban érdemes bekapcsolni VRam-ot?
Hoz valamit?Nem ismerem, azért kérdem.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Frawly
veterán
válasz havri1 #99216 üzenetére
Tarts videókódolásra rendes asztali gépet. Hiába a gerillamarketing, hogy a laptop mindenre elég, nem igaz. Ezek a procik nagyon vissza vannak fogva, nem az órajel, hanem az alacsony TDP miatt. A modern U-s procik még ennél is jobban le vannak gyengítve. Ezeken max böngészni, meg kisebb játékokkal játszani érdemes. Komoly munkára, kódolásra, renderelésre, hardcore game-re rendes asztali gép való. Tudom, az nem trendy, nagy kocka b4xás ház, fogja a port, kábeldzsumbuj kívül-belül, rendes táp, jó szellőzés, rendes hűtés, de ha valahol teljesítmény van, azt etetni és hűteni is kell, ahhoz meg kell a hely. Sajnos, ez nekem is nagy bánatom.
90 wattos töltővel, meg ceruzaelem/zseblámpa teljesítményű procival, és papírvékony házba beleeszkábált, szúnyogzümmögésű minipropellerrel súlyosbított hűtéssel nem lehet nagyobb teljesítményt beleszuszakolni ezekbe, akkor se, ha a proci 8 magos, 256 kvantumbites és mínusz 1 nanométeren gyártották. Így működik a fizika.
De pl. most jöttem rá, hogy ezek a prociba integrált Intel IGP-k sem érnek lófütyit sem. Nem csak az alacsony teljesítmény meg a dedikált VRAM hiánya miatt, hanem pl. a teljes körű OpenGL támogatás sincs meg, néhány régebbi OpenGL verzió, 1.3-2, ilyesmik nem támogatottak (a MoH:AA futtatásakor jöttem rá erre). Amit persze a laikus nem vesz észre, hacsak nem akkora balfék, mint én, hogy még régi játékokkal játszana. Tévedés, hogy a gyenge, low end mobil GPU-knak nincs értelme. Teljesítményben valóban nem erősebbek, de driverben és protokolltámogatásban jobbak. Nem véletlen gyártják még őket.
[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
Van egy régi x220 i5 2520M procival. Nem megy 3.0GHz fölé, pedig Intel honlapján 3.2Ghz - et ír turbó módban. Azt tudom, hogy csak teljesítmény centrikus energiaséma alatt él a turbó, de ezen nincs, csak kiegyensúlyozott.
Miért? Lehet köze ahhoz, hogy majdnem teljesen halott az akkumulátor?
Kellene a kakaó, videókat kódolok rajta.havri
-
Butcher82
senior tag
Üdv Urak,
Ha esetleg lenne vakinek T410-es billentyűzethez bontott "E" betűje mechanikával együtt vagy egy teljes billenytűzete, kérem dobjon egy privátot. Vagy ha van tipp hol lehet beszerezni. Elősere naivan azt hittem, hogy a T60-éból majd jó lesz, de teljesen más a mecahnikája... előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
***Go Ahead, Make My Day.*** Clint Eastwood óta szabadon.¯\_(ツ)_/¯
-
donjohnson
addikt
igen, mert az okozza ezt a jelenséget.
szóval ha feldobja megint ezt a hibakódot miközben bent van az ultrabay akkor lépj be bios-ba, nézd meg az órát (állítsd be ha nem jó) és úgy ments rá save settings-szel és lépj ki.[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
válasz donjohnson #99210 üzenetére
Értem,tehát úgy kéne nézegetni a dátumot,hogy benne van ultrabay notiban?!Ok megnézem úgy.
Tim82:úgy léptem ki bios-ból hogy save settings.ha erre gondoltál.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
Ettől még rányomhatsz egy mentést a BIOS-ban és megnézed, hogy újraindítást követően is produkálja-e a korábbi hibaüzenetet.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
wwhy
veterán
Thinkpad vonalon van 13-13,3"-as gépezet?
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- CPU léghűtés kibeszélő
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Path of Exile 2
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Projektor topic
- További aktív témák...
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest