Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.:Vision:.
aktív tag
Üdv!
T61P hez keresek alaplapot, 15,4" géphez, Quadro FX VGA val ha valakinek van kérem írjon rám.
Köszönöm.
Tel:70/2579992 - 19 éve a Hardveraprón - 100% pozitív értékelés -
-
-
octavio
csendes tag
Sziasztok!
X201-be szeretnék ssd-t tenni, kb már csak ez hiányzik, az ideális géphez. Az lenne a kérdés, hogy melyek azok a típusok, amit "szeret" a Thinkpad. Samsung 470-es és Intel 330-as szériákat néztem ki, de mindegyikről hallottam/olvastam negatív véleményt x szériával kapcsolatban. Ki mit ajánlana, ami biztos megbízhatóan működik a géppel?
Sandforce vezérlős ssd-k mennyire megbízhatók és mindennapi használatban milyen gyorsak ( nem a szintetikus tesztekre gondolok, azzal aránylag keveset dolgozok )kösz előre is
-
audi100td
nagyúr
válasz !Overdose! #36892 üzenetére
írtam privit
más: Ha valaki esetleg 9 cellás panasonic akksit keres T60-T500-ig / R60-tól R500-ig, illetve egyes SL típusokhoz, lenne egy eladó példányom (95%).
Részletek priviben!
szerk: Ja, és lenne egy hibátlan 90W-os erdeti töltőm is (42T5275).
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
-
audi100td
nagyúr
Hozzám került egy Slim 90W combo töltő, de sajnos úgy néz ki nem működik, lehet ezzel még valamit kezdeni? Ránézésre nem igen használhatták, az AC kábel ki sem volt bontva. Áramot kap az biztos, de se a T400, se a T500 nem érzékeli.
-
audi100td
nagyúr
válasz mitulabattyi #36886 üzenetére
Remek, köszi.
-
MrSealRD
veterán
válasz mitulabattyi #36886 üzenetére
Na, ezt jó tudni. Kösz.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz audi100td #36883 üzenetére
Elvileg a GPU-Z-al ....bár megmond őszintén én még nem próbáltam...
De elvileg az éppen aktív kártya adatait tölti be...de lehet, hogy most tök hülyeséget mondtam.TikakukacAzért ne felejtsük el, hogy ez még az első ilyen próbálkozások egyike. Valamikor talán pont itt olvastam, hogy indításonkét lehet váltani....T400/T500 esetén.
Passz...Nem tudom...de azért ez annyira nem kifinomult még mint a jelenlegi modellek esetében.[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
audi100td
nagyúr
Win 7 alatt hogyan tudom ellenőrizni, hogy működik-e a switchable graphics (T500) illetve, hogy épp melyik gpu akítv?
-
Francia91
veterán
válasz !Overdose! #36881 üzenetére
Megcsináltam, nem távolítottam el semmit, Win7 elkezdte felpakolni, és puff... Jó lett, működik.
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Tikakukac
titán
Mai érdekességek: elviekben bluteooth nélkül vettem a gépet. Gyakorlatban tegnap láttam, hogy ég a visszajelző. Utána csatlakoztam is. Hát ezt egy picit én is benéztem
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Francia91
veterán
Megjött az Atheros N-es wifi a T60p-be. Először eltávolítsam az Intel WLAN driverét, vagy ráér miután betölt az új Wlannal a Win7?
"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/
-
Tim82
félisten
válasz Gondwana #36858 üzenetére
Viszont a 14" R50/R51e alaplapja tudtommal csont nélkül belemegy, csak az alaplap firewire csatlakozóját nem lehet hova kivezetni. Abból meg volt integrált VGA-s is.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
negyedes
addikt
Sziasztok, lenne egy kerdesem. A t410 es t420-on mennyit konnyit ha kiveszik az ODD-t? Lehet kapni valami reteszt hogy ne legyen szabadon az a resz?
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Valami nagyon nem stimmel ott akkor. Én is a napokban vettem SSD-t, és hát IO limitnek nyoma sincs, CPU limitnek annál inkább. Kb olyasmi, mint amikor integráltról újítasz valami faja felsőkategóriás VGA-ra. Lehet hogy nem hajtsa ki?
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
dbius
veterán
válasz lezso6 #36867 üzenetére
Nem hinném. Sata2 vezérlővel tudomásom szerint nem jelentkeztek problémák, csak sata3 esetén, de ott is csak bizonyos chipkészleteknél.
Az is lehet, hogy türelmetlen voltam, vagy tényleg kell neki egy tiszta rendszer, vagy a vírusírtó/tűzfal fogja meg, nem tudom. Egy esélyt még kap tiszta rendszeren, a többit meglátjuk.
-
Tikakukac
titán
Boot idő nálam kevesebb, mint a fele lett. Progik megnyitása pedig a kattintás után pont egy pislantásnyi lett. Ha ugyanúgy gondolkodik a gép, akkor ott valami kutyulás van, vagy az SSD is gázos.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
dbius
veterán
Annyiszor lett itt is emlegetve az SSD. Ezzel kapcsolatban egy rövid észrevétel.
Volt egy 128 GB Corsair Flashvoyager GTR pendriveom, ami sajnos meghalt, tegnap kaptam helyette gyártói (RMA) csereként egy 240GB-os Corsair Force GT SSD-t.
Lehet, hogy túl nagy volt részemről a várakozás a sebességeket illetően, de meg kell mondanom, hogy azok után, amiket itt írtatok, eddig enyhén szólva csalódás a dolog.
Sebességben ahogy nézem hozza a tesztekben - benchmark - az átlagot, de hát én gyerekek nem éreztem azt, hogy ettől a rendszer hú de gyorsabb lenne... OS betöltődéstől kezdve, program indításig bezárólag. pl. böngésző szerintem ugyanolyan lassan nyílik meg - firefox -, mint vinyóval. (a böngésző cache a ramban van.)
Átklónoztam a vinyóról a win7-et, partíció eltolás rendben van, kikapcsoltam az indexelést, TRIM rendben, de nem, az eltelt pár óra alatt eddig azt kell mondjam, hogy egyáltalán nem győzött meg ez az ssd hype, lehet visszatérek inkább a vinyóhoz, több hátrányát látom az ssd-nek, mint előnyét, legalábbis egyelőre.
Még egy esélyt adok neki, rakok rá egy tiszta rendszert, megnézem a finomhangolási lehetőséget, majd a sebességeket, de ha nem lesz meggyőző, akkor inkább a nagyobb, de lassabb (?) vinyó mellett maradok és ezt eladom a fr...ba, fog a t@k@m itt minden sz@rba komprosszimumot kötni. (ne írd tele, cache-t told át a ramba vagy ramdriveba, kapcsold ki ezt, azt, stb...)
Szerk: Hozzá kell tennem, hogy igazából nem is akartam ssd-t, de a pendriveot már nem tudták egy az egyben cserélni, így választhattam a corsair termékpalettáról másik, értékben kb. hasonló terméket. Gondoltam itt az ideje, hogy kipróbáljam a sokak által istenített ssd-t, így ez a lehetőség tűnt a legkézenfekvőbbnek, hiszen további anyagi ráfordítás nélkül kaptam egy viszonylag kezelhető tárhellyel rendelkező (?, bár inkább azt mondom még erre is, hogy kicsi) ssd-t.
Szóval engem ez eddig csak felbosszantott....
[ Szerkesztve ]
-
Declare
őstag
válasz audi100td #36849 üzenetére
Hello!
Vááááááááááá de jó vagy köszönöm a gyors választ !!! Már pont írni akartam, h fent van a power manager de aztán rájöttem, h ez a power management ez más hang kijelző már van, a fényerőt nem jelzi most sem, azt nem is fogja akkor gondolom (mondjuk ez messze a kisebb probléma, a hang volt a kellemetlenebb)
A proci ciripelésre is köszi a tippet, majd kipróbálom
-
Gondwana
addikt
válasz tototos #36859 üzenetére
Tim82 említett egyszer régen - talán még az elődtopikban - valamit, hogy egy csavarhely a T43-nál 4-5mm-rel arrébb van, mint T40-T41-T42-nél, de ezt így ne vedd konkrétumnak, csak valami ilyesmi dereng nekem.
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
tototos
őstag
Sziasztok!
T41-t érdemes reballozni vagy inkább egy másik alaplapot vegyen hozzá az ember? Hardveraprón láttam hogy van hozzá 12000 ft-ért alaplap intel vga-val. SAjnos úgy néz ki meghalt a videóchip mert bekapcsolás után se kép se pittyegés csak pörög a venti.
-
adabra
senior tag
válasz SzalaiG #36855 üzenetére
Ez a BIOS file. Illetve 2 is van benne, mert külön file van az Fn-Ctrl cseréshez. Win7 64 bit alól nem lehet közvetlenül flash-elni, ki kell írni CD-re és onnan boot -olni. Ahogy a linkelt oldalon is írják, mindenki saját felelősségre csinálja...
Egyébként valószínűleg szignifikáns különbség nem lesz érezhető a mindennapi használatban.
-
adabra
senior tag
Sziasztok!
T61 (C2D T8300, Win 7 64, 4 GB, 60 GB OCZ Vertex 2) -en felraktam a Middleton BIOS-t, hogy a SATA2 tényleg az legyen.
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz bijesz #36852 üzenetére
Lehet driver-hiba.
Nálam az x200s csinálta, azt hittem hogy tönkrement az LCD, de amikor átraktam a HDD-t a másik x200s-be ott is csinálta.
Letöröltem a virtualbox-ot /ami mellesleg USB-problémákat is okozott/ meg az újonnan telepített drivereket/programokat és azóta működik megint... -
bijesz
aktív tag
Sziasztok,
Egy thinkpad SL510-esnek van egy olyan baja, hogy terhelés hatására, a kép elkezd remegni.
Úgy fest akkor csinálja, ha akksiról megy, akksi lett cserélve gyári új-ra és azzal is ez a jelenség. Néha tápról is ezt csinálja.
Ötlet mitől lehet?[ Szerkesztve ]
-
cadeyrn
aktív tag
kicsit off, de hátha: linuxon kalibrált már valaki TP kijelzőt hardware-rel, mint pl. Spyder?
T400-at szeretnék igazából, csak ismeretlen terület, ráadásul vasam sincs. -
audi100td
nagyúr
válasz Declare #36848 üzenetére
Üdv,
1. Power Management driver hiányzik még ha minden igaz.
2. Nem csak T500-ra jellemző a jelenség, hanem rengeteg notebookra. Meg lehet próbálni kikapcsolni BIOS-ban a "cpu power management-et", ilyenkor nem engedi C4-be a procit, ha szerencséd van megszűnik a zaj, viszont ez a fogyasztás rovására megy.
-
Declare
őstag
Sziasztok!
Itt ülök egy T500 as előtt (alfa156 kollega powa' ) és két kérdésem lenne.
1. nincsenek hangerő és fényerő indikátorok a kijelzőn ( amikor fényerőt/hangot állítok, nem jelzi, megjelenő skálán, mennyire hang/fényerő van beállítva. Olvasgattam neten, telepítettem szerintem minden fontos Lenovo szoftvert a supportból, olvastam, hogy a HotKeys kell telepíteni, az is megtörtént, de továbbra sincs ). Az Fn F4 holdacska és társai gombok működnek, de pl az fn f5 wifis kijelzős stuff se jön be, meg az fn f3 battery s se... van ötletek? (win7 van rajta)
2. Core2duo P8400 proc van benne és olykor ciripelő hangot hallat, amit azt hiszem itt is olvastam már, hogy írtátok, illetve neten is olvastam erről a kellemetlen hangról, de ha jól tudom ez sajnos sok ilyen procis t500 asnak a betegsége. Jól tudom, hogy ezzel együtt kell élni, nincs rá valami házi praktika?
