Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
amtibacsi
aktív tag
válasz bexinho23 #11662 üzenetére
Az a tapasztalat, hogy MiFit mellett nem frissül az időjárás. Mintha összeakadna a két adat és nem ír ki semmit. Ha Notify-n letiltom az időjárást, akkor meg rapszódikus a frissítés arról nem beszélve, hogy két progi megy állandóan a memóriában. Nevet megint nem ír ki hívásnál.
-
Jorgos01
tag
válasz bexinho23 #11650 üzenetére
Nálam is ez van. A max. és a min. érték megjelenik, de az éppen aktuális csak akkor, ha bemegyek a
MiFit időjárás részébe.
Biztos ezt is egy frissítésnek köszönhetjük. Megoldást sajnos nem tudok rá.[ Szerkesztve ]
Ha az építészek úgy építkeznének, ahogy a programozók programoznak, az első harkály romba döntené a civilizációt.
-
Fall-N
veterán
válasz bexinho23 #11262 üzenetére
Én erre jobbnak tartok egy kerékpáros komputert. Van egy Bryton 15-öm, ami 22900 Ft és lehet hozzá később venni szenzorokat is. Bipet erre nem használom. Bár elvileg mindkettő GPS-szel mér, de valószínűleg a Bryton pontosabb. Abban van amúgy is Glonass támogatás is.
Futáshoz meg egy sportóra jobb HR övvel az elvileg kerékpárhoz is jó.
[ Szerkesztve ]
-
szebe
addikt
válasz bexinho23 #11104 üzenetére
"Semmivel sem tud tobbet, mint egy bip"
Ég és föld a kettő tudása, az viszont más kérdés, hogy mire használja az illető.
Én sem használnám ki minden funkcióját, de ami miatt végül nem vettem, az az akkuidő soványsága.[ Szerkesztve ]
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
toto0569
addikt
-
Mike76
tag
válasz bexinho23 #9513 üzenetére
Sajnos egy ideje ilyen megbízhatatlan - gyári MiFittel is. Jópár hónapig én is gond nélkül használtam futáshoz (régebbi tapasztalataim: 5716. hozzászólás), aztán elkezdett érdekes dolgokat művelni. Percekig tart, amíg GPS jelet fog, volt már, hogy 6 km-en át teljesen fals értékeket mutatott, egyszer pedig már nálam is leállt az edzés közepén a számláló (lásd 9151. hozzászólás).
A 3.5.9-es MiFit és a párhuzamos firmware frissítés óta viszont mintha javult volna a helyzet, azon kevés edzés során, amikor a Bip volt rajtam, nagyjából jól működött. Viszont. Még ezt megelőzően elegem lett az óra szeszélyes viselkedéséből, ezért vettem egy Garmin Forerunner 30-at (ez a Garmin legalapabb futóórája, az ára újonnan kb. kétszerese a Bip árának, nekem az olasz Amazon Warehouse-ból szállítással, mindennel együtt egy teljesen új állapotú darabot sikerült 70 euróért kifognom). Néhányszor összehasonlítottam a két órát, íme a tapasztalataim:
- Mint említettem, a legújabb firmware-el a Bip is aránylag jól ment, a mért távban általában néhány 10m volt mindössze a különbség, a max. talán 300m differencia volt.
- A tempóváltásokat a Garmin sokkal gyorsabban követi, mint a Bip (kb. 30-40 másodperc a Bip késése), pedig ez sem világbajnok egy footpodos méréshez képest. (Van egy ősi Garmin órán egy footpoddal, azzal is összehasonlítottam a többieket).
- Úgy tűnik a Garmin képes nagyjából valós pulzust mérni, szemben a Bippel, amiről továbbra sem tudom, mit mutat (Mióta egy vastag pulóverre vettem az órát, és ugyanolyan értékeket/változásokat mutatott, mint máskor a csuklómon, nehezen tudom komolyan venni).Kíváncsiságból összevetettem a két óra által a legutóbbi futásomról készített adatokat a mygpsfiles.com oldal segítségével. A távok nagyjából stimmeltek (Garmin: 5,62km versus Bip: 5,69km), a térképen az útvonalak is nagyjából egymás mellett, hasonló kilengéssekkel mentek, a sebesség/táv grafikonok összehasonlítása viszont legalábbis elgondolkodtató, és talán magyarázatot ad a Bip pontatlanságára is. A lila görbe a Garminhoz, a kék a Biphez tartozik.
-
RpPRO
őstag
válasz bexinho23 #8912 üzenetére
"bringázás közben nem kéne bankkártyát cipelnem." 160-170 grammos mobil telót viszel magaddal? Az a 3 grammos bankkártya sok a teló mellett? Netán nincs semmi zseb a ruhádon?
[ Szerkesztve ]
Helló biztos úr. Nem alkohol vagyok befolyásoltsága felett. Néha összeszavakat a keverem.
-
KPistike
aktív tag
válasz bexinho23 #8904 üzenetére
"Sosem értettem, miért lép vissza bizonyos dolgokban egy gyártó az előző modelljéhez képest. Ráadásul árban jelentősen magasabbra pozícionálva az új terméket."
Üdv!Sajnos, ez tendencia lett egy ideje - egy "nagy" elkezdte, s ha az megtehette jelentős gazdasági visszaesés nélkül, a többi megy utána.
Egyik dél-koreai gyártó készülékét pont a meghagyott infra miatt kedveltem, s tartottam meg mai napig; egy ideig fejlesztette a funkciót - bár számomra még hiányos e fejlesztés -, majd hirtelen elkezdte elhagyni az utódok sorában, miközben azok ára emelkedett - US dollárban, illetve dél-koreai wonban kifejezve is.
Ugyanakkor Barcelonában mindegyik olyan dolgok fejlesztését prezentálja, melyek - szerintem - felesleges erőfitogtatások, míg az elődhöz képest stagnál, vagy visszafejlődést produkál olyan "feature", ami általam minden nap használatban van.[ Szerkesztve ]
K. P.
-
törölt tag
válasz bexinho23 #8904 üzenetére
Szerintem el kellen dönteniük, hogy az okosóra vagy a fitnesz jelleget erősítik. Első esetben ezek kellenének:
- Nem kellene csökkenteni a kijelző méretet, inkább növelni kicsit és a felbontást is
- GPS-t trackelésen kívül is használni lehessen, egyéb okos funkciókhoz.
- NFC-t helyes, hogy beletették
- Kivenni az amúgy is teljesen használhatatlan pulzusmérőt.
- Hívást fel lehetne venni, és headsettel meg lehetne kezdeni a beszélgetéstHa a fitnesz vonalat erősítenék:
- Helyes, hogy vízállóbbá teszik.
- Használható pulzusmérőt tehetnének bele és/vagy külső pánt csatlakoztatható lenne. Szimulációt kivennék, ha nincs pulzus adat, nem rögzítene kamu pulzust
- Működőképes pause funkció trackeléskor, valamint részidők, intervallumok értelmesebb kezelése.
- GPX exportálási lehetőség Mifitben.
- Többféle mozgásforma, megfelelő vízállóság esetén akár úszás is.
- Trackelésen kívül kalibrálható lépéshossz a távolsag becsléshez.
- Napi célok rugalmasabb kezelése (pl. heti célok vagy napi minimum kombinálása egy napra vetítve komolyabb heti, havi célokkal), km alapon is, lépéssel nem járó sportok beszámítási lehetősége (kerékpározás).Szerk.
Amit a Bip2-ről tudunk eddig, az alapján szerintem nen éri meg váltani rá, de akinek új kell, lehet jó vétel.[ Szerkesztve ]
-
-
-
aradebil2
senior tag
válasz bexinho23 #7869 üzenetére
Nekem egy hónapja van meg, és már az első nap után jelentkezett rajta egy fehér, porszerű anyag, amit sónak gondoltam először (bár nem vagyok izzadós, és edzeni is ritkán szoktam benne),mindig lemostam csak egy kis szappanos vízzel...
