Új hozzászólás Aktív témák
-
bencze
senior tag
válasz krealon #1821 üzenetére
Ez nem rossz, de azért írás és olvasás közt elég nagy különbségek szoktak lenni. A neten vannak példák de nagyon vegyesek - volt olyan, ahol olvasás volt lassabb, pedig azt furcsállnám. Senki nem tette a cpu kihasználtságot a tesztjei mellé.
De pl itt van ez:
https://docs.google.com/document/d/1GvjlKT4aAgwVsFzZDGBK8rwc5KHyH5T5-uHCIVsJ_ps/edit?hl=en_US&pli=14x 5400 rpm disk, nl36-ban. Nem látszik hol volt a bottleneck de ez azért elég korrekt, még ha nem is tölti ki az 1gbitet rendesen (az average). De talán a diszkek sebessége is számít. Hasonló eredményről még olvastam máshol is. Ellenben a windowsosok panaszkodnak ilyen 5-10 mb/sec miatt. Szóval az infó elég vegyes
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
bencze
senior tag
válasz bambano #1813 üzenetére
Na ne viccelj, a környezet adott, szerintem rajtad kívül itt senki nem gondol arra, hog valami fájbercsenneles szuperszerverrel kell összehasonlítani. Nincs 4x 10gbps ethernet sem rajta. Ha a "szar" azt jlenti, hogy max 200 MB/s-re képes akkor az nem szar sőt nagyon jó mert simán megtölti az 1gbps-t.
Nekem az a bajom ha az emberek hit alapján döntenek el dolgokat míg a számokról nincs fogalmuk. a hitnek nincs helye a szakmában sőt azt mondom a hit veszélyes dolog.A privát dolgot nem én mondtam, nyilván itt a helye a topicban az infónak, azért van, ha 1 ember olvassa el és nem kérdez emiatt már megérte.
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
bencze
senior tag
válasz bambano #1810 üzenetére
Akkor én is kicsit beszállok a kötekedésbe, ha már 1-2 évtizet tapasztalat, egyetem stb, vagy profi vagy és akkor légy az vagy te is találgatsz mint mi és akkor le lehet szállni a magas lóról... (csak a raid5-re válaszolt "rosszul" jelződre, és az ezt definiáló / alátámasztó számokra, forrásokra apropó...)
-
bencze
senior tag
válasz Honkydoo #1797 üzenetére
A nagy rendelkezésre állásban nem is érdemes gondolkodni. Redundáns táp, ups, redundáns árramforrás, redundáns hálókártyák, más-más netre kötve, redundáns switch stb...
Ellenkező esetben pont az romlik el, ami nem redundáns.
Egy ilyen home cuccnál az ember inkább csak arra megy, ne veszítsen adatot (rendszeres és ellenőrzött backup), netán legyen kényelmes (software raid1 - inkább megveszek és betolok egy másik hdd-t de ne kelljen telepítsek, anyagot gyűjtsek mittomén). Netán sebesség, de oda valszeg elég egy raid0 2 diskkel, hogy eldugítsa a gigabitethernet-et. Egyedül raid5-el nem tudom, hogy boldogulna a microserver, mondjuk 5-6 disk esetén (cpu miatt) - ki kell próbálni.-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
bencze
senior tag
válasz bambano #1756 üzenetére
Bocs de utólag olvastam vissza és eredetileg nem is raidről volt szó hanem sas vezérlőről így nem releváns sajnálom a kavarodást, ezt most már nem bogzom ki
-
bencze
senior tag
válasz csballago #1716 üzenetére
Én is kíváncsi lennék a raid5 teljesítményre. Igaz most nincs "kedvem" 2 disket venni de jó lenne és akkor a raid5-öt meg kell fontolnom.
Raid1 igaz, hogy sokkal kevésbé cpu igényes de 2 számjegyre nem megy fel a cpu kihasználtság írásnál, pedig fut pár cucc és ott a samba is dolgozik.-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
bencze
senior tag
Egy i7 kicsit overkill, nem 8x 3dmarkot fogok futtatni amint említettem.
Ha más gépben gondolkodom akkor persze árfüggő, akkor sztem egy phenom-athlon vonalat néznék meg, abból is az olcsóbbat. Ha a 36nl elvitt eddig 2 gépet (nem méricskéltem semmit csak ennyi ment eddig) akkor egy athlon ii 6-8 ilyet el tud vinni...-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
bencze
senior tag
válasz bambano #1628 üzenetére
Épp ezért nem az volt a kérdés, hogy az én VMjeimből mennyit vinne el, nem akartam hosszan mesélni.
Szeretnék egy játékgépet amin minimum 4 ideális esetben akár 10 gép elfut. Hogy épp mi az attól függ, jelenleg pl összeraknék egy AD-t mondjuk 2 szerverrel, 2 windows, 2 unix klienssel és nézegetném milyen cryptot tudok használni a kerberosra.
Szép lenne egy 16 coreos opteron gép otthonra de teljességgel ki van zárva, majd ha 3x ennyit keresek meggondolom. Esetleg egy - valamiféle minél kisebb dobozos, minél több core-os egyéb gép amit olcsón össze lehet dobni, a fogyasztás is szempont, max tudjon valamiféle távoli felébresztést, hogy netről is el tudjam indítani..
Ezen a hp-n (a régebbi kiadás) megy néha 2 windows kliensem és habár a cpu-val vannak gondjaim, azokban jelenleg futtatok is valami ahhoz képest elég cpu igényeset.
Ideális lenne egy pont ilyen gép mondjuk minimum 8 ilyen core-al.Szóval csak morfondírozom, hogy mi lenne a legjobb megoldás egylőre mert sajnos a pénz fontos szempont de azért jó lenne néha valami ilyesmi tesztkörnyezet.
[ Szerkesztve ]
-
bencze
senior tag
Hali,
Használja valaki ezt a kütyüt virtualizálásra? Kíváncsi lennék mi lenne a max guest szám amit valaki kipróbált, és hogy ment...
-
bencze
senior tag
Kár, hogy eltűnt a régi topic, azért magtagelem ezt egy hsz-el...
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Xbox Series X|S
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autós topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Gitáros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Új, Gamer - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz -
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Intel Core i7-8700K + ASUS ROG MAXIMUS X APEX Alaplap
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest