-
GAMEPOD.hu
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz AttilaMvh #14396 üzenetére
Nekem jó lenne a szilikon is igazából. Nem szoktam használni az iránytűt, de végül is soha nem lehet tudni, hogy kell-e valaha. Kiütés stb. problémát nem okozott.
Igazából akkor ez megfelelő lehet az S-hez? [link]
Amúgy a lyukak szakadtak át, amiben rögzítem a szorosságot.. már 3 is. Szóval már elég égető. Párom óráján meg a szíj lefegését állító [] cuccos szakadt el.
De gondolom azt külön nem lehet venni?!Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
Degeczi
nagyúr
válasz AttilaMvh #12895 üzenetére
"összefoglalva a sima Bip ténylegesen mér órán indított aktivitás alatt, egyébként csak saccol"
Tegnap kipróbáltam, és egyáltalán nem ezt tapasztalom: délelőtt elindított aktivitással használtam a sima Bip-et munkába biciklizés közben, hazafelé enélkül - de utóbbi esetben is pont ugyanúgy mérte a pulzust, az egyetlen különbség, h a ritkább mérések miatt hullámosabb görbeszakasszal.
-
Upo
addikt
válasz AttilaMvh #13161 üzenetére
Nekem is 2 hetet bír, ha be van kapcsolva a pulzus és alvássegéd és az 1 perces gyakoriság.
Ha 30 percen van a gyakoriság mint a bip-en volt, akkor sima liba 1+ hónap.
Heti 5 fél-egy órás gps activity is van nekem benne.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Obyboy
addikt
válasz AttilaMvh #13161 üzenetére
Igaz én Band2-ről váltottam de nekem nem merül ilyen tempóban, 15 nap alatt 100-ról 75%-ra merült. Reggeltől estig folyamatos Bluetooth kapcsolat van a telefonom és a Bip S közt a MiBandage-nak köszönhetően pedig az összes értesítésemet megjeleníti. Ez idő alatt váltogattam a wf-eket is (egyik sem mutatott másodpercet).
"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
Flashy
veterán
válasz AttilaMvh #13151 üzenetére
nekem azóta nem sikerül, amióta a mágneses csatos fém szíj van rajta ("milanese loop"), az annyira megzavarja valószínűleg, hogy nem tud kalibrálni. előtte működött. elvileg olyan nyolcasokat kell, hogy térben minden irányba "körbenézzen", de bent is jó.
(bocs, annyit még hogy az enyém sima Bip)[ Szerkesztve ]
-
-
Upo
addikt
válasz AttilaMvh #12897 üzenetére
BipS-nek nem nagyobb a felbontása, ugyanakkora képátlón ugyanúgy 176x176 pixel felbontású. Ezért lehet a bip számlapokat néhány karakter beírásával BipS-re konvertálni.
Viszont a kijelző más típusú, és 8 szín helyett 64 színt+Alpha tud megjeleníteni (EGA paletta), színcsatornánként 1 helyett 2 bites. Az oroszok már csináltak Paint.net-hez BipS EGA paletta fájlt, azzal lehet szerkeszteni.
A betűk mérete nem a felbontáson múlik, hanem a gyári font méretén. BipS-en ez kisebb, bár a sima bip-re is a friss, .48 firmware verzióba is berakták az apró fontot, azon pörög a fél net.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
bl4ze
veterán
válasz AttilaMvh #12897 üzenetére
Köszönöm az infót.
Nekem is már olvasáshoz kell egy 1.25 szemüveg szóval akkor Bip S még nehezebben menne
A baj az, hogy úgy láttam a kedvenc "fix" számlapom a Bip S-en nem létezik, a konvertáláshoz meg nem értek.... nem akarnám elrontani.
Agyalok ezen a Bip S kérdésen még ezerrel.
Gondolom automatikus Bip-Bip S WF konverter program nem létezik. (még?).:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
válasz AttilaMvh #12895 üzenetére
Bip-hez viszonyítva milyennek találod a Bip S-t ?
Kijelző, akku ?
Az én Bip Lite-om már elég viseletes értsd az akku már igen gyengécske és
20 E Forintból lehetne egy új S, ha megéri - tényleg előrelépés a Bip-hez képest...Kijelző tényleg normál használatnál sötétebb? Elvileg több szín van rajta.... ?
.:. bl4ze .:.
-
HUNited
őstag
válasz AttilaMvh #12869 üzenetére
BIP akart lenni csak részeg voltam (gondolom azért nem tudtam leírni pontosan, bár alkoholt igen régen vettem utoljára magamhoz tudtommal).
De nekem sima BIP-em van, nem az S verzió.
Egy tesztre párhuzamosan használni a kettőt (MiFit + AmazFit) lehetséges, vagy attól bekattannak?