Viszont most egy hónap használat után először bepállott alá a csuklóm, most két napja nem hordom mert nem akarom hogy csunyább legyen, kicsit csalódás Rendeltem egy olcsóbb szilikon szíjat hozzá aliról min több luk van, hátha az extra levegőzés segít neki. Aki folyamatosan hordja (éjszaka is) milyen szíjat ajánl, mi vált be nektek? -
vince
őstag
válasz bexinho23 #5300 üzenetére
Összefoglaló első két érdemi mondata:
A problémák elkerülése végett mindig a gyári Mi Fit alkalmazással frissítsetek firmware-t! Egyéb alkalmazással történő frissítés akár végérvényesen tönkreteheti az órát!
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
bexinho23
őstag
válasz bexinho23 #5275 üzenetére
Tegnap megoldódott a probléma egy full MiBandage törlés és újratelepítést követően. Nem is volt gond ma 7:18 percig. Már megint nem hoz-visz át adatokat, se jelzést nem küld üzenet érkezésekor. Nem értem, mert 7:18 előtt tökéletesen tette a dolgát. Megjegyzem, hogy a MiFit-ben minden tökéletes, MiBandage-ben párosított eszközként érzékeli az órát.
-
Dr.NX
addikt
válasz bexinho23 #4685 üzenetére
Szerintem a fizetős Notify and Fitness-szel meg lehet oldani.
Esetleg próbáld ki ezt:
https://support.strava.com/hc/en-us/community/posts/360000145224-Sync-Amazfit-Bip-to-Strava
Először sync-eled Strava-val, amit összekapcsolsz az Endomondoval.
https://www.fitnesssyncer.com/
https://tapiriik.com/Elfogadom a sütiket.
-
bexinho23
őstag
válasz bexinho23 #4680 üzenetére
Na... csak jól emlékeztem. Nem voltak "?" karakterek korábban, normálisan jelentek meg az értesítések. Csak ékezetek nem voltak, de az eddig sem zavart ezekszerint.
Boresz korábbi leírása szerint beálíltottam a Mi Bandage appot:
Szia!
Mi Fit + Mi Bandage estén:
Mi Fit/Profil/Amazfit Bip:
- bejövő hívás,bejövő sms, alkalmazás értesítések letiltása.Mi Bandage:
- beállítás/hívás: engedélyezés
- beállítások/szöveg megjelenítés: ha van magyar betűtípus telepítve transzliteráció kikapcsolása, ha nincs akkor be
- beállítások/nyelv/Amazfit bip: ha van magyar firmware telepítve akkor nincs beállítás (Mi Fit kezelje), ha nincs akkor EnglishÉrtesítések szövegének megjelenítése (az előre definiált csak ikont jelenít meg):
értesítés/egyéni értesítés: új csoport létrehozása
- ikon kiválasztása
- üzenet címének (cím) és vagy a tartalmának (tartalom) beállítása, mentés
- a kártyán jobb oldalt a ‘+’ jel (3 pont alatt) megnyomása
- applikáció kiválasztásaEgyszerre csak 1 app legyen telepítve a MI Fit mellett, ha több is van összeakadhatnak.
Ha nem működik, egy telefon újraindítás próbálj meg. -
Sipka81
tag
válasz bexinho23 #4648 üzenetére
az ignore az úgy van rendben (a szó magyar jelentése: figyelmen kívül hagy), magyarul ha rányomsz, akkor figyelmen kívül hagyod, hogy csörög a telefonod, az órád viszont nem fog tovább rezegni!
ha nem akarod, hogy a telefon tovább jelezzen, akkor a hung up-ot kell választani, ezzel elutasítod a hívást![ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
válasz bexinho23 #3326 üzenetére
Pont jó alkalom, hogy magadnak megcsináld, ez egy egyszerű művelet. Azután lehet hogy nem tudsz megállni... [link]
Szerk: Ránéztem, itt elég ha a minutes szekcióban a tens és ones alatt az imageindex-eket 11-ről átírod 1-re.
A leírás alapján tudni fogod mit jelent.[ Szerkesztve ]
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
gyemipapa
senior tag
válasz bexinho23 #3039 üzenetére
Napali fényben tökéletesen látszik, egyáltalán minek kellene világítás?
Félhomályban, sötétben meg elég a legkisebb fényerő. Én a csuklóra bekapcsolást kivettem,
Napközben elég jól látható a kijelző, ha mégsem, megnyomom a gombot. A csuklóemelésre bekapcsolódó világítás meríti az akkut, márpedig sokszor bekapcsol amikor nem kéne, hétköznapi teendőknél, autóvezetésnél stb.Örökké szeretnék élni! Eddig sikerült...
-
Dr.NX
addikt
válasz bexinho23 #3026 üzenetére
5. Többször ki lett tárgyalva, medencében hordás nem ajánlott. Egyrészt mert az IP68 minősítés nem a pancsizást jelenti, másrészt mert az összeszerelés minősége nem egyenletes, volt akinél simán beázott.
Ne kockáztass.7. Fóliát vettem hozzá, de még nem tettem fel, félek, hogy elcsúfítaná.
8. Watchface-ek: van egy app Play Store-ban, rengeteg wf van ott is, és innen is válogathatsz:
https://amazfitwatchfaces.com/bip/
Én saját készítésű analógot használok, ha lesz időm, véglegesítem és felteszem az imént linkelt oldalra.Elfogadom a sütiket.
-
vilmaboy
őstag
válasz bexinho23 #3026 üzenetére
A gps alapból nem megy, tevékenység indításakor keres pozíciót. Írja is mikor indítod. Szerintem pontos a pozicionálása. Én off roadozni használom. Nyomvonalat rögzítek vele. Nekem jónak tűnt.
Ahol loadingot ír, pozicionálás után ott lesznek .majd a koordinátáid és a tenger szint feletti magasság. A légnyomást meg szenzor adja.
És sosem veszem le szinte. Fürdök kádban vele. Biri. Búvárkodni azért nem viszem le majdÉn is gondolkodom a fólián, ez érdekelne engem is hogy a többiek használják e.
Nálam stratos green hun számlap van fent.A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
Upo
addikt
válasz bexinho23 #2888 üzenetére
A MiFitTcxExport mod tudja menteni az aktivitást tcx-ben, megosztás gomb, utána cancel, erre bejön a mentés ablak. A tcx-et tudod importálni endomondoba, sajnos a droidos app nem tudja (legalábbis nem találtam, az új felületet még szokni kell), de böngészőből pár kattintás. Én is így használom.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
szebe
addikt
válasz bexinho23 #2882 üzenetére
1. Szerintem nem bumszli, előtte egy 37 mm-es Seiko-m volt, ahhoz képest csak a formája volt furcsa pár napig.
2. Elég vékony, kb mint a Band2 szíjjal.
3. 30+ nap
4. Saját tapasztalat alapján horizontálisan oké, vertikálisan leves.
5. Igen (de felesleges)
6. Ha jól olvastam, valamelyik külsős appal ki lehet szedni a gpx-et, de én almával használam, ilyesmi nálam nem adott.
7. Droidosok azt írják, igen.
8. Nem
9. Ha az ékezetes karaktereket felrakod rá, akkor teljes mértékben.
10. Szerintem csak gyárival, bár én nem használom ezt a funkciót.
11. Nem egy világbajnok felbontás, de megfelelő watchface segítségével maximálisan testreszabható. Transzflektív LCD (minél erősebb a fény, annál jobban látod)
12. Eustock-on(?) 20k, esetleg vársz/kifogsz egy akciót valamelyik külföli oldalon, imádkozol hogy ne fogják meg a vámon, és akkor 15k környékére is beférsz. 3-4 hét szállítási idő mellett.+1 MiBand2 után szvsz megéri. Sima Band esetén fontolnám meg, mert én amellett hordtam órát is.
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Mobil flották
- DIGI internet
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Több memóriával és tárhellyel kezd a Galaxy S25