-
audi100td
nagyúr
Neumann J. szerintem már megszűnt, de a Smartservice az eddigi vélemények alapján úgy is jobbnak bizonyult.
-
DjKoxi
senior tag
-
MrSealRD
veterán
Én nem tudom, de mostanában jókat mondanak a SmartService-ről...pont tegnap is volt egy ilyen vélemény...csak, hogy a legközelebbit említsem.
-
mdk01
addikt
Róluk van vkinek véleménye/tapasztalata?
...vagy a Neumann J. u. kívül ne is próbálkozzak mással?
Jó volna nem felmenni BP.re a szírvíz miatt.Köszi
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz DjKoxi #36842 üzenetére
Próba szerencse...de nagyobb esély van rá, hogy "halottnak a csók".
-
DjKoxi
senior tag
Üdv!
Narancssárgán villog a T61 akkukijelzője. Kalibrálás segítene rajta, vagy csak akkucsere? Pár hete még majdnem 2 órát bírt.
Köszönöm a segítséget! -
tototos
őstag
Sziasztok!
Mi a jele annak amikor meghal a T41 videóchipje? Nem jelenik meg se a monitoron se a külső csatin kép? Van nálam egy gép bekapcsolom felpörög a venti de sajna semmi kép egyik helyen sem.
-
Ryu77
aktív tag
Üdv Nektek!
Újra itt vagyok egy kérdéssel.
Lecseréltem az X60-ast egy R500-asra amiben sajnos csak 2GB memória van.
DDR3-as foglalat de az oldaluk szerint csak 2GB-os modul tehető bele. Ez nem annyira jó. Én 2x4GB-ot szeretnék bele. Lehetséges? -
zooleeb
csendes tag
egy w500as gépbe belemegy egy t500as alaplap szerintetek?fontos lenne mert megadta magát és lehet hogy nem kapok hozzá csak T500ast!
köszi
Ami nem kínai az hamisítvány!
-
Borote
addikt
válasz fracture333 #36832 üzenetére
Vehetsz hozzá egy külső tokot, Chasernél láttam, 1500 pénzért, és használhatod, mint külső HDD - én nem adnám el...
-
Borote
addikt
válasz fracture333 #36830 üzenetére
Persze, hogy cserélhető a HDD SSD-re, nemsokára én is megjátszom, amint találok egy elfogadható árú és minőségű 128GB-os SSD-t (értelmes garanciális feltételekkel).
[ Szerkesztve ]
-
fracture333
aktív tag
azt meg lehet csinálni hogy kiveszed a HDD-t és helyébe egy SSD-t raksz vagy csak a HDD mellé lehet berakni?
KEEP UP MOTHAFUCKA!
-
soldi3r
veterán
válasz buvartacsko #36792 üzenetére
ha végigolvastad az elmúlt nap történéseit, akkor azért látszik
tudtommal a hp is megoldja háztól házig, a dell-t pedig ne is említsük egy lapon a lenovovalE30 (oo=[][]=oo)
-
Borote
addikt
válasz audi100td #36723 üzenetére
Én végülis teljesen meg vagyok vele elégedve melegedés szempontjából. A hűtést leszabályoztam, ha 55 fok fölé megy akkor bekapcsol visszahűti 48 fokig, és onnantól megint zajmentesen megy tovább, így az idő kb 60%-ban kikapcsolt hűtéssel megy, ami nekem megfelel, és az első fokozaton a hűtés sem zajos. Magasabb fordulatszám mellett azért már hallhatóbb.
Ezzel persze az is jár, hogy a hő egy részét a váz osztja el, így olyan 38-40 fok körül lehet az alja ebben a melegben, de ezzel könnyen meg tudok barátkozni. Remélem ezzel nem gyilkolom szegény gépetMég kap egy SSD-t meg egy (remélhetőleg Pana) akksit, aztán ha úgy gondolja, hogy nem halálozik el, akkor 1-2 évre velem marad.
-
BoB
veterán
válasz fracture333 #36821 üzenetére
"A HWSW-hez egyszerre érkezett meg a ThinkPad X200 és X200s sorozat egy-egy konfigurációja, jelen bemutatónk elsősorban utóbbira, azaz a teljesítmény helyett a nagyobb mobilitásra fókuszáló példányra koncentrál. A két géptípus külsőre alig különbözik egymástól, első ránézésre nem is lehet megtalálni az eltérést (mindegyik modellből van webkamerával és ujjlenyomat-azonosítóval ellátott, vagy ezek nélkül érkező típus), egyedül a gép bal oldala és az alja árulkodik arról, hogy a sima X200-ban nagyobb teljesítményű processzor dolgozik -- ezeknél a gépeknél ugyanis kissé vaskosabb a hűtőborda."
"A két gép közt elsősorban az akkumulátoros rendelkezésre állással és a tömeggel kapcsolatos igény alapján érdemes dönteni: aki két feltöltés közt több mint egy munkanapon keresztül használná a gépet, illetve minden gramm számít neki, válassza az X200s-t, egyébként biztosak vagyunk benne, hogy az olcsóbb X200 se fog neki csalódást okozni."
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
fracture333
aktív tag
válasz Tikakukac #36814 üzenetére
tehát mivel az kicsit kevesebbet fogyaszt, ezért gondolom az aksi tovább bírja valamivel. jól gondolom? egyébként ha azt a szöveget valaki be tudja linkelni akk megköszönöm bár ez "Valaki írt egy nagyon szép összefoglalót egyszer, nem írok inkább semmit, az nagyon szép volt..." a meghatározás szerintem kicsit kevés ahhoz hogy megkereshesse valaki vagy akár én
[ Szerkesztve ]
KEEP UP MOTHAFUCKA!
-
Giovanny
őstag
válasz audi100td #36816 üzenetére
Őszintét mivel foglalkoztam az említett problémával,nem nagyon figyeltem másra,mert nagyon bosszantott a dolog.De a javítás után, jobb kedvem lett És úgy tűnik hogy halkabb mint X201,lehet azért mert x201-be i5 cpu volt,a jelenlegiben i3 én nem hallom semmi hangot normál használat mellett. Összeszerelésben nem találok eddig semmi különöset,de ami nem tetszik az a mágneses zár illetve a touchpad rejtett gombok.
Zero Defect.No Compromise !
-
Tikakukac
titán
válasz audi100td #36815 üzenetére
Akkor finomítom.
Ha van egy NVS, Quadro karis, 3dmark06-ban 15k pöttyöt dobó gép akkor az jó lesz játékra is. Jobban mint egy MSI gééémer, ami csontműanyag és örül, hogy nem olvad le, mint Csernobil. T szériában is akadnak azért elég erős gépek.
OFC nem az 5 éves gépekre gondoltam, vagy ha arra gondolunk akkor korabeli konzumert rakjunk mellé. Na így a tiszta
-
Peter M
tag
Én rögtön megvettem bemutatkozás után bugos bios mellett (tiltott volt a throttling) a hűtőegység rakoncátlankodott (stock 90 fok volt) így inkább visszavette a proci a teljesítményt. Szerviz reakciója az volt, hogy a W szériát nem ilyen teljesítményre tervezték, nem munkaállomás és kifújta sűrített levegővel. Megírtam a Lenovonak ahonnan T.Péter a Lenovo Magyarország Channel Managere szerint ez így teljesen elfogadott, használjam így, miközben a Lenovo központi szervize mondta h ők azonnal cserélnék a hűtőt de mivel nem felettese a szegedi szerviznek így nem adhatja utasításba. Ezért vettem helyszíni garit ...
Dühítő volt a Lenovo Mo hozzáállása a dolgokhoz, és ez szerintem nem a pénzhiány hanem emberi szint...
Lenovo Business Backpacknél szintén ígértek fűt-fát, soha többet Lenovo kiegészítő, jó nekem a Logitech és társai...
https://www.behance.net/marosi-peter-k
-
audi100td
nagyúr
válasz Giovanny #36813 üzenetére
öröm ezt hallani
Amúgy mi a véleményed az X220-ról? Neked ugye volt X201-ed is, ahhoz hasonlítva mennyire hangos, összeszerelés minősége, anyaghasználat, stb?
Tikakukac: "Ha munkára jók, akkor játékra főleg."
Nem kötekedésből, de ez ebben a formában hülyeség. A TP tényleg nem játékra való és ebből kifolyólag nem is igen alkalmas rá. Igaz egy új, erősebb kiszerelésű gépen azért elfut nagyjából minden (kérdés milyen minőségben), a HD Graphics is generációról generációra egyre inkább erősödik...
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
W szériás gépek teljesen jók rá, meg akár T-ből is a dedikált karisok. Ha munkára jók, akkor játékra főleg.
fracture333: Valaki írt egy nagyon szép összefoglalót egyszer, nem írok inkább semmit, az nagyon szép volt, ha valaki emlékszik rá akkor belinkeli.
(Nagyon sok különbség nincs, legalábbis utólagos okosítás után. Fogyasztásban lenne az elvi különbség az SL javára.)[ Szerkesztve ]
-
Giovanny
őstag
Egy kellemes szerviz tapasztalat,hátha érdekel valakit:
Egy X220 problémával "A képernyóillesztő nem válaszolt,és utána helyreállt" találkoztam.Itt is kértem segítséget de minden próbálkozásom ellenére nem tudtam megoldást találni a problémára,a rendszer újratelepítéstől a legfrisebb vga driver telepítésig mindent kipróbáltam.Mivel a gépen garanciás,a múlt vasárnap írtam egy e-mail-t a smartservice-nek,és részletesen leírtam a hiba jelenségét.Hetfőn délben kaptam tőlük egy választ: Szükségünk lenne az Ön adataira(cím, telefonszám), hogy kollégánk az ügyről munkalapot tudjon nyitni és a javításhoz szükséges alkatrészeket be tudja rendelni.Természetesen megadtam minden szükséges adatokat.Csütörtökön d-után kaptam egy hívást hogy alkatrész (alaplap) megérkezett.Mivel nem vagyok Budapesti így kértem hogy a javítást ha lehet legyen megvárható.Körülbelül 2 órá várakozás után kész is lett a gépem,olyan állapotban ahogy ez elvárja az ember,sem karc sem kosz,sőt talán még tisztább állapotú volt mit amikor leadtam javításra. Szóval nagyon elégedett vagyok a szerviz munkájávalZero Defect.No Compromise !
-
fracture333
aktív tag
válasz Tikakukac #36809 üzenetére
ÉS az SLxxxx és a Pxxxx procik között mi a különbség?
(#36811) audi100td - jah csak az a + 8-10k nekem nagyon sok, most per pillanat ki se tudnám fizetni . azt meg lehet csinálni hogy kiveszed a HDD-t és helyébe egy SSD-t raksz vagy csak a HDD mellé lehet berakni?
[ Szerkesztve ]
KEEP UP MOTHAFUCKA!
-
audi100td
nagyúr
válasz fracture333 #36806 üzenetére
A hardver mind a kettőnél úgy mond rendesen védve van, al-mg vázba van csomagolva.
Lényegi különbség csak a méretben és ezáltal a súlyban van, meg az X200 talán valamivel jobban össze van rakva, de a T400-ba sem igen tudok belekötni.