Mondjuk TiBi-vel (Titanium Backup) le tudom menteni az egészet, csak utána mindig újra be kell állítgatni a rendszerszintű dolgokat (pl. SmartLock)
-
-
Upo
addikt
válasz AttilaMvh #12833 üzenetére
Szoftver hiba lesz, én csak Amazfit appot használok hozzá, és teljesen korrekt. Bip-el volt ilyen, Bandage-t, Notify-t és a Tools-t is megvettem, és volt amikor nekem is néha csinálta. De az Amazfit még nem hibázott az 1 hónap alatt, gyárit és az AEX modot is használtam belőle (most a mod megy).
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
MODERÁTOR
-
Worm40000
csendes tag
válasz AttilaMvh #12796 üzenetére
Nekem túra alatt (walk mód) kétszer újraindult az egész óra, egyszer pár száz méter után, majd jó volt 12-15 km-en keresztül, végül visszafele kb ugyanott ahol induláskor megint lefagyott és újraindult. Szép hosszú rezgés, majd látom hogy nincs Bluetooth kapcsolat és mérés. A huszonezer lépést és a tizenpár km GPS-t mint statisztikát megjegyezte, de maga a workout log elveszett.
Más: most pár perce firmware update fogadott és megjelentek a további edzésformák - beltéri bicikli, freestyle, elliptikus cucc és jóga
-
szumoo@gmail
tag
válasz AttilaMvh #12692 üzenetére
Ízlésről nem érdemes vitázni, de én pont ezeket a számlapokat vadászom.
Sokkal olvashatóbbak transzreflektív kijelzőn, pont olyanok mint a régi folyadékkristályos karórák.
Ha tehetném az egész felületet átváltanám, hogy az értesítések, zenevezérlés, minden ilyen fehér alapon fekete legyen és ne fordítva mint gyárilag.
A fekete alapon fehér betű amoledre való.
Szerintem. -
BalanceR
addikt
válasz AttilaMvh #12394 üzenetére
Gondolom, gyári mifitet használsz...
Javaslom az Amazfit Notify appot, eléggé jól személyre lehet szabni, be lehet állítani, hogy pontosoan mikor, milyen gyakran mérjen pulzust és olyat is, hogy ha gyanúsan alacsony vagy magas értéket mér, azt hagyja figyelmen kívül, illetve tud duplán mérni, tehát a pontosság kedvéért megismétli a mérést, és csak akkor menti, ha a két érték közel azonos...#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
Upo
addikt
válasz AttilaMvh #12383 üzenetére
Igen, kezeli a mérleget is, legalábbis nekem a 2-es mérleg van a 4 fém koronggal. Egy az egyben áthúzott mindent az amazfit app, az összes előzménnyel, adattal, méréssel, stb, sőt utána rögtön a képernyő feloldást is helyre akarta állítani, de nekem akkor már szét volt kapva az óra. A mérlegnél meg rá kellett nyomni a mérleg aktiválása gombra, onnantól már az amazfittel mért. Semmit nem kellett még párosítani sem.
Érdekességként, a mi fit-be visszalépve ott azt írta, hogy nincs eszköz párosítva. Tehát úgy átvett mindent az amazfit 1 bejelentkezéssel, hogy semmi mást nem kellett csinálni, és még a mi fit-et is kipucolta, azt lehet uninstallálni.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
gzbotii
nagyúr
válasz AttilaMvh #10598 üzenetére
"a gyári vagy lötyögött, vagy szorított, és izzadtam alatta"
Pontosan ezért keresek most szíjat+a bujtató(?), hurok(?) - ahová a szíj végét be kell dugni - nem úgy néz ki, mintha az örökkévalóságnak lett volna tervezve.
Köszönöm mindenkinek az ajánlásokat
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
AttilaMvh
tag
válasz AttilaMvh #6869 üzenetére
Mifitnek visszaadva újratelepítés után a helymeghatározás engedélyt, visszaállt az állandó GPS keresés, és akku leszívás. Ez az engedély nem élt újratelepítés után alapból. Úgyhogy ismét elvettem a helymeghatározás engedélyt a Mifit-től, és azonnal abbahagyta a GPS jel keresését. Most így hagyom, és lássuk, hogyan viselkedik tovább. Úgyis van mellette egy fizetős Mibandage az értesítések miatt, aminek megadtam a helymeghatározás jogot, de az nem nyaggatja a GPS-t.
-
DaDa
senior tag
válasz AttilaMvh #6800 üzenetére
Nekem wifi+cellán van és ugyanúgy elkezdte enni az akkut. Gondolkodom, hogy elveszem tőle a GPS jogot. Vagy visszarakom az előző mi fit verziót.
"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell
-
ultio
aktív tag
válasz AttilaMvh #6800 üzenetére
Nálam is ugyanez. Keresi a műholdakat, épületben nem találja, meríti az aksit.
Egy idő után mintha leállítaná a keresést, de véleményem szerint sokáig tart a keresésé.
És érthetetlen is, miért gondolja, ha bemegyek a programba, akkor rögtön indítom az aktivitást.rasti rusti
-
nylontacsko
senior tag
-
Canonfan
senior tag
válasz AttilaMvh #4023 üzenetére
Köszi, valóban ez volt a gond, délelőtt lecseréltem másra, azóta 1%-ot sem merült.
Dr.NX: Köszi neked is az infót, akkor majd nyugodtan mehet a telefonom töltőjével.Általánosságban ti hogy vagytok megelégedve az órával amúgy?
Én tegnap óta használom és eddig tetszik, csak kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Nekem ez az első okosórám, egy automata Invictát váltott, és tegnap furcsa is volt viselni, olyan volt az előző órám után mintha nem lenne a kezemen semmi, de ma már teljesen megszoktam.
Szóval eddig tetszik, jópofa cucc, nyilván nem egy Pace vagy Stratos, de inkább bírjon többet üzemidőben mint azok a funkciók amiket nem használnék.Egyedül a vízállóságot sajnálom mert legszívesebben le sem venném a kezemről, de félek letesztelni, mert a használatijában is az van hogy nem ajánlott, meg hát ahhoz valóban 5 atm nyomást bírnia kéne.
Viszont olvastam hogy voltak akik úsztak, fürödtek benne és semmi baja sem lett.Tudom lehet nem én vagyok az első aki ezt felteszi, de nektek mi a tapasztalatotok, esőt/ kézmosást, esetleg zuhanyzást azért bírja, vagy fürödni is nyugodtan lehet benne illetve nyilván sportmedencében úszás nem játszik, de egy egyszerű lubickolást pl a Balatonban bírja, vagy inkább ne kockáztassak, mi az a biztos minimum napi használatban amitől nem lehet gond?
Bármilyen tapasztalaton alapuló infót előre is köszi!
-
nyzoli72
csendes tag
válasz AttilaMvh #2463 üzenetére
örülök!
Nem tudom, hogy megvetted e a pro változatot? Tipp nálam az vált be hogy a mifitben kikapcsoltam minden értesítést és a Bandage-ban meg beállítottam minden olyan programra amiről akarok értesítést kapni. Ha van kérdésed akkor szólj és majd mondom hogy nálam hogy van -
bl4ze
veterán
válasz AttilaMvh #2463 üzenetére
Nekem a Mi Fit kiválóan kezel minden értesítést, én már más programot nem is tettem mellé.
SMS, Messenger, Gmail, Banki Alkalmazások - mindent jól kezel, kivéve a Google Clock - az ébresztőt nem tudja kezelni, "átvinni".
A Mi Bandage tudta, de az meg egy frissítés után használhatatlanná vált.....:. bl4ze .:.
-
gyemipapa
senior tag
válasz AttilaMvh #2456 üzenetére
Bocs, de a "ki sem mentem a házból" nem egyenlő a helyben lóbálással. Gondolom azért jártál-keltél, nem egyhelyben ültél egész nap.
A lakásban az ember jön-megy, nekem is simán összejön egy nap csak a 70 m2-es lakásban 1500-2000 lépés.
Az már inkább zavaró, hogy vezetés közben, a kormányt forgatva is számol valamennyit, mert érzékeli, hogy mozgásban vagyok, és úgy mozgatom a kezem.
De egy tizenezres órától én nem is várok el többet, sok lényegesen drágább sem muzsikál jobban.
De hát az is milyen már, hogy a kocsi a fékpadon is mutatja, mennyi utat megtettem már...[ Szerkesztve ]
Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
gyemipapa
senior tag
válasz AttilaMvh #2452 üzenetére
Végülis teljesen életszerű, hogy valaki egyhelyben áll, és folyamatosan lóbálja a kezét
Minden műszert, szenzort be lehet csapni, ezeket általában normál, természetes, hétköznapi használathoz tervezték, a szokásos viselkedési paraméterekhez igazítva.[ Szerkesztve ]
Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
hj79
csendes tag
válasz AttilaMvh #2445 üzenetére
Szia. Sms értesítés biztos van. 2 telón is teszteltem , volt ahol 2x is jött mert mind az sms értesítés mind az app/Sms értesítés be volt kapcsolva. Most csak mifitben az órára bökök majd Alkalmazás értesítések/ mifit, üzenet,névjegyzék, email van bekapcsolva. Így 1x kapok csak értesítést.
Új hozzászólás Aktív témák
- HTPC (házimozi PC) topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Tippmix
- Synology NAS
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Autós topik
- További aktív témák...