Ha sokat cipeled a gépet mindenképp X-ben érdemes gondolkozni. A RAM igazából mindegy, 8GB megvan 8-10e Ft-ból, HDD helyett meg érdemes venni egy SSD-t.
-
Tikakukac
titán
válasz fracture333 #36806 üzenetére
Nekem SL9300 van benne, és általános dolgokra bőven elég. A másik notimban van 2.27-es proci, de az még játékra is bőven sok. Felesleges dolgok, 1,5ghz fölött 2 mag bőven elég. SSD mellett meg hujujj.
-
BoB
veterán
Sziasztok
Sajnálattal tapasztaltam meg hogy az x200 (és minden egyéb thinkpad amiben AES2810 van) ujjlenyomat olvasója nem támogatott linux fronton mert nincs hozzá driver. Ennek oka a titkosított kapcsolat aminek a specifikációit a gyártó nem tette közkincsé. Ezért a közösség hanyagolta a témát.
Viszont nemrég meglépte a gyártó. A spec itt olvasható.
Szal aki kedvet érez egy kis driver írásra, csak hajrá
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
fracture333
aktív tag
válasz Tikakukac #36796 üzenetére
értem, csak azt hittem hogy a T400-as jobban megérné, mert abban 2,24 GHz-s proci van 3 mb cache-el míg az x200-asban (legalábbis amit ajánlottak nekem korábban) abban csak 1,83 GHz-s proci volt 1mb cache-el. az x200-asban ráadásul a ram se volt olyan sok mint a másikban, és a vinyója se 640Gb-s hanem csak 120, vagy 240. (már nem emlékszem pontosan). de ha kevésbé védett a hardver hurcoláshoz + az aksi nem bír annyit, ráadásul a képe is kicsit nagy akkor valószínűleg maradok az x200-nál
(#36797) Napfénysüti - ok
[ Szerkesztve ]
KEEP UP MOTHAFUCKA!
-
audi100td
nagyúr
válasz fracture333 #36804 üzenetére
Még annyi, hogy az X200-ban nincs optikai meghajtó, igaz ennek ma már nem igen van jelentősége, inkább akkor lehet probléma ha valaki HDD-t tenne a helyére.
-
BollaFeri
tag
Üdv!
Az tényleg igaz, ha az akkun az az FRU P/N szám nem stimmel, akkor nem jó a gépembe?Mert kinéztem SL400-ba egy T60-as 9 cellás akkut, de azt állítják, hogy nem passzol bele.. Pedig kompatibilisek SL400-al
-
Peter M
tag
válasz Borote #36786 üzenetére
Borote:Ezt néhányszor már előkerült én úgy tudom, h az intel ott "beleégette" a prociba azt a min level szintet egyedül az utolsó Pentium M-ek állíthatóak lejjebb, effektív így csináltak piacot az ULV prociknak.
buvartacsko: garanciás Lenovo-s hátizsákkal sz*ptam, a garanciás w520-al addig sz*ptam amíg pluszba nem vettem helyszíni garanciát, de lehet nem csak én vagyok elégedetlen a Lenovo Magyarország facebook oldala június előtt csak az elégedetlen felhasználókkal volt tele, most letörölték a bejegyzéseket ez is egyfajta javulás...
https://www.behance.net/marosi-peter-k
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Huawei P9-P9 Lite OFF topik
- Netfone
- Farming Simulator 25
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Elado ASUS TUF FA608 R9 + 4060
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Asus ROG G512 gamer laptop - 6GB RTX 2060 & i7-10750H
- ÚJ! - Acer Predator Helios Neo - I9-14900HX, 16GB, 1TB, RTX4070 - 3 év garancia!
- Hp Elitebook 850 G8 15,6" FullHd Laptop Intel i7 vPRO 1185G7 512Gb SSD/32Gb
- ÚJ! Acer Predator Helios 15 - i9, 32GB, 2TB, RTX4080, 4K IPS 3D kijelző - 3 év hivatalos garancia!
- Dell Precision M4800
